Licurici de ianuarie-februarie 2009 (154)
Raspunsuri - Pagina 9
bebelusi spune:
D Ioana, asta a vrut sa spuna
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Selene_Bunny spune:
Patri, eu te inteleg f. bine. Sa vezi cum arata in momentul asta camerele la mine, la 5 minute dupa ce am dat cu aspiratorul. ![]()
Si eu nu sunt de acord cu neatrasul atentiei si nepedepsitul deloc - ca deh, e copil, si e varsta, nu carecumva sa pretinzi prea mult. Acum este o varsta, peste 5 ani va fi alta varsta si peste 5 ani alta - si atunci ce mai faci? Ca io n-am chef sa-mi vorbeasca vreodata Daria cum le vorbeste varul meu parintilor lui - cu "du-te-n aia mea" - fiindca n-am stiut s-o pun la punct la timp, fiindca i-am permis prea multe, fiindca am lasat-o sa inteleaga ca poate trece oricand peste respectul parinti-copii, oricat de prieteni si de apropiati am fi.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Noi am inventat un personaj - Scufita Albastra ii spune.
Scufita Albastra asta este o fetita ca Daria, nazdravana de felul ei, care trece prin tot felul de intamplari din care trage niste invataminte.
Dar parca am mai spus asta.
Iar cum la mine in casa nu au existat niciodata incuietori nici la sertare, nici la frigider - fiindca umblu asa de des la ele, ca m-as criza teribil sa trebuiasca sa scot si sa pun incuietorile de 20 de ori pe zi - si cum sunt lucruri pe care le folosesc asa de frecvent, ca nu are rost sa le ascund in dulapuri/sa le urc la mama naibii, pe nush ce raft - prefer sa ii explic si sa o invat ce inseamna sa ai lucrurile TALE, care apartin DOAR MIE sau EI sau lui TATI, ca exista un respect pentru aceste lucruri, ca nu ne batem joc de ele, ca nu le trantim/stricam fiindca nu ne e la indemana sa cumparam mereu altele.
Ca nu e copil de patron, sa-si permita sa tranteasca de pamant telefonul de 10 milioane si sa ranjeasca satisfacut "maine imi cumpara tata altul".
E greu, totusi, sa inteleaga aceste lucruri. Citisem intr-o revista pentru copii ca de mic copil - 2-3 ani - se invata respectul pentru lucruri, economia. Mai avem de lucrat la asta - cum spuneam, eu ii repet de 5 ori ca este de ajuns daca amesteca o lingurita de faina cu una de orez si cu una de zahar, ea insista sa toarne jumatate de pachet. Ca trebuie "mult".
Lucrusoare de vanzare...
Porumbita spune:
bebelusi zau te ai suparat degeaba pe naty
nu se bate cu pumnul in piept ca lucreaza mai mult;pur si simplu a explicat cum e o zi pt ea si ca nu e mereu f simplu sa vii dupa 8-10 ore de munca si sa fii relaxata cu copii (eu nu stiu cum vedeti voi deconectarea asta pt cele care muncesc ca eu nu prea vad persoane prin jurul meu care la munca sa taie frunza la caine sau sa bea cafele cu colegii)
si nu cred ca asparagus are dreptate ca dc vii de la munca esti mai relaxat in privinta nazbatiilor copilului
am vazut mame casnice absolut crizate si am am vazut si mame casnice de 3-4 copii carora personal le-as ridica statuie pt rabdare si dedicatie; o vad pe prietene mea care munceste enorm comparativ cu mine cate rabdare are cu gemenii ei si mai vad o alta prietena, are doar un copil, bona si soacra, femeie in casa care urla la copila pentru orice chestie si e f stresata de cate prostii face fata si ca nu poate sa se inteleaga cu ea
cred ca tine pur si simplu de temperament si de cat ne putem fiecare tine nervii in frau
eu sunt colerica de felul meu; ma aprind si ma sting repede
mai tip la robert desi stiu ca nu e ok dar nici nu am mustrari de constiinta dupa pt ca
- nu o sa ma pot preface o viata fata de el si sa fiu vesnic calma si zambitoare
- fac eforturi mari sa imi tin temperamentul in frau; din 10-12 ture cand imi vine sa tip fac doar odata
pricepeti voi ideea
de lovit nu l-am lovit niciodata; dc simt ca explodez de nervi ies eu din camera pana ma calmez cat de cat; pedeapsa pe care o aplic e time out la el in camera da nu mai mult de 5 minute;
apoi au si ei zile mai bune si mai putin bune, ca si noi de altfel
pana la urma au totusi 3 ani; nu poti avea pretentii decat pt 3 ani
eu ca si naty zic cui vrea sa ma auda ca am copil extraordinar (si chiar cred asta; prefer oricum sa fie mai energic si nabadaios decat sa fie mai "moale")
consider ca momentele cand ma scoate din sarite vin la pachet cu meseria de parinte (mereu m-am intrabat cum de reuseste o mana de om pe care o iubesc nebuneste sa ma faca sa iau asa foc)
miereamara spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Mai, miere, tu in general ai fost si esti mai relaxata decat mine si alte mame. Eu tind sa cred ca relaxarea asta vine si din faptul ca Aidan merge de micut la cresa/gradinita, ca sta destule ore acolo si ca tu nu trebuie sa fii toata ziua atenta la el, sa te solicite in permanenta, clipa de clipa. Stilul tau de viata si regulile casei voastre iti permit chestia asta. |
Patricia, departe de mine gandul sa te supar sau sa-ti desconsider munca, eu am reactionat strict la mesajul Selenei, acela in care spunea ca sunt mai relaxata pt ca merg la servici. In cazul meu (si am explicat de ce) este exact invers, nu stiu exact de ce, poate din cauza temperamentului, circumstantelor diferite, poate si faptul ca sunt gravida acum adauga la oboseala ....ce am vrut eu sa spun este ca atunci cand am asa de putin timp la dispozitie sa fac curat sau mancare imi sare mustarul mai rau cand A. face mizerie sau refuza sa manance...numai relaxata nu sunt.
Tiny baby gator
Baby gator
bebelusi spune:
Porumbita, am zis eu ca se taie frunze la caini la serviciu????????am zis eu ca se beau cafele?????NU. Am zis doarca mai zambesti, te mai deconectezi, mai ai alte satisfactii pe plan profesional.
Si nu am spus niciodata ca Vlad nu e cuminte. Nu am spus niciodata asa ceva. Am spus ca e nazdravan, si imi place asta, doar ca ceream sfaturi cum sa fac sa ma descurc cu treaba asta. Nu am spus ca as vrea un copil linistit, nu imi plac copiii linistiti. Voi tot ce ati facut a fost sa ne rastalmaciti cuvintele ca am zis ca e usor la serviciu, eu sau Selene. Nu sunt de acord absolut deloc cu militaria pe care o cere Selene (este alegerea ta si eu ti-o respect). Noi am vrut sa zicem exact ce a zis Asparagus, eu il vad pe Mircea cum e cand vine seara acasa, oricat de obosit este copiii oricat de nazdravani sunt il fac sa zambeasca, oricate pozne ar face
Nu m-a deranjat ca si-a povestit Naty o zi din viata ei, ci ca a zis si ea ca si tine porumbita, ca nu va intelegem noi ca de fapt voi munciti foarte mult si ajungeti acasa frante, nu va distrati la serviciu
Porumbita spune:
bebelusi incep sa ma supar pe bune :(
eu am vb la modul general si nu am avut intentia sa acuz pe nimeni de nimic sau sa judec sa sau "etapez" cu ce mult lucreaza unul sau altul; dc tu din mesajul meu asta ai inteles... asta e...
pana la urma fiecare intelege ce vrea dintr o postare!
pt mine e incheiata discutia ...
bebelusi spune:
Imi pare rau ca s-a ajuns aici, dupacate ati vazut nu sunt omul conflictelor, imi cer scuze daca am gresit cu ceva, o sa ma retrag din nou doar sa citesc si sa scriu mai putine despre mine ca si pana acum. Porumbita nu am vrut sa te supar, m-am atacat un pic, pentru ca Naty mie imi e ffff draga si ea cred ca stie asta si nu ma asteptam sa zica asa, si tu imi esti la fel de draga si mi s-a parut ca si tu ai fost un pic dura, desi nu am vrut asta, am vrut DOAR niste sfaturi, atat.
Am incheiat si eu subiectul
Selene_Bunny spune:
Cica una dintre caracteristicile zodiei Dariei (Sagetator) este aceea de a provoca doar ca sa vada ea cine e seful in casa...
Zau de nu e adevarat...
Si pana ne-am incontrat noi pe aici, ea a facut alte doua nazdravanii... Eh, asta e...
Lucrusoare de vanzare...
Porumbita spune:
bun, hai sa revenim la sfaturi atunci ...
ce merge la robert (uneri una alteori alta)
vb cu el (dc nu urla prea isteric, atunci stau langa el fara sa fac nimic si cum prind un moment de descrescendo incep sa ii vb)
negociat-cu oferit alternative
explicatii- inclusiv de cele gen: stiu ca ai dreptate sa vrei.. da eu sunt prea obosita acum/nu am timp etc; te rog sa astepti etc
oferirea de alternative- asta functioaneaza de cele mai multe ori dc nu a intrat deja in criza
time out - se aplica atunci cand nu ma mai tin nervii pe mine; de cele mai multe ori se duce singur in camera cand ii zis sa stea acolo si sa vina cand se calmeaza alteori il iau pe sus il duc in camera si pun pe canapea; in 8 din 10 cazuri vine si zice, gata m-am calmat; in 1% nu mai vine deloc si ma duc eu dupa el (dupa caz ori imi zice ca inca nu e calmat ori deja s-a luat de joaca); 1% nu vrea sa stea si vine urland inapoi;repet faza cu dusul in camera
nu las la indemana lui lucruri potentiali periculoase (chiar dc stau gramadite pe sus) gen medicamente cutite etc;
repet la marele infinit ca nu ne jucam cu unele lucruri pt ca...
nu are multe interdicii- laptopul meu pt ca lucrez de acasa de multe ori, tel pt ca e de serviciu si aparatele electrocasnice; il las sa umble la ele doar insotit de unu din noi (la fel si deschisul si umblatul la frigider, are voie doar cu unu din noi - a durat vreo 4 luni pana a priceput cu frigiderul, cu cupotorul cu microunde vreo 6 cred iar la masina de spalat vase si la cupotor nu as putea zice ca ii zic de cand era mic); mereu i-am zis ca uite nici x (prieten de al lui nu poate sa umble, nici y.. doar cu mama lui etc) adica ii dau mereu si alte exmple de copii pe care ii cunoaste si care nu faclucrul ala;
mai scapa cate odata dar s-au rarit fff mult