Licurici de ianuarie-februarie 2009 (154)
Raspunsuri - Pagina 11
miereamara spune:
A....am uitat la baie...neaparat cu spuma, isi aduce 10-20 de masinute/animale pe care la sfarsit le spala una cate una de spuma, apoi trebuie sa il clatesc cu apa rece!!! (neaparat apa rece, ii place la nebunie), apoi iese din cada si trebuie sa tina dusul si sa clateasca el cada si la sfarsit inevitabil si de fiecare data indreapta dusul spe podea, adica da cu apa pe jos:)), ma apuca nebuniile zau...la noi dureaza baia cam jumatate de ora. Apoi neaparat eu trebuie sa-l infasor in prosop si sa-l duc in brate pana in dormitor unde il legan nitel in fotoliu, apoi el fuge si se ascunde in camera lui si eu trebuie sa il aduc de acolo in brate, ma ajuta la pus lapte in pahar (aici se repta faza cu bagatul degetelor in lapte), apoi il imbrac in pijamale si ii citesc (eu sau taica-su 4 povesti) si stam cu el pana adoarme.
Nu stiu cum va fi cand va veni bebe 2, cum ne vom organiza...baia de seara cu culcat/etc la a. dureaza cam o ora - o ora jumate si facem cu randul la povesti dar baia numai eu i-o fac, ma vrea numai pe mine:)) De aia il si bag la 8 la baie ca pana la 9 sa adoarma si sa am si eu un respiro.
Ai vostri cum sunt la baie? Aveti ciudatenii din astea? ritualuri?rutine?
Tiny baby gator
Baby gator
bebelusi spune:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
miere parca povestesti de la noi de acasa ![]()
![]()
![]()
![]()
cu mici diferente
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
crisspy spune:
Am citit tot dar stau prost rau cu scrisul. Acum tocmai ce l-a luat mami pe Razvi in urlete la culcare, noi cu asta avem probl mari.
Azi am fost numai cu el afara si ne-am plimbat, a fost foarte cuminte...insa nu intotdeauna pot sa fac treaba asta. Este si el foarte demanding cand ma vede cu Andra in brate, fix atunci vrea atentie si vrea sa ne iubim.
Pe mine oricum nu ma asculta mai deloc, nu prea am autoritate...in schimb il asculta pe Adi...nasol ca sapt asta nu suntem in Buc si tati a ramas acolo. Plus ca eu sunt cu nervi pe bigudiuri ca mandra e intr-o continua greva a foamei
.
Eu daca nu o aveam pe mami sa ma ajute ma duceam de mult cu capul. Noi l-am si rasfatat pe Razvi pt ca il vedeam numai in week-end si acum se vede treaba asta.
fetele
Crisspy,
fericita de
Razvi si
Andra - Maria
Selene_Bunny spune:
miereamara, noi nu facem baie. La cum arata cada noastra de baie, numai imbietoare nu e. Facem doar dush. Si la noi e nevoie de spuma, multa spuma, si de jucarii. Mingi, jucarii de nisip. Si spuma si apa pe jos, dar devine f. alunecos, am cazut toti 3, de mai multe ori.
De regula, eu o scot din baie, invelita in prosop. Urmeaza alergatul prin casa in pielea goala/topaitul in pat in pielea goala si ascunsul. Tre' s-o gasesc si s-o imbrac. Apoi laptele de seara, spalatul pe dinti si povestea. I-o spune tati si tot el o culca.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
bebelusi spune:
Fetelor am avut o noapte de cosmar, tusesc amandoi, dar in special Vlad, foarte sec si foarte des, i-am dat Stodal, Vit C cu propolis, suc din ala de la ridichie cu miere, si inca o chestie si degeaba. In dimineata asta a facut si diaree

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
bpaula spune:
buna dimineata
Bebelusi cu ultimul post parca vorbesti de Marius. El a inceput acum 2 saptamani sa tuseasca tot asa si a facut si scaun moale vreo zi parca, apoi a ramas cu tusea. Si tot tuseste, apoi a inceput mama mea si tuseste si ea de 2 saptamani. Initial tuseau la somn, acum ziua daca e aer rece afara, sau daca alearga sau se agita prin casa (la Marius ca mami nu alearga
). Mai rau e ca de ieri tusesc si eu si ma gandesc cu groaza ca daca ma tine atat ajung la cezariana tusind.
Apropo de servici vs stat acasa, pe mine m-a ajutat la inceput sa merg; e mai obositor decat cand stateam acasa, mai ales ca s-a suprapus cu sarcina. Dar eu am avut marele noroc cu mami, macar mancare pentru Marius nu a trebuit sa fac.
Legat de baie, jumatate de ora la noi e minim, inainte vroia fara spuma dar de cand a vazut spuma neaparat ii trebuie. Are n jucarii, inclusiv trenulete thomas si nu il poti scoate din apa decat daca se scurge toata apa, altfel e jale. Din fericire la baie e cu sotul si nu cu mine.
La somn insa numai cu mine adoarme (daca sunt acasa). Chiar aseara i-am pus o lenjerie cu masini, a ramas cu taica su fericit dar dupa 15 min a zis ca vrea in pat la mami si altfel nu s-a putut. Si neaparat sa stau cu fata spre el (ceea ce e foarte greu acum ca ii ia si o ora sa adoarma si eu nu pot sta atata pe o parte). Nu vrea sa ii citesc povesti, n-are rabdare. Dar ii place ca inainte sa ma culc sa ma "pempe" (pieptane) si sa il strige pe taica su "hai a mami faci un codite" (asta nu ii place la taica su ![]()
Si eu zic ca e baiat bun, desi la noi in casa nu e plin de jucarii pe jos decat 5 minute dupa ce am facut curat. De multe ori nu vrea sa le stranga, alteri colaboreaza daca ii zicem ca il ajutam. Daca ii spunem ca un lucru e pentru oameni mari in general intelege.
La bucatarie cand fac ceva dulce neaparat sa fie prezent si neaparat sa ii bat si lui un galbenus cu zahar si sa linga paletele de la mixer, castroane. Daca fac ceva cu aluat inevitabil sta si "fura" cat poate sa manance. Eu l-as lasa dar daca ar fi dupa el ar manca mult mult
. Asa ca eu intind foaia, el trage cu degetele pe langa mine, eu o iau de la capat cu intinsul 
Mai nou are o obsesie cu oua kinder, pe care eu nu vreau sa i le dau decat rar. Duminica a facut o criza cum nu cred ca l-am vazut vreodata. A fost cuminte la cumparaturi, i-am luat si un ou, l-a vazut si l-a vrut in mana. Stia ca il mananca acasa si nu a protestat, dar pe drum a vazut ca s-a topit si a inceput circul. A plans neincetat indiferent cat am incercat sa il linistim ca ii luam altul. N-a acceptat altul nici acasa cand i-am dat, l-a mancat pe ala topit. Recunosc ca tura asta nu m-am enervat ci ma durea sufletul de supararea lui.
In rest ca la fiecare, momente cand imi vine sa ma sui pe pereti de nervi.
Selene apropo de "NU" are si el. Are momente cand vrea sa bata cu palma pe cineva si daca il pedepsesc si il intreb daca mai face zice foarte senin Da, cateodata cred ca nici nu realizeaza. Dar dupa ce trece momentul e cuminte.
Miere si la noi degeaba il pun eu sa stea pe pat, doar cu forta l-as putea tine, insa functioneaza (nu mereu) daca ma vede suparata. Atunci vine si zice "Scuze mami" si ma pupa. Ca dupa cateva minute uita e alta poveste.
M-am intins cam mult dar pierdusem firul discutiei de zilele astea. As mai avea de spus dar data viitoare ![]()
O zi frumoasa sa aveti!
