Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***353***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Au capu' meu!!
Si huzband n-a facut cafea (io nu stiu sa fac!! Stiu, e simplu, da' toata viata maica-mea a facut cafea si apoi a preluat el).
Mai este cafea de ieri...da' mie-mi place proaspata!
L-as trezi la datorie da' l-au prins si pe el virusii si el cand e racit sufera ca un caine (exact ca mine pe vremuri:)))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Buna dimineata!

Hai sa ne facem toti bine azi!!!!( si puii bolnavi si mamele ingrijorate)

Monn, cum este Cristi? Toata noaptea mi-a fost gandul la voi, v-am visat.

Din fericire, Andrei nu a mai facut febra si mi-a mai venit si mie sufletul la loc. Acum este la tratament cu H., fiindca are branula si trebuie sa-l ducem de trei ori pe zi la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ina, cum stai cu slabitul? Eu nici de cantareli nu am mai avut timp, cu vartejul de intamplari din zilele astea. Inca sunt la dieta de proteine (Atkins). Ce face Ian?

Ma, io nu stiu, dar viroza asta pare ca are o feblete pentru barbati: vad ca si Andrei al Ilincai a patit-o, H. de-abia ce s-a oblojit ( de-aia nu pot sa dau nici eu vina pe gradinita, desi sunt copii bolnavi acolo), soata lui Monnvas i-a cazut si ea victima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan
Buna dimineata!Hai sa ne facem toti bine azi!!!!( si puii bolnavi si mamele ingrijorate)Monn, cum este Cristi? Toata noaptea mi-a fost gandul la voi, v-am visat.Din fericire, Andrei nu a mai facut febra si mi-a mai venit si mie sufletul la loc. Acum este la tratament cu H., fiindca are branula si trebuie sa-l ducem de trei ori pe zi la spital.
Cum ati ajuns si voi la injectabil??Nu ar fi mai bine sa vorbesti cu o asistenta sa vina acasa pt tratament? Noi asa am facut, pt ca eu ma tem de diferentele de temperatura, mai ales ca s-a racit ft tare de azi...Care e diagnosticul lui Anei? Muuulta sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Waw, ma ia groaza cand citesc despre copilasi bolnavi... Sanatate Andrei, eva...

andiaroro - eu nu ma culc f.tarziu si nici nu execut activitati casnice pe timp de noapte, stau in pat si citesc sau ma foiesc intr-uuna. Si in cazul meu este o mostenire, niciodata nu am adormit bustean cum am pus capul pe perna, am fost un pic de bufnitza... mama mea are prbl.cu insomnia, cel putin din martie e destul de accentuat, a fost la pshio.si adoarme cu pastile (nu le ia in fiecare seara)... ma tot enervam pe ea si ii spuneam "ce ai tu fata, nu te bate barbatu, copii sunt fericiti si impliniti, casa mare si frumoasa etc." (spuneam si eu sa ii ridic moralul) ... ea saraca imi zicea ca nu-si explica nici ea starea, acum o inteleg ...
Am aflat de la un coleg al fratelui ca el avea aceeasi prbl.si le-a rezolvat cu melatonina luata 6 luni si acum doarme de rupe .

Anca te - am sa iau in considerare punctarile tale mai putin cafeaua mica si mai slaba si trezitul dimineata, la mine se efectueaza undeva pe la 8:30 (doar stau cu ochii inchisi, bine ar fi sa adorm), o sa incerc pe la 7:30 poate asa cunt mai matinala cu micul dejun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Ina, cum stai cu slabitul? Eu nici de cantareli nu am mai avut timp, cu vartejul de intamplari din zilele astea. Inca sunt la dieta de proteine (Atkins). Ce face Ian?

Ma, io nu stiu, dar viroza asta pare ca are o feblete pentru barbati: vad ca si Andrei al Ilincai a patit-o, H. de-abia ce s-a oblojit ( de-aia nu pot sa dau nici eu vina pe gradinita, desi sunt copii bolnavi acolo), soata lui Monnvas i-a cazut si ea victima...

Habar nu am; nu m-am mai cintarit; am renuntat la Rina _nu mi se pare deloc o dieta echilibrata- si am revenit la "stilul de viata Montignac-. Acum, am in cuptor o oala de lut plina cu sarmale -Monti, of course- si bucati de ciolan afumat.

Nu am chef de nimic pentru ca Ian e bolnav de multa vreme; sint convinsa ca puteam evita bronsita daca nu mergeam de 4 ori la acelasi medic ca sa ne spuna ca "n-are nimic", in ciuda simptomatologiei. Nu mai vrea sa ia siropuri, nu mai vrea sa-i scot mucii si-i fac aerosoli urlind. Nu stiu ce sa-i mai fac, cum sa-l iau "cu binisorul" ca sa nu fie o experienta traumatizanta; oricum, nu-i facem corect, pentru ca refuza mascutza, eu incerc sa i-o tin cit mai aproape de nas dar urla si se zbate iar eu ma simt cea mai rea si mai cretinoida mama de pe planeta.

In afara de asta, de cind cu gradi' si-a schimbat comportamentul si desi, faptic, sint un monument de rabdare, pe interior sint un pachet de nervi, imi vine sa pling din orice, simt ca explodez. Ian cred ca ma simte si nu-i intru in voie de dimineata pina seara; efectiv nu-i convine nimic, nu avem nici un moment de liniste;
Exemplu:
-Vreau masina albastra.
Mergem in curte la masina albastra.
Nu vreau masina albastra. Vreau cu taxi.
Chem taxi; mergem cu taxi la Magura, un magazin unde sint bile, baloane de sapun, lift, scari rulante ETC.
Ajungem acolo; vrea bile. Schimb fise. Nu vreau bile. Nu vreau bile. Nu vreau bile. Vreau taxi. Vreau acasa. Coborim. Luam taxi. Urcam. Nu vreau acasa. Nu vreau acasa. ETC. ETC. ETC.
Zilnic, de dimineata pina seara.
Nu vrea sa se schimbe; nu vrea sa se spele; nu vrea sa manince, nu vrea sa ne jucam; ma alunga din camera; imi spune nervos sa plec; apoi plinge sa ma intorc la el sa-l iau in brate. Cred ca ne stresam reciproc SI NU MAI STIU CE SA FAC. M=am gindit sa-l duc la un psiholog de copii pentru ca ma intereseaza CAUZA acestui comportament si, mai mult SURSA SUFERINTEI LUI. Nu vreau si nu pot accepta ca el sufera la 2 ani. Pentru ce?
Eu banui ca de vina am fost eu, evident, ca am ascultat de "lume" si l-am dus la gradi, desi convingerea mea era ca ii e mai bine acasa.
Aveti alte idei? Adica, credeti ca de la altceva i se trage trauma asta?
Ian era un copil GROZAV din toate punctele de vedere.
No, ca mi-am varsat of-ul.

Astept pareri, sugestii, opinii. ORICE FEL de pareri, sugetsii, opinii; NU MA SUPAR, indiferent ce ati spune. Mi-ar prinde bine pentru ca, poate, eu nu vad lucrurile obiectiv.

PS. Nici eu nu dorm mai mult de 2, 3 ore pe noapte si imi doresc mult sa ies undeva

Sanatate bolnaviorilor mari si mici.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Of, vad ca nu bolim singuri, ci la unison cu o multime de ghiocei si tatici. La noi Keutu e cu muci si tuse, bb e cu nas infundat uneori, iar eu am incheiat cu mucii, am trecut la tuse, de azi de dimineata ma durea in zona cezarienei de la atata strofocat.

Si sa va spun: am mancat jumatate de ceapa mica si bb mi-a refuzat laptele la urmatoarea masa. Deci nu chiar aberau aia in articol, sunt si copii din astia. Partea buna e ca nu-mi mai curge nasul. Dar tusesc de se zguduie patul.

Ina , rabdare multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

INA, io zic ca in primul rand trebuie sa te calmezi tu. Stiu e usor de zis...

Treaba cu psihologul o poti face abia dupa ce Ian e sanatos tun. Am obersvat si in cazul lui Vladimir...atunci cand e bolnav e sucit rau. Pana la urma e si normal sa fie asa. Zic eu! Si eu cand sunt bolnava sunt ciufuta si daca se mai gaseste unu' care sa ma piseze si sa ma intrebe si una si alta chiar ca imi vine sa il iau la pumni.

Incearca pe cat posibil sa ii dau lui Ian tratamentul care se da pe gura si lasa aeroslii, desi stiu ca sunt minunati daca sunt facuti.

Adica incearca sa il stresezi cat mai putin cu medicamentele.

O sa va faceti bine si abia apoi o sa poti face iar comparatie cu Ian de dinainte de gradi.

Nervi tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Ina eu cred ca "plozii" astia ai nostri trec printr-o faza. De ce zic asta pt ca si Gabriel face exact la fel.
" Veau la oala/ Nu veau la oala"
" Veau 'knackwust'/ Nu veau 'knackwust', veau gris cu lapte, ba nu veau knakwust"
"Veau afala/Nu veau afala..."

Si la mine o tine asa de vreo luna si ceva. Cand am fost in ro, bunica-su s-a speriat ce fel face si mi-a zis sa-l duc la psiholog. M-am luat tde el ca ce ma trimite la psiholog cu un copil de 2 ani care nici macar nu stie sa-ti zica cati ani are sau cum il cheama, ca ce ar putea vorbi psihol cu el, ca nimeni nu-si cunoaste mai bine copilul decat mama s. a.
Acu ma intrebam si eu daca chiar nu a avut dreptate, sau daca eu am gresit undeva in educarea si cresterea lui, daca eu nu as avea nevoie de psiholog in locul lui... Si pe mine m-a scos din minti cu chestiile astea si cu smiorcaielile si urletele, de nu stiu cateodata cum sa reactionez si ce sa fac ca sa-i fie bine. Cateodata o las pe Maria si il iau pe el, tot ca sa nu se simta neglijat si dat la o parte. Ii dau lui intai sa manance, il imbrac pe el intai, ii cumpar lui jucarii si nu mariei etc. etc. etc.
Eu cred ca trebuie sa avem rabdare cu copiii nostri si sa ne lasam conduse de instinct, caci nimeni nu ne cunoaste mai bine copii ca noi insine.

Multa sanatate bolnaviorilor mari si mici si La Multi Ani tuturor sarbatoritilor!!!

Kea ma bucur sa te citesc, esti cumva supi pe mine, nu am mai primit nici un semn din partea ta asa ca am stat si eu in banca mea. Nr tau de fix l-am pierdut si chiar daca l-as avea nu stiu cand sa te sun ca sa nu te deranjez. Cand ai nevoie de sfaturi da un tel sau trimite un sms si te sun eu. Te si mi-e dor de voi.

Ramo si cu tine am pierdut legatura. te sunasem inainte sa plec din ro ca sa-mi iau la revedere si nu ai raspuns. Zilele trecute ti-am trimis un sms si tot asa nu ai raspuns. Ma bucur sa aud ca cumnata ta este bine. te pup.

Pupam toate fetele.

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Maria (17.09.2010) si Theodora(23.12.2005-25.12.2005)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra... Bucura-te Marie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

INA, credeam ca-s singura care poarta asemenea dialoguri. Eu cred ca si gradi a fost un factor, fiindca si la noi au aparut manifestarile astea odata cu gradi, desi, v-am zis, al meu e fan si n-a plans niciodata dupa mine la gradi. Eu am zis ca o fi din cauza ca la gardi e cuminte si respecta reguli, simte nevoia sa compenseze acasa. Oricum, ascultandu-le pe fetele de la "nepavlovian" observ ca deja e mai bine. Adica m-am consolat cu ideea ca uneori vrea doar sa planga, motivul nu conteaza, si deja s-a aobisnuit sa vina in brate cand are chef de plans si sa se descarce acolo.

ANAAN, multumim pt invocare, noi mai facem febra, cred, dar mica, nu 39, nu am mai indraznit sa ii pun termometrul, dar antitermic luam la 6 ore. Ceea ce e un progres, fata de 4. Ma bucur ca sunteti mai bine si voi

Sanatate tuturor bolnavilor.

MAGDY si pe tine, ca nu te mai vazui de mult.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput