Icre de peste naturale
Raspunsuri - Pagina 3
jenn spune:
Pt a elimina gustul amarui al cepei care trebuie pusa in diverse salate,etc ,eu o tin taiata in doua in apa rece ( schimb apa de doua ori-cand se ingalbeneste apa trebuie aruncata) 10-15 min si de abia apoi o toc.
boticelina spune:
Va multumesc pt raspunsuri, o sa incerc sigur sa trec ceapa prin blender la tura urmatoare. Acum mai am juma de castron facute cand a pornit subiectul aici
lulu mie mi-e lene sa las ceapa tocata separat si sa pun doar pe felie, io si ciorba de burta o dreg din start cu toate cele.
[Geniest pentru un castron mediu (2-3 persoane sau un antreu mediu) eu as pune intre 100 si 150 gr de icre nepreparate. La cantitatea asta iti intra intre 300 si 450 gr de ulei de floare, [LE: zeama de la] o lamaie (sau inca jumatate daca va plac mai acrisoare) si cam 30 de ml de apa minerala pt ca la un moment dat se intaresc f tare si trebuie putin diluate ca sa mai ia ulei.
Fa-le cu mixerul tau cu 2 palete dar alege cel mai ingust bol posibil, ideal ar fi cam cat paletele, pt ca ele la inceput sunt putine si daca bolul e mare mai mult le fugaresti prin el . Daca le si desarezi scurge-le bine-bine de apa, ca se leaga mai greu daca sunt "zemoase". Dar tot se leaga, sa nu te lasi.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
andacos spune:
Borcanul de 800 g este ideal pentru icre si maioneza!Paletele mixerului incap perfect,daca esti specialist potzi pune cantitatea intreaga de ulei de la inceput!
daca nu se toarna incetul cu incetul!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
boticelina spune:
Bolul meu pt icre: http://www.produsecasnice.ro/pics/mediu/188_78_prd.jpg
Are 1 litru capacitate, e fucsia, copilul l-a ales Daca vezi ca s-ar taia si n-ai nimic impotriva lui E330 le poti salva cu un varf de lingurita de sare de lamaie (sus-numitul E) Dar eu cred ca vei reusi, prima data e cu emotii, apoi e rutina, eu cumpar la 2 sapt cate 200 gr vrac si fac cand poftesc. Copilul mananca icre de la un an, sta lanaga mine si bate din picior pana le termin de facut...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
MadalinaM spune:
Eu stiu ca icrele proaspete-proaspete nu ies(nu se leaga/nu cresc), totusi.
Trebuie tinute cateva zile la sare.
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Bolul meu pt icre: http://www.produsecasnice.ro/pics/mediu/188_78_prd.jpg Are 1 litru capacitate, e fucsia, copilul l-a ales Daca vezi ca s-ar taia si n-ai nimic impotriva lui E330 le poti salva cu un varf de lingurita de sare de lamaie (sus-numitul E) Dar eu cred ca vei reusi, prima data e cu emotii, apoi e rutina, eu cumpar la 2 sapt cate 200 gr vrac si fac cand poftesc. Copilul mananca icre de la un an, sta lanaga mine si bate din picior pana le termin de facut... Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
Multumesc frumos pentru detalii. Am si eu bol din asta. Fix la fel.
In weekend ma apuc de operatiune. O sa spun aici ce mi-a iesit.
http://chicboutique2011.blogspot.com/
lulu77 spune:
pana una alta, tocmai am terminat de savurat "cateva" feliute de paine prajita cu icre + ceapa rosie
azi numa' cu gandul la ele am sta
geniest spune:
Sambata am executat icre cu mixerul. Am cumparat icre de crap vrac de la Carrefour. Ce ma nemultumeste este ca nu stiu ce contin (am si eu o obsesie). Nu scrie nicaieri pe bonul lipit la cantarire.
Nu pot sa zic ca nu mi-au iesit, insa nu au crescut asa cum ma asteptam. La 122 g de icre am pus vreo 300 de grame de gris si 300-350 ml de ulei. Au iesit gustoase insa nu se simtea niciun bob de icra ramas intreg in compozitie, erau cam alifioase.
Oricum este un mare pas spre progres. Multumesc pentru indrumare.
http://chicboutique2011.blogspot.com/
roxanaz spune:
la carte zice sa pastrezi cateva lingurite mici de icre ne-facute si sa le amesteci la final in cele batute. tocmai ca sa ai si boabe intregi.
R
lulu77 spune:
geniest, ori le-ai batut prea mult cu mixerul, si apoi mi se pare mare cantitatea de gris adaugata.
sau poate nu stiu eu, nu folosesc nimik altceva la icre, in afara de lamaie, apa minerala, ulei si sare, si poate de aceea.
data viitoare incearca fara gris.