Porumbita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Porumbita multumesc, cam asa fac si eu. Problemele la care ma enervez cel mai tare sunt: -cand o impinge pe Irina, sau ii ia jucariile-ii explic ca e mica mica, ca e surioara ei, ca tre sa imparte jucarile cu ea, etc -cand se da peste cap pe coltar-imi e teama sa nu cada - a si cazut de cateva ori -cand se urca pe scaun sa ia diverse de pe sus, la fel, imi e teama sa nu cada -se cocota pe marginea de sus a coltarului si merge pe acolo Eu nu am la indemana lui lucruri taioase, de asta nu prea imi e teama, umbla cu noi impreuna la aparaturi, nu am treaba, cu laptopul a trecut furtuna. Stresul de acum e cu Irina si cu cocotatul. Cum sa fac??? PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010 "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
mai eu nu am al doilea sa stiu cum as gestiona; dar din ce vad de la cele 4 prietene ale mele care au 2 -3 copii
- jucariile nu tr sa le imparta ; unele tr sa fie doar ale lui; dc ea din ale ei il lasi si il intrebi dc ii plac mai mult cele de bb decat cele de baiatel ; si sa nu ii spui ca ea e mai mica pt ca el o sa incerce si mai tare sa atraga atentia asupra lui
- lasa l sa se dea doar sub supravegherea ta; robert vrea sa se urce pe canapea sus si de 3 ori a cazut intre canapea si fotoliu) am negociat si poate sa o faca (pt ca altfel ar fi fact o oricum cand nu eram pe faza) dar sa fiu eu sau taica su acolo (in caz de ceva)
- si R se urca pe scaun sa ia diverse de sus; in bucatarie si hol are voie doar dc suntem noi langa el; in camera la el inca nu i-au venit idei ca ajunge;
de scos nu mai scoate din sifonier si sertare dupa ce l-am implicat in activitatea cu calcatul si i-am zis ca acum iar va tr a le calc si nu mai avem timp sa ne jucam
iti dai seama ca nu ne-a ascultat de la inceput da pana la urma a priceput ca e mai bine sa ne cheme dc tot vrea sa faca lucrul ala decat sa avem vesnic discutii
Porumbita spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Dar ceva sfaturi pentru mine, cand o rog frumos pe Daria o data, de doua ori, de trei ori sa faca ceva - strange, te rog, jucariile, inchide, te rog, sertarul, inchide, te rog, frigiderul, nu turna apa pe jos, nu te mai cocota peste tot, nu te mai juca cu televizorul, inchis, deschis - si ea imi raspunde cu NU? Calma, se uita in ochii mei si zice NU? O data, de doua ori, de trei ori, si a patra oara explodez? Sau cand o rog frumos, calm, pe un ton normal, sa nu mai faca o anumita tampenie, si ea se uita in ochii mei, zambeste si continua sa faca ce facea? Reactioneaza doar daca striga/se rasteste cineva si ma dispera chestia asta... Cu tzipatul si urlatul si asezatul in fund pe jos ma descurc, cu sfidarile astea si NU-urile astea, nu ma descurc. Sau e normal sa fie casa in permanenta cu fundul in sus, sa calc pe jucarii, sa gasesc jucarii printre vasele de mancare, chilotii curati scosi din dulap si aruncati sub pat, creioane rontaite si aruncate te miri pe unde si ea sa imi spuna mereu NU, ba chiar sa imprastie din nou gunoiul maturat/strans de mine? Mereu vorbesc cu ea, mereu ii explic de ce, ce si cum se foloseste, si totusi... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
pai si R face asa si cred ca multi alti copii
eu nu le vad ca pe sfidari;
de regula dc nu vrea sa coopereze incerc sa il implic in alte activitati; dc tr neaparat strang eu si ii spun ca data viitoare cand va vrea ceva si eu o sa zic nu (si asa si fac si ii amintesc de ce); dau ii spun uite strangem jucariile ca sa avem loc sa ne jucam cu cioara (sau ceva ce ii place) si merge de multe ori
eu cand ii spun sa faca ceva mereu ii spun si de ce (bine acum deja stie ca nu se strica iaurtul dc avem frigiderul deschis si nu o sa mai aiba si alte alea);
poate face si chestiile astea pt ca nu are ocupatie sau nu are chef
robert acum zice nu/nu stiu mai ales cand tr sa facem exercitiile de logopedie; stiu ca nu ii place da asta e...
oricum si dc explodezi ma indoiesc ca dupa daria e mai cooperanta
Porumbita spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Sau cand o rog frumos, calm, pe un ton normal, sa nu mai faca o anumita tampenie, si ea se uita in ochii mei, zambeste si continua sa faca ce facea? |
cred ca daca facem sondaj pe Dc multi copii fac exact la fel
Reactioneaza doar daca striga/se rasteste cineva si ma dispera chestia asta... |
asa s-a obisnuit
Cu tzipatul si urlatul si asezatul in fund pe jos ma descurc, cu sfidarile astea si NU-urile astea, nu ma descurc. |
cum te descurci cu primele?
Sau e normal sa fie casa in permanenta cu fundul in sus, sa calc pe jucarii, sa gasesc jucarii printre vasele de mancare, chilotii curati scosi din dulap si aruncati sub pat, creioane rontaite si aruncate te miri pe unde si ea sa imi spuna mereu NU, ba chiar sa imprastie din nou gunoiul maturat/strans de mine? |
pai o casa de copil care sa fie tot timpul pusa la punct cred ca nu se poate, doar dc e copilul inchis undeva :)
ma tot gandesc ca daria nu are suficiente activitari care sa ii consume energia; nu ma refer numai la activitati fizice dar si de joc cu unu din voi;
Carmen_Marieta spune:
Patricia si la mine Stefan este cateodata gelos pe Elena, si el vrea cu jucariile ei, spre ex avem un antemergator sau caruciorul de papusi-i-am explicat ca sunt ale Elenei ca sa invete sa mearga, dar o data se poate juca si el cu ele sa vada cum sunt.. s-a jucat si apoi le-a lasat. Nu il atrag zornaitorile sau alte jucarii. Cand Elena merge la jucariile lui( motocicleta, bicicleta etc) ii explic ca este curioasa sa vada ce este acolo, cu ea in brate si el langa mine ii vorbesc Elenei, o lasam sa apese pe butoane si apoi o iau pe ea de acolo si-l las pe el sa se joace.
Aseara spre ex repetam poezia cu degetele, Elena era pe un picior Stefan pe un picior, el arata degetelele eu i le aratam pe ale ei.. si crede-ma e o veselie debordanta. Am cumparat pana acum cred ca de vreo 4 ori carti de povesti, deoarece eu cu el fac lectura pe imagini si Elena mai trage de carti si rupe pagina( cateodata) sau mai rupea si el.. pana cand a inteles sa nu mai faca asta.
Si Stefan face nazbatii, se urca pe canapea, mobila si sare, dar suntem mereu in preajma lui, am incercat sa-i explicam ca se poate rani, a vazut un copil in parc care si-a spart capul si totusi sare, inca nu intelege, poate mai tarziu.
Miere eu acum cand Elena sta deja bine in fundulet ii bag pe amandoi in cada, ma joc cu ratustele, baloane din spuma( si la mine pune Stefan spumant) apoi o spal pe Elena, o scot si o imbrac, timp in care cu Stefan se joaca tati dar de data asta cu barcute nu cu ratuste
si apoi il spala, cand eu termin cu Elena il scoate si pe el, il sterg si spoi se imbraca singur in pijamale. Ii dau Elenei sa manance, si stau cu ei si povestim o poveste. Stingem lumina si ne culcam. De cand Stefan merge la gradi ora de culcare este intre 21.30-21.45 maxim.
Si eu ies doar cu Stefan destul de des, spre ex maine mergem la un party, cu toate ca eram invitati toti, tati ramane acasa cu fata iar eu plec cu el.