Clasa I * 2011 - 2012 * [11]

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Tot 4 avem si noi.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata

Parca-parca vin vremuri mai senine. Are un tonus mai bun dimineata - azi de ex s-a trezit singurel la 6 50 si chiar era vioi. Motivul a fost ca voia sa mai repete o tura la engleza.
A avut aseara ceva de invatat dupa dictionarul ilustrat, am repetat vreo jumatate de ora inainte de culcare. Erau de invatat vreo 20 de cuvinte, apoi de identificat intr-o poza si, fiindca Dna le spusese "sa inteleaga nu sa repete ca un automat", dupa aceea am facut diverse exercitii: ba aratam eu obiectele si el trebuia sa le spuna in eng, ba le spuneam eu in eng si el trebuia sa le arate, ba ziceam eu in rom si el trebuia sa le spuna in eng, etc. S-a culcat putin stresat de faptul ca se impiedica la cuvantul shipwrek (epava). Asa ca dimineata avea baiatul o grija, sa mai repetam o tura. Asa ca la cafeluta am mai exersat un pic, dar aparuse alta problema, in loc de shark (rechin) zicea shrek (da, ca desenul animat). Din fericire gresala asta il amuza, in loc sa-i aduca nodul in gat de teama ca vaaaai, n-am sa ma descurc.....

De unde o avea atata constiinciozitate? Cre ca seamana cu ta-su, ca eu nu eram asa, zau.....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Mina, si eu i-am citi in vacanta de vara Aventurile lui Habarnam si i-a placut tare mult carticica. Si eu am fost incantata de ea, in timpul copilariei mele. Mi se pare putin greu sa o citeasca fetita mea singura pentru ca desi vad ca se descurca mai bine la citit nu reuseste sa si gandeasca ceea ce citeste. Mai avem de exersat...
La noi nu s-a auzit nimic de programul de iarna si sincer sper sa nici nu se schimbe ceva. Mi se pare prea putin sa stea doar pana la 11.10. Acum stau in doua zile pana la 12.45 si in trei zile pana la 11.45. Mate si la noi este de 4 ori pe saptamana, cate o ora. Ieri au facut cifra 1, iar la germana sunt la "a". Vad ca pe "i" si "m" le scrie tot mai bine. Si la noi e ceva mai greu cu invatatea cuvintelor noi in germana dar daca le repetam pana la urma le invata. La asociaza cu diverse imagini, jocuri... deocamdata o pot ajuta eu.

In vacanta la clasa noastra s-au schimbat geamurile, usa, s-a reparat parchetul... a iesit foarte bine. Iar in vacanta de iarna se va zugravi clasa. Toate astea bineinteles ca s-au facut pe banii parintilor. Noroc ca suntem destul de multi in clasa.Vad ca s-au mai retras doi copii gemeni care din cate am inteles nu se prea descurcau.

Nu stiu ce sa fac cu inotul pentru ca incepe sa ii fie frica sa mai mearga. Acum ii lasa in bazin fara colac dar se pot tine de chestiile alea care delimiteaza culoarele. Si ii pune si sa sara de la trambulina (mica) fara colac. Pana la urma am convins-o sa termine cursul asta si sa mai inceapa unul dar sa vedem daca se tine de plan. Chiar as vrea sa invete odata sa inoate ca a tot facut cursuri de balaceala si as vrea sa treaca la etapa urmatoare. Nu vreau sa faca performanta dar sa se descurce cat sa nu se inece...

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Mina, planul cadru de invatamant are niste limite si permite la clasa I invatamantul in limba romana 3 sau 4 ore.
In link gasesti acest plan cadru:
http://www.edu.ro/index.php/articles/c538/

Tot acolo gasesti in meniul din stanga si programa scolara.

Noi vad ca suntem campioni cu literele, a mai invatat si e, E si r, R, dar, vestea cea mai buna este ca aseara mi-a cerut el sa mai scrie pe caietul tip I de acasa !
Asta dupa ce la inceputul scolii nu reusea sa scrie tot ce trebuia in clasa si un randulet in caietul de acasa i se parea o corvoada. Acum, dupa ca a prins putina viteza si dexteritate a inceput sa ii placa. Am accentuat bineinteles progresul, l-am laudat, i-am aratat si lui tati caietul si sper ca am depasit aceasta mica problema.

Noi azi avem prima lectie de inot. Dragos inoata bine insa un singur stil si m-am gandit sa asociez miscarea si cu putina tehnica.
Plus ca noi ne luptam cu kilogramele iar daca merge doar cu mine la bazin mai mult se joaca, asa, cu antrenor sper sa fie si efortul fizic mai mare.

Mergi la inceput

A inceput si Bia literele si e incantata. La mate am ajuns la cifra 4.
A dat mult asteptatul test la romana, mama lui de test cat m-a stresat si a luat FB. Se pare ca doamna a inventat (chiar asa a zis fiica-mea) "FB Bravo"...ma gandesc ca e un fel de FB echivalent notei 10. Fiica-mea a luat FB simplu...i-a subliniat niste semne grafice la dictare...gata, recunosc a n-spea oara, scrie uratel. Poate acum cand vor incepe cu adevarat sa scrie litere i se va forma scrisul altfel.
A fost destul de greut testul, in sensul ca aveau 2-3 cerinte pe fiecare punct dar in afara de caligrafie a facut OK
Ce ma incanta extrem e ca scrie si ea mai rapid....parca nu-mi vine sa cred ca e acelasi copil care acum o luna picta cate un semn si se scarpina de-mi venea sa o iau razna.
La inot inca n-am ajuns, nu reusesc deloc sa ma organizez eficient. N-am masina, stam in afara orasului, o duc la alte activitati, il am si pe cel mic de 1 an si sotul e plecat intr-o delegatie...de fapt asta-i buba, acu' ii simt lipsa .

Ma bucur sa citesc de toti copilasii de aici lucruri bune, in sensul ca vedeti ce bine evolueaza, incet incet isi dau drumul cum se spune, nu mai avem problemele de la inceput.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Noi am inceput aseara "Habarnam in Orasul Soarelui" si ne-am distrat amandoua.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)
http://www.quadrille.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Astazi am fost la librarie si am cumparat si noi "Aventurile lui Habarnam ai ale prietenilor sai", asa ca diseara la culcare, avem ce sa citim. tot astazi am platit 7 lei pt gazeta matematica, pe care o va primi maine.
Ieri au facut litera a mic si astazi l-au facut pe a mare. Din pacate Cosmin tine stiloul asa de apasat si de incordat ca tot timpul i se imprima cerneala pe cealalta parte a foii. E adevarat ca parca si caietele astea sunt de proasta calitate dar daca ar face litera mai repejor nu s-ar mai imprima atata cerneala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

albinutza,si noi "suferim" de apasarea cu stiloul!Aseara a scris chiar f frumos,dar la sfarsit mi-a spus "Nu ti se pare ca-i mazgalit???"Azi l-am intrebat pe dl inv daca-i pot schimba caietul,adica sa-i iau unul "Lux".Mi-a zis ca-i f bine sa-l schimb!Dar si la luxurile astea-s de mai multe feluri...am inteles ca este si un "delux" iar eu am nimerit un "lux"...te doare mintea!Si la asta se cam vede pe partea cealalta.
Li s-a dat o culegere de matem(Campionii cifrelor)din care vad ca au facut vreo cateva pagini si invatatorul zice ca-i f buna!
Dupa 3 ani de engleza la grady...e tufa!E foarte incantata de cum le preda doamna de la scoala!
S-a inscris singura la 2 concursuri(matem si abecedar) despre care nu stie decat ca vor costa 14 lei/bucata de concurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Noi am inceput aseara "Habarnam in Orasul Soarelui" si ne-am distrat amandoua.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Si noi! Am inteles ca exista si vol III, cu H pe luna, inca nu a aparut insa. Sau nu l-am gasit eu.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

O sa incepem si noi Habarnam....doamne ce mi-a placut cand eram ca ea, buna idee...

Problema ce am observat-o la BIa si pe care sper din tot sufletul s-o corectez acum deoarece apoi va fi foarte greu este pozitia incorecta a mainii cand scrie. Nu stiu cum sa explic, parca ar fi stangace, din cate am inteles stangacii scriu cu mana deasupra scrisului...asa tine ea mana, deasupra randului pe care-l scrie nu dedesubt...nici macar nu stiu cum reuseste. Chestia e ca-i spun sa tina sub rand, scrie un pic si din reflex iar pune mana deasupra...la scoala nu se tine nimeni de capul ei evident. Nu va mai zic ca daca nu apuca sa puna sugativa pe un rand terminat cand il incepe pe urmatorul, tinand mana deasupra il intinde pe cel. sc.ris anterior si face purcei...of

Mergi la inceput