Punct si de la capat
Raspunsuri - Pagina 10
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Azzure_Dust Am fost azi cu avocata sa depunem actiunea. Ne-a dat termen 27.01.2012. Am crezut ca mi se face rau. Avocata a zis ca o sa faca cerere de preschimbare a datei si daca nu obtine un termen mai rezonabil, depune ordonanta prezidentiala de incredintare a minorului. In alta ordine de idei eu aseara am dormit la mama. Mi-a pus clar in vedere sa plec ca el nu vrea sa mai dormim in aceiasi casa, ca si daca chem politia nu-l intereseaza. Am ales sa plec, fara sa fac scandal. Nu vroiam sa-l stresez pe cel mic, ar fi insemnat scandal, urlete. Oricum l-am inregistrat cand mi-a zis sa plec de acasa, ca el nu mai vrea sa ma primeasca in casa. Avocata m-a sfatuit sa incerc si la protectia copilului macar sa intreb. Aseara avea pretentia sa vin sa-l vad pe cel mic doar in weekend, ca prezenta mea il streseaza, chiar si o ora pe zi. Am zis ca nu ma intereseaza, nu ma poate opri sa-mi vad copilul. Asa ca azi dupa munca ma duc sa-l vad. Dar ma simt terminata, m-a lovit exact unde doare mai tare, nici daca dadea in mine nu durea asa. Iar azi-noapte a mai avut tupeul sa imi trimita un sms ca el ma iubeste si nu vrea sa ne piarda. Nu credea ca am curajul sa plec. |
Imi pare foarte rau.
Cand el tipa, striga, injura cand joaca la PC asta nu streseaza copilul? Mergi la Protectia copilului, chiar si asta va conta la un moment dat. De oriunde poate veni un ajutor, o idee.
Trebuie sa fii tare. Acum nu mai este loc de intors. Fii tu cea consecventa pentru ca el azi te iubeste, maine iti crapa capul.
O sa fie bine!
Alexandra Maria
14.12.2007
CorinaDani spune:
azzure, dar copilasul nu plange dupa tine, nu intreaba unde e mama ? eu cred ca sufera oricum ar fi, fie ca va certati, fie ca vede ca pleci de acasa si nu dormi acolo.
avand in vedere episoadele repetate de violente si amenintari din partea sotului, nu ar fi mai bine sa iei copilul si sa mergi la un centru special pentru ocrotirea victimelor abuzurilor familiale ? fundatia sensiblu are asa ceva in bucuresti. avocatul ce spune, nu poti sa intrebi ?
nu cred ca s-ar pune problema de rapire a propriului copil, sau de parasire a domiciliului conjugal, e pur si simplu vorba despre a va pune pe voi la adapost de firea violenta si imprevizibila a acestui om, de a-l proteja pe copil, sa nu mai asiste la certuri sau sa sufere cand sotul te alunga de acasa.
daca nu esti acolo tot timpul, cine stie cum s-o comporta cu copilul...
azzure_sun spune:
citat din mesajul lui CorinaDani azzure, dar copilasul nu plange dupa tine, nu intreaba unde e mama ? eu cred ca sufera oricum ar fi, fie ca va certati, fie ca vede ca pleci de acasa si nu dormi acolo. avand in vedere episoadele repetate de violente si amenintari din partea sotului, nu ar fi mai bine sa iei copilul si sa mergi la un centru special pentru ocrotirea victimelor abuzurilor familiale ? fundatia sensiblu are asa ceva in bucuresti. avocatul ce spune, nu poti sa intrebi ? nu cred ca s-ar pune problema de rapire a propriului copil, sau de parasire a domiciliului conjugal, e pur si simplu vorba despre a va pune pe voi la adapost de firea violenta si imprevizibila a acestui om, de a-l proteja pe copil, sa nu mai asiste la certuri sau sa sufere cand sotul te alunga de acasa. daca nu esti acolo tot timpul, cine stie cum s-o comporta cu copilul... Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Corina nu se pune problema de asa ceva. Omul e doar agresiv verbal, nu ca ii caut scuze. De copil poate nu are grija exemplar, dar are grija. Si el face asta doar ca sa ma sicaneze, sunt convinsa. Inca nu cred ca eu chiar vorbesc serios, crede ca o sa ma razgandesc. Lucru ce nu se vai mai intampla.
Il las sa se obisnuiasca cu ideea ca eu nu voi mai fi acolo. Si oricat ma doare ca nu stau langa copil, stiu ca sunt niste pasi legali care trebuiesc urmati.
balanta_tm spune:
azzure, eu as face tot posibilul sa iau copilul la mine, cat de curand posibil. M-as teme sa il las cu un asa om.
cleo78 spune:
stai ca nu inteleg. Te-a dat afara din casa, si copilul e la el???
Si tu ai plecat fara copil?
Eu nu as putea face asta. Ce as face eu: bine, ne impacam. Te intorci la el, iesi cu copilul la plimbare, si.... adio.
Haine, jucarii - da-le incolo. I le ceri. Nu ti le da - adio.
Ai grija ca la 3 zile dupa parasirea domiciulului conjugal el poate declara ca ai plecat... fara sa zici nik.
Apropos, el din ce venit traieste? Cat mai are din CIC?
In plus, cauta cresa pt copil. Orice ar fi, trebuie sa gasesti solutie si pt faptul ca vei fi singura cu copilul. Nu poti sa lasi pe mama ta non stop cu el - e batrana, copiiii scot untul dintr-un om tanar, d-apoi din nmama ta. Vei apela la mama, ca mai raceste, sunt vacantele etc. dar ai nevoie de cresa in momentul asta.
Fa-ti planurile clar cu avocata.
azzure_sun spune:
citat din mesajul lui cleo78 stai ca nu inteleg. Te-a dat afara din casa, si copilul e la el??? Si tu ai plecat fara copil? Eu nu as putea face asta. Ce as face eu: bine, ne impacam. Te intorci la el, iesi cu copilul la plimbare, si.... adio. Haine, jucarii - da-le incolo. I le ceri. Nu ti le da - adio. Apropos, el din ce venit traieste? www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Scuza-ma dar un astfel de comportament ar fi ca si cum l-as indemna si pe el sa procedeze la fel. Pentru mine e important sa inteleaga ca amandoi avem drepturi si obligatii fata de acest copil. Nu mai vreau sa ma prefac ca ne impacam, ca iert etc. Si nici nu vreau sa ajung sa-mi fie teama sa-l las cu el ca nu mi-l mai aduce inapoi. Chiar nu sunt de acord cu asa ceva.
Momentan inca mai are indemnizatia de crestere copil. O luna. Apoi probabil va urma somajul.
cleo78 spune:
azzure, scopul lui nu este sa se poarte cu tine frumos. Nici nu conteaza scopul lui.
Tu poti sa stai fara copil? ok.
Copilul poate sa stea fara tine, insa?
E vorba de copil, nu mai e vorba de orgolii, de cum ne purtam. Eu inca ma minunez cum ai tinut copilul tau atata timp langa un om care injura, nu munceste, si te jigneste. Ca tu accepti asta, e alegerea ta; gandeste-te ca copilul va repeta cuvintele astea... gandeste-te ca copilul TIE iti va repeta cuvintele astea, pt ca MAMEI II PLACE. Asta vede, asta face.
Edit: Nu e bine pt copil.
F. bine ca ai gasit cresa.
Inca un edit: fa plangere la politie ca nu te mai lasa in casa si ca nu te lasa sa iei copilul.
azzure_sun spune:
citat din mesajul lui cleo78 azzure, scopul lui nu este sa se poarte cu tine frumos. Nici nu conteaza scopul lui. Tu poti sa stai fara copil? ok. Copilul poate sa stea fara tine, insa? E vorba de copil, nu mai e vorba de orgolii, de cum ne purtam. Eu inca ma minunez cum ai tinut copilul tau atata timp langa un om care injura, nu munceste, si te jigneste. Ca tu accepti asta, e alegerea ta; gandeste-te ca copilul va repeta cuvintele astea... gandeste-te ca copilul TIE iti va repeta cuvintele astea, pt ca MAMEI II PLACE. Asta vede, asta face. Edit: Nu e bine pt copil. F. bine ca ai gasit cresa. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Copilul are 2 ani, ma indoiesc ca in cateva saptamani va invata sa injure.
Imi e extrem de greu ca l-am lasat acolo. Dar trebuie sa intelegi ca eu am o alta abordare. Sunt convinsa ca cine a zis ca prinzi mai multe muste cu miere, decat cu otet a avut dreptate. Si sunt convinsa si ca timpul imi va da dreptate, ca isi va inghiti toate acuzatiile si ca va regreta. Eu am propriul meu mod de a lupta si deocamdata inca incerc sa fiu civilizata si cu bun simt. Am insa asii in maneca si daca e nevoie sa fiu a dracu voi fi.
azzure_sun spune:
Nu am ce plangere sa fac la politie. Am fost deja si am vorbit chiar cu un politist, puteam sa faca daca ma batea. Pot cel mult sa sun la 112 si sa il oblige sa ma primeasca in casa sau daca refuza sa-i dea amenda. Atata poate face politia romana.
Puteam sa o fac si aseara, dar am ales, pentru binele meu si al copilului sa cedez eu. Nu vreau sa-l mai provoc. Oricum l-am inregistrat pe telefon cand mi-a cerut sa plec de acasa, ca altfel ma da el afara si ca-mi arunca hainele pe scara.
Nu sunt nici eu Alba ca Zapada, nu mai sunt naiva demult.