el vrea sa fac avort,,ce sa fac??
Raspunsuri - Pagina 20
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Eu as vrea sa dezvolt acest subiect in care, in cazul unei sarcini accidentale, pare ca dorinta viitoarei mame este decisiva iar barbatul, care pana la urma are aceeasi vina ca mama, nu are nimic de spus / facut in luarea deciziei. Mai mult, daca nu se supune imediat indatoririlor paterne , este un nemernic, un ticalos, nu are suflet ...etc. In definitiv barbatii ar trebui sa aiba si ei dreptul sa spuna ceva in cazul unei sarcini neplanificate, nu ? |
Bineintzeles ca barbatul are un cuvint de spus in cazul unei sarcini neplanificate,este ceea ce sustzin de la incepu pe subiectul asta si in general pe forum!
Din pacate ,constat ca ne dorim respectul si ajutorul barbatzilor din viatza noastra,insa in general ,nu numai ca nu-i respectam dar si incercam sa-i manipulam,sa le aratam noi cam cine-i cocosul!
Nu e numai la subiectul asta situatzia ,ci in general!
Dar...conform unei forumiste(e drept cu doar citeva mesaje pe forum,insa antoligice dupa parerea mea)femeia poate procrea si daca da de ce sa nu o faca!
Bineintzeles ca iar voi fi caracterizata ca frustrata si cu stiu eu ce escuri teribile in viatza reala!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
buflea spune:
Si eu descopar ca barbatilor nu prea li se da drept de a alege si nu este drept. Dupa mine, o femeie care face copii impotriva dorintei partenerilor, este de condamnat .. indiferent daca pana la urma il creste singura - financiar si emotional femeiea aceea isi santajeaza partenerul si alege din start o situatie familiala nu foarte placuta pentru copilul acela nevinovat.
Asa cum dorinta de a avea copii este fireasca si este o alegere pentru toata lumea (femei si barbati), hotararea de a NU avea copii este la fel de fireasca si ar trebui sa reprezinte o alegere similara pentru ambii parteneri.
buflea spune:
citat din mesajul lui kariguld oricum nu-i prea mare filozofie in cazul lor, tot ce trebuie sa faca in prima faza, sa gaseasca servici. pe multi lipsa unui servici ii face sa aibe temeri si fel si fel de ganduri...instabilitate si nesiguranta ptr ziua de maine. si iarasi repet ce spuneam mai in urma, de munca se gaseste, doar sa vrei. vad ca locuiti in Arad, deci un oras in vestul tarii cu ceva potential, nu un sat din dobrogea. |
Nu este chiar atat de simplu - daca inainte trebuia sa munceasca pentru 3 acum va trebui sa munceasca pentru 4. Daca inainte trebuia sa gaseasca resurse sa petreaca timp dupa serviciu cu 2 copii, acum va trebui sa gaseasca resurse pentru 3 copii. Daca inainte planifica un concediu pentru 4 persoane, acum trebuie planificat unul pentru 5 ...daca inainte erau lectii, sau situatii conflictuale intre 2 copii, acum vor fi intre 3 ...etc.
Un copil nu inseamna numai cateva hainutze primite de pe Forum si putin lapte ... iar un copil venit peste obligatia si responsabilitatea altora doi, este chiar o provocare. Poate omul ala nu vrea sa guste din aceasta provocare ... eu nu as vrea, sincer, eu (o femeie, o mama) nu vreau sa ma straduiesc mai mult de 2 copii - si vorba aceea, am posibilitati materiale, am conditii, am o profesie care ma ajuta sa mentin acest nivel - si nu vreau sa ma fortzez mai mult de atat.
