Program scoala, afterschool?
Fac si eu un mic sondaj, punand o intrebare si adunand pareri:
Am doua fetite la gradinita, deocamdata, cea mare este la grupa mijlocie, deci mai are pana la scoala, dar totusi timpul trece f repede, si cum grupa pregatitoare se va muta la scoala, se poate spune ca scoala va incepe mai devreme...
Intrebarea mea este, pentru parintii care au avut copiii la gradinita cu program prelungit (deci care n-au bone sau ajutor permanent din partea bunicilor), cum va descurcati cu programul copiilor, cu luatul de la scoala la ora 12? Fata de gradi cand ii luati la orele 16-17, caci dormeau acolo de pranz, si pe urma mai puteau sta inca 2-2,5h pana la inchiderea gradinitei?
Pe mine una, un pic ma streseaza, acum pe fete le iau la ora 16-16.30 si ma descurc (programul e pana la ora 17 30, intervalul de luat copiii acasa este 15.30-17.30), dar la scoala oare ce fac la ora 12? La ora aia nu prea sunt disponibila... nici ajutor permanent nu am... Stiu ca mai sunt scoli cu afterschool, s-au mai construit in ultima vreme? In zilele noastre nu prea se mai "poarta" metoda "cu cheia de gat" cum eram noi odinioara...
Deci voi in situatia descrisa mai sus, cum va descurcati, ce solutii ati gasit?
M-a apucat un stress, asa...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Raspunsuri
Laura25 spune:
F. bune intrebari! Si eu sunt curioasa ce solutii au gasit altii.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
szivarvany spune:
trebuie sa vezi afterschoolul la scoala la care dai fetele. sau macar ceva in zona apropiata. si nu cred ca e prea devreme sa te orientezi, macar stii din timp cum vei face sa fie bine.
la noi la scoala afterul de exemplu e doar pana la 15,00.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Laura25 spune:
Daria, cat te costa pe luna after-ul?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
szivarvany spune:
la noi se face la scoala cu doamna noastra, costa 6 lei / zi, la asta mai adaug cantina 6,5 lei / zi.
adaug: afterul se face tot in clasa, isi fac temele, citesc, se joaca, iar Giulia care a mers la gradi cu program normal e tare multumita si nu i se pare ca sta prea mult la scoala...
_
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Andries spune:
After privat evident ca de stat sa il tina pana la 18 nu gasesc.
Costurile sunt fix+optionale, in Bucuresti nu gasesti sub 800 ron pe luna costul fix. La stat nu am incercat.
Alizee spune:
La noi, after-ul tine pana la ora 18.
La 12 mananca, pana la 15, fac lectii si dupa aceea se joaca cat vor.
Fii-mea e tare incantata de scoala. A zis ca se distreaza mai mult decat la gradinita.
Costa 7 lei masa pe zi si nu mai stiu cat pedagoga. Nu o suma mare.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
flaviutza spune:
Fi-mea a stat singura prima luna, o aducea sotul la 12 si la 16 juma veneam eu la ea. Acum pe iarna vine soacra-mea , face zilnic naveta 15 km sa stea cu ea.
Afterul scolii costa 450 lei, masa inclusa dar in clasa la ea si fara somn. ori fi-mea fara somn de pranz e om mort dupa 15, nici coerenta in exprimare nu mai are, face urat de tot.
After cu somnic, cel mai ieftin l-am gasit la 800 ron, privat si nu mersi, nu dau atatia bani , e ok pt cei care au program pana spre 18, dar eu la maxim 4 jumate sunt acas
Yagmur spune:
Bune intrebari...
La anul va incepe grupa 0. Nu m-am decis inca ce voi face dar am clar 2 alegeri:
1. semi internatul scolii 56 (acolo va merge); nu stiu inca nimic de costuri
2. after privat
Eu nu voi ajunge inainte de 18.30 si nici ajutor nu am. Acum il preia bona de la gradinita, dar de la anul prefer sa mearga la after/semi internat decat sa stea cu bona.
Costurile insa nu sunt mici. Aici am emotii
Yagmur si Luca
monicabo spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. (si) alte raspunsuri sunt binevenite.
Deci intleg ca in general after-ul este de baza. Trebuie sa ma orientez pt o scoala cu afterschool. POate in timp se mai construiesc after-uri, astfel incat fiecare scoala sa aiba asa ceva... sper
Intrebare despre afterschool-uri: acestea care au preturi accesibile sunt de stat nu? Sunt in incinta scolii, sunt f aproape, cum sunt amplasate? Se fac si lectii acolo?
Alea private sunt cele cu preturi mari, nu? Avand 2 copii, nu prea imi permit, e la fel ca si cu gradinitele... nu mi-am permis privata, dpdv al preturilor...
Multumesc si orice interventie e binevenita. Incep sa sondez terenul, chiar daca mai avem pana la scoala, insa timpul trece fff repede
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
szivarvany spune:
dada, la scoala de stat, la scoala de cartier la noi
se face in clasa, fara somn sau alte posibilitati,de asta e probabil doar pana la 15,00.
(eu tot la 18,30 ajung acasa d`aia am bona la fi`mea de cand avea 1 an)
_