Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(118)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria26

eu il cantaresc pe cantar de bucatarie pe care pun o tava si o paturica.. e pana la 5 kg... noi avem undeva in jur de 4.250 acum.. i-am facut proba laptelui ca ma tot innebunea asistenta pediatrei sa-i bag completare ca plange de foame , nu de colici... si a supt dintr-un singur san 80 ml...

mami de Albert 17.09.2011 si mami de Andy 06.06.2008

of cati idioti se mai ascund si dupa halatele albe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Cum dam edit raspuns , daca vrem sa modificam ceva?

Eu am cantar pentru copiii, mi l-a imprumutat cibneva si o cantaresc saptamanal ea joia si eu lunea pe al meu, bineinteles

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui racheel

Lore vreau si eu ca nu am apucat sa-i iau.Care este site-ul?

rach w w w . w r a p . r o scoate tu spatiile.

camady uite suntem mai multe curioase daca e bun wrapul de pe site-ul asta, sa nu ne luam teapa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Buna mamicilor vad ca va luptati cu alaptatul ,va doresc rabdare si laptic cat mai mult

Eu sunt trecuta peste termen de cateva zile , bebele e inca sus ,astept zilnic sa coboare si nu are de gand .Merg aproape zilnic la spital si e foarte obositor .
Nu mai am rabdare ,incep sa ma ingrijorez ca sta acolo si nu vrea s-o vada pe mami si tati .

Zilele trecute am mai scris cateva mesaje,am mai intrebat cate ceva si nu mi-a raspuns nimeni ,legat de travaliu sau semne de intrare in travaliu, cu toate ca aproape toate ati nascut sau sunteti deja la al doilea bebe .
Va doresc numai bine si vreau sa citesc numai vesti bune de la voi

40+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui alayna

Buna mamicilor vad ca va luptati cu alaptatul ,va doresc rabdare si laptic cat mai mult

Eu sunt trecuta peste termen de cateva zile , bebele e inca sus ,astept zilnic sa coboare si nu are de gand .Merg aproape zilnic la spital si e foarte obositor .
Nu mai am rabdare ,incep sa ma ingrijorez ca sta acolo si nu vrea s-o vada pe mami si tati .

Zilele trecute am mai scris cateva mesaje,am mai intrebat cate ceva si nu mi-a raspuns nimeni ,legat de travaliu sau semne de intrare in travaliu, cu toate ca aproape toate ati nascut sau sunteti deja la al doilea bebe .
Va doresc numai bine si vreau sa citesc numai vesti bune de la voi

40+

Se pare ca va fi

Curaj, ca nu mai e mult

Eu cu semnele de travaliu nu te pot ajuta decat teoretic. Ideea e ca tot ce ti-as putea spune e numai din ce am citit. La prima nastere m-am trezit din senin cu membranele rupte.
Acum, abia aseara am avut o serie de contractii nedureroase, lipsite de intensitate dar regulate.
Coborarea burtii nu e semn de nastere iminenta ci ca se apropie, dopul tot asa. La unele femei apar senzatii de greata, scaune proaste, la altele nu. La unele femei apar intai dureri de spate, la altele dureri de burta.
ce e clar e ca travaliu se numaste cand ai contractii regulate si pe care chiar le simti. Nu e neaparat sa doara ca in filme dar le simti clar

