Licurici de ianuarie-februarie 2009 (154)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Cica una dintre caracteristicile zodiei Dariei (Sagetator) este aceea de a provoca doar ca sa vada ea cine e seful in casa...

Zau de nu e adevarat...

Si pana ne-am incontrat noi pe aici, ea a facut alte doua nazdravanii... Eh, asta e...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

eu sunt capricorn 100% si de cand ma stiu asta mi-a zis mama... nu cred ca tine de zodie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

referitor la atunci cand ma scoate din pepeni..depinde

dc sunt peste masura de nervoasa incerc sa imi dau mie time out ca stiu ca inrautatesc situatia; dc deja am tipat/rastit la ele de regula ii spun ca sunt acum extrem de nervoasa si suparata si ca tr sa ma calmez

eu ma "stig" de regula f repede si dupa incerc sa mediez un pic comflictul si sa vad ce si cum putem negocia
nu merge mereu evident

dc nu imi iese nici o stratagema dau ignor ; ii zic ca pana nu ne putem intelege omeneste nu am cum sa ma joc /merg in parc etc... ceva ce stiu ca vrea

evindet ideal e sa nu am eu nervii intinsi si sa anticipez cand vin momentele de nervi...

la robert merge si sa ii spun mereu dinainte ce urmeaza sa facem maine, peset o ora; dc se schimba planul tr sa ii explic de ce

a, si tr mereu sa ii consumam energia (nu numai alergatul in parc merge in dirctia asta da si tot felul de jocuri pe care le putem face acasa); de ex cand calc il ridic in slavi pt ca imi umple paharul (pe jumate cu apa ) si mi-l aduce sa pun in fierul de calcat sau pt ca face diverse forme cu cuburi,sau rastoarna cutia de jucarii in mijlocul sufrageriei si apoi gaseste pe acolo cine stie ce masini care sa mi le arate

cand gatesc il las sa isi care cartile lui pe masa si el deschide paginile si eu vb despre ce vede pe acolo sau isi ia diverse chestii de bucatarie si face si el cate ceva (il las sa puna el sarea de ex si apoi il laud lui taicasu ca m a ajutat la gatit; faza merge si cand nu are chef de mancat ca ii spun ca e mancarea pe care a facut o el si sigur a facut o buna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Dar ceva sfaturi pentru mine, cand o rog frumos pe Daria o data, de doua ori, de trei ori sa faca ceva - strange, te rog, jucariile, inchide, te rog, sertarul, inchide, te rog, frigiderul, nu turna apa pe jos, nu te mai cocota peste tot, nu te mai juca cu televizorul, inchis, deschis - si ea imi raspunde cu NU?

Calma, se uita in ochii mei si zice NU? O data, de doua ori, de trei ori, si a patra oara explodez?

Sau cand o rog frumos, calm, pe un ton normal, sa nu mai faca o anumita tampenie, si ea se uita in ochii mei, zambeste si continua sa faca ce facea?

Reactioneaza doar daca striga/se rasteste cineva si ma dispera chestia asta...

Cu tzipatul si urlatul si asezatul in fund pe jos ma descurc, cu sfidarile astea si NU-urile astea, nu ma descurc.

Sau e normal sa fie casa in permanenta cu fundul in sus, sa calc pe jucarii, sa gasesc jucarii printre vasele de mancare, chilotii curati scosi din dulap si aruncati sub pat, creioane rontaite si aruncate te miri pe unde si ea sa imi spuna mereu NU, ba chiar sa imprastie din nou gunoiul maturat/strans de mine?

Mereu vorbesc cu ea, mereu ii explic de ce, ce si cum se foloseste, si totusi...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Completare:

Si ma apuca uneori plansul, si cand ne linistim amandoua, vorbim si o intreb de ce face totul pe dos, de ce nu asculta din prima cand o rog, de ce trebuie sa ridic vocea...

Si raspunsul este ori "nu stiu", ori "ca asa vreau eu".

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Porumbita multumesc, cam asa fac si eu. Problemele la care ma enervez cel mai tare sunt:
-cand o impinge pe Irina, sau ii ia jucariile-ii explic ca e mica mica, ca e surioara ei, ca tre sa imparte jucarile cu ea, etc
-cand se da peste cap pe coltar-imi e teama sa nu cada - a si cazut de cateva ori
-cand se urca pe scaun sa ia diverse de pe sus, la fel, imi e teama sa nu cada
-se cocota pe marginea de sus a coltarului si merge pe acolo

Eu nu am la indemana lui lucruri taioase, de asta nu prea imi e teama, umbla cu noi impreuna la aparaturi, nu am treaba, cu laptopul a trecut furtuna.

Stresul de acum e cu Irina si cu cocotatul. Cum sa fac???

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Patricia,cred ca tu esti fff obosita si ai nevoie de putin timp pt tine si de putina odihna.Eu cred ca el face asa din gelozie..pt a-ti atrage tie atentia,pt ca e gelos pe Irina.Incearca sa stai mai mult cu el,sa faceti lucruri impreuna doar voi doi,fara Irina..implica-l si pe el cand ii schimbi pampersu Irinei,cand ii faci baie...
De catarat..si al meu se catara pe marginea de sus de la canapea si alearga pe acolo..a si cazut,s-a si lovit,ba la ureche,ba intre picioare..a urlat ca din gura de sarpe de dureri si cand i-a trecut s-a dus iar acolo..Zau ca nu am gasit nici o solutie..l-am lasat in pace pt ca tot ce am facut a fost inutil.Scaune nu am in casa,decat 3 la bucatarie si o buna bucata de timp erau legate de masa tocmai ca mi-era sa nu se urce pe unu si sa-mi deschida geamul..eu stau totusi la 9!!!
Eu de ex dk nu-l las sa faca ceva/intr-un loc anume ma ia de mana si ma duce in alta parte si apoi fuge rapid fix acolo sa faca ce voia el sa faca..

Am fost la dr..am scapat de otita,insa mi-a dat sa-i dau in continuare atat zyrtec cat si singulair si zau ca el e si asa un agitat,ala mi-l agita si mai tare..

Selene,citeam undeva zilele astea ca daca pt un alt copil un sport e de ajuns,pt un sagetator e nevoie de 3!!!!

o seara buna tuturor,fug ca l-a luat plansul ca nu poate sa scoata cureaua de la blugii mei..

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Ledi mersi, eu il implic la baie, la pampers dar de jucat cu el e drept ca nu prea am timp, aici cred ca trebuie lucrat

Problema la mine este ca am bucataria deschisa cu sufrageria, adica unde stam.

Singulaire stiu ca agita ca ia stefan nepotul meu de 2 ani

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Sa va zic si din ciudeteniile lui fi-miu:))

Eu procedez cam ca Porumbita cu abordarea comportamentelor nedorite, inclusiv time-out, deosebirea este ca la time-out tb sa il tin acolo cam cu forta pt ca nu sta singur.

Eu il las sa umble in frigider singur, isi ia ce vrea de acolo, nu umbla la oalele cu mancare, nu varsa pe jos, daca are nevoie de lapte sau apa ma cheama.

La masina de spalat vase nu mai umbla, avea obiceiul sa se urce pe usa si sa sara, a cazut o data si s-a lecuit.

Masina de spalat rufe nu umbla.

Eu am toata casa asigurata (la rafturi nu mai am sigurante pt ca nu il mai atrag, dar toate substantele periculoase si cutitele sunt puse undeva unde nu poate ajunge). Oricum cu cutitele nu umbla nici daca i le pun in mana, l-am intepat intentionat o data cu varful in deget si de atunci a prins frica. Toate astea le-am facut pt confortul meu psihic si siguranta lui, de ce sa ma enervez ca pune mana pe una si alta cand e atat de simplu sa le iei din calea lui?

Prizele sunt si acum acoperite, credeam ca i-a trecut curiozitatea dar l-am prins recent incercand sa bage ceva in priza asa ca le-am acoperit din nou.

Dar e nazdravan si f coleric, asa ii este felul. Eu la time out tb sa-l tin cu forta altfel pleaca din camera. Are niste fixuri si daca nu i le respect il apuca nabadaile rau de tot. Trebuie sa imi toarne cafeaua si sa amestece zaharul, sa il las sa-si spele paharul de lapte, sa tina paharul cand ii torn lapte sau apa si inevitabil baga mana in pahar si apoi intinde laptele pe counter (nu stiu de ce face asta), cand il iau de la grainita tb sa mai stau cu el si sa-i citesc 3 povesti apoi sa dam un tur pe afara, dupa aia tb sa se urce la volanul masinii si sa se prefaca ()ca conduce, in fiecare zi aceleasi chestii....
Dimineata tb sa fie el cel care il trezeste pe taica-su apoi trebuie sa ne ascundem si taica-su sa ne gasesca, eu trebuie sa fac patul ajutata de el neaparat, sa dau cu aspiratorul cu el agatat de maner (*imi ia 0 ora in loc de 15 minute si am ditamai casa de 150mp:D)
Dimineata trebuie sa-l duc in brate la masina, neaparat sa dansez cu el in brate prin casa in fiecare zi, plus ca acum e intr-o faza in care eu trebuie sa fac totul, nu il las ape taica-su nici sa ii schimbe chilotii.
Cand fac prajituri inevitabil tb sa fie in centrul actiunii, ma pune sa-i fac smoothie si nu se atinge de el:)), tot felul de chestii care uneori mi se par cute dar alteori ma enerveaza la culme.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Patricia, cu siguranta Vlad este un pic gelos si cred ca e normal. Da-i lui mai multa atentie, joaca-te cu el mai mult..mergeti numai voi doi undeva, macar de 2 ori pe saptamana.

Eu o sa fac chestia asta fara discutie, o sa las fata cu taica-su si o sa incerc sa petrec cat mai mult timp liber cu A.

Acum incerc sa ii dau toata atentia mea chiar si in detrimentul altor activitati, simt ca pentru el e important asta acum, cu cat ii dau mai mult atentie cu atat devine mai putin demanding (si invers cu cat incercam sa imi rezolv treburile in detrimentul lui cu atat mai mult facea tot felul de prostii ca sa-mi atraga atentia).

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Ledi, serios? Pfua, ne-am scos!

De fapt, ce sa zic, si varul meu minune e Sagetator, si face si schi, si fotbal... La schi a cazut si el, in Austria, in cap, ca Huidu, a fost nasol...

miere, citind ce ai scris, io ma declar happy.

La Daria, insa, e fix invers, cu cat ii dau mai multa atentie, cu atat e mai demanding. Ea, ea si ea. Am si mancat cu ea in brate, peste capul ei, ca altfel nu s-a putut.

Oricum, se vede impactul negativ (si zau ca n-as fi vrut sa fie asa) al experientei cu gradinita.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput