Program scoala, afterschool?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Daca deja v-ati inscris copilul intr-un program after-school,este bine sa stiti ca a aparut metodologia programului scoala dupa scoala.Acest program nu se reduce doar la a face temele si a se juca,vizeaza mai multe activitati.Este bine de stiut ce anume sustineti financiar si cerintele pe care le puteti avea de la institutor.

ORDINUL nr. 5.349 din 7 septembrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a Programului "Scoala dupa scoala" (SDS)

Programul SDS, este un program complementar programului scolar obligatoriu, care ofera oportunitati de invatare formala si nonformala pentru consolidarea competentelor, invatare remediala si accelerare a invatarii prin activitati educative, recreative si de timp liber si se adreseaza atat elevilor din invatamantul primar, cat si elevilor din invatamantul secundar.

In invatamantul primar, Programul SDS cuprinde activitati cu sprijin specializat, ateliere/activitati tematice si alte activitati de tip recreativ.

Activitatile cu sprijin specializat cuprind:
a) supraveghere si indrumare in efectuarea temelor;
b) recuperare pentru elevii cu dificultati cognitive, emotionale, tulburari de limbaj prin activitati remediale, consiliere, logopedice;
c) activitati de dezvoltare pentru elevii capabili de performanta;
d) activitati de incurajare a lecturii independente;
e) autocunoastere, intercunoastere prin activitati de dezvoltare emotionala si sociala.

Atelierele/Activitatile tematice/Alte activitati de tip recreativ cuprind:
a) activitati practic-aplicative pe diferite domenii (arte, stiinte, tehnologii, sport etc.);
b) proiecte tematice, propuse de catre copii sau parinti, cadre didactice etc.;
c) drumetii/excursii/vizionari de spectacole.

Fiecare unitate de invatamant, in functie de grupul-tinta, constituie module de pachete de activitati, prin combinarea activitatilor mentionate mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetRadu1 spune:

Referitor la Afer School Scoala 97, zona Tineretului:

- se desfasoara in scoala foarte probabil cu invatatoarea de la clasa (in cel mai rau caz cu o invatatoare de la o clasa paralela;
- masa la restaurantul De Cartier (150 m de scoala), mancare pregatita special pentru copii;

Orar:
12-13:30 Masa de pranz
13:30-15:30 pregatirea lectiilor
15:30-18 cursuri optionale (informatica, engleza, atelier de creativitate, jocuri si miscare in aer liber, sport).
La sport se face baschet in sala de sport a scolii.

O statistica recenta arata ca Scoala 97 este cea mai buna scoala din Bucuresti (si implicit din tara). Au fost luate in considerare rezultatele la Repartizarea in licee si rezultatele la Concursurile si Olimpiadele scolare.

Varful iceberg-ului: 5 copii la Olimpiada Nationala de Matematica clasa a VI-a (din totalul de 14 din Bucuresti) si 5 copii la Olimpiada Nationala de Matematica clasa a VIII-a (din totalul de 15 din Bucuresti). Cred ca toti au obtinut medalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui iahim

Daca deja v-ati inscris copilul intr-un program after-school,este bine sa stiti ca a aparut metodologia programului scoala dupa scoala.Acest program nu se reduce doar la a face temele si a se juca,vizeaza mai multe activitati.Este bine de stiut ce anume sustineti financiar si cerintele pe care le puteti avea de la institutor.

ORDINUL nr. 5.349 din 7 septembrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a Programului "Scoala dupa scoala" (SDS)

Programul SDS, este un program complementar programului scolar obligatoriu, care ofera oportunitati de invatare formala si nonformala pentru consolidarea competentelor, invatare remediala si accelerare a invatarii prin activitati educative, recreative si de timp liber si se adreseaza atat elevilor din invatamantul primar, cat si elevilor din invatamantul secundar.

In invatamantul primar, Programul SDS cuprinde activitati cu sprijin specializat, ateliere/activitati tematice si alte activitati de tip recreativ.

Activitatile cu sprijin specializat cuprind:
a) supraveghere si indrumare in efectuarea temelor;
b) recuperare pentru elevii cu dificultati cognitive, emotionale, tulburari de limbaj prin activitati remediale, consiliere, logopedice;
c) activitati de dezvoltare pentru elevii capabili de performanta;
d) activitati de incurajare a lecturii independente;
e) autocunoastere, intercunoastere prin activitati de dezvoltare emotionala si sociala.

Atelierele/Activitatile tematice/Alte activitati de tip recreativ cuprind:
a) activitati practic-aplicative pe diferite domenii (arte, stiinte, tehnologii, sport etc.);
b) proiecte tematice, propuse de catre copii sau parinti, cadre didactice etc.;
c) drumetii/excursii/vizionari de spectacole.

Fiecare unitate de invatamant, in functie de grupul-tinta, constituie module de pachete de activitati, prin combinarea activitatilor mentionate mai sus.

Aceasta "Scoala dupa scoala" va fi organizata incepand cu anul scolar urmator, 2012-2013. Doar scolile care au spatiu, bani si doritori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Urmaresc cu interes in continuare postarile/ideile voastre...
Observ ca in ultima vreme s-a dezvoltat partea asta de afterschool, si sper sa se dezvolte in continuare... la fel siprogramul acela "scoala dupa scoala"
Le e util copiilor, dar si noua parintilor, care chiar nu suntem disponibili la orele 12-13 sa-i luam de la scoala (de clasele mici vorbesc, normal)...
Eu, ca multi altii, am fost "copil cu cheia de gat", insa ma ia cu fiori pe sira spinarii in zilele noastre, pt niste copii atat de mici...
Noi mai avem anul aceasta de gradinita si anul urmator (grupa mare) cu primul copil, iar al doilea copil este la 1 an distanta

Inca o data va multumesc ca ati acordat/acordati atentie subiectului

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Poate te ajuta si din experienta mea, clasa I din toamna asta, eu singura cu fetita, fara bunici de ajutor ...

- am solicitat la lucru o decalare a programului cu 1 ora, in loc de 9-18 initial, acum lucrez 8-17 sau 17.30 cel tarziu ... oricum ajungeam la birou la 8 (max 8,10) pentru ca duc fetita la scoala
- scoala aleasa de mine nu are after-school, dar e ff aproape (150m) de gradinita la care a fost fetita; asa ca am ales after-school in cadrul gradinitei ... singurul dezavantaj: costul, fiind gradi privata ...
- cum programul de lucru l-am decalat, acum pot sa o iau eu seara de la after-school, am "economisit" banii de bona ...
- desi este la costul unei gradi private, sunt multumita de after-school, masa sanatoasa la pranz, 1 ora somn sau odihna, de la 14-16 lectii sub indrumarea unei dne. invatatoare, apoi joaca si optionale (alti bani si alea ...)pana vin eu sa o iau la 17.45-18.00.

Mult succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi avem after-school in cadrul scolii (santem la Sf.Iosif). Au program de masa, somn si lectii. Insa la ora 17 trebuie sa-l iau si de asemeni in vacante este inchis. Costul este de 30 Ron/zi.
Anul trecut a fost la un after cu gradinita, in apropierea casei. Acolo era intr-adevar program pana la 18:30 insa nu prea isi facea lectiile. Noi plateam 600 Ron pe luna, acum am vazut ca au crescut la 700 Ron.
Si eu mi-am decalat programul la serviciu, vin la ora 8:30 si plec la 16:30. Saptamana trecuta, cand a avut vacanta, mi-am luat concediu. Acum, ca sa mearga si el de 2 ori pe saptamana la tenis, am vorbit cu o vecina, sa-l duca, contra cost, evident.
Problematic iar cand e bolnav... sper ca iarna asta sa fie mai bine, ca anul trecut, in clasa I-a, a fost jale

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu il duc la after school in gradinita unde a fost pana acum. La 12 fug repejor de la serviciu, il iau de la scoala, il las la after, si ma intorc (programul imi permite). Seara il las pana la 17-17.30, uneori si mai mult, in functie de programul meu si al lui.

Costa 500 ron taxa plus 12 lei mancare pe zi (mancare platim numai in zilele in care merge la after). Programul este urmatorul: la 12 30 (dupa ce-l duc) mananca, la 13 e in pat, doarme cam 2 ore, apoi teme, apoi fie are activitati optionale (ramase in program din anii trecuti) fie il iau si-l duc la tenis sau acasa.

Este after si in cadrul scolii dar inseamna stat pe scaun pana spre ora 17, facut teme, jucat, etc, insa eu am tinut, pe cat se mai poate, sa pastram somnul de pranz. Deocamdata e bine asa, mai vedem pe parcurs.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

La noi after school-ul este in cladirea scolii, in clasa in care invata, dar este privat, din pacate.
Spun, din pacate, pentru ca scoala ar fi putut f bine sa organizeze propriul after school si ar fi costat mult mai putin.
Evident ca nu au spatiu pentru somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

la scoala la care lucrez este after-school organizat de directoare. programul "scoala dupa scoala" cred ca se adreseaza doar scolilor care au semi-internat organizat de isj-uri.
programul after-school de la scoala la care lucrez este 12-17,30 (se poate si 18), copiii iau masa (ciorbita+felul doi+desert) cu mancarica de la o firma de catering pe care o aduc calda si f. gustoasa, apoi se joaca.
afterul costa 12 lei/ zi si contine masa si supravegherea.
Edit: spatiul este amenajat special pt. ei. o sala de clasa mare a fost impartita in spatiu de joaca si spatiu de studiu. spatiul de joaca contine canapea+fotolii+ TV+dvd player. spatiul pentru lectii contine o masa lunga si scaune pt. toti copiii. masa se serveste intr-o anexa a clasei care a fost amenajata cu mese si scaune, frigider si chiuveta. parintii pot lua acasa felurile de mancare neconsumate de copii pt. ca vin in casolete de unica folosinta si sunt pastrate in frigider cu eticheta cu numele copilului pe ele.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

In cazul in care optati pentru after la scoala (nu privat) trebuie sa va ganditi ce faceti cu copilul in multele si lungile vacante cand afterul scolii nu functioneaza. Adica la mine asta a fost principala problema. Eu am pastrat bona.

Mergi la inceput