Icre de peste naturale
Raspunsuri - Pagina 2
geniest spune:
OOO...ce de raspunsuri. Multumesc frumos !!! Sper sa gasesc la raionul de peste proaspat. Eu cautam la raftul de preparate din peste, unde sunt tot felul de cutiute si nu am vazut niciodata icre si atat. Eventual sare pentru conservare. Toate aveau si adaosuri.
La pescaria din piata mea tot la cutiute cu adaosuri am vazut.
boticelina te rog mult spune-mi si mie cum le faci cu mixerul? Eu am incercat o singura data si mi-au iesit sub forma de lapte
http://chicboutique2011.blogspot.com/
lulu77 spune:
cand nu gasesc proaspete si sa le prepar eu in casa, le cumpar de la un magazin cu produse traditionale, BRANCOVENESC(nu au magazin si in Bucuresti?), sunt absolut naturale, fara alte E-uri. contin fix doar icre, sare, lamaie si apa carbogazoasa(asa scrie pe cutie) si chiar se vede diferenta.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest Eu cautam la raftul de preparate din peste, unde sunt tot felul de cutiute si nu am vazut niciodata icre si atat. |
Nu te-ai uitat bine, vezi ca sunt. Tot in cutiute...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Eu pun si gris (fiert) - ies mult mai fine. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
mai adaug si telina razuita fin ....
boticelina spune:
Rufus le pun la desarat pentru vreo 2-3 ore in apa foarte rece pe care o mai inlocuiesc cand trec prin bucatarie. Daca n-am hartie de filtru de cafea merge si intr-o batista mai mare. Apoi le scurg bine de apa si le bat cu mixerul.
Geniest am un mixer vertical care are si un tel tip para si cu el le bat. Le-am batut si cu mixer normal cu 2 palete si merge si cu ala.
Le pui intr-un bol de mixer ingust si inalt, le bati un pic fara ulei sa se mai sparga niste icre, sa elibereze niste colagen , apoi adaugi ulei putin cate putin, apoi zeama de lamaie, apoi iar ulei. Daca se intaresc prea tare si vrei sa le mai lungesti mai poti pune cateva lingurite de apa foarte rece, fulgi de gheata sau apa minerala, apoi iar ulei, pana ajungi la consistenta dorita. E ca la maioneza de fapt.
Si eu ma chinuiam pana acum vreo juma de am sa le fac la mana si albeam pana faceam un castron, dar am bagat o data cand mi se taiasera mixerul copilului in ele si am fost uimita de rezultat. Acum fac icre de doua ori pe saptamana Suntem disperate si eu si fata dupa ele.
Eu nu pun gris desi imi plac si asa pentru ca io-s din neam de pescari si traditional, pescareste, icrele se fac fara gris, chestie de obisnuinta. Eu caut o metoda sa pun ceapa fara sa se simta, nu la gust, ci la textura. Nu reusesc s-o tai cat de mica i-ar placea fie-mii, iar data pe razatoare e amara
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Sasha.p spune:
boticelina - ceapa poti sa o bagi in blender sau o maruntesti cu un mixer vertical la care ai pus cutitul din dotare. Iese ca o spuma, pe care eu o mai scurg de zeama sa nu se taie icrele...
EllaX spune:
Boti, eu ceapa o maruntesc fin cu cutitul de la mixerul acela vertical despre care vorbesti. Poti lua o cantitate mica din icre in care pui ceapa tocata cubulete deja si bagi mixerul cu cutitul. Se face foarte fina.
Am zis sa iei o cantitate mica pt ca nu stiu cum se fac icrele daca bagi cutitul in toate. Spre exemplu, mie vinetele nu-mi plac facute cu mixerul acela, ca ies prea spumoase (aerate).
Multumim de pontul cu desaratul, ca eu nu mai cumparam icre adevarate pentru ca sunt prea sarate, chiar si dupa ce le bati si chiar amestecate cu gris!
lulu77 spune:
boti, eu tai marunt ceapa rosie sau verde si pun doar deasupra pe felie de paine, fiecare cat doreste/pofteste
geniest spune:
boticelina multumesc frumos pentru indrumare. Eu nu am mixer din ala cu tel in capat. Am din ala cu 2 palete.
Ce vreau sa te intreb: daca nu pun nici gris, nici paine cate icre trebuie (cantitatea?) sa pun ca sa iasa un castron ??!!!
http://chicboutique2011.blogspot.com/
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Eu nu pun gris desi imi plac si asa pentru ca io-s din neam de pescari si traditional, pescareste, icrele se fac fara gris, chestie de obisnuinta. Eu caut o metoda sa pun ceapa fara sa se simta, nu la gust, ci la textura. Nu reusesc s-o tai cat de mica i-ar placea fie-mii, iar data pe razatoare e amara Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
Corect!Grisul"le inmultzeste"de fapt,sporeste cantitatea!
Si eu d epe malul Dunarii dar cu tzelina n-am auzit niciodata!
editez sa-i spun boticelinei sa incerce cu ceapa verde!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit