Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(119)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Noi ne-am reglat scaunul si digestia fara pastile si siropuri...

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Bravo!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 37+ cu Tudor

Multumim.. suntem tot balonate, insa nu mai scapam caca . facem 1-2 ori pe zi.. iar colicile sunt mai acceptabile ..
Insa fata mea cred ca are coici de la ceaiul baby calm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela super articolul... sper sa reusesc sa ii fac fata acasa solicitarilor, i-am zis alui meu ca mancare nu fac sa las fata sa planga, insa trebuie sa gasesc o solutie ce sa fac cu ea cand merg la baie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Sei, cum copiii sunt diferiti poate fi adevarat. Te referi la ceiutul baut de tine?

Bunny, am citit dimineata in fuga si nu am apucat sa raspund
In principiu semnul ca bebe e ok e dat de starea lui: Daca e vesel, doarme bine, mananca, uda scutece sigur e ok din toate punctele de vedere. Acum asta cu dormitul e relativa, pentru ca fiecare copil e diferit. Ca si adultii.... unii dorm 5 ore pe noapte si sunt in stare perfecta iar altii dorm 8 ore si tot obositi sunt.
Pana pe la 10 zile aproximativ copii recupereaza abia scaderea fiziologica. Adica o cantarire la 10 zile e irelevanta, poate doar sa te duca la concluzii grasite.
Daca dupa o luna ( prima ma refer) nu a puat 500g minim incepi sa te intrebi ce nu e ok.
Atat timp cat bebe pare ok si nu are semne de deshidratare/hipoglicemie totul e perfect.

O cantarire inainte poate sa te duca la stres aiurea. Unii la 10 zile au luat ceva in greutate, altii nimic nimic, abia se apropie de greutatea de la nastere.
"La ochi " e greu sa-ti dai seama daca a slabit sau s-a ingrasat. De ce? Pai bebeii alaptati au perioade de stationare in greutate si cresc doar pe lungime( sa zicem o sapt puate dura asta) . ca sa ai imagine de ansamblu iti trebuie
1. acelasi cantar si acelasi metru
2. aceeasi distanta de la ultima masa( ca 100g si mai bine poate fi papica)
3. Aceeasi ora a zilei ( bebeii mananca la mese diferite cantitati diferite la san)
si norocul sa il gasesti in aceeasi stare. Pai e o diferenta si daca a urinat acum 5 minute sau acum 30 minute la cantar.

Sunt atatea variabile... incat e greu sa estimezi cat a crescut la distante mici . Mie si 2 saptamani imi pare un interval mic. In cazuri speciale, cand copilul e bolnav, pare sau este deshidratat, are semne de hipoglkicemie sau e hipoglicemie confirmata in analize e altceva. Atunci cantaresi tot si iti iei toate masurile.
dar daca bebe e ok fara stres... e perfect ce faci!
3.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Ionela super articolul... sper sa reusesc sa ii fac fata acasa solicitarilor, i-am zis alui meu ca mancare nu fac sa las fata sa planga, insa trebuie sa gasesc o solutie ce sa fac cu ea cand merg la baie

Sunt ciudata rau daca iti spun ca am fost in situatia sa merg la baie cu cupilul in brate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Ionela si eu am mers cu amandoi la baie.

Fetelor cat putem tine bebeii in wrap ? Ca a mea numai aici ar dormi.Si mananca si la 3ore asa.

24.08.2011 mami de Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 ani

camady's baby

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui camady

Ionela si eu am mers cu amandoi la baie.

Fetelor cat putem tine bebeii in wrap ? Ca a mea numai aici ar dormi.Si mananca si la 3ore asa.

24.08.2011 mami de Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 ani

camady's baby

Teoretic un wrap pus corect raspunde nevoilor fizice si afective ale copilului . Practic nu exista un timp limita daca spatele copilului e bine fixat si mama ajunge sa sarute fruntea copilului ( adica atat de sus sa fie asezat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello gagici,fac capotol nou,sa nu va miscati!

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sept-Oct2011 spune:

Gataa,casuta cu numarul 120

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MatzaRebela spune:

Buna ziua de la noi:)

IN PRIMUL RAND FELICITARI MAMICA LENAC, MULTA SANATATE SI RECUPERARE RAPIDA, UN BEBE SANATOS< MANCACIOS SI NECOLICIOS Sa AI. BRAVO BRAVO BRAVO!

ionela super video-ul mi-au dat lacrimile de emotie si mi-am amintit si cat mi-am cautat eu copilul pana la ora 4 dupaamiaza cand eu am nascut la 7:50...,,Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"....

seidana foarte frumoase ati fost amandoua la botez! felicitari inca odata

Asa si ionela mi-ai dat de lucru cu blogul taticului, foarte interesanta si povestea nasterii privita prin ochii lui! wow.. chiar ar fii cruda lumea asta de nu ar fii si nevastasa o super femeie!!

Si noi am cumparat domeniu cu numele de familie si fiecare membru va avea site-ul personalizat hehehe:) momentan nu ne-am apucat de scris nimic insa o vom face:D si bineinteles vom pune poze multe:D

in rest noi ne-am mai revenit mai dormim si ziua mai maraim mai radem cu gura pana la urechi si mai nu cu zgomote:))) facem sport prin patut si nu adormim pana nu ne gasim locul cum vrem noi(ca nu ne place cum ne pune mami nu de alta=))
Asteptam cu emotie botezul.. ne vom si muta in alt apartament fie inainte de botez fie dupa inca nu ne-am hotarat 100% cand, stim doar ca ne vom muta(vaiii abia astept o sa scap de zgomoteeeeeee uraaaaa si o sa avem si curte sa stam mai bine la aer:))

radem si vorbim cu tati si ne-am trezit hahah ne e fomita rauuu :)
imi e tare drag de ea:))) rade si se opreste din plans cand pune mami caruselul;)))si urmarim cu interes cum se invart maimutoaiele acolo:), poate sa planga ca din gura de sarpe cnd o ia mami imbrate zambeste si mai ales cad vede sfarcul zambeeestteeee si daca nu ii e prea foame se mai si joaca cu el putin
bineinteles ca mai avem si perioade de nervi cand ii dam cu pumnii lui mami peste sani:)

suzeta nu ne mai place degetelul nu il ia desi mai duce manuta la gura ia mai mult pumnul asa:)

cu lapticcu nu avem problema are mami destul si ne place mult mult:d
chiar ma gandeam mai devreme ca maine se face 1 luna jumate de cand sunt mamica:))

stateam intr-o seara cu al meu si pitica a dormit ceva mai mult peste zi(eu obisnuita 2 zile numai cu ea in brate:))) si imi era dor de ea sa se trezeasca:))0 la care al meu las-o sa doarma sa se faca mare:))) si bineinteles sa mai stai si cu mine:)))

Am vazut noile poze la fetite si baieti:) superbi toti copilasii:) felicitari tuturor mamicilor:)

iar burticilor le urez putintica rabdare, sa mai indurati un pic printre noi cu discutiile noastre de alaptat scaune, dormit/nedormit pentru ca in curand veti fii si voi in pas cu noi:d

Pupici dragi si mai revin desi mereu spun ca revin nu mereu reusesc(la alaptat de obicei abia reusesc sa recuperez ce ati scris(desi se scrie mai putin acum decat inainte cand umpleam si 2 capitole intr-o zi hahah ce vremuri)

Cea mai fericita mamica de Kate Rina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

Lena, felicitari !
recuperare papida, un bebe sanatos, mancacios si mult laptic !

May intr-adevar capul are o forma mai cidata...dar se modeleaza. Deja se vad semne de imbunatatire si eu una nu ma ingrijorez.
Referitor la picioruse si la displazia de sold - nu mi-a zis nimeni nimic. Oricum, am observat ca daca il tin pe bebe in brate cand doarme isi intinde perfect picioarele. Nu prea il mai vad stand ghemuit. Am sa-l mai urmaresc...

It's a boy !!!

Mergi la inceput