Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***350***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

INA sa stii ca io m-am nasolit la capitolul asta cu rasfatul. "Am dat militaria jos din pod" Adica am inceput sa-i pretind mai multe piticului si - culmea - si coopereaza! Amu, vorba lu' Matzagri, daca nu-i ceri, n-are de unde sa stie, saracul, ce vrei de la viata lui. La faza cu cerealele io fac o chestie mai urata: daca le arunca pe jos i le iau. Punct. Ii spun frumos ca nu trebuie sa le arunce, ca sunt de papa, ca mami a dat bani pe ele si, mai ales, ca facem mizerie si trebuie sa strang. (Cum fiu-meu are oroare de aspirator, cred ca s-ar opri la acest argument, ca tre' sa dau cu aspiratorul.) Daca insista sa i le dau inapoi, i le dau, dar ii aduc aminte sa nu mai dea pe jos, cu aceleasi argumente. De obicei, nu mai face, fiindca stie ca i le iau iar daca le da pe jos.

Stiu ca asta suna a pedeapsa, a dresaj, promit mereu sa nu mai fac, dar cand vad ca functioneaza asa imi e de comod... La noi singura "pedeapsa" este ca atunci cand face o prostie cu un obiect sa ii iau obiectul. Daca promite ca nu mai face, i-l dau inapoi.

Cam asa am rezolvat si lovitul. Ma caftea in pat, inainte de somn. Ma intorceam cu spatele la el si ma ruga sa ma intorc cu fata. Ii ziceam ca ma intorc cu drag, numai sa nu ma mai loveasca, fiindca ma doare si io nu stau ca talambu' sa incasez - si sa faca bine sa nu stea nici el sa incaseze.

Mno, ce sa zic, cred ca am imbatranit si io...

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ok Gina, am citit si mesajul tau.
Nu, Ian nu are "probleme de intelegere", probabil ca pentru el anumite lucruri nu prezinta interes.
Dar cit aranjezi tu papucii (ca e mai interesant decit strinsul jucariilor, teoretic...banuiesc...la noi asa e :))) el ce face? Se duce in treaba lui sau sta si te urmareste?

Nici Ilinca nu stringe ca ii zic eu ca trebuie facuta ordine, dar o rog sa ma ajute: Duci tu cutare la cos te rog? Duci ailalta la tati in birou sa puna el la loc? Pui tu cartea asta in raft? Bagi tu jetonul ala inapoi in pinguin? etc etc. Asta tare ii place...

PS. Asta am scris aseara pe la 8, citesc ce s-a mai scris si revin

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Neata !!!

In primul rand Ilinca & Andrei sa fiti sanatosi si la punga grosi !!

Vad ca au scris fetele despre ''rasfat'', mi-au placut opiniile lor argumentate si intr-un fel el ma regasesc in fiecare mesaj, ca probabil toate dintre noi

La capitolul cereale de ex procedez ca si Monnvas, adica daca le varsa pe jos si apoi le calca in picioare, i le strang si i le iau pt ca i-am explicat ca mancarea nu e jucarie, dam bani pe ea si daca nu o doreste nu ne batem joc de ea ; eu zic ca a functionat la noi pt ca dupa o perioada in care scapa zilnic cerealele pe jos si ma chema incantata sa-mi arate, acum nu o mai pasioneaza jocul acesta deci cred ca a prins mesajul.

La cumparaturi luam de obicei 1 punga de pufuleti cu surprize pt surpriza desigur , continutul il mananc eu , aseara am fost la Lidl si mi-a cerut sa-i cumpar Danonino pt ca il vazuse la reclame dupa cum mi-a spus ea asa ca am luat un set de 4 care au avut si un abtibild tare fain, m-a pus sa-i si servesc in premiera celebrul Danonino care mie mi se pare scarbos de dulce dar ea a mancat o cutiuta cu zmeura cred ca mai mult de curiozitate, a mai vrut si una cu banane dar nu i-a placut, mie asa si asa
Dar in principiu si la cumparaturi intelege ca nu putem lua tot magazinul si nu face circ, de ex cu celebrele bile din borcane, luam cate una pt ca avem doar 1 fisa, la masinuta ne dam o tura si gata, apoi se da ea singura jos fara circ (de cele mai multe ori )

Cam asa sta treaba la noi

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

@

Citat:
citat din mesajul lui novus

In primul rand Ilinca & Andrei sa fiti sanatosi si la punga grosi !!

si de la noi tot binele din lume

@despre tema....chiar nu mi-am gasit timp sa scriu....aseara am avut sedinta la Bogdi ...foto in blogul lui

@Floric dau semn cand o sa fie gata si o sa plece de la mine
@Annan astept....

O zi minunata tuturor...dispar in bucatarie.....

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Nici Ilinca nu stringe ca ii zic eu ca trebuie facuta ordine, dar o rog sa ma ajute: Duci tu cutare la cos te rog? Duci ailalta la tati in birou sa puna el la loc? Pui tu cartea asta in raft? Bagi tu jetonul ala inapoi in pinguin? etc etc. Asta tare ii place...

O daa asta da rezultate si la noi de fiecare data , Ada e super incantata sa aiba o sarcina de indeplinit si atucni cand vine vorba de aranjat jucariile si chiar daca dupa ce le-am aranjat isi aminteste sa caute ceva si le rastoarna iar

Mi-am mai amintit o faza de la noi: cand e sa iesim afara, cateodata Ada nu are chef sa stea la imbracat , fuge prin casa in fundu' gol si trambiteaza sus si tare ca ea nu iasa afara, ok, o mai las un pic sa-si vada de treaba ei iar incerc apoi sa o imbrac, daca nu vrea, ii spun ca e ok, poate ramane acasa dar noi plecam (o rog sa faca si ordine pana venim ) si ne imbracam noi, de obicei in 5 minute e si ea cu hainele in mana la usa ! No daca e bine sau nu, nu stiu, cert e ca evit nervii aiurea in urma carora tot nu am ajunge la rezultatul final asa repede

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Apropo de tipat la copchil. Am tipat si eu aseara - de fapt, am tipat la tat-sau, cu piticul am vorbit pe un ton mai rastit. Si-mi zice:

"Mami, vobeste flumos cu mine, nu vobeshte supalat!!!"

ce replica sa-i mai dau????

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Si Vladimri ii zice lui Robert: "nu tipa! nu o supara pe Bianca":))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Neata,

Sa va zic dialogul de dimineata:

V: Sunt bolnav! iau sirop (avea o sticla de Nurofen in mana
Eu: pai sa iei sa te faci bine.
V: Eu vleau sa ma fac doctor
R: ce doctor? De copii sau de oameni mari?
V: Doctor de fete=))))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

hola!
deci de cutremur n-a zis niciuna nimik, aveti voi meeu acasa de la ghiocei, nu?
despre alint si faze de necooperare etc, sunt total de acord cu ce a scris Pisigri, si Mvas si Iinca, insa vreausi eu variante de modelare si rabdare si iubire cand NU ai bani sa cumperi zilnic de la magazinul din colt!
dc nu-i cumpar ce vrea ea,inseamna ca nu-s mama buna, ca plange 5 min si-i atrag atentia cu altceva? de ex ii place sa maajuta ii dau sa stearga ceva sau sa aseze servetele in masina cat trecem de magazinul cu pricina.
ieri de la gradi a venit cu o geanta a altei fetita plina cu inele si moate, cand s-a trezit bbineinteles ca i-o pitisem, a tipat, urlat i-am explikat ca si fetita plange ca e geanta ei, si apoi i-a trecut.
de dimi a treb sa ionapoiez tot si sa cer oitza ghiozdanel, ca ea nu venise cu oitza ieri

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

saluti!

L-am dus pe ian la gradi' iar eu sint la sor' mea, beau cafea, maninc pepene si ma uit pe camere

Va dau si voua, ca vad ca azi nu a dat nimeni.

Va multu' pentru opiniile/sugestiile oferite
Pisigri o sa revin cu explicatii pentru ca n-as vrea sa crezi ca am eu probleme de intelegere sau ca fac pe proasta, ok? Si sa nu mai crezi cumva ca m-as supara cind iti exprimi o parere; indiferent care ar fi aceasta; de data asta -sau SI de data asta- scopul final al tau in educatia Pisilincii coincide cu al meu doar ca se pare ca eu nu ma aflu pe "cai batatorite".

Va pup si revin mai tirziu ca tre' sa merg si in oras dupa Cadou

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

buna dragelor,

vin cu cafeaua si cu intrebarea existentiala: eu ce mananc astazi? - bianca, ma auzi?
am reusit sa trec de fatidica zi 1 si acum cand m-am trezit la ziua 2 sunt in ceata: retinusem cartofii, orezul - ies din discutie pe motiv de nepregatit de acasa
am voie fructe astazi, nuu?
dar masline, se poate?
stiu ca nu-s tocmai coerenta dar de foame sunt asa

tema de discutie: ma regasesc in toate postarile caci am experimentat toate tacticile de abordare a implicarii in diverse activitati constructive si evitarea pe cat posibil a celor distructive; reusitele/nereusitele ma situeaza undeva la mijloc
incerc sa fiu consecventa dar asta m-a adus spre ipostaza de "mama dura" - cand apar crizele de miorlait incerc sa la "stopez" cat mai repede pentru ca experienta m-a invatat ca invariabil ajung in acelasi punct asa ca prefer sa "rezolv" momentul cat mai repede pentru a ne putea juca/bucura unii de altii cat mai mult

mi-e foame

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput