Brumarei de Nov-Dec 2011( 84) Hai Adriana!
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
nina, suna bine programul ala, e de incercat!sa mai povestseti ce fel si cum decurge..
ma duc si eu in pat, nb
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela209/daniela209.jpg)
daniela209 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana84 daniela eu mi-am cumparat de la farmacie de la dona pt ca decat acolo am gasit tampoame postnatale...adica vata invelita in tifon...sunt speciale pt maternitate...se vand la bax...baxul are 20tampoane si costa 9 lei...deci eu zic ca e super rentabil decat sa stai sa te chinui cu vata sa le faci tu... ![]() ![]() ![]() Iti multumim Doamne ![]() Dana's baby |
merci mult dana.. maine ma duc si-mi cumpar si un eu bax din ala..nici nu stiam ca exista asa ceva
![](icon_smile_big.gif)
ce m-as fi facut fara voi?
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
Razvan-Teodor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
dana, buna informatia!!
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/BlackCat4evR/BlackCat4evR.jpg)
BlackCat4evR spune:
Aoleu, ne trebuie si noua la Medlife? Ca eu ma culcam pe urechea c aau ei de toate! (pentru acasa ma descurc...)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_comsa/Deea_comsa.jpg)
Deea_comsa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana84 wild-bravo!!!bine ca ai gasit un dr care in primul rand sa fie OM.bafta multa si fii cumintica ![]() ![]() ![]() daniela eu mi-am cumparat de la farmacie de la dona pt ca decat acolo am gasit tampoame postnatale...adica vata invelita in tifon...sunt speciale pt maternitate...se vand la bax...baxul are 20tampoane si costa 9 lei...deci eu zic ca e super rentabil decat sa stai sa te chinui cu vata sa le faci tu... ![]() ![]() ![]() Iti multumim Doamne ![]() Dana's baby |
Deci sunt ca cele facute de noi din vata cu tifon? si cum sa cer la farmacie, tampoane postnatale sau cum?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela209/daniela209.jpg)
daniela209 spune:
am reusit sa pun si eu cateva poze cu mine si am facut si niste screenshoturi de pe filmuletele de la eco cu bebita
maine o sa adaug si cu ce cumparaturi am facut pentru bebe
Razvan-Teodor
![](images/user_woman.png)
mariucas spune:
Mai raportez si eu. Sunt in saptamina 33, in continuare cu Gynipral (care ma zguduie de ma scoate din minti). Matei (asa o sa-i spunem) e tare miscacios, sughita in mai multe reprize si nu prea ma lasa sa dorm.
Am inceput sa am niste arsuri groaznice. Si ma doare tare bazinul. Si ma dor si 3 degete de la un picior... Parca sunt o baba!...
Ultima eco a fost acum o saptamana, bebele e bine. Eu m-am pricopsit si cu un al doilea fibrom in crestere.
Urmatoarea eco e pe 18 noiembrie. Atunci o sa programam si nasterea. O sa nasc la Giulesti, Prof.Marinescu (cu el am facut FIV-ul).
Sarcina usoara tuturor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ralu_t/ralu_t.jpg)
ralu_t spune:
dragele mele bag si eu capul cateva minute inainte sa ma prabusesc in pat.asta e ultima noapte in maternitate si sper sa apucsa dorm ceva ca de cand a inceput travaliul abia am apucat iar de maine am de ingrijit 2 copii, nu 1
incep prin a va multumi pentru toate gandurile voastre bune si toate energiile pozitive pe care mi le-ati trimis, inclin sa cred ca am avut nevoie de fiecare farama de gand bun ca sa reusesc.
a fost tare dificil, atat de dificil incat nu-mi vine sa cred ca eu am avut puterea de a trece prin asta (desi parca odata cu trecerea timpului simt ca e din ce in ce mai a mea povestea asta si sunt f mandra de ea). nu o sa intru in detalii fiindca nu sunt relevante, luny v-a tinut la curent cu ce s-a intamplat am vazut.
