Ce gatim azi (85)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui msilvy

v-am citit astazi meniurile si pot sa spun ca va invidiez ca puteti manca tot ce scrieti voi acolo !!!
cartofiori si carnite la cuptor cu mujdei pe peste tot , carnaciori si afumaturi , muraturi , ardei copti , smantana , chiftelute ... ce sa mai ... in fiecare zi e ca de craciun la voi ..
imi place tare sa gatesc , dar daca as manca tot ce scrieti voi aici cred ca as ajunge in scurt timp in spital (nu am probleme de sanatate dar nu sunt obisnuita cu alimentatia asta)
din fericire si sotul este mai "soft" la mancaruri asa ca ne potrivim

o sa continui sa va citesc si o sa "fur" retetele mai "linistite".

apropo' cum se face ciorba de ardei umpluti ?
si varza a la cluj ?
ca retetele de pe google nu ma conving , as vrea sa stiu de la cineva care o face de obicei ??

va multumesc




ciorba de ardei umpluti? varza a la cluj? pai astea nu-s mancaruri soft niste retete de salate nu doresti?

maine am in plan o musaca de vinete cu carne si copan de purcel la tava

ups, am uitat sa ma laud, duminica am facut alba ca zapada, dar nu am fost prea multumita de foi. are cineva o reteta cu foi mai fragede? raman datoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msilvy spune:

kariguld:
nu cunosc nici una nici alta (ciorba de ardei umpluti si nici varza a la cluj) , e prima oara cand am citit despre aceste feluri de mancare si eram curioasa sa aflu mai multe ..

si daca ai retete de salate deosebite , as vrea sa le cunosc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

chiar asa, si eu am nevoie de reteta ptr foi fragede, ptr o alba ca zapada si o prajitura cu mere.

ciorba de ardei umpluti : ardeii umpluti clasic(cu ce vrea fiecare) se fierb intr-o zeama asemenea celei de la supa de rosii( eu o fac cu rosii multe , morcov ras fin,ceapa tocata finn, patrunhjel radacina, eventual si un dovlecel pasat), si cu frunze de telina intregi, si se serveste fierbinte si dreasa cu smantana.

ieri am gatit gaina, asa ca azi ne hranim din ce am preparat aseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:



Lulu, vezi ca a intrebat cineva pe pagina trecuta despre un cocos de tara daca ai idei ca pe tine te-am citit cu zburatoare de-astea. Oricat de aiurea ar parea mie nu-mi plac puii sau gainile de tara. M-am obisnuit cu astia crescuti intr-o luna cat altii in juma de an.

Eu azi fac asa:
Ciorba de praz
Orez cu carne de vita
Prajitura cu mere de aici

Am dat intamplator peste subiectul asta cautand ce sa fac cu niste visine din visinata, si e plin de retete super care trebuie incercate




www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

supa de pui de tara cu galuste.
spaghete cu sos de rosii.

ANCA MAMI DE IUSTINA(6 ANI), STEFANIA(5ANI) SI NATALIA(6AUG2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msilvy spune:

mersi lulu pentru reteta de ciorba de ardei umpluti .

kariguld: ardeii ii umplu cu carne de vita sau curcan, renunt la smantana si ciorbita e destul de "soft"

nici mie nu-mi plac puii sau gaina de casa ,obisnuita fiind cu cele din alimentara ; si cand eram mica si aveam porci , nu-mi placeau carnatii , toba , caltabosul etc facut in casa , in schimb mancam cele din alimentara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

nici noua nu ne-a placut gustul la pulpele cocosului asta de tara. parca a avut si un miros aparte. de asta va si intreb cum sa il fac sa iasa ceva comestibil.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

eu iau pui/gaina de casa din doar doua surse- bunica mea sau un magazin cu produse traditionale, si nu am avut niciodata probleme, de aceea zau daca stiu ce ati putea face sa le schimbati mirosul/gustul.

nici eu nu ma omor dupa carnea celor de tara, dar supa cu taitei de casa sau galusti nu iese cu nici o alta carne mai buna, si de obicei mai fac si un sos de rosii cu mult usturoi si parca nu se simte prea tare gustul diferit.

la fripturi, snitele prefer puiul plin de hormoni dar in ultimul timp m-am reprofilat pe vita/peste si curcan mult mai mult decat inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

In legatura cu carnea de pasari de tara ma gandeam ca pt schimbarea gustului si poate pt fragezire o merge ca la iepure - tinuta juma de ora in otet ??? E o intrebare caci nici la iepure nu ma pricep
Si recunosc ca ma sperie gandul ca voi gati carne de pasari de curte pt ca mi-am zis ca mi-am otravit copilul suficient cu cele din comert (chiar daca scrie pe le ca nu contin hormoni, dar cat sa crezi?).
Trebuie clar sa gasesc metoda de fragezire si schimbare a gustului.
Deocamdata dilema mea care impune si urgenta este iepurele (bietul de el,,,).
Stie cineva o reteta care la final sa dea o fripturica fara miros specific? Sau ceva stil chinezesc? (dar mancabil si de copil)
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
ciorba de ardei umpluti : ardeii umpluti clasic(cu ce vrea fiecare) se fierb intr-o zeama asemenea celei de la supa de rosii( eu o fac cu rosii multe , morcov ras fin,ceapa tocata finn, patrunhjel radacina, eventual si un dovlecel pasat), si cu frunze de telina intregi, si se serveste fierbinte si dreasa cu smantana.



lulu mie asta-mi suna a ardei umpluti si cu un sos mai lung. Sincera sa fiu n-am auzit niciodata dar nu mai atrage. Prefer sa fac ardei umpluti.

Mergi la inceput