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor

Mergi la inceput

alayna la mine travaliul a inceput cu dureri de spate (de shale) care s-au intensificat progresiv. nu am prea simtit contractii ale burtii cum sunt cele brixton higs sau cum le mai zice. pana pe la dilatatie 5 numai dureri de shale. nu ai patit niciodata sa faci curatenie generala in casa si de la ridicat lucruri, aplecat/ridicat sa "te intepeneasca de shale"? ( nu radeti is moldoveanca :))) ) eu asa am simtit la inceputul travaliului. pupici si curaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Salutare! Long time no see
I'm back, si am 2 copii langa mine de data asta
Multumesc frumos pt urari!!!
Sa va povestesc un pic despre experienta nasterii, cat dorm copiii.
Pana in ziua nasterii ma tot boceam [stiti voi ] ca nu am contractii, ca bebe nu vrea sa vina etc. Chiar ma impacasem oarecum cu gandul ca tot inducere ma asteapta. Dar bb a avut alte planuri.
Joia trecuta aveam programata consultatia la dr. In noaptea aia, pe la 3-4 dim m-am foit pe toate partile, ba chiar ma luasera contractii, dar le-am ignorat si m-am intors sa dorm pe cealalata parte . Si asa am dormit cu contractii cu tot pana la 8 dim. Cand m-am trezit, contractiile erau la 3 min, dar suportabile. La 10 eram la dr, care imi spune ca am dilatatie 2 si nasc in ziua aia. Pt mine era de necrezut ca aveam dilatatie 2 deja, in conditiile in care eu mergeam bine merci pe strada, doar la contractii mai incetineam pasul, in rest-era ok. Buuun. Am fugit la spital, si in juma de ora cat a durat sa ajung de la dr pana la spital la internare aveam deja dilatatie 4!!!!!!!!! Eu tot intrebam dr de la internari daca e sigura ca am dilatatie 4 si nu a gresit . Imi zice ca nu, nu a gresit
Si am ajuns la etajul de nasteri, unde am inceput sa sms-uiesc pe toata lumea, caci ma plimbam pe hol ca sa grabesc procesul, dar ma plictiseam . Mi-au montat perfuzie cu oxitocina si de aici a inceput "distractia". Contractiile erau mai dese, nici nu am stat sa le cronometrez, cert e ca nu m-am mai plimbat pe hol, am stat langa masa de nasteri caci nu mai apucam sa misc ca ma si lua o contractie. Ma asteptam sa mai bocesc sau mai stiu eu, dar nu a fost asa. Am suportat durerile , fara vaicareli, fara plansete. Nu am facut decat sa respir raaaaaaaaaaarrrrrrr si adaaaaaaaaaannnnncccc atunci cand venea contractia, Si moasa mi-a fost de un real ajutor, imi repeta "Respiram raaar si adaanc" atunci cand aveam contractii, imi mai masa un pic spatele, cat sa simt un sprijin. Ma automotivam ca asa o sa nasc mai repede si o sa scap de dureri. Si cam asa a fost, intr-o ora de la montarea oxitocinei nascusem un plangacios de baiat. Un moment tensionat a fost atunci cand bb se blocase pe canalul nasterii iar eu nu reuseam sa il imping repede, si mi-au facut epiziotomie, dar zic slava Domnului ca am scapat cu atat.
Personalul medical a fost nota 1000, toti s-au comportat f bine, nu am nimic sa le reprosez. In spital s-au facut modernizari, fiecare mama are salonul ei in care naste, cu pat sa stea intinsa, masa de nastere, tot ce trebuie pt bebe , aparate etc. Peste tot e curat, daca se murdareste ceva, imediat se spala, dezinfecteaza.
Si le-am facut capul calendar la neonato ca eu tre sa stau cu copilul in salon sa il alaptez, sa nu i se dea lapte praf pt ca e posibil sa fie alergic. Si au dat roade insistentele mele. Am stat cu bebe in salon, la unicul etaj din spital unde se practica rooming-in-ul [la insistentele neonatologului de la etajul respectiv, cica]. Bebe Theodor dormea mai mult si eu ma bucuram, ca ma puteam odihni. Dar apoi a devenit o problema, caci am observat ca tocaia de 2 ori si apoi adormea pt 4-5 ore, nu voia sa ia sfarcul in gurita. Nu avea forte sa suga din tzitzi, obosea si adormea. Asistentele dadeau apropouri sa ii dau LP, pe mine ma apuca depresia ca bb nu sugea, a scazut f mult in greutate. Intr-un final, m-am pus pe capul lui [ionela multam again!], il trezeam din ora in ora si ii bagam sfarcul in gurita, il scuipa , eu insistam din nou si incet-incet a vazut bebele ca papa vine din tzitzi, a inceput sa suga bine, cauta tzitzi cu gurita.
Episodul cu refuzul sanului a trecut, laptic am garla, trebuie sa ma si storc, caci dor tare sanii. Theo papa tzitzi iar apoi doarme cate 2, 3 sau chiar 4 ore. Colici nu are si sper nici sa nu avem. Eu mananc de toate, oricum. Inclusiv fructe. Sper sa o tina tot asa, fara colici si cu mult somnic dupa tzitzi . Vrabia malai viseaza
Cam asta e povestea nasterii lui bebe Theodor, cu un travaliu scurt si cu un bebe tzizilitor in final

Felicit cu ocazia asta si celelealte mamici care au nascut intre timp.
Acum nu prea am timp sa stau pe net, de fapt nu am timp de aproape nimic. Daca nu ma solicita Theo, o face sora-sa, care a resimtit venirea bebeului si vrea atentie si mai multa
Va !

PS oana nu am dat peste Postudor. O singura data a bagat capul in salonul unde eram eu, ca sa ii reproseze mamicii de alaturi ca il alapteaza pe bebe in halatul cu care s-a plimbat prin spital, deci plin de microbi. Si asta a fost singura "intalnire" plina de sfaturile si ideile ei

PPS Va rog sa modificati la listuta, pe bebe il cheama Theodor [asa a vrut taica-su, cu "th"], scor apgar final 9, 51 cm

de si

bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna!

Auzisem ca va e dor de mine...

Ionela, trebuie sa recunosc ca nu am indraznit,desi v-am citit, sa va scriu nimic, pana nu luam o decizie in privinta alaptatului.As vrea tare mmult sa te sun. Sa vorbesc cu tine pe indelete niste amanunte care ma macina. De 2 zile stau cu mailul deschis...cu o pagina goala...si nu-mi gasesc cuvintele, sa pot lega ceva ....pentru Rox.
Cuvintele tale, m-au facut sa plang in hohote, pentru ca atat de mult mi-am dorit sa fi existat cineva ca tine in acele momente de chin si ...poate ca acum imi alaptam copilul la san. Imi este foarte greu sa ma adun, sa ma intaresc, de zici ca am fost calcata de tren si nu mai pot iesi din starea de soc.Ii citisem mamei mele mesajul tau si mi-a zis ca regreta ca nu a stiut sa imi vorbeasca in acest fel , sa ma ajute sa merg mai departe....insa , chiar in cea mai grea perioada ea a trebuit sa plece si sotul mai mult decat a facut , nu a stiut cum sa ma ajute.
Sanii inca imi pulseaza la fiecare ora de masa a copilului...inca mai curge un lichid albicios din ei....inca mai dor....uffffffffff....

Nana_Mikka, sa ne traiasca strugurasii si sa creasca mari si frumosi si sanatosi. DD sa ne intalnim intr-o buna zi prin parc la plimbarica. Al meu face scandal, daca intr-o zi nu-l scot la plimbare 10-15 min.

Nu mai stiu care intreba , cred ca Seidana, despre cu ce spalam comorile pe cap. Eu il spal pe Razvan cu "Sampon & Spuma de baie delicata" de la Nivea Baby si are o piele si un par foarte delicate si curate si stralucitoare.Iar legat de baita, noi ii facem tot la 2 zile, dupa ce am incercat sa ii facem zilnic si ii tremura barbita de frig....si stranuta non-stop. De masat, il masam cu ulei de masline fiert si racit pe baie de aburi. Este cel mai bun ulei. L-am masat cu ulei de masaj tot de la Nivea, dar noua nu ne-a facut bine, pentru ca imediat ne-au iesit niste mici pete rosii pe tot corpul..asa ca am revenit la uleiul nostru de masline(extravirgin,presat la rece).

Trebuie sa fug, ca Razvan a papat in brate la buni si acum mergem la somnic in patut.O sa revin, sper, cu vesti mai bune.

Bravo May , pentru reusite.. Te-as pupa non-stop pentru perseverenta.
Felicitari si tie Loredana. Sunteti niste mamici tare bune....si curajoase.

Eu , desi simt ca am capitulat prea repede, din cauza durerilor si a stresului si a nedormitului si suportului deficitar a celor din jur, nu ma consider mai putin mama responsabila, insa, nu pot trece peste regretul enorm....(in fine...)

Pup mamicile si burticutele !

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Mergi la inceput

Ionela , contractii n-am prea avut in timpul sarcinii , acum nici atat ,din dop nu e nimic eliminat,dureri de spate nu ,dureri de burta mi-au aparut de vreo 2-3 zile (isi fac simtita prezenta doar noaptea)
Ieri am fost la clinica la control,cica bebele e sus de tot ,imi impinge in stomac ,nu are capusorul fixat si daca se rupe apa sa nu ma misc si sa sun salvarea ,sa nu vin cu masina sau taxi ca e fff periculos
Stau ca pe ace ,nu mai am rabdare si am inceput sa ma ingrijorez.

40+

Se pare ca va fi

Mergi la inceput

Loredana ,eu am avut dureri de shale(am locuit 25 ani in iasi ,apoi familia s-a mutat mai sus ) cu vreo saptamana doua in urma ,acum nu . Apareau in special cand ma ridicam din pat .Azi am carat si greutati si nimic

Inutsa ,frumoasa povestea si marea intalnire cu bebe

Hayat ,am bucur ca sunteti bine

40+

Se pare ca va fi

Mergi la inceput