Nu imi mai suport socrela

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

As vrea sa mai adaug ceva,dupa ce ne-am depus cererea de anl,desi nu eram siguri ca se va aproba pt ca erau infinit de multe cereri,am trecut peste toate mai usor,cu gandul ca exista o speranta sa fim la casa noastra.Deci chiar daca nu se aproba asa repede,e bine sa speri,iti da avant sa treci mai usor peste toate.

Si nu te da nimeni afara,atata vreme cat iti platesti darile.Exista si posibilitatea sa-l cumparam in rate.Iar chiria e de 120 ron la apartament si 80 ron la garsoniera,o suma modica ,iar la socrii oricum plateam infinit mai multi bani pe mancare,pe lumina,apa.etc,deoarece eram multi,asa ca decat sa platim si sa nu ne simtit nici bine,mai bine dam tot atatia bani la casa noastra.Bafta multa si rabdare si sa va traiasca bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Multumesc mult Rufus,am apreciat si tonul si sfatul.Totusi nu inteleg de ce la mine acasa.De ce-ai intors problema in casa mea?

Era o figura de stil, era vorba ca cineva sa decida in casa ta, iti convine sau nu. Nu m-am gandit ca emineasca o sa dea buzna la tine...

Totusi, de ce continui sa bagi in fata ideea cu impusul momentului de a face copii? Cu cerutul voie? Ca nu inteleg. Deja majoritatea s-a pronuntat ca fiecare face ce vrea, inclusiv copii, dar la el acasa, nu musai pe la casa altuia, indiferent cine-i ala. Ce, s-a dat drumul la nationalizari si n-am aflat eu? Clasa proletara trebuie sa-i dea afara pe burgezi din casele lor?
In fine, sper ca n-am jignit pe nimeni, ca nu asta am vrut. Eu mi-am respectat parintii, pe ai mei sau ai nevestelor, chiar sper sa fiu respectat ca parinte. De aia mi se pare aiurea rau subiectul asta (sau altele asemanatoare) si sper sa nu am parte de show-uri in casa batranetilor mele.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Nu stiu cum de ai sarit asa aprig pe nora si de unde ai tras concluziile ca o apuca spumele ca soacra inca respira...dupa parerea mea,si asta este tot de prost gust.

Sigur ca ai parerea ta...dar ma gandeam ca ai citit ce a scris emineasca: "Ce sa fac?cum sa fac sa nu ma mai enervez de cate ori o vad?". Poate am facut sa sune mai plastic...dar nu asta inseamna ca o apuca spumele?
Sau poti tu traduce altfel citatul ala? Poate ca se enerveaza de cat de draga-i este soacra?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana789 spune:

Eu si sotul meu suntem casatoriti de 5 ani (cununati civil). Pe parcursul relatiei am avut mereu probleme cu socrii mei in sensul ca ei vor mereu sa-si impuna punctul de vedre si mereu trebuie procedat cum doresc ei iar sotul meu incearca mereu sa ne impace in sensul ca imi cere mie sa ne intelegem, adica sa fac cum spun ei.

Ultima problema e aceea a nuntii. Eu nu-mi doresc in special (chiar deloc)nunta insa la presiunea socrilor de ani de zile am acceptat sa facem nunta asa cum si-o doresc ei, in orasul natal al sotului etc. Problema este ca ai mei socri sunt de parere (si nu sunt dispusi la concesii) ca parintii trebuie sa pregateasca nunta copiilor (,, ca asa se face'') si sa suporte financiar tpate costurile nuntii. Parintii mei au un nivel de trai foarte scazut, au disponibilitati financiare foarte reduse si au posibilitatea sa contribuie la nunta doar cu o parte din suma. In acest sens l-am rugat pe sotul meu si pe socri sa ajungem la un compromis adica contributia socrilor sa nu fie mai mare decat cea a parintilor mei si sa platit restul cheltuielilor de la nunta din veniturile noastre proprii si chiar cea mai mare parte din cheltuieli sa o platim dupa nunta (dupa ce primim ,,darul'' de la invitati). De asemnea mentionez ca socrii au 200 de invitati din partea lor si din partea mea vor fi numai 20 de invitati. La aceasta propunere socrii si sotul meu sunt total impotriva si considera de cuvinta ca ai mei sa faca pana si imposibilul sa faca rost de abni de nunta pentru jumatate din costuri. Pentru ai mei un astfel de efort ar insemna fie sa nu mai aiba mancare pe masa multi ani (daca se imprumuta) sau sa vanda apartamentul. Desi ai mei sunt dispusi sa faca astfel de eforturi eu nu sunt de acord cu aceasta solutie. Am propus fie sa contrbuim si noi la cheltuieli si sa mai platim dupa nunta din ce ,,castigam'' fie sa reducem numarul de invitati si sa facem nunta intr-o locatie mai modesta. Bineinteles ca din partea socrilor nu se poate asa ceva si sotul meu e de acord cu ei. Intr-o seara pe acest motiv sotul a plecat de acasa la ai lui si m-a lasat balta tot week-endul. De atunci nu reusim sa ne intelegem el zice ca vrea sa ramanem impreuna dar ca teebuie sa ma inteleg cu ai lui pentru ca altfel el e mereu cu inima impartita.
Am hotarat in acest sens sa divortam, bineinteles ca eu am inima distura, de abia ne-am mutat de 6 luni la casa noastra (anterior am lucit in chirie) si acum eu o sa ma mut din nou singura in chirie.

