Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

bedro, eu oricum nu am cum sa car
nu sm voie
deci soata o sa care daca e nevoie

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

bebelinul meu scump

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +31 Matei Ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuknuknuk spune:

Lia si eu mi-am luat singura hainute pentru bebe, si eu ma gandeam daca sa le spal la 95°, sau merg si la 60°?
Cat despre detergenti, rudele mi-au zis sa incerc spalate cu detergent normal, si doar daca bebe se irita sa iau detergent special.

Acum daca sunt clatite f bine, sper sa nu produca iritatii. Si trebuie si calcate, neaparat.

Lista Nicolei este foarte detaliata, dar cred ca fiecare o putem adapta in functie de nevoi si de
Adica de acolo si eu as renunta la multe lucruri care cred nu-mi sunt strict necesare.
Ma si vad dupa nastere, doar cu cheful de a dormi sau a-mi privi bebelusul.

29+ Luca Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_comsa spune:

Buna fetele, hop si eu pe aici, acum am ajuns acasa de la cumparaturi si tre sa ma apuc sa fac mancarica de amiaza.
Nici eu nu mi-am facut inca bagajul, cred k luna viitoare o sa il fac, am tot vb cu o prietena buna care a nascut tot cu acelasi doctor si la acelasi spital si mi-a spus ea ce si-a pus in bagajel, ce a folosit si ce nu.....in legatura cu banii nu stiu ce sa zic, eu am fost tot la o clinica privata la toate controalele dar o sa nasc cu acelasi doctor care e si acolo k lucreaza si in spital, prietena mea a zis k ea nu a dat bani decat la doctor si la cea care i-a facut gauri in urechi fetitei si a zis k de aia tot au fost foarte cumsecade asistentele si au ajutat-o cu ce a avut nevoie.....o sa ma mai documentez si eu sa vad ce si cum s-a schimbat intre timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleLi spune:

diana, eu am lista furacita de pe net, inca nu mi-am pus amprenta... sa aleg ce n-as avea eu nevoie si ce as mai adauga; si mie mi se par cam multe trecute acolo plus ca o sa-l intreb si pe doc mai incolo, cand ne apropiem de marea intalnire...mai incolo o sa fac...deocamdata scotocesc pe net info despre bebelusi ca eu 0 experienta, mi-e cam frica de bebelusi cand ii vad asa mici
plus ca ma enerveaza mami si nasa...ma piseaza la cap sa nu-i iau nimic deocamdata ca nu e bine si m-au speriat si cand trec pe langa un magazin de bebelusi ma uit la produse si tot am in cap ca nu e bine, astept sa mai treaca 2-3 saptamani si gata, ne apucam de cumparaturi si pentru mine si pt ea
fina mea a nascut in ianuarie 2010 la CF2 si i-au cerut sa vina ea cu o sacosa de medicamente, o parte din ele abia le-a gasit, eu la Giulesti n-am auzit inca sa fie asa

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Apropo de bagaj:

Si eu merg pe strictul necesar, ca de ex. la noi nu te lasa cu geanta langa pat, trebuia pusa intr-un dulap, care era mai departe, si daca era prea mare nