Prietene la bine si la greu - 139
Raspunsuri - Pagina 14
monis5 spune:
salut si eu lumea repede, cat inghit o supa sa prind 10 min de somn langa pitix. Noi suntem ok, cele 3 zile clasice de viroza au trecut, din fericire usor - tot cred ca Santiago are o imunitate buna, ca mai mult de febra si cateva secretii in nas n-a avut deocamdata, pfiu, pfiu, acum merge de ieri iar la gradinita. Date fiind aceste lucruri nu stiu mare lucru despre medicatie din fericire, eu ii pun doar apa de mare si eventual colargol. Raluci ma bucur ca ti-a raspuns Capisoneasa, din pacate ea a incercat mai multe chestii si stie mai multe. In rest, incerc sa n-o iau razna la gandul serviciului si sunt prin jurul casei (Many ) incercand sa notez mai multe lucruri pe blog (Ancutza ) ca-mi dau seama ce fain ii sa citesc din urma si mi-e teama ca de acum voi avea mai putin timp pt asta...
Va multumesc mult pentru meniuri , ma gandesc ca daca facem macar din cand in cand un efort sa scriem doua randuri despre meniu, e o sursa de inspiratie zilnica. Ca teoretic stim toate ce merge de mancare, dar parca atunci cand vezi scris, iti mai vine o idee, iti mai dai seama ca e ceva ce nu ai gatit de mult etc. Parerea mea .
Multa sanatate tuturor puiutilor raciti, sa se faca bine repede si mamicilor muuuulta rabdare ca trece ea si iarna asta, aici macar in martie se face cald, nu cum tinea iarna cand era eu copil, din septembrie pana in mai .
Lumi multumesc de invitatie, promit cand ajung la Iasi s-o onorez
Dymo +putere si rabdare!
Dozz tb sa incercam sa ne vedem maine seara sau sambata dimi pt Boba!
Ramonika felicitari!
Ionela pun si eu la joc usor de glezna
Lylyana ati scapat de leganat! oau, cum? SI Ancutza, voi?
Lylyana inafara de miere sau galbenele, poti incerca si cu unt gras sau smantana .
Meniul de sambata ca eu in timpul sapt nu am mancare de pranz...
- supa de curcan cu galuste bauta din cana de cafea
- pastrav cu conopida la cuptor (conopida fiarta de jumate, apoi pusa fierbinte cu unt si pesmet la cuptor pana se rumeneste)
kiss all!
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
lili_a spune:
Buna dimineata la Mos Ajun!
Citat: |
citat din mesajul lui Dozz sanatate Lilei mici! cu proba de pipi, am o intrebare: i-ai luat-o la orice moment al zilei? ca eu m-am chinuit mult sa fie primul pipi de dimineata. |
Nu, am reusit numai seara si l-am bagat la frigider, chiar eram curioasa daca e buna proba, dar mi-am amintit ca asa facea si mama cu noi cind eram mici. Tu incearca si dimineata, ca primul pipi e mai concentrat poate o pacalesti sa faca
Ionela bravo, bravo, ma apuc sa calc rochitele majoretelor si sa le lustruiesc pantofii de dans
Livia si tu mai ai putin
Monica auzi ce zice Ionela, asculta ceasul biologic, momentul potrivit greu se gaseste. Pina la urma ramineti in Iasi?
Ramonik felicitari
dymomo
lyly Alexu chiar isi alege singur mincare din frigider? Mi se pare foarte tare, Lila n-a incercat niciodata
monis foarte frumos cinta Santiago, dar ce zici tu acolo de Andries, ca mie mi s-a parut ca zicea Twinkle-twinkle
raluci azi cum sinteti?
La noi la fel, febra mare si muci infundatori, ma apuc sa-i dau si Sinupret cum zicea ma chere Coquelicot poate reusesc sa-i scot din git. Azi noapte ori s-a urlat cu febra mare ori s-a dormit cu sforaieli de bunic asa ca eu n-am inchis un ochi, trag de cafeluta de la lyly sa ma tin pe picioare. Siropuri nu mai vrea, am trecut pe supozitoare cu Paracetamol si Nurofen taiat cum ne-a invatat diana ca zice ca o doare burta si are si scaunele urite rau. Offff!
LiviaG spune:
Mai fetelor, eu cred ca incep sa elimin cate putin din dopul gelatinos! SA ma duc oare la medic?
miany75 spune:
citat din mesajul lui lili_a Buna dimineata la Mos Ajun! La noi la fel, febra mare si muci infundatori, ma apuc sa-i dau si Sinupret cum zicea ma chere Coquelicot poate reusesc sa-i scot din git. Azi noapte ori s-a urlat cu febra mare ori s-a dormit cu sforaieli de bunic asa ca eu n-am inchis un ochi, trag de cafeluta de la lyly sa ma tin pe picioare. Siropuri nu mai vrea, am trecut pe supozitoare cu Paracetamol si Nurofen taiat cum ne-a invatat diana ca zice ca o doare burta si are si scaunele urite rau. Offff! |
multa sanatate si voua!!!
miany75 spune:
citat din mesajul lui LiviaG Mai fetelor, eu cred ca incep sa elimin cate putin din dopul gelatinos! SA ma duc oare la medic? Mama in actiune! |
livia,eu as zice sa mergi...vezi exact care e situatia...
monis5 spune:
Liloaso in poza de pe 8 nov 2009 - of ce vremuri - taica-su ii canta Andries . Si cel mai des din piesele lui ii canta. In film, da, ii da cu twinkle .
Si Iulian isi ia mancare din frigider, branza de vaci sau iaurt invariabil de am ajuns sa le ascund .
Si mie mi-a zis pediatrul sa nu-i mai dau siropuri, ci supozitoare - paracetamol si nurofen (de 125). La fel a avut si Iulian scaune extrem de proaste de la medicamente , dar au inceput sa treaca. Multa sanatate
Livia tu simti cel mai bine, Poate ar fi bine sa-l suni intai daca poti?
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
miany75 spune:
meniul nostru de azi:
dimineata:gris cu lapte+seminte de in si cateva felii de banana
gustare:para+pepene+un biscuite
pranz:ciorba de vacuta
la trezire: paste cu peste(cred)..
gata...la treaba!!
Livia asteptam vesti bune!!!
Cory_B spune:
Hello girlsLivia - cred ca e cazul sa suni dr Ce amintiri frumoae cu , asa-i fetelor? Lili,Lyly,Raluci,Miany,sper ca nu am uitat pe nimeni, sanatate multa piticilor bolnaviori/racitiMonis-haios tare Iulianul, mosteneste pe tati...asa-i? Talentat pustiu' Si al meu canta toata ziua...le facem un band?Laurairina- superb tablou de familie, cei doi bubulaci sunt mi-nu-natiRamonika-super vesti de la dr Meniul de azi: Dimi: de la 6 luni si pana in prezent,ca de obicei, 3 fructe Pe la 12.00-un iaurtPranz(care nu e mereu chiar pranz): mancarica de linte rosie cu legumite(broccoli,morcov,ceapa rosie,ardei gras,putin cartof,un pic de telina si la final patrunjel)Gustare-orele 17.00-18.00(variem): o banana/amaranth cu lapte si scortisoara)/lapte cu biscuiti de casa(mei+fructe) si alte cateva combinatii pe care momentan nu mi le amintescSeara nu prea mai vrea sa pape asa ca improvizam pe moment. La culcare bea laptic caldut(cum ii spune el razand)De vorbit vorbim cat e ziualica de lunga, cantam si dansam. De dormit, doarme si el toata noaptea de cand l-am intarcat(deci de 2 luni dormim cap-coada noaptea). Metoda mea de a-l adormi este urmatoarea: ne asezam amandoi in pat, el cere "laptic caldut" adus de tati(are preferinte si cine sa i-l aduca, nu asa oricum) si imi cere sa-i spun povestea cu "baietelul Adei" V-ati prins: e o poveste inventata de mine, cu un baietel(Andrei) care a crescut, e mare si ascultator, papa tot, doarme bine, mami si tati il iubesc mult, el se joaca cu toti copiii, deseneaza, se uita pe carticele, e vesel...si face mereu altceva, ceea ce face ca povestea sa fie mereu interesanta Ideea mea a fost cand am inventat povestea, sa-i comunic si lui diverse chestii pe care sunt convinsa ca le receptioneaza(cel putin in esenta,ca pe urma adoarme) cum ar fi: ca mami si tati il iubesc mult desi tb sa mearga zilnic la servici si el sa stea cu Nini(bunica),ca acum a crescut si nu tb sa mai bazaie imediat cand nu-i convine ceva, precum un bebelus...and so on..M-am cam intinsRevin
laurairina13 spune:
Livia, teoretic corpul se pregateste de marele eveniment, poti sa il pierzi treptat, ma refer la dop si sa nasti peste o saptamana, doua, sau...sa fie mai apropiata nasterea. Cel mai bine e sa iti suni medicul sa spuna el de trebe un control. Oricum ar fi, cred ca e bine o vizita la medic, mai ales ca inca mai ai 2 saptamani sa fii la termen. Pupici si sa vii cu vesti bune!
Ramonik, hehe, uite ca citesc si de samburelul tau acum! Doamne ce a mai trecut timpu..bine zice Ionela. Deja devin nostalgica rau......
Sanatate tuturor fulgusorilor raciti, cu muci sau fara.
Tare fain Santi!! Vaz bine ca gradi e numai buna pt dezvoltarea lor!
raluci_b spune:
Livia, ai sunat, ai plecat oare ce faci ?
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 30+cu