Vreau sa zic ca pe tot parcursul casatoriei au fost probleme in sensul ca socrii si al meu sot de multe ori nu spuneau la lume ca suntem casatoriti pentru ca nu am facut nunta si le este rusine de lume. Socrul este profesor si soacra economista, daca are vreo relevanta.

Sunt distrusa, am facut multe compromisuri in casnicia mea si mai eram dispusa la altele dar nu pot sa accept sa-i oblig financiar pe ai mei, peste posibilitatile lor materiale. Poate faptul ca am facut o serie de compromisuri a dus la situatia actuala, poate era mai bine sa nu le fac insa mi-e greu sa accept ca totul s-a redus la banii alor mei.
Ajutati-ma cu un sfat...multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana789 spune:

In completare...sotul meu zice ca nu poate trai fara mine, ca sa ne mai gandim la divort si altele. Problema este ca nu pot sa trec peste aceasta chestiune pur si simplu din motivul ca pe parcursul anilor mereu sotul meu dupa ce am convenit ceva, dupa un timp iar aducea in discutie ca ai lui vor una, alta si sa facem cum spun ei.
La fel si acum mi-e frica ca daca el nu ia o decizie intr-un sens sau altul, decizie care de altfel sa fie definitiva (pentru ca de multe ori azi imi zice ceva, dupa o luna se suceste dupa ce vorbeste cu ai lui) iar ma lasa singura acasa peste 1 luna, 2, iar zice ca trebuie sa se gandeasca etc. si sincer nu suport sa mai traiesc in incertitudinea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

nu am citit raspunsurile primite pana acum, insa din cate spui tu aparitia copilului a dat nastere la certuri, reprosuri si animozitati intre voi. daca nu se poate sub nici un chip sa va mutati in alta parte din motive fin sau mai stiu eu ce alte motive, ar trebui sa incerci sa fii mai ingaduitoare cu soacra, sa ii treci cu vederea rautatile mai ales ca stati la ea in casa si poate linistea ei a fost deranjata de aparitia copilului. da, poate parea aiurea ce spun, insa un batran nu suporta cu atata stoicism plansetele si toata vanzoleala care se produc in casa o data cu aparitia unui bebelush. viata ei linistita este acum agitata de aparitia unui nou membru al familiei pe care ea trebuie vrea-nu vrea sa il accepte. nu toti bunicii se pot darui si sacrifica pt nepotii lor si nu ai cum sa ii obligi sa o faca daca nu simt acest lucru.
poate ca in timp se va apropia de copil si se vor schimba lucrurile, insa pt asta iti trebuie rabdare, calm si energii pozitive. daca incepeti sa urlati si sa va jigniti una pe alta se va agrava situatia, iar cuvintele rautacioase o data rostite dor si poate nu se iarta sau uita niciodata. asa ca mai bine te abtii sa intri in noi conflicte cu ea. mai bine o ignori cu desavarsire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dana, mi s/a facut rau cand am citit mesajul tau! Pe mine ma scarbesc profund nuntile astea tipice cu sute de invitati, bani in plic cu nume pe el, altii care decid cine sa vina la nunta mea, altii care decid ca eu trebuie sa fac nunat la biserica, etc. Mi se pare o exagerare. Si sa divortezi din cauza nuntii si banilor este ceva ce nu mi/as putea inchipui. Daca sotul tau tine cu ai lui eu zic sa pleci in treaba ta si sa te rupi de el pt ca totdeauna vor exista asemenea probleme.

Finn Constantine 15.10.2009 si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana789

In completare...sotul meu zice ca nu poate trai fara mine, ca sa ne mai gandim la divort si altele. Problema este ca nu pot sa trec peste aceasta chestiune pur si simplu din motivul ca pe parcursul anilor mereu sotul meu dupa ce am convenit ceva, dupa un timp iar aducea in discutie ca ai lui vor una, alta si sa facem cum spun ei.
La fel si acum mi-e frica ca daca el nu ia o decizie intr-un sens sau altul, decizie care de altfel sa fie definitiva (pentru ca de multe ori azi imi zice ceva, dupa o luna se suceste dupa ce vorbeste cu ai lui) iar ma lasa singura acasa peste 1 luna, 2, iar zice ca trebuie sa se gandeasca etc. si sincer nu suport sa mai traiesc in incertitudinea asta.

El nu poate trai fara tine, iar tu nu poti trai cu ai lui. Solutia? Fiecare cu aia masii! Scuze!
Pentru el nu conteaza ce vrei tu sau ce-i mai bine pentru voi, ci doar gura parintilor lui si a lumii. Atunci pentru ce? Te cred, 5ani nu-s de colea, dar ce parere ai de mai multi ani, poate si un copil, alte certuri, alte indicatii! Lasa-l cu ai lui. Chiar nu merita!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Si eu sunt oripilata de situatia Danei, mi se pare incredibil ca e supusa la astfel de presiuni, si pentru ce, pentru ca socrii isi doresc nunta mare, ca lor le este rusine daca nu se intampla asa . Pai nunta, mare sau mica sau cum o fi, nu ar trebui sa fie exclusiv decizia celor doi miri?! Si cum sa obligi parintii sa ajunga la sapa de lemn, doar ca sa-ti plateasca o nunta pe care tu nici macar nu o vrei?! Situatia e de-un absurd total, si ma mir de sotul care pretinde ca nu poate trai fara Dana, dar adera la toate aberatiile parintilor lui.

Dana, cu parere de rau, nu vad ce ai putea face, decat, asa cum spunea si J.D., sa-ti vezi de treaba ta, si sa-l lasi pe sot cu ai lui, ca se pare ca se potrivesc "in cuget si-n simtiri". Cum spuneai si tu, ai facut o multime de compromisuri, si iata ca nu e suficient... Chiar asa, vrei sa-ti traiesti viata dupa cum dicteaza socrii, calcandu-ti mereu pe inima? Si cum sa-ti obligi parintii sa-si vanda casa, zau, e absurd, asa ceva nu se face, iar daca sotul tau iti cere asta, doar pentru ca asa vor parintii lui (se vede ce oameni cu scaun la cap sunt!), e clar ca nu merita. Daca intr-adevar nu ar putea trai fara tine te-ar respecta ca om si ca partener de casnicie, nu ti-ar impune toate deciziile aberante luate de parintii lui, nu te-ar lasa singura ca sa aiba el timp de "gandire", nu ti-ar cere sa-i obligi pe parintii tai la angajamente pe care nu si le pot permite etc.

Trebuie sa afle si sotul si socrii ca Evul Mediu a apus, de ceva timp...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana789

Sunt distrusa, am facut multe compromisuri in casnicia mea si mai eram dispusa la altele dar nu pot sa accept sa-i oblig financiar pe ai mei, peste posibilitatile lor materiale. Poate faptul ca am facut o serie de compromisuri a dus la situatia actuala, poate era mai bine sa nu le fac insa mi-e greu sa accept ca totul s-a redus la banii alor mei.
Ajutati-ma cu un sfat...multumesc

Dupa parerea mea, aici nu-i vorba de socrii. Ci de sot. Nunta mare/mica o faceti dupa cum hotarati voi si numai voi, iar daca nu va puteti intelege de la nunta, nu trebuie sa fii savant sa intelegi ce va asteapta in viitor.
Sigur, daca se poate sa faceti si pe voia parintilor, cu atat mai bine, chiar trecand peste ceva principii ale voastre, insa fara lucruri dramatice, ca e nunta, nu sfarsitul lumii. Eu iti doresc sa va intelegeti cu nunta asta pana la urma, dar este evident ca aveti o mare-mare problema intre voi. Daca in cauza ar fi fata mea, as sfatui-o sa mai amane nunta o bucata de vreme.

Mergi la inceput