el vrea sa fac avort,,ce sa fac??
Raspunsuri - Pagina 19
marius spune:
Nu uita ca nu este pe ici pe colo sa ceri unui barbat liber la urma urmei sa se angajeze intr-o relatie cu o femeie care are doi copii (nu cu el!) si sa-l critici ca nu este pregatit [entru asa ceva.
In fond la fel de probabil si defapt deloc acuzabil este si ca el sa isi doreasca o relatie "al capo fine" simpla in fond este tanar si are doar o viata a lui la fel ca oricine altcineva.
La rece discutand si acest aspect este absolut la fel de natural si de valabil.
In egala masura nu pot sa nu remarc faptul ca aici, intr-un mediu internet, din 50 de cuvinte (mult) mai mult de jumatate adresate lui sunt critici dure ceea ce ma fac sa ridic din sprancene oarecum.
No offence!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
carina23 spune:
n egala masura nu pot sa nu remarc faptul ca aici, intr-un mediu internet, din 50 de cuvinte (mult) mai mult de jumatate adresate lui sunt critici dure ceea ce ma fac sa ridic din sprancene oarecum.
No offence!
marius te referi la mine cand vorbesti de critica? ti se pare ca il critic prea tare sau vorbesti in general de userii de pe forum? as vrea sa-ti aud o parere, mai exact un sfat daca se poate, multumesc
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carina23 Fomalhauti, intrebarea la care nu ai tu un raspuns, nu am nici eu crede-ma poate doar niste ipoteze..el sustine cu tarie ca numai partea financiara il preocupa, ca a ramas fara servici de luni bune si nu a reusit inca sa gaseasca ceva, si daca nu va reusi in alte luni ce vom face, ca de ce sa nu facem un copil cand vom avea stabilitate materiala,o casa a noastra eventual, sa le oferim tuturor o copilarie fericita.. daca nu as fi fost sigura ca ma iubeste( din partea fostului sot nu am simtit niciodata iubirea de exemplu)as fi considerat ca intr-adevar nu isi doreste un viitor cu mine si ii e teama sa imi spuna, sau oare e posibil ca o persoana desi ne iubeste sa nu se vada cu noi in viitor?? sau e posibil ca el sa fie atat de fricos incat sa-l fi apucat panica peste noapte?? ca pana la urma, e frumos sa ai grija de doi copiii,sa te bucuri de zambetul lor atunci cand ii faci fericiti, dar la o adica tot ai mamei sunt, deci oarecum am o liniste sufleteasca nu o apasare, ca deh, daca tatal bun pleaca si-i lasa de izbeliste, astora din urma le-ar fi mai rusine?? ca sa schimb putin subiectul de vreo 3 zile am scurgeri maronii si am avut si acum o saptamana dar doar o zi, ma tot gandesc la bebe, daca nu o fi bine>?? m-as duce la un medic dar nu am posibilitatea caci o ecografie e destul de scumpa pentru mine:( chiar am teama ca ceva nu este ok in legatura cu sarcina, poate si atata stress i-a daunat saracutul:( si ca sa inchei subiectul on topic,parerea mea e ca, chiar daca vrea viitor sau nu cu mine, el in esenta este un timorat, neincrezator in fortele proprii, pentru ca asa a fost educat si da are si o latura urata ca nimeni nu-i perfect, la nervi spune lucruri dureroase dupa care ii pare rau si isi cere scuze..le-am urmarit caracterele alor lui si asa sunt si ei, la nervi se arunca vorbe urate dupa care se impaca, il santajeaza emotional pe el si se joaca cu cuvinte dure gen de maine nu mai esti copilu nostru si a treia zi ii fac un cadou..pe mine ma scarbesc astfel de comportamente si cu mine el se abtine mult, foarte mult, i-am zis ca nu e vina lui ca a preluat modele gresite insa datoria lui e sa se ajute singur sa ajunga la linia de plutire in sensul asta...Cu toata grija care a avut-o el de noi, eu cred ca se considera incapabil sa devina cap de familie cu " acte in regula" pentru ca ii este teama de esec. |
Mie din contra - din tot ceea ce ai scris mai sus mi se pare un tip foarte echilibrat, foarte realist care isi cunoaste limitele si nu vrea sa treaca dincolo de ele. Nu este absolut nimic rau sa te consideri incapabil de ceva, nu e nimic rau sa fii timorat, speriat de viitor, deranjat de faptul ca nu ai posibilitati materiale - nu este absolut nimic rau. In schimb este extrem de intelept sa te cunosti pe tine insati si sa nu iti bulversezi viata peste limita confortului personal doar pentru ca s-a spart un prezervativ si te fortzeaza iubita, in numele unui principiu nedemonstrat.
