Prietene la bine si la greu - 137
Raspunsuri - Pagina 10
lylyana.ion spune:
coque, alex mananca orice fel de lapte dar in combinatie cu fulgi, nu si ca atare.
pup mateiul vorbaret
gabitza35 spune:
many,dragos nu a vrut niciodata suzeta...a avut si are grija eva sa compenseze...pe zi ce trece devine tot mai atasata de ea...cred ca ma asteapta vremuri grele cand voi hotari "intarcarea"
vara asta :)
raluci_b spune:
Bine ca ai zis de must, suplimentez si eu rece si intepator
Coque, ma bucur sa te citesc, goji si stafide presteaza fie in lapte cu cereale fie in orez/fidea cu lapte. am mai luat acum niste chestii confiate sa vedem daca au succes.
Ma seaca si pe mine chestia cu lovitul si impinsul, sper sa nu dureze mult, pe mine ma mai plesneste si peste burta
Asa racit nici eu nu l-am scos pe renus decat in locuri nepublice ca sa zic asa, oricum la noi avantaj e curtea
Ancutz ma bucur ca pitica s-a adaptat bine si frumos, tineti-o tot asa
Gabitza ma bucur ca ati gasit gradi, cred ca solutia sta in mainile celor de la gradi ca si solutia pt olita
Coque si Renus suge noaptea, e drept ca lapte de la mine putin, dar suge pana vine sticla cu lapte cald pregatit de tati cca 300 bea tot si readoarme
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 27+cu
ali762000 spune:
Gabitza una e sa ii scoti afara si alta e sa ii duci in parc sa se joace cu alti copii.
Sper ca nu am suparat pe nimeni...dar sunt intr-o perioada mai proasta.
ariadna33 spune:
La Multi Ani, Livia!
Multam in avans, Coque!
Merci Monis, i-am spus prietenului meu de stomatolog, pana acum a fost refuzat de stomatologii contactati pe motiv ca nu lucreaza cu copii sub 2 ani.
Gabita, mi-a zis socrela ca nu v-a vazut azi in parc. Ai mai vazut vreo gradinita, ti-a atras atentia vreuna? Ali cred ca Gabi a zis ca-i scoate afara pe copii cand sunt raciti dar nu in parc.
ariadna33 spune:
Lyly, ma bucur ca in putinul timp liber pe care-l ai ne mai dai vesti despre voi, chiar ma intrebam ce mai faceti
Fetele, stiti cumva daca incep lucrul fix cand implinesc copiii 2 ani, mai trebuie sa fac vreo cerere, ceva? sau pur si simplu pe data respectiva ma duc la serviciu?
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariadna33 Fetele, stiti cumva daca incep lucrul fix cand implinesc copiii 2 ani, mai trebuie sa fac vreo cerere, ceva? sau pur si simplu pe data respectiva ma duc la serviciu? ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
Cred ca este in functie de angajator, de ex la mine au zis sa duc hartie de la dr.de fam. ca-s apta de munca, dar am de gand ca sapt. viitoare sa merg pana la serv. sa vorbesc personal cu presedinta dar si la resurse umane. Mie mi s-a spus ca in ziua in care face copilul 2 ani trebuie sa incep, dar cum la mine ziua lui Vlad (29 oct)pica sambata eu voi incepe munca pe 31 oct . La ANPS nu trebuie sa facem nimic, ei ne scot din plata pur si simplu cand implineste copilul 2 ani.
dymomo77 spune:
Si eu o mai patesc in parc cu copii bolnaviori de care aflu abia cand tusesc sau li se vad mucii... Asa si Danut a iesit azi afara chiar daca asta noapte a avut febra mare dar a fost cu bunicul pe cateva stradute in jurul blocului necirculate de masini si copii.
Noi suntem tot cu febra mare(acu o ora avea 39.4) de cauza necunoscuta. Am fost la pedi si dintii sunt exclusi(e febra prea mare), respirator nimic in neregula, urechi ok, a mai ramas de urmarit kk(azi a avut doua scaune mai nasoale dar dupa un supozitor cu novocalmin si eu cred ca de la el erau asa ciudate plus siropurile antitermice), si asteptam in continuare sa apara cauza(poate o fi vreo boala a copilariei). Suntem pe antitermice(panadol, nurofen, novocalmin supozitoare si protectis) plus regim alimentar pe cat posibil pt kk rau de la pranz.
Va urez o noapte linistita. Danut deja doarme, pe mine ma doare capul de oboseala asa ca ma bag la un film si la monitorizat temperatura piticului.
PS Intreba cineva de Lumi si de Alexa. Sunt bine amandoua, s-au mutat in casuta cea noua si inca nu au avut timp de forumit dar apar in curand.
monis5 spune:
ohhhoho, asteptam cinsteala mare de la Lumi - multumim de vesti Dymo. Febra asta asa mare noi am experimentat-o inainte de roseola. Parca doar atat... Speram sa fie ceva la fel de usor la voi .
Many, Ava eu ar trebui sa ma intreb pe mine ce se face la iesirea din CCC , dar cum sunt foarte ocupata o sa-mi intreb una din fetele din departament. Oricum in princpiu se face cerere la angajator in ziua cand copiii implinesc doi ani de felul: subsemnata... va aduc la cunostinta ca in data de .... am terminat perioada de ccc... etc. A, si examenul medical este obligatoriu la reintoarcerea la munca.
Ava pentru nimic, sper sa fie ok dintarul si copilul sa fie bine.
Raluci lasa nerabdarea ca iar scrii vineri ca luni faci nustiuce si duminca nasti .
Gabitza bafta cu acomodarea, e bine ca aveti timp pana la ziua lor sa se aseze lucrurile.
Coque nice to see you my friend . Facem echipa cu Matei care nu mananca lactate si Iulian care mananca doar lactate de m-a tampit. Bine ca mananca altele, fii multumita, ca pierderea cu laptele e mult prea mica. Imi pare rau ca ai ajuns sa intelegi ce campi bateam eu atunci .
Ali intrebai ce facem cu copiii mamosi. Si Iulian a avut o faza f mamoasa, care a inceput brusc odata cu gradinita si plangea cand era vorba sa mearga cu taica-su in parc etc. I-a trecut incet-incet, mai ales ca i-am tot explicat din timp: vine tata, va jucati, faceti aia si ailalta si mergeti in parc, unde blablablaaaa. Si incepea sa astepte venirea lui acasa si apoi era totul ok. Cred ca e doar o faza. Cat despre mucii din parc, sunt cazuri si cazuri. In parcul in care mergem noi, vine un baietel prieten. Si odata era cu muci si am intrebat-o pe maica-sa care-i treaba si a zis ca-i curge nasul apos de 2 sapt fara sa aiba altceva. Apoi i-a facut analiza si avea streprococul auriu in nas si de aia nu-i trecea. Streptococul auriu de care zicea Raluci azi mai devreme, pe care nu cred ca e musai sa-i curga cuiva nasul ca sa-l colectezi... Nu zic ca sunt si oameni carora nu le pasa sau, mai rau, modelul 'hai sa moara si capra vecinului', dar nu cred ca-s toti asa
nu mai apuc sa citesc din urma, asa ca mai zic doua vorbe si nani urgenta:
- vaccinul urmator este la 4 ani, imputenia aia de ROR, ma gandesc cum sa-l conving pe tati de Iulian sa-l sarim. mai am 2 ani de lucru la asta
- Iulian inca nu impinge pe nimeni, dar arunca cu lucruri, mai ales cand se joaca cu taica-su (imi amintesc de acum cca 1 an cand il musca) si pare sa ignore faptul ca el se supara (chiar l-a pocnit rau in vreo 2 randuri si s-a suparat pe bune, iar Iulian alerga dezlantuit prin casa)
- la gradinita (Many) am primit o mizerie de hartie pe care sunt incercuite activitatile din ziua aia. Mie mi se rupe, vorba sotului tau, la varsta asta tb sa se joace nene. Sa invete sa manance, sa faca la olita si sa se joaceeeee. Cand o aud pe aducatoare ca nu au iesit afara ca au facut activitati imi vine sa urlu.
- cu mancarea am 'rezolvat-o' la modul ca de ieri mananca la gradinita si cica a mancat 2 feluri . De cat sa-i fac eu inutil si sa ma enervez cu el si el sa nu manance nika, mai bine mananca acolo, asa cum o fi ea (mancarea). Azi l-am gasit pe marginea unui patut, balanganindu-si picioarele (piticii terminasera masa si erau iar la salile lor) si l-am intrebat daca vrea sa faca si el nani, moment in care a zbughit-o pe hol . Dar cand am intrat parea chiar interesat de ce se intampla acolo, apropos de Sabinuta care doarme la cresa. Ancutz, multa rabdare sa ai cu fetita, va trece cu siguranta!
nu mai stiu, nu mai pot
tschüs! (apropos si de asta, oare Diana ce-o mai face? )
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
many_bani spune:
Monis, pai asta este buba, eu vreau sa stiu cu ce sa ocupa acolo, ca primesc si eu informare ca au cantat un cantecel in engleza, au spus o poezie in franceza etc., ma bucur si nu prea, el nu vorbeste romaneste, iti dai seama ce bulversat este (a inceput sa vorbeasca si in somn, imi spune diverse chestii numai de el intelese). Insa ma intereseaza daca sta/nu sta pe olita si daca face/nu face ceva, daca este ok cu copii (nu impinge, musca, loveste) si tot asa, de mancat se vede pe hainute ca mananca. De cateva zile cand merg sa-l iau tot pe afara ii gasesc, lucru care inainte nu se intampla, pe la 11,30 erau bagati in clasa, spalati si pregatiti de masa. Azi am intrebat educ. cum de stau asa de mult afara si a zis ca mai profita de zile frumoase, cand caldura nu este naucitoare, ca o sa se sature de sala de joaca din interior, mi-a placut.
Eu tot spun pe aici de gradi, ca poate va mai dati si voi cu parerea, asa cum spuneam Vlad inca maraie dimineata, macar un minut, si ma intreb daca nu dupa atata timp trebuia sa ii treaca. Este drept ca pana ajunge in clasa nu-i mai aud vocea si la pranz este vesel si nu are nasul rosu si ochii plansi, dar eu totusi imi pun intrebarea am facut bine sa-l dau acum, am ales o gradi ok? Cam astea sunt framantarile mele.
Nu am nimic de reprosat la gradi. ma uitam azi pe meniu si ma gandeam ca Vlad tot ce era acolo ar fi mancat cu mare placere (chiar daca in sufletul meu o gheruta strange si intreaba "dar stii sigur ce este in mancarea aia"?), imi place metoda educationala si imi place educatoarea, restul pers. nu mai conteaza, dar oare de ce maraie in fiecare dimineata in conditiile in care se trezeste singur, in masina ciripeste ca o vrabiuta, insa in mom. despartirii ma striga de nu mai sunt buna de nimic
CAm astea sunt framantarile mele
NB