Brumarei de Nov-Dec 2011( 84) Hai Adriana!
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela209/daniela209.jpg)
daniela209 spune:
in seara aceasta inainte sa adorm am avut cateva contractii dureroase, mi-am sunat medicul gineco,dar n-a raspuns si i-am dat mesaj cu ce si cum,ca asa fusese conventia.. am vorbit acum cu el la telefon, mi-a prescris utrogestan cate 200mg si maine dimineata la 11 trebuie sa ma duc la spital sa ma vada. mi-a spus ca nu e normal sa fie dureroase contractiile si sa nu prevesteasca o nastere prematura.
sper sa fie totul bine!
deja sotul s-a dus la farmacie.
acum parca stau un pic si mai cu frica...
normal ca m-a si certat ca n-am mai insistat cu telefonul de la 6 cand i-am dat mesajul.
Razvan-Teodor
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mada86/mada86.jpg)
mada86 spune:
Ralu....tot respectul meu si felicitari din suflet! Sa-ti traiasca comoara si sa creasca mare si frumoasa! M-ai lasat fara cuvinte... 30+
Sofia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_comsa/Deea_comsa.jpg)
Deea_comsa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralu_t dragele mele bag si eu capul cateva minute inainte sa ma prabusesc in pat.asta e ultima noapte in maternitate si sper sa apucsa dorm ceva ca de cand a inceput travaliul abia am apucat iar de maine am de ingrijit 2 copii, nu 1 incep prin a va multumi pentru toate gandurile voastre bune si toate energiile pozitive pe care mi le-ati trimis, inclin sa cred ca am avut nevoie de fiecare farama de gand bun ca sa reusesc. a fost tare dificil, atat de dificil incat nu-mi vine sa cred ca eu am avut puterea de a trece prin asta (desi parca odata cu trecerea timpului simt ca e din ce in ce mai a mea povestea asta si sunt f mandra de ea). nu o sa intru in detalii fiindca nu sunt relevante, luny ![]() ce m-a uimit insa in toata afacerea a fost atitudinea negativa a tuturor persoanelor din cea mai scumpa si faimoasa materniate din romanica, vis-a-vis de VBAC si de ce inseamna rabdarea de a lasa o femeie sa nasca in ritmul ei, nu in ritmul medicilor, al oxitocinei sau al altor interventii (care acum nu erau permise). am fost invitata de nenumarate ori (cel putin o data pe ora) de catre medicul de garda, anestezist, moasa, asistente si mai lipseau sa vina si vizitatorii din maternitate ca sa fie tacamul complet,sa iau decizia cea buna si sanatoasa de a intra in cezariana...pentru ca altfel sunt inconstienta, vreau sa mor eu sau copilul meu(in ciuda faptului ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, doar ca nu mergea ca la carte dilatareea)...sau or fi doar ei inculti/rau voitori?!? pentru ca eu, spre desebire de ei, aveam temele facute, procentajul de risc pentru mine era de 0.5% sa patesc ceva nascand natural (luand in calcul diferenta de timp dintre nasteri,dim. si pozitia copilului, grosimea cicatricei uterine si starea bebelului pe parcursul travaliului care a fost perfecta), monitorizarea era continua...in schimb sansele sa mearga ceva rau cu o a doua cezariana erau net superioare...insa era ceva nou, greu de tolerat...asa ca desi nimeni nu le cerea parerea, toti tineau mortis sa si-o spuna...incredibil! ii multumesc lui DDca ginecologul meu, in ciuda tineretii lui (are 34 de ani) a dat dovada de calm, sustinere si ff multa rabdare. au fost momente de cumpana si pentru el, si pentru mine, insa l-am simtit ca va incerca orice pana la cezariana, si de fapt asta imi doream...cezariana sa fie solutia ultima. mi s-a spus inclusiv ca poate am noroc si e doar travaliu fals, ca poate se opresc contractiile (trecusera 12 ore deja) ca un bebe de 37 de saptamani e vai de capul lui, va fi bonlavicios si se va adapta greu...nu e o fericire sa nasc...pe mine, cel putin constient, nu m-au atins lucrurile astea. eu eram deja tarsaita printr-o nastere si o experienta in care faptul ca nu am avut curajul sa imi spun parerile m-a costat scump...dar ma gandesc ce insemnau toate astea pt o primipara?!?! asa ca dragelor, lupul poate isi schimba parul, dar naravul personalului medical romanesc e constant, la stat sau la privat. ![]() sceptici in ce priveste alaptatul exclusiv: da chiar aveti lapte?!?...intr-un cuvant chiar puteti sa nasteti/alaptati un copil de una singura, asa cum a lasat dumnezeu lucrurile pe lume, fara sa aveti nevoie si de noi ?!?! infamie eu nu sunt dusa, si nici vreo obsedata de natural in ciuda unor evidente sau in detrimentul sanatatii mele si mai ales a copiilor mei...dar ce se petrecere la nasteri in ro e absolut ridicol. cu atat mai ridicol cu cat in tarile ceva mai civilizate, lucrurile stau exact invers, incurajarile sunt in directia opusa...am fost naiva sa cred ca e doar la stat atitudinea asta...ei bine, privatul are aceeasi oameni, aceleasi mentalitati au fost doar 2 nasteri naturale (incluzand-o pe a mea) de cand sunt eu aici, si materniatea e full, eu nam avut rezerva cand am ajuns la spital, erau toate ocupate.... trecand la lucruri mai placute, Luiza e fabuloasa, descurcareata cu suptul si energica (asta stiam de pe vremea cand era in burta) iar eu sunt ca o floricica...parca n-as fi nascut, nici nu-mi vine sa cred ca am fost gravida macar...asa ca fata de cezariana, in ciuda faptului ca durerile au fost crunte, as alege oricand nasterea naturala...basca ca un travaliu ca al meu are sanse putine sa se intample. oricum fara barbata-miu si fara doula, cred ca cedam nervos, mai ales datorita presiunilor de tot felul, a oboselii, a disperarii la un moment dat ca in ciuda durerilor si a timpului scurs nu se intampla nimic. insa una peste alta a fost o constelatie fericita si mi-am implinit visul, acela de a da nastere natural, si da, it feels damn good ![]() ![]() ![]() ralu- ![]() ![]() i believe in miracles... ![]() |
Ralu imi pare rau ca a trebuit sa treci prin atatea, dar ceea ce e important e ca bebelina e bine si maine plecati acasa la voi si nu va mai supara doctorii.....te felicit pentru curajul sid eterminare ata, sper ca si eu sa fiu tot asa hotarata la momentul respectiv....abia astept sa-ti vad printesa
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_comsa/Deea_comsa.jpg)
Deea_comsa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana84 da deea eu tampoane postnatale am cerut spune-i farmacistei ca le produce firma hartmann ... ca sa caute ea mai usor in calculator pe eticheta care este pe bax scrisa in lb romana scrie tampoane absorbante pentru lauze ![]() ![]() Iti multumim Doamne ![]() Dana's baby |
Multumesc mult pentru informatie, chiar maine merg la farmacie si sper sa gasesc k asa nu mai trebuie sa ma chinui eu
![](pupic.gif)
![](images/user_woman.png)
moldoveanca spune:
Ralu ai fost super curajoasa si iti multumesc ca ne-ai impartasit experinta VBAC-ului reusit,acum parca am mai mult curaj
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adriana_2610/Adriana_2610.jpg)
Adriana_2610 spune:
ralu, ma bucur atat de mult ca ai reusit sa nasti asa cum ti-ai dorit, e o realizare imensa! felicitari pentru fetita sanatoasa si mancacioasa! asa e... absolut peste tot sunt incurajate doar cezarienele... si din experienta mea cu un spital privat pot spune tot asa...
emma, ma bucur ca ai rezolvat cu doctorul
pe mine abia acum vreo 5 min m-a lasat durerea de burta, ma gandesc eu ca nu inseamna ca are legatura cu travaliul, dar totusi nu stiu ce poate fi, sper ca maine sa nu ma mai simt asa, e ultima zi cu fetita in burtica
am mai pus niste fotografii si eu, cu locul pe care l-am amenajat zilele astea pentru fetita (si cu un albumas), nu prea avem spatiu acum, dar mie imi place cum a iesit, am vrut sa creez o atmosfera aerisita, calma, sa nu fie aglomerat... macar la inceput, ca pe urma stiu ca se tot aduna lucrusoare de bebe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela209/daniela209.jpg)
daniela209 spune:
neata fetele.. va servesc cu o cafeluta
sa aveti o zi frumoasa..
la noi e o vreme asa de urata si e asa frig afara... brrr
Razvan-Teodor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mada86/mada86.jpg)
mada86 spune:
Buna dimineata burtici!
Va servesc cu o cafeluta proaspata
A fost prima noapte alba pentru mine...am reusit sa dorm doar vreo 2 ore...se pare ca incepem sa ne obisnuim cu noptile nedormite
Adriana...ce frumos ai amenajat camera! ii va place fetitei tale cu siguranta. Bucura-te de ultima zi cu burtica...scot primele motate pentru voi! Sa iasa totul bine si sa ai o fetita sanatoasa si mancacioasa 30+
Sofia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
buna dimi!
sotul mi-e la pescuit, imi astept cumnatul sa ma duca in Grivita la control, si poate stam si p-afara cu Muf putin...
Ralu, mi-au dat lacrimile citindu-te cum ti-am mai zis, ma declar fanul tau, iti apreciez determinarea, curajul si buna judecata, sa dea Dumnezeu ca de acum incolo sa mearga toate unse!! mi-as dori sa citesc mai multe mamici cu asa atitudine sanatoasa, care chiar sa stie ce vor!
mai pune poze cu Lizuca
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!