Clasa I * 2011 - 2012 * [11]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Acum vad ce am scris ieri... Era vorba de sotul meu care credea ca in ziua de azi copiii prefera alt gen de carti, nu ceea ce ne placea noua...

Mina, o sa incerc si eu painicile.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

EvelinesiAntoemma,sunteti mortale ,fetelor!Doamne ce memorie aveti despre cartile din copilarie!Pe "Habar n-am..."am cumparat-o si eu de curind,editie noua,dar pe fii-miu nu-l intereseaza,cica n-are ilustratii.Eu,nu am citit-o in copilarie...ce-mi aduc aminte...de "Dora-Minodora..."

Eu ii citesc ,mai nou,cartile din editura Cartea copiiilor.Sunt excelent ilustrate si pe el inca il atrag foarte mult ilustratiile!

Am inceput si noi scoala.Alaltaieri ,la ultima ora au sarbatorit Halloween-ul.Mama,mama,ce era in clasa!L-am luat fleasca dar superentuziasmat!

Se apropie si ei de inceputul literelor,nu stiu daca saptamana asta,oricum mai este putin.

Note(calificative) vad ca inca nu a luat.

Va intreb,in special pe fetele din Bucuresti,daca cunoasteti detalii despre cursurile CLEVER pentru copii si daca a participat vreun copil la ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Hahaha, da, am Habarnam acela colorat si cartonat. Mi-ati facut chef sa citesc Povesti cu zane... Si eu ma tem ca nu ar mai atrage copiii nostri, dar o sa incerc sa vad. Ma gandeam ca abia astept sa se faca Alex mai mare sa ii dau Ciresarii. Primele 2 volume le-am citit de 100 de ori, spuneam paragrafele pe dinafara.

Si stiti ce nostalgii mai am? Povestile nemuritoare. Erau format mic si le luam mereu jerpelite de la biblioteca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

eveline, la fel scrie si Cosmin, tine mana pozitionata deasupra randului,total aiurea, nici nu stiu cum sa explic si cu toate astea vad ca ii ies binisor semnele grafice si literele.
n-am reusit sub nici o forma sa-l corectez, am rugat si la gradinita sa-i mai atraga atentia d-na educatoare dar degeaba, acum speram ca-l va vedea d-na invatatoare si-l va corecta, dar inca nu la vazut.. cred.
Eu sper ca pe masura ce scrie sa-si de-a singur seama ca i-ar fi mult mai usor daca si-ar pozitiona manuta corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Hmmmm, eu cu Habarnam nu m-am imprietenit cand eram mica, habar nu am de ce, pur si simplu nu mi-au pus ai mei cartea in mana. Dar cu Ciresarii si Povestile nemuritoare m-ati lovit.

Eu de-abia astept sa mai creasca sa-i dau Cei trei muschetari&co.

Karl May cu seriile Winetoo s-or mai fi editat ? Ca eu am varianta din secolul trecut pe la ai mei prin biblioteca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Hello!

anka Ioana are 4 ore de mate pe saptamana.

antoemma termina la 12,45? Dar la ce ora incep?

Fetelor, eu nu mai stiu ce sa ma fac cu sensibilitatea Ioanei.
De bine ce ziceam ca la scoala s-a adaptat repede, marti la sedinta mi-a spus doamna ca e prea sensibila, ca nu e stapana pe ea, ca e dependenta de Raluca (prietena ei). Cica a vrut sa o mute pe Raluca in alta banca si Ioana s-a pus pe plans
Colac peste pupaza aseara mi-a spus ca ea crede ca e urata, ca i se pare ca toti oamenii (cu exceptia familiei) se uita urat la ea, ca nu intelege de ce Nadia e asa frumoasa si desteapta si iubita si ea nu
Am discutat cu ea vreo ora (de ne-am culcat la 11), sper sa o mai fi imbarbatat.

Doamne cum oi fi facut eu doi copii la extreme? Nu puteau fi si ele undeva la mijloc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Naty,

l-ai descris pe fii-miu acu ceva ani. Nu are pe deplin aceas “incredere in sine” care le nemtii e pe primul loc in evaluarea unui copil, bun de mers la scoala. Copilul meu care spune te rog si este super saritor nu putea spune NU, si nu era pe pozitie asa ca orice adiere il daramana. Cunosc sensatia cu copii diferiti..ca frat-su ii zic sa faca ceva si el spune raspicat :! Niemals- Niciodata !..

Stiu ca noi am avut un adevarat process, sustinut si de educatoare. R al meu nu putea spune nu cand ii lua un copil jucaria..nu pot sa zic ca acu e ferm..dar parka e mai okei.
De ex: mereu trebe sa ma priveasca in okii, mereu tre sa ceara nelamuriri..sa precizeze daca ceva nu e correct. Io am fost primul lui element. Incerc sa nu ii dau dreptate lu frat-su pt ca pur si simplu nu imi place nici mie scandalul si de dragu sa am liniste in casa prefer sa ii fac mofturile piticului ..

E o carte despre limbajul secret al copiilor, io tot dupa DC am luat-o inca nu am terminat-o dar are fff multe ex bune. Scriu maine autorul, ca-s la birou acu-.

Noi inca in vacanta si am primit vineri cadou: cifrele pan la 10 legate cu sfoara colorata.

ei au facut literele cate 1 pe sapt pana acu: a, o, m, i, l, t. dupa vacanta vor face cate doua litere si 2 cifre.

Si noi fan Habarnam..si io in copilarie mea nici nu am auzit de ea. Ai mei asculta si foarte multe CD. Am vazut ca si colectia HN e in CD, cam scumpa..dasr merge de Mos de ex :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Naty, incep intotdeauna orele la 8.00, dar au 22 de ore pe saptamana...

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Naty, asta e problema de gelozie intre surori...grea problema. Si la noi e mare circ pe tema asta. Mai nou a inceput si piticul sa deseneze si ca sa il incurajam l-am tot laudat. Alex deseneaza extraordinar oricum si i-am zis mereu. Insa zilele trecute a plecat plangand ca noi il laudam numai pe Andrei si ca nu vedem decat desenele lui. Oricat m-as stradui cu competitia dintre ei tot nu imi iese.

Mergi la inceput

Neata, nu sunteti prea vorbarete. Eu ingras porcul acum, apoi am tone de sedinte. Si vreau sa plec mai repede, se pare ca azi finalizez proiectul bucataria (mai putin smotrul care e planificat pentru maine).

Ma gandeam la decalajul intre scoli, fie-mea abia l-a scris pe m mic. A venit ieri o vecina la noi, tot cls I, cu un caiet pe care scrisese deja Nanu. Oricum ieri am avut o pagina de scris si am fost tare incantata de Alex. A exersat singura inainte pe alt caiet si apoi a scris cum n-am mai vazut pana acum.

In rest totul pare ok. Temele la materiile in engleza insa imi par foarte grele, ieri abia am facut o eu. Face un fel de geografie in engleza si se presupunea ca poate vorbi fluent despre munti...na belea ca nu am scos un cuvant de la ea. Insa a progresat tare la mate, atata exersam in gand inainte de culcare ca ii ies si problemele cu 2 vaze.

Uite ce am primit pe mail, poate va intereseaza: http://blog.carturesti.ro/?p=3649

Mergi la inceput