Prietene la bine si la greu - 136
Raspunsuri - Pagina 17
dymomo77 spune:
Monis eu ii iau temp din ureche. E mai comod dar trebuie sa tii termometrul intr-o anumita pozitie si trebuie luata din ambele urechi. Am recurs la metoada asta pt ca mai are cateodata muci si imi e groaza de dezbracat si tot tacamul de fiecare data cand mi se pare ca e fierbinte.
magdaz_ina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dymomo77 La Danut insa problemultele cardiace impun cica o interventie mai rapida cu antibiotic. |
Asa si la noi. Uneori mai inghite si Iarina preventiv antibiotic pentru protectia lui Rares... Totusi, au fost si situatii cand nu a fost necesar antibiotic si, in consecinta, nu a luat antibiotic.
rares - clipe in spirala norocului
dymomo77 spune:
Magda Danut are printre altele foramen ovale permeabil, speram sa se mai inchida in timp.
dankutza spune:
La multi ani, Douradoudou!
Ramonika, felicitari pentru cele 2 liniute!
Strumfi, felicitari pentru culoarea roz a caruciorului!
dankutza spune:
citat din mesajul lui monis5 Pranzul in continuare e ca si inexistent cu exceptia borcanelului cu curcan de la Nestle (i-am luat de 2 ori saptamana asta in disperare, pe ala de pui sau vita il scuipa ca si pe mancarea mea) si in cele 2 zile a dormit dupa masa 3 ore.... |
Si eu folosesc borcanelul cu curcan, orez si legume pt juniori de la Nestle, in caz de forta majora. De obicei, am cateva in camara just in case. de multe ori m-au scos din incurcatura.
magdaz_ina spune:
citat din mesajul lui monis5 Dar apropos de febra , voi cum mai masurati temperatura? |
Mda, acesta a fost motivul pentru care la ultima raceala nu am mai masurat temperatura decat cu mana.
Am facut primele 2 masuratori prin metoda clasica pentru bebelusi si am avut parte de atata scandal incat dupa ce am inceput administrarea antibioticului nu am mai folosit termomentrul.
Oricum, dupa atatea raceli imi dau seama cu metoda clasica: mana, buze, frunte daca au sau nu au febra, daca e mai mare sau mai mica. Recent am aflat ca febra peste 39 inseamna frunte si corp cald dar talpi si palme reci, deci ma bucur ca nu am vazut asemenea valori pe termometru pentru ca m-ar fi speriat prea tare. De asemenea, chiar si la copilasii fara probleme cardiace, febra peste 39 poate fi insotita de respiratie dificila (in cazul lui Rares, chiar de la valori mai mici).
Am fost multumita sa constat ca febra scade dupa panadol si ii este suficient doar panadolul administrat la 6 ore. Si cum antibioticul era deja in lucru nu am mai insistat sa vad exact temperatura.
Treptat va trebui sa renuntam la masurarea rectala a temperaturii pentru ca nu prea mai corespunde varstei...(parerea mea).
Dozz spune:
Bravo, Ramonika! Felicitari pt cele doua liniute si sarcina usoara cu bb sanatos!
Monis, eu ii iau fetitei temperatura rectal, ca dintotdeauna. Am noroc ca ma lasa, tb doar sa ii soptesc doua trei propozitii la ureche in timpul asta.
De recoltat pipi, tot nu am recoltat. Am incerrcat toata saptamana, in fiecare dimineata cate 30 min - 1 ora, insa fara succes. Maine o luam de la capat.
magdaz_ina spune:
citat din mesajul lui ariadna33 Eu nu prea inteleg cum se dezvolta egoismul la o varsta atat de frageda, probabil li se repeta intr-una de catre parinti/bunici "astea sunt jucariile tale, cu ele te joci". |
"Din carti" se spune ca pentru un copil mai mic de 3 ani este ceva firesc sa fie posesiv cu lucrurile lui, doar dupa ce invata ce inseamna proprietate va invata si partea cu generozitatea... cate un pas, fiecare lucru pe rand.
La copiii personali eu nu am observat o prea mare posesivitate...
magdaz_ina spune:
citat din mesajul lui dymomo77 Magda Danut are printre altele foramen ovale permeabil, speram sa se mai inchida in timp. |
Si Rares a avut foramen ovale... (pe langa celelalte) dar l-am scos de pe lista pentru ca s-a inchis aproape complet anul trecut (pana la un punct lui chiar i-a fost util).