Prietene la bine si la greu - 136

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Oare ce-i cu puseul asta de mutenie de pe aici?

Copii sunt la gradi, si mamicile hoinaresc prin oras? Mamicile cu doi copii sunt mult prea ocupate? Dar restul?.........

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Gabitza, am cumparat si noi plastilina zilele astea, si singurul lucru care ii placea Amaliei la ea e sa prinda din ea si sa rupa si sa faramiteze si sa amestece absolut toate culorile intre ele. Nu o interesau bilute, bete, forme, taiat cu cutitas de plastic din set, doar sa se manjeasca cumplit pe maini si haine. Asadar am pus-o la pastrare la frigider pt zile ploioase de toamna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Si Dragos,acum ca a depasit greata pe care i-o provoca textura,tot cu faramitatul se ocupa in special,destul de rar o preseaza cu formele si o turteste cu palma..... Eu le-am dat doar un borcanel cu o singura culoare panaaccccum
Amala,poate te mosteneste pe tine la partea cu amestecatul culorilor....
BB Dragos ce mai face?

vara asta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Buna seara

Dozz, ca intrebai, Iulian e cu febra de ieri noapte, intre 38 si 38.8 (intrarectal), scade la antitermice (i-am dat numai dupa ce a trecut de 38.5, pana atunci am lasat-o sa-si faca treaba), fara alte manifestari, decat maraiala si lipsa completa de apetit. La el nu e fluctuanta, asa ca nu stiu ce sa zic, incerc maine sa recoltez pipi pt urocultura si astept sa vad ce apare dupa cele 3 zile....

Many, tu cum ai reusit recoltarea pana la urma, cu pungulta aia buclucasa, nu? Eu am luat paharel, nu stiu cum naiba voi recolta . Stiu ca trebuie din mijlocul jetului, dar ai idee cam cat? Adica sa nu ne alergam prin casa si sa fie inutila proba ca e prea putin pipi . Voi cum sunteti? a trecut episodul vomitacios?

Gabitza i-am cumparat lui Iulian un joc de ala cu cercuri care trebuie aruncate pe bat si se joaca mult cu el. SI e si f atent cand arunca altcineva cu cercurile. Cartile cu magneti par super faine!

Ava eu nu stiu copii pana in 2-3 ani (baieti) care sa se joace cu plusuri

Magda merci . Nu mai stiu cat de voinic este, cum de 1 luna nu mananca mai nimic.... uf. Voi cu ce va mai laudati?

Ali ce povestesti tu acolo . Dar de unde ai stiut ca l-a piscat capusa ca parca piscaturile astea sunt indolore si habar nu ai ca te-a piscat.... Ce simptome a avut?
Bine ca ati trecut peste!

Licurici ce face piticul cel mai mic din gasca noastra?

Strumfy ?

Raluci gata analizele? gata ghiozdanelul de gradinita?

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Buna ziua, buna ziua!
Spun cu intirziere dar cu drag si cu urari de lucruri si zile frumoase pentru Cory si Andre
Ma bucur ca se muta Monica la Bucuresti si o sa ne cunoastem si personal, desi parca eu m-as muta la Iasi ca tare mult mi-a placut orasul asta
Lumi back from London?
Dozz cum e Ana? daca are putina febra si nu mananinca, n-ar putea fi ceva la stomac?
Licu cum mai esti? ce fac fratiorii?
Ali imi pare rau sa aud de asa peripetii
cristina gata mahmureala?
gabitza, ava pt zilele de iarna si eliminarea stresului mizgalirii pe pereti recomand www.noriel.ro/jucarii_copii_Jucarii_preschool_3-6_ani/jucarie_AquaDoodle_Draw_n_Doodle" target="_blank">asta, e un fel de paturica pe care copilul deseneaza cu o carioca umpluta cu apa. Cu exceptia faptului ca o sa bea apa din carioca, nu se face mizerie.
Parerea mea pam-pam este ca sabloanele de desenat, stampilele, insistenta pe coloratul in chenar cam blocheaza creativitatea copiilor si bucuria lor de a descoperi placerea de a realiza ceva din nimic. Vreau sa spun, una e sa deseneze el ceva (o dunga, o pata etc.) si cu totul altceva sa apese in mod mecanic un burete intr-o culoare si sa stampileze pe foaie, mi se par 2 chestii complet diferite. La fel, realizarea unor figurine din plastilina nu cred ca ar trebui sa fie prioritatea, caci si atunci cind doar farimiteaza copiii realizeaza de fapt scopul jocului, acela de a explora tactilitatea materialului de modelat. Cu timpul, singuri vor dori sa si creeze ceva din acel material. Mai zic o data pam-pam ca sa nu fie cu suparare
Despre noi acum - toate bune, cu gradinita ne-am acomodat dar tot experimenteaza diversi virusei lasati pe acolo de restul copiilor asa ca trage de muci de o saptamina iar de dimineata a vomitat foarte frumos pe drum de mirosea masina a micsunele
Va ca ma striga micuta dictatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Gabitza mersi de pontul cu cartile cu magneti. Azi i-am comnadat toate cele 3 carticele cu magneti. Sper sa-i placa.

Dozz asa e si Pinky, cu muci, febra, nervisori la curulet. II dau oscilo si ibalgin. Azi dupa-amiaza i-am pus supozitor cu parcetamol pt ca mi-a vomitat ibalginul cu mancare cu tot.

Lili foarte interesant matul ala. E super tare cum cel mic mazgaleste de zor pe mat, dar cand trece cu pixul/stampila pe covor, nu se vede nimic. Super tare! Aseara a prins un pix si "a semnat" canapeaua. Noroc ca are huse detasabila, ca il omoram pe tati. A iesit cat de cat, se mai vede un pic. Intram la negocieri cu tati. Poate il primeste Pinky cadou de sarbatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Eu vreau sa-i cumpar acum o galetusa de la Lego cu piese originale.
http://www.ookee.ro/creative-building/2337-lego-cutie-cuburi-221-piese.html Avea un coleg un set din asta, si imi placea tare sa ma duc la el acasa sa construiesc, si eram ditai magarita. Cred ca mai repede vreau sa ma joc... eu.

Pe wish list mai apare un set de mesterit care sa aiba neaparat surubelnite, chei si ceva de insurubat si desurubat. AM vazut mai demult la babyexpo. Sper sa gasesc si de data asta. Ii vaneaza lui tasu' sculele. Asta o sa fie din aia, gagica care isi schimba singura roata la masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5
Magda[...]Voi cu ce va mai laudati?

Noi am ratat momentul bilantului de la varsta de 22 luni. Totusi, acum nu cred ca mai are relevanta cantarirea lunara.

Iarina a inceput gradinita, s-a reorganizat grupa ei de anul trecut, o parte din colegi sunt noi, educatoare s-a schimbat. Marele ei atu este sociabilitatea asa ca nu este impresionata negativ de asemenea schimbari, mai degraba este entuziasmata. Iarina este copilul care isi vede de treaba ei indiferent de circumstante, nu se lasa influentata de fleacuri. Gradinita este locul unde se joaca cu alti copii iar preocuparea educatoarei in legatura cu partea educativa o cam lasa rece... nu este problema ei. Nici eu nu ma agit prea mult, sper ca pe masura ce creste sa manifeste mai mult interes pentru educatia traditionala, daca nu va fi asa nu o sa imi imaginez totusi ca se va marita inainte sa stie sa scrie cifrele pana la 10 si oricum, mizez pe partea cu sociabilitatea care adesea aduce mai mari avantaje decat educatia academica.

Imi place mult evolutia lui Rares despre care pot sa zic ca, asa, deodata a devenit foarte comunicativ (desi nu vorbeste), gaseste propriile metode de a-ti arata ce anume doreste. Stie sa te ia de mana la joaca, stie sa se joace si singur, a inceput sa inteleaga ce inseamna sa astepti cateva momente si sa nu mai protesteze vehement daca ceva ce isi doreste nu se intampla imediat. Chiar accepta si "nu se poate" uneori, fara clasicele proteste prelungite.

Va pupam si dorim insanatorsire rapida piticilor bolnaviori !

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Many, tu cum ai reusit recoltarea pana la urma, cu pungulta aia buclucasa, nu? Eu am luat paharel, nu stiu cum naiba voi recolta . Stiu ca trebuie din mijlocul jetului, dar ai idee cam cat? Adica sa nu ne alergam prin casa si sa fie inutila proba ca e prea putin pipi . Voi cum sunteti? a trecut episodul vomitacios?

Am reusit sa recoltez cu punga cand avea 5 luni (ptr. analizele necesare operatiei). Cand am depistat infectia urinara, avea un an si 3 luni si ne-am chinuit cam 3 dimineti sa recoltam cu punga si nu a mers. Asa ca am urmat sfatul lui Raluci si dupa ce a baut laptele de dimineata l-am asezat in fundulet pe un scutec absorbant, fara pampers si ne-am jucamt, eu de fapt pandeam momentul si l-am prins. Nici vorba de jetul de mijloc. Pai cand pui punga este tot pipile, de unde mijloc. Dupa tratament, am procedat la fel, numai ca s-a intamplat mai dimineata si cum nu avea sotul cum sa duca la laborator la ora aia, era 6 dimineata, ne-am culcat si ne-am mai trezit la 9, am dus proba, dar a fost contaminata. Nu stiu unde am gresit, eu pun pe seama ca a trecut mult timp de la recoltare pana am dus la laborator.
Daca reusesti cu punga, tot ai nevoie de paharel steril sa versi continutul si sa-l duci la analiza.
Despre voma a fost un episod tare urat, care a tinut vineri si sambata. Duminica am stat cu frica in san, i-am scos laptele si i-am dat numai de regim, nu a mai vomitat. Dimineata l-am dus la gradi cu inima indoita, dar am zis sa vorbesc cu pedi. care l-a examinat mai atent, am primit sfaturi ce sa fac in urmatoarele zile si l-a trimis la clasa. La pranz era in receptie cu Lila, mami si bunica de Lila si educatoarea tare vesel. Asa ca sper ca am scapat. Azi in schimb s-a cam strambat la mancare dar nu am insistat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Tot despre Rares: este foarte atent la ce se intampla in jurul lui, iti reaminteste si tie ordinea in care se fac anumite lucruri (daca cumva nu mai respecti ritulalul ) si este foarte "pe faza" sa imite si el ceea ce vede.
Mi s-a parut foarte amuzant cand am pus ciorba la foc ce a facut si el pe langa mine: eu am luat o ceapa, a luat si el doua cepe; eu am pus ingredientele in oala, si-a pus si el cepele intr-o cratita; eu am pus oala la fiert cu capac, a schimbat si el cratita aleasa initial cu o oala si capac si a insistat sa ii pun si lui oala cu cepe si capac pe aragaz. Norocul meu ca nu a vut pretentia sa ii dau si lui drumul la foc.

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput