Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***353***
Raspunsuri - Pagina 13
Anaan spune:
Salutare!
Monnvas, ma bucur ca e Cristi mai bine!!! Pana la urma, care a fost baiul?
Anamariame, la antibiotic injectabil a ajuns si Andrei, din pacate, fiindca avea febra aia mare si au inceput tratament injectabil, ca are efecte mai rapide. Diagnosticul a fost traheita infectata, de aici si antibioticul. In timpul saptamanii vine o asistenta sa-i faca tratamentul, dar in weekend nu, fiindca e dintr-o alta localitate si nu am indraznit sa o deranjam (chiar daca s-ar fi dus H. sa o aduca si sa o duca inapoi acasa). Oricum, e o doamna tare de treaba, una dintre prietenele bune ale soacrei mele, care ne ajuta si din cer, saraca, pentru ca toate prietenele ei ne vin in ajutor cand avem nevoie.
Ina, nu-ti face probleme, e o faza, Andrei are momente cand ma capiaza cu mofturile si cu crizele de nervi, cand nu-i fac pe plac. Cred ca si bolile astea le accentueaza izbucnirile temperamentale. Si, in plus, e si legatura cu starea noastra de spirit, ei ne simt irascibilitatea, chiar si cand ne straduim s-o mascam si devin mai agitati si mai irascibili ei insisi.
Sa va zic de sedinta cu parintii de la gradinita (n-am prins-o pe toata, dar ne-a reprezentat cu onor H. care a fost singurul barbat prezent
). Doamna mi-a zis ca am un copil tare independent(de parca nu am constatat pe pielea mea asta!), care, desi e cel mai mic, stie sa-si impuna foarte clar dorintele( interpretarea mea: buuun, nici doamna nu a reusit - inca- sa-i vina de hac
, deci nu-s eu chiar o ratata intr-ale mamicelii!
). Are cateva jucarii preferate la gradi, cu care ceilalti copii nu indraznesc sa se joace, spunand ca-s ale lui Anei( eu, in gand: "Mini Hitler!"). De o vreme incoace, a inceput sa le permita sa se mai joace si ei cu ele (generosul lu' mama
). Nu se omoara dupa modelaj si pictat, dar, in schimb, ii plac jocurile matematice si sa cante. Ne-a povestit doamna ca, atunci cand canta, se posteaza tantos in fata celorlati copii, canta din toti rarunchii si, la sfarsit, aplauda si zice: "Blavooo, Anei!Foalte, foalte flumos!" ( e si modest
). Doamna a zis ca are o voce buna si ureche muzicala asisderea...deci, vocalisti din trupa, aveti grija, ca, de va prinde Gulia, va scoate din schema, fiindca nu-i place sa imparta gloria cu nimeni!![]()
Floric spune:
Mai, tufete eu cred ca nu gradi e vina dualitatii vointei
. Rares nu e in colectivitate si tot se joaca cu nervii mei. Numai ca eu nu merg pana a-i face placerea, aci vrea, aci nu vrea...ci il intreb raspicat ce doreste? daca ezita sa raspunda sau continua circul il dau afara din camera sau il trimi in camera lui sa se gandeasca. Sau pur si simplu il ignor. Pana acum nu a intins coarda sa imi sara nervii dar nu mai are mult.
Eu tot zic ca e o etapa din exercitiul vorbii, al comportamentului cauza - efect ceea ce face parte din dezvoltarea sa fireasca. Stiu ca vb din carti dar chiar asta cred. Caci asa cum vb singur prin casa sau cu jucariile lui asa considera si pe parinte o jucarie in jocul lui.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
ramona7575 spune:
Magda, in perioada cat ai fost in Ro.am avut prbl.cu telefonu`, acum mi-am luat un alt harb si l-am reparat pe celalalt (am fost de 3 ori cu el la "medic" pana sa ii gaseasca buba). Eu ti-am raspund printr-un mesaj mai lung pe messanger dar se pare ca nu l-ai primit
.
Eu procedez cu Stefan la fel ca Flory, cand il vad ca are mofturi il intreb pe un ton mai serios ce anume vrea, daca o da cotita, il mai inteb odata apoi ignore pana ii trece sau il iau cu alte prostii... de regula tine pentru ca nu ii cant in struna cand vrea el si stie asta... clar, nu iau taxi sa merg la bile sau alte treburi mai "grele". E drept, nu a fost in colectivitate sa ii imita pe altii, e posibil ca dupa gradinitza sa avem si noi astfel de iesiri dar atunci o sa fie mai mare.
O vreme a plans cand il bagam in casa dar de 2 zile ii spun "hai sa luam paine de la magazin (care este jos la scara)" iar cand iesim din magazin "hai repede sa mancam biscuiti / ursuletul barney"... waw, sa-l vezi ce viteza are in casa 
...
ramona7575 spune:
Am uitat... nu resusesc sa-l dezvat de prize, e innebunit dupa ele, pe unde ma duc e cu ochii dupa prize... acasa deja a descoperit cum se baga in priza si sunt disperata (am anti-bebe de nici fratele meu nu a stiut cum sa suceasca), stie ca nu are voie acolo dar cand prinde un incarcator de telefon il baga in priza cand nu sunt eu prin preajma .
Cand am fost la mama mea, l-am lasat cu soacra in timp ce eu eram in gradina... el s-a dus in baie, a scos din priza boilerul si a bagat masina de spalat unde l-a gasit scoacra butonand (dar nu a realizat ce a facut). Mai tarziu,cand am ajuns eu in casa am vazut masina cu butonul deschis si am tras concluziile. AM INGHETAT cand mi-a spus soacra ca a fost un pic in baie 

. Se putea intampla o drama daca avea un cui sau alte prostii in mana...
Bianca2503 spune:
Deci, INA, dupa cum vezi nu numai tu ai o problema. Probabil este o etapa la baieti: nici in caruta nici in teleguta. Si eu am avut o saptamana mai dificila cu Vladimir.
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bianca2503 Deci, INA, dupa cum vezi nu numai tu ai o problema. Probabil este o etapa la baieti: nici in caruta nici in teleguta. Si eu am avut o saptamana mai dificila cu Vladimir. ![]() |
Cred ca am o problema cu subconstientul
. Ma simt vinovata fata de Ian etc etc.Nu mai insist ca cred ca ai inteles.
Mama lui Ian.
Monnvas spune:
Helau la ceas de seara!
ANAAN, la noi fu gatul - si inca este. Luam antitermic la 4 ore, nurofen si panadol (ma rog, variantele frantuesti cu care ne-a cadorisit candva Andiaroro
. Amu l-am bagat la somn, cica somnul de pranz
ca de dimineata ne-am trezit dupa 11
- si stiti ca noi eram destul de matinali. Il aud cum respira pe gura, desi am suflat mucii toata seara. Si inca mai face febra, nu indraznesc sa ii mai bag in kurut termometrul.
Aveti termometru care sa nu se bage in fund? de ureche sau de frunte? e bun?
INA si noi acceptam cu urlete tratamentul. Acum spre seara vad ca, desi protesteaza, plange mai putin. I-am zis ca trebuie sa ia siropul ca sa se simta bine, la care el:
"vleau sa ma simt ulat!!!" 
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
inapreda spune:
Va multumesc la toate de incurajeri; sper sa fie, asa cum spuneti "o etapa", desi mie, in general, imi place sa traiesc "etapel" asa cum vin si asa cum sint pentru ca viata unui copil e formata tocmai din "etape" si, asteptind sa treaca, parca nu le traiesc
si nu ma bucur de ce am. Dar asta chiar ca mi se pare...frustranta rau. Pentru amindoi.
E f. tare Anei cel Independent si Talentat!
Mama lui Ian.
Monnvas spune:
Anei este un fenomen! 
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way