Daca nu exista posibilitati materiale sa ai grija de copilul ala acum, printr-o ecografie, ce o sa fie mai tarziu ?
buflea spune:
citat din mesajul lui carina23 doamne sunt distrusa si desi vorbesc cu pacat ca mai am doi copiii de crescut, imi doresc moartea, trec printr-o situatie pe care nu i-as dori-o nimanui niciodata..datorii la intretinere am, la curent, la tellefon pe care nu cred ca o sa-l mai platesc, cablu nu mai am, nu stiu ce voi face..dar pe mine nu ma sperie foarte tare partea financiara, am fost invatati cu mai mult si ne putem invata si cu mai putin, sanatosi sa fim ... deci voi ma sfatuiti sa nu renunt la sarcina..si ce sa fac? el probabil o sa plece, cum o sa traiesc din 5 mil si cv ca si pensia copiilor e undeva la 200si cv de lei..:( |
Nu exista conditii decente sa cresti 2 copii ... chiar ca pare ca vrei sa il legi de tine ca sa va bazati toti 4 pe el ...
carina23 spune:
buflea dar dupa parerea ta cum trebuie sa stea situatia intr-o familie? sa se bazeze barbatul pe femeie?:))eu credeam ca intr-o oarecare masura e invers si spun oarecare pentru ca mi se pare normal ca femeia sa isi aduca contributia la veniturile familiei...dar nici chiar asa sa isi intretina barbatul, sau il intretine o perioada cand i-o fi si lui mai greu, dar totusi, sa fie ceva trecator
ego71 spune:
pana la urma,draga mea,e problema ta si hotararea ta. nu stiu ce rost mai are acest subiect atat timp cat tu,se pare, te-ai decis ce vei face.
la ce bun sa ne dam parerile pro sau contra?
eu stiu ca atunci cand vreau cu adevarat ceva,nu intreb in stanga si in dreapta ce anume sa fac. nu! mai ales in ceea ce priveste o astfel de hotarare!la problema ta chiar nimeni nu-ti poate spune altceva decat ce ti s-a spus. ce astepti mai mult decat atat?
oricum,tu esti cea care va trai pe pielea ei decizia finala.
s-a vorbit atatea pagini..si,pentru ce?
problema asta nu ti-o rezolvi pe forum,ci alaturi de cel cu care vei avea(sau nu) un copil.acolo e rezolvarea,nu aici!
lucialu spune:
El nu este sotul tau si nu este tatal celor doi copii ai tai. Din pacate tre sa ii dau dreptate mamei lui si o inteleg. Nu e treaba ta cum stau parintii lui dpdv financiar si nu este obligatia lor sa va ajute. Nici eu nu as face-o dc as stii ca se pune problema...Nici el nu este obligat (inca!) sa faca toate cele spuse de tine ca barbat tocmai din cauza primei propozitii scrise de mine. Te bazezi ft mult pe altii cand de fapt in primul rand este obligatia ta sa ai grija de copiii tai si de tine. Si nu e ok rationamentul pt care ai mintit-o pe mama lui initial, pt ca si omisiunea e tot in fel de miciuna, iar explicatia ta pt care nu ai spus nimic de trecutul tau ca sa apuce sa se infiripe ceva mai serios intre tine si el stiind ca dc mama lui ar stii risti sa nu se mai intample ceea ce sperai, e urata.
Cat despre ce sa faci cu copilul, e aiurea sa intrebi lumea pe un forum despre copii si aiurea in genere. Este decizia voastra. Asumati-va faptele, cum sa spunem noi Da, omoara-ti copilul sau Nu, creste-l cand nimeni de aici nu o va face in locul tau?
ela_04 spune:
citat din mesajul lui carina23 buflea dar dupa parerea ta cum trebuie sa stea situatia intr-o familie? sa se bazeze barbatul pe femeie?:))eu credeam ca intr-o oarecare masura e invers si spun oarecare pentru ca mi se pare normal ca femeia sa isi aduca contributia la veniturile familiei...dar nici chiar asa sa isi intretina barbatul, sau il intretine o perioada cand i-o fi si lui mai greu, dar totusi, sa fie ceva trecator |
unul cu bani multiiiii si zile putine...
pana la urma,draga mea,e problema ta si hotararea ta. nu stiu ce rost mai are acest subiect atat timp cat tu,se pare, te-ai decis ce vei face. la ce bun sa ne dam parerile pro sau contra? s-a vorbit atatea pagini..si,pentru ce? |
asteapta sa-i dea cineva o idee despre cum sa-l convinga pe individ sa pastreze copilul...
buflea spune:
citat din mesajul lui carina23 buflea dar dupa parerea ta cum trebuie sa stea situatia intr-o familie? sa se bazeze barbatul pe femeie?:))eu credeam ca intr-o oarecare masura e invers si spun oarecare pentru ca mi se pare normal ca femeia sa isi aduca contributia la veniturile familiei...dar nici chiar asa sa isi intretina barbatul, sau il intretine o perioada cand i-o fi si lui mai greu, dar totusi, sa fie ceva trecator |
O sa te mire raspunsul meu, dar eu cred ca nimeni nu trebuie sa se bazeze pe nimeni in viata asta. Nu trebuie sa te bazezi pe parinti, pe sot, pe prieteni, pe NIMENI ... trebuie sa iti construiesti viata strict pe fortele proprii si cand apare o alta contributie (financiara, emotionala, profesionala) la viata ta, aceea nu va face decat sa iti imbunatateasca un nivel de trai pe care TU l-ai facut, pentru tine, cat ai putut de decent.
Din ce am citit pana acum, nu am descoperit eforturile tale la viata buna pe care ai avut-o anterior acestei sarcini. EL te-a sustinut emotional, EL te-a sustinut financiar, EL a fost tata copiilor tai, EL v-a dus in concedii, EL a fost mereu langa voi, EL are probleme cu mama lui din cauza ta ...etc. Este un om minunat, chiar este, spun asta fara nici o ironie. Este atat de minunat incat merita sa tii cont de dorinta lui. Pentru tot ce a facut pentru tine si cei doi copii ai tai, ar trebui sa tii cont ca el simte ca nu poate, e descurajat, e speriat, poate nu vrea sa se straduiasca mai mult decat ca facut-o pana acum, poate pur si simplu nu vrea acest copil ... in definitiv ce e atat de rusinos sa nu iti doresti un copil - este o alegere, asa cum este si aia de a vrea copii.
Ii fortzezi mana, il fortzezi cu acest copil sa iasa din zona lui de confort, zona care te acoperea emotional si fianciar pe tine si cei doi copii ai tai ... mai mult, il mai si acuzi acuzi ca nu e suficient de luptator si ca asta se datoreaza educatiei primite.
Imi pare sincer rau de situatia in care este EL, pentru ca EL este prins intr-o cursa .. va face ceva ce nu-si doreste. Si inteleg si ce este in sufletul maica-sii ... inteleg ca diferentele dintre voi (sociale si financiare) au ridicat de la inceput un semn de intrebare, dar probabil ca o atitudine sincera din partea ta, deschisa, decisa sa iei viata in piept singura, i-ar fi schimbat parerea. Chiar daca nu se baga, nici o mama pe lumea asta nu isi doreste copilul implicat intr-o relatie inegala ...deci merita si mama lui partea ei de intelegere.
Eu as vrea sa dezvolt acest subiect in care, in cazul unei sarcini accidentale, pare ca dorinta viitoarei mame este decisiva iar barbatul, care pana la urma are aceeasi vina ca mama, nu are nimic de spus / facut in luarea deciziei. Mai mult, daca nu se supune imediat indatoririlor paterne , este un nemernic, un ticalos, nu are suflet ...etc. In definitiv barbatii ar trebui sa aiba si ei dreptul sa spuna ceva in cazul unei sarcini neplanificate, nu ?
kariguld spune:
citat din mesajul lui buflea ... In definitiv barbatii ar trebui sa aiba si ei dreptul sa spuna ceva in cazul unei sarcini neplanificate, nu ? |
eu am inteles ca nici el nu e hotarat suta la suta ce sa faca. probabil ca pe de-oparte isi doreste copilul, pe de alta are temeri peste care nu poate trece.
oricum nu-i prea mare filozofie in cazul lor, tot ce trebuie sa faca in prima faza, sa gaseasca servici. pe multi lipsa unui servici ii face sa aibe temeri si fel si fel de ganduri...instabilitate si nesiguranta ptr ziua de maine. si iarasi repet ce spuneam mai in urma, de munca se gaseste, doar sa vrei. vad ca locuiti in Arad, deci un oras in vestul tarii cu ceva potential, nu un sat din dobrogea.