Acest barbat de ce nu are dreptul la aceasta alegere ?
carina23 spune:
nu prea sunt de acord cu voi , si sa va spun si de ce : baietii mei au fost foarte doriti de tatal lor, de parintii acestuia, de familia acestuia de la matusi la strabunici si iubiti foarte mult!! din moment ce tatal si-a luat talpasita, dragostea a inceput sa se diminueze si s-a ajuns undeva la hai sa nu exagerez ca ma bate dumnezeu, dar daca el si neamul lui ar putea sterge cu buretele trecutul lui ca sa zic asa asta incluzand casnicia si cei doi urmasi ar fi cei mai fericiti k au flacau in casa si ar visa la o nunta maare :)) d-asta spun ca de multe ori e irelevant, si daca tatal isi doreste copilul si dupaa il paraseste ce faceti?? sau cum faceti de pe acum, nu mai faceti copiii de teama ca nu se stie ce se intampla peste 5, 10 ani??? daca eram egoista, asa cum spuneti voi, nu ma mai framantam atat, pastram sarcina si gata, sau ma duceam ma chiuretaj si dormeam linistita noaptea, adica alegeam cea mai usoara cale din punctul vostru de vedere..
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Nu este chiar atat de simplu - daca inainte trebuia sa munceasca pentru 3 acum va trebui sa munceasca pentru 4. Daca inainte trebuia sa gaseasca resurse sa petreaca timp dupa serviciu cu 2 copii, acum va trebui sa gaseasca resurse pentru 3 copii. Daca inainte planifica un concediu pentru 4 persoane, acum trebuie planificat unul pentru 5 ...daca inainte erau lectii, sau situatii conflictuale intre 2 copii, acum vor fi intre 3 ...etc. Un copil nu inseamna numai cateva hainutze primite de pe Forum si putin lapte ... iar un copil venit peste obligatia si responsabilitatea altora doi, este chiar o provocare. Poate omul ala nu vrea sa guste din aceasta provocare ... eu nu as vrea, sincer, eu (o femeie, o mama) nu vreau sa ma straduiesc mai mult de 2 copii - si vorba aceea, am posibilitati materiale, am conditii, am o profesie care ma ajuta sa mentin acest nivel - si nu vreau sa ma fortzez mai mult de atat. Acest barbat de ce nu are dreptul la aceasta alegere ? |
eu vad mai simplu, daca muncesti si ai un venit constant, grija zilei de maine e cumva asigurata.
cineva spunea mai sus ca i se pare infiorator sa spuna "avorteaza". la fel spun si eu, numai ca din ambele parti nu-s de acord, nici cu avortul dar nici sa faca copilul in speranta ca .... iar experientele personale ale altora, sunt doar experientele lor. si ma plec cu respect in fata celor care au ales sa lupte si si-au construit viata cu propriile maini
insa Carina nu poate lua o decizie, ea impreuna cu partenerul ei, bazata pe experienta altora. ea, este diferita de Fomalhauti sau Mickyy. ea nu va putea face ce au facut altii. ea trebuie sa-si gaseasca propriul drum in situatia asta. al ei si al lui, al lor impreuna.
precizare, sunt prolife! spun asta ca sa nu primesc poshete in cap.
andacos spune:
Ei uite ca si eu am copil(baiat ) din prima casatorie si la mine a dat taica sau bir cu fugitzii,desi tot el era cel ce spunea tuturor cit de mult isi doreste un copil si uite ca tot nu-s de acord cu ...punerea in fatza faptului implinit!
INtr-un cuplu ,hotaririle(indiferent care si d ece natura)se iau de comun acord!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
carina23 spune:
[quote]citat din mesajul lui lucialu
El nu este sotul tau si nu este tatal celor doi copii ai tai. Din pacate tre sa ii dau dreptate mamei lui si o inteleg. Nu e treaba ta cum stau parintii lui dpdv financiar si nu este obligatia lor sa va ajute. Nici eu nu as face-o dc as stii ca se pune problema...Nici el nu este obligat (inca!) sa faca toate cele spuse de tine ca barbat tocmai din cauza primei propozitii scrise de mine. Te bazezi ft mult pe altii cand de fapt in primul rand este obligatia ta sa ai grija de copiii tai si de tine. Si nu e ok rationamentul pt care ai mintit-o pe mama lui initial, pt ca si omisiunea e tot in fel de miciuna, iar explicatia ta pt care nu ai spus nimic de trecutul tau ca sa apuce sa se infiripe ceva mai serios intre tine si el stiind ca dc mama lui ar stii risti sa nu se mai intample ceea ce sperai, e urata.
