Icre de peste naturale
Raspunsuri - Pagina 4
geniest spune:
Pai daca nu puneam gris, nu cred ca-mi iesea mare lucru. Initial am inceput sa le bat fara gris si puneam ulei fara numar insa nu cresteau vizibil.
Roxana mersi pt. pontul cu icrele nebatute.
http://chicboutique2011.blogspot.com/
CorinaDani spune:
cate bordee, atatea obicee (sau cum s-o scrie corect zicala asta din popor)
eu una nu suport sa simt bobitele alea de icre spargandu-se in dinti, mi se face rau.
stiam ca pana la smecheria cu grisul, pe vremuri se folosea miez de paine uscata, inm.uiat in lapte sau apa. se mai practica metoda asta sau ba ?
ah, geniest, grisul l-ai pus fiert sau direct din punga ?
geniest spune:
Ca bine zici, Corina...
Grisul l-am fiert cu apa si l-am pus cand s-a racit si era tare tun.
Oricum mi-am propus sa caut in toate super/hyper marketurile icre vrac si sa compar, sa vad care ies cel mai bine.
http://chicboutique2011.blogspot.com/
CorinaDani spune:
pfoai, ce de retete am gasit la o prima cautare !
se pare ca se pot prepara si cu cartof fiert, si cu miez de paine si lapte, si simple - doar cu ulei, ceapa, apa si zeama de lamaie
cred ca totul tine pana la urma de gustul fiecaruia si de indemanarea la bucatareala; elementul-cheie pare a fi urmatorul : sa le mixezi/amesteci in aceeasi directie.
mie imi placeau in mod deosebit unele gata preparate, se gasesc in carrefour, nu mai retin marca sau producatorul (ceva cu S, parca), aveau o eticheta cu fond rosu, se gaseau si in varianta roz, colorantul folosit fiind zeama de sfecla rosie. stiu ca am ales acest sortiment pentru ca parea a fi cel mai ok dpdv al compozitiei, nu erau prea multe E-uri si chimicale in ele.
andacos spune:
geniest,vin si eu in rindul celor care (inca odata)spun ca grisul nu prea are ce cauta in icre!Ma rog daca pui pui putzin,cantitatea aia de gris pusa de tine este foarte mare,grisul le face "grele"nu le lasa usoare si spumoase!
Incearca fara gris data viitoare,doar cu lamiie (sau hellas9si apa minerala!
Icrele(traditzionale)trebuie sa aiba bobitze de icre prin ele,"pasta"alba de icre este rezultatul "batututlui"(icrele se bat)prea mult si prea"repede"!(cu instrument foarte puternic)
Daca vei cumpara vreodata din comertz gata facute ai sa vezi ca-s ...o pasta alb-rozie!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
cleo78 spune:
deci, de 10 ani nu am mai facut icre. Inainte, le 'frecam' cu lingura de lemn. Imi aduc aminte ca puneam la castronul mare, cam 1 lingura de gris (fiert in apa) - asta lega la inceput.
Daca le faci la mixer, incearca sa pui data viitoare o singura paleta, si viteza minima. Da, prin frecare se sparg 'ouale' de peste. Tocmai grasimea (proteina/ce o fi) aia ce iese din ou se leaga frumos. Deci trebuie sa se sparga. Dar nu toate - cred ca le=ai 'batut' prea rau.
b.nica spune:
Eu am o alta problema!
Am tinut, de zgarcita ce sunt, cam 4 luni niste icre de scrumbie, frecate cu sare, in frigider.
Oare mai sunt bune de mancat?
andacos spune:
Si eu zic ca-s bune!
Pastrate cu sare in borcan,peste care se pune un strat de ulei ,cit sa acopere toata suprafatza,tzin foarte,foarte mult!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit