A doua sansa
Raspunsuri - Pagina 3
ioachim spune:
Desiree, mersi
Dar de unde stiu eu ca intr-adevar nu se schimba? Noi nu am avut asa-zisele "honeymoon periods" anterior?
E corect sa nu ii dau o a doua sansa macar, chiar daca am inima indoita?
BlackCat4evR spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioachim M-a sunat din nou. Ca tine foarte mult la mine si doreste sa stam impreuna. Ca se schimba ( accentuez, el a venit cu initiativa, eu nu i-am cerut, pt. ca nu cred ca oamenii se pot schimba la cerere ) si ca nu voi regreta daca ne vom impaca. Uneori imi e tare dor de el. Eu as vrea sa ramanem in continuare prieteni si in dupa separare. El spune ca nu ar putea, i-ar fi prea greu, ceea ce este de inteles. Inteleg ca o data ce oamenii s-au purtat abuziv in mod repetat, e foarte greu sa te schimbi. Pe asta se bazeaza si abuzul domestic, pe necesitatea de control. In cazul lui, a fost clara aceasta tendinta, dar nu neaparat in sensul traditional de barbat infuriat care vine acasa furios de alte chestii si isi palia o pauzaste nevasta. De asta ma intreb, se poate schimba pe termen lung? Noi nu am locuit impreuna de un an si jumatate, deci nu am fost zi de zi acolo. El ma iubeste - multe chestii banale pe care le fac eu, i se par super-amuzante, induiosatoare. Imi intelege aspiratiile profesionale. |
E normal sa-ti promita ca se schimba daca tu ai motivat ruptura dintre voi cu "episoadele" petrecute...
Ca spune ca i-ar fi prea greu sa ramaneti prieteni, asta mie mi se pare un pic de santaj sentimental, pentru ca orice om ar trebui sa stie ca increderea o data pierduta se recastiga foarte greu (daca nu imposibil). Si niciodata increderea nu se cerseste... Nu mi se pare normal sa te preseze, dimpotriva, ar trebui sa-ti acorde tot timpul de care tu ai nevoie, asta daca vrea cu adevarat sa reluati relatia. Nu un an, nu doi, ci exact atat cat ai tu nevoie.
Pe urma, cu "episoadele"... Ai spus ca nu-si cerea scuze dupa... Sper sa nu ai dreptata cu tendinta spre control, pentru ca asta nu-si are loc intr-o relatie sanatoasa. Si o impacare ar putea sa-i dea un pic de apa la moara.
Sincer, mie mi se pare ca ceea ce va leaga ar putea fi o frumoasa prietenie, dar nu mai mult.
Te rog sa iei cele de mai sus strict ca pe o parere personala, si din afara e cel mai usor sa dai sfaturi, daca tu crezi ca nu ti se aplica ceva, nu lua nimic de bun, sau daca inima ta te dirijeaza in alta directie urmeaz-o... Insa faptul ca ai dubii ar trebui citit un pic printre randuri, pentru ca daca aceste dubii vor ramane in sufletul tau dupa o eventuala impacare, relatia ar putea avea de suferit. Ca sa mearga ar trebui sa ierti si sa uiti... Si asta numai tu poti sa stii daca ai puterea sa faci.
Iti doresc... multa intelepciune si luciditate!
ann1907 spune:
Dar tu il iubesti cu adevarat???
Te intreb pentru ca din ceea ce spui, parca incerci din greu sa te convingi pe tine insati sa ii dai aceasta sansa.. si chestia care m-a pus pe ganduri este ca ai spus ca e 'safe choice'.. Asta inseamna ca tu il consideri pe el o varianta la indemana, care iti confera o anumita stabilitate si securitate pe plan psihic, mai ales in lipsa altor variante.. asta nu e dragoste..
Iti spun asta nu pentru ca sunt impotriva acordarii unei a doua sanse, dar cred ca asta merge numai cand (inca) il iubesti pe partener foarte mult..
Vorbesc din experienta de viata.. ex-sotul meu se roaga de mine de 3 ani sa ne impacam, cu promisiuni ca se va schimba, si il vad ca s-a schimbat, intr-o oarecare masura.. eu in timpul cat am fost despartiti am avut doua relatii esuate, ultima finalizandu-se cu o despartire extrem de traumatizanta pentru mine.. si normal ca am fost foarte tentata sa alerg im bratele fostului sot.. dar am realizat ca nu e fair! pentru ca nu il mai iubesc, da, mai tin la el, il ajut cat pot, dar nu e iubire.. Sa ma intorc acum la el, inseamna sa ma mint si pe mine si pe el si nu ar fi corect fata de nimeni..
In fine, fiecare caz este diferit, am vrut sa-ti spun doar parerea mea incercand sa citesc printre randuri ce ai scris tu.
Rufus spune:
citat din mesajul lui ioachim E corect sa nu ii dau o a doua sansa macar, chiar daca am inima indoita? |
Bineinteles ca-i corect.
Dupa cum la fel de corect este sa-i dai sansa.
Daca esti pregatita sa-ti asumi eventuala greseala, intoarce-te la el si vezi ce se intampla.
Daca vrea cu adevarat, se poate schimba. Daca nu e convins, nu va reusi. Sa stii ca dorinta de a fi impreuna cu tine este necesara dar nu si suficienta si nu este tot aia cu dorinta de a se schimba in sensul apropierii de tine. Prima dorinta poate fi sincere...a doua e cu semnul intrebarii.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
babyblue spune:
e posibil sa si doreasca cu adevarat sa se schimbe. dar la fel de posibil este sa nu poata.
poate sa fie ok o vreme, manat de dorinta de a se schimba, dar la fel de posibil este ca dupa un timp sa si revina la matca si la vechile obiceiuri.
personal, eu nu cred ca oamenii se pot schimba in esenta.oricat de mult si-ar dori cineva sa se schimbe, mai mult de mici modificari nu poate face. caracterul nu si l schimba nimeni.
ori dc el e nervos, abuziv, cu tendinta sa domine, nesigur pe el...asta NU o va schimba oricat de mult si-ar dori.
parerea mea.
si mai tarziu ti-ar putea fi f greu sa te mai desparti de el.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
babyblue spune:
citat din mesajul lui ioachim Desiree, mersi Dar de unde stiu eu ca intr-adevar nu se schimba? Noi nu am avut asa-zisele "honeymoon periods" anterior? E corect sa nu ii dau o a doua sansa macar, chiar daca am inima indoita? |
inima indoita ar insemna probabil ca ar trebui sa ti asculti instinctul si vocea interioara.
si dc s-ar schimba el, nu inseamna ca tu vei fi fericita, pt ca mereu vei avea inima stransa ca el ar putea recidiva in comportament.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui ioachim Desiree, mersi Dar de unde stiu eu ca intr-adevar nu se schimba? Noi nu am avut asa-zisele "honeymoon periods" anterior? E corect sa nu ii dau o a doua sansa macar, chiar daca am inima indoita? |
Fata de el nu e corect. Fata de tine, insa, da e corect. Daca nu esti 100% suigura, mai bine nu. Parerea mea.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
emanouela spune:
presupunem ca se schimba, ce simti tu acum pt el crezi ca se va schimba in mai bine? ca se va aprinde iar acea flacara? pt ca din cate zici, acum tii la el ca prieten, ceea ce nu e suficient pt o relatie.
eu zic ca oamenii nu se schimba, se pot controla la anumite gesturi, in anumite situatii dar de schimbat nu se schimba. eu am exemplu clar, ex sot....ne-a cucerit pe toti, inclusiv pe mine, cu o masca, si-a dat-o jos la un moment cu aceeasi violenta verbala si aruncat de obiecte ca sa aflu ca de fapt asta este el....violent verbal si 'aruncator' de obiecte.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
ioachim spune:
Scuzati, nu am mai ajuns pe aici in ultimele zile.
Da, tot nu stiu cum sa procedez. Am dori sa ramanem buni prieteni - pe de alta parte, amandoi suntem de parere ca prietenia este pana la urma cel mai important ingredient al unei relatii de succes.
El a spus ca isi doreste sa se schimbe in primul rand pt. el, nu pt. mine, ceea ce ma bucura. Imi confera incredere intr-o schimbare durabila. Pe de alta parte, desi nu mai mai jigneste, iritabilitatea lui a ramas.
Iar eu nu stiu daca voi putea uita vreodata momentele rele. Da, ma intreb daca va recidiva. Dar la fel de tare, chiar stiind 100% ca nu va recidiva, ma tot intreb daca pot uita 100% si sa il pot privi cu aceeasi dragoste nestingherita de dinainte.
reginai30 spune:
sunt casatorita de 12 ani!!!! nu ne-am jignit niciodata macar!!
ce relatie ar fi aceea Ioachim? nu se va schimba nimeni de dragul tau...caracterul lui ramane! nici nu cred ca va merge deoarece tu nu uiti..si-ar fi sufiecient o farama se conflict ca sa stai cu frica in san ca va incepe scandalul, sau dc ai vrea sa contrazici sau sa-ti susutii un punct de vedere intr-o dicutie incinsa ce faci? renunti la parerea ta de frica unui scandal...sper sa fi inteles bine aspectele relatiei tale..si sper din tot sufletul ca eu sa nu am dreptate!!! insa nu mai tu ai dreptul sa decizi ce faci cu viata ta ! si nu influentatat de pareri ca a mea sau a altora!