ce m-a uimit insa in toata afacerea a fost atitudinea negativa a tuturor persoanelor din cea mai scumpa si faimoasa materniate din romanica, vis-a-vis de VBAC si de ce inseamna rabdarea de a lasa o femeie sa nasca in ritmul ei, nu in ritmul medicilor, al oxitocinei sau al altor interventii (care acum nu erau permise). am fost invitata de nenumarate ori (cel putin o data pe ora) de catre medicul de garda, anestezist, moasa, asistente si mai lipseau sa vina si vizitatorii din maternitate ca sa fie tacamul complet,sa iau decizia cea buna si sanatoasa de a intra in cezariana...pentru ca altfel sunt inconstienta, vreau sa mor eu sau copilul meu(in ciuda faptului ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, doar ca nu mergea ca la carte dilatareea)...sau or fi doar ei inculti/rau voitori?!? pentru ca eu, spre desebire de ei, aveam temele facute, procentajul de risc pentru mine era de 0.5% sa patesc ceva nascand natural (luand in calcul diferenta de timp dintre nasteri,dim. si pozitia copilului, grosimea cicatricei uterine si starea bebelului pe parcursul travaliului care a fost perfecta), monitorizarea era continua...in schimb sansele sa mearga ceva rau cu o a doua cezariana erau net superioare...insa era ceva nou, greu de tolerat...asa ca desi nimeni nu le cerea parerea, toti tineau mortis sa si-o spuna...incredibil! ii multumesc lui dumnezeu ca ginecologul meu, in ciuda tineretii lui (are 34 de ani) a dat dovada de calm, sustinere si ff multa rabdare. au fost momente de cumpana si pentru el, si pentru mine, insa l-am simtit ca va incerca orice pana la cezariana, si de fapt asta imi doream...cezariana sa fie solutia ultima. mi s-a spus inclusiv ca poate am noroc si e doar travaliu fals, ca poate se opresc contractiile (trecusera 12 ore deja) ca un bebe de 37 de saptamani e vai de capul lui, va fi bonlavicios si se va adapta greu...nu e o fericire sa nasc...pe mine, cel putin constient, nu m-au atins lucrurile astea. eu eram deja tarsaita printr-o nastere si o experienta in care faptul ca nu am avut curajul sa imi spun parerile m-a costat scump...dar ma gandesc ce insemnau toate astea pt o primipara?!?!
asa ca dragelor, lupul poate isi schimba parul, dar naravul personalului medical romanesc e constant, la stat sau la privat. diferenta probabil e doar de mimica, la privat ti le servesc cu zambetul pe buze. pot numara pe degetele de la o mana toti oamenii din maternitate (de la nenonatlog, la moasa, asistenta sau ginecolog) care sa-si merite banii si statutul...restul obtuzi si aroganti ca peste tot...am fost ursul cu lant al spitalului, nebuna care dupa ce ca vrut VBAC a stat nonstop cu copilul in camera pt ca ei sunt absolut disperati sa-l ia un pic la ei...doar un pic...pentru ce oameni buni?!? veniti s-o vedeti aici, nu va opreste nimeni, puteti sa o consultati/manevrati si de fata cu mine, si in rezerva noastra...de ce trebuie dusa la neonatologie? o operati pe creier acolo?stetoscopul nu va functioneaza si la etajul 1?!?
sceptici in ce priveste alaptatul exclusiv: da chiar aveti lapte?!?...intr-un cuvant chiar puteti sa nasteti/alaptati un copil de una singura, asa cum a lasat dumnezeu lucrurile pe lume, fara sa aveti nevoie si de noi ?!?! infamie
eu nu sunt dusa, si nici vreo obsedata de natural in ciuda unor evidente sau in detrimentul sanatatii mele si mai ales a copiilor mei...dar ce se petrecere la nasteri in ro e absolut ridicol. cu atat mai ridicol cu cat in tarile ceva mai civilizate, lucrurile stau exact invers, incurajarile sunt in directia opusa...am fost naiva sa cred ca e doar la stat atitudinea asta...ei bine, privatul are aceeasi oameni, aceleasi mentalitati au fost doar 2 nasteri naturale (incluzand-o pe a mea) de cand sunt eu aici, si materniatea e full, eu n-am avut rezerva cand am ajuns la spital, erau toate ocupate....
trecand la lucruri mai placute, Luiza e fabuloasa, descurcareata cu suptul si energica (asta stiam de pe vremea cand era in burta) iar eu sunt ca o floricica...parca n-as fi nascut, nici nu-mi vine sa cred ca am fost gravida macar...asa ca fata de cezariana, in ciuda faptului ca durerile au fost crunte, as alege oricand nasterea naturala...basca ca un travaliu ca al meu are sanse putine sa se intample. oricum fara barbata-miu si fara doula, cred ca cedam nervos, mai ales datorita presiunilor de tot felul, a oboselii, a disperarii la un moment dat ca in ciuda durerilor si a timpului scurs nu se intampla nimic. insa una peste alta a fost o constelatie fericita si mi-am implinit visul, acela de a da nastere natural, si da, it feels damn good
ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si
o margica mititica Luiza (23.10.2011)
i believe in miracles...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana84/dana84.jpg)
dana84 spune:
da deea eu tampoane postnatale am cerut
spune-i farmacistei ca le produce firma hartmann ... ca sa caute ea mai usor in calculator
pe eticheta care este pe bax scrisa in lb romana scrie tampoane absorbante pentru lauze 37+ cu
Diana Maria
Iti multumim Doamne
Dana's baby