Cat despre ce sa faci cu copilul, e aiurea sa intrebi lumea pe un forum despre copii si aiurea in genere. Este decizia voastra. Asumati-va faptele, cum sa spunem noi Da, omoara-ti copilul sau Nu, creste-l cand nimeni de aici nu o va face in locul tau?
inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
1 hai sa o luam in ordine ca vad ca trebuie sa dau explicatii tuturor celor ce nu citesc cu atentie si raspund doar de dragul de a se face remarcati prin ceva...nu am afirmat niciodata ca m-ar interesa foarte tare sit financiara a parintilor lui( chiar am aflat foarte tarziu de asta) si nici nu m-am plans ca nu mi se da de pomana, m-a intrebat o mamica pe forum care este sit fin in familiile noastre si i-am raspuns
2 daca pentru tine o foaie de hartie tine un barbat langa o femeie sau invers, te inseli amarnic, afla ca nu e deloc asa,pentru noi chiar nu are importanta daca suntem legat sau nu, ca suntem legati prin alte lucruri cu mult mai importante
3 legat de mama lui....hmmm daca esti de acord cu o femeie care scuipa venin ce cine apuca( rude foste iubite ale fiului si tot asa) pentru ca asta i-a fost buna crestere de acasa, ma abtin de la orice comentariu aici si sa stii ca poate spre surprinderea ta chiar aveam mustrari de constiinta legat de ea insa el mi-a spus clar, nu ti-a fost suficienta experienta cu fosta soacra in care nu stiai cum sa-i faci pe plac si ea iti dadea in cap si mai mult??esti intr-o relatie cu mine sau cu mama?m-a avertizat de la bun inceput cu ea si nu am vrut sa il cred, chiar ma certam cu el pentru ea, pana am realizat ca avea mare dreptate si am incetat
4 pacat ca spui asa ca eu nu desconsider forumurile, cu o parere a mea dar nu pe deplin formata si cu experientele oamenilor intelepti care mai scriu pe aici, pot/putem ajunge la o concluzie, ca daca nu am tine cont de nimic din jurul nostru mai bine ne-am duce si am trai in salbaticie nu?:)
buflea spune:
citat din mesajul lui carina23 nu prea sunt de acord cu voi , si sa va spun si de ce : baietii mei au fost foarte doriti de tatal lor, de parintii acestuia, de familia acestuia de la matusi la strabunici si iubiti foarte mult!! din moment ce tatal si-a luat talpasita, dragostea a inceput sa se diminueze si s-a ajuns undeva la hai sa nu exagerez ca ma bate dumnezeu, dar daca el si neamul lui ar putea sterge cu buretele trecutul lui ca sa zic asa asta incluzand casnicia si cei doi urmasi ar fi cei mai fericiti k au flacau in casa si ar visa la o nunta maare :)) d-asta spun ca de multe ori e irelevant, si daca tatal isi doreste copilul si dupaa il paraseste ce faceti?? sau cum faceti de pe acum, nu mai faceti copiii de teama ca nu se stie ce se intampla peste 5, 10 ani??? daca eram egoista, asa cum spuneti voi, nu ma mai framantam atat, pastram sarcina si gata, sau ma duceam ma chiuretaj si dormeam linistita noaptea, adica alegeam cea mai usoara cale din punctul vostru de vedere.. |
Pai nu are nici o legatura ce spui tu cu ce spun eu. Sigur ca oamenii se schimba in decursul timpului si nimeni nu poate controla asta. Acum insa el stie exact "ce vrea" - vrea sa ramana cu tine si cei doi copii. Si tu nu tii cont de dorinta lui, dar in schimb vei avea asteptari si pretentii de la el toata viata.
buflea spune:
citat din mesajul lui kariguld eu vad mai simplu, daca muncesti si ai un venit constant, grija zilei de maine e cumva asigurata. |
Da, este asigurata, doar ca impartindu-se la mai multe persoane, cantitatea de resurse alocate fiecaruia se va micsora. Si cand spun resurse nu ma refer doar la mancare, haine ...etc. Ma refer la tot efortul necesar cresterii unui copil - atentie, timp petrecut cu el, lectii, educatie, lectii de viata, sanatate. Mai ramane atentia pe care trebuie sa i-o dea partenerei de viata si de ce nu, mai ramane si confortul lui personal. Are si el dreptul sa leneveasca dupa 2 copii si o nevasta, de ce trebuie sa-l oblige partenera sa faca asta dupa 3 copii ...
Mai subliniez inca o data. Copii cresc si cu "lipsuri" si cu "frustrari" si cu mai putine "vacante" si doar cu un parinte si fara parinti si fara atentie si crescuti de frati ...etc. Natura asta a facut fiinta umana atat de flexibila incat maturitatea se va atinge in orice conditii. Daca doar asta conteaza, sa ajunga maturi, atunci PRO-LIFE este intr-adevar o optiune de necontestat caci nu contrazic pe nimeni, solutii se gasesc intotdeauna. Intrebarea este cat de bune sunt solutiile astea, ce sacrificii implica, ce confort ofera, cat echilibru interior, cata placere in a le pune in aplicare, cata liniste mentala sau griji suplimentare, ca sa nu mai vorbesc de implicatiile materiale ?
Daca insa dorim niste adulti echilibrati emotional si mental, sanatosi, cat mai educati cu putinta, cat mai formati intr-o profesie, cat mai completi ca si experiente - ei bine, sunt situatii cand aceste decizii trebuie evaluate serios luand in considerare toate datele existente la momentul respectiv.
carina23 spune:
citat din mesajul lui buflea [quote]citat din mesajul lui kariguld eu vad mai simplu, daca muncesti si ai un venit constant, grija zilei de maine e cumva asigurata. |
Da, este asigurata, doar ca impartindu-se la mai multe persoane, cantitatea de resurse alocate fiecaruia se va micsora. Si cand spun resurse nu ma refer doar la mancare, haine ...etc. Ma refer la tot efortul necesar cresterii unui copil - atentie, timp petrecut cu el, lectii, educatie, lectii de viata, sanatate.
Mai subliniez inca o data. Copii cresc si cu "lipsuri" si cu "frustrari" si cu mai putine "vacante" si doar cu un parinte si fara parinti si fara atentie si crescuti de frati ...etc. Natura asta a facut fiinta umana atat de flexibila incat maturitatea se va atinge in orice conditii. Daca doar asta conteaza, sa ajunga maturi, atunci PRO-LIFE este intr-adevar o optiune de necontestat.
Daca insa dorim niste adulti echilibrati emotional si mental, sanatosi, cat mai educati cu putinta, cat mai formati intr-o profesie, cat mai completi ca si experiente - ei bine, sunt situatii cand aceste decizii trebuie evaluate serios luand in considerare toate datele existente la momentul respec
buuunn de acord cu tine dar ce te faci daca la momentul respectiv toate datele sunt in limite normale dupa care sufera modificari dezastruoase??unde sunt adultii echilibrati emotionali si mental daca sunt parasiti de tata exact cand au mai mare nevoie de el??
bunnn sunt rea si nu accept dorinta partenerului dar el de ce nu accepta- nu dorinta mea pt ca nici eu nu mi-am dorit acum un copil la fel ca el,-situatia in sine, adica de ce sa ma chiuretez acum si peste 2-3 ani sa imi spuna ca gata vrea bb? cine sufera modificarile legate de sarcina eu sau el?? si cine ramane cu copilul in cazul in care de plictiseala invocam"nepotrivire de caracter" si ne vedem de ale noastre fara sa ne pese ca lasam in urma nimic mai mult decat sufletele noastre??cine se va chinui in conditiile alea el sau el?? si tot dorinta lui trebuie respectata??eu nu zic ca vreau sa fac de nebuna sau de capu meu ce vreau eu,caut cea mai buna cale si nu o gasesc...in seara asta am vorbit cu el si mi-a spus ingrijorat de ce ai scurgeri>?? pai trebuie sa mergem urgent la dr sa vedem ce se intampla!!!ce ar fi trebuit sa-i raspund, nu iubi stai ca din prea multa dragoste pentru tine am luat o decizie nu mai vreau copilul ca sa te fac pe tine fericit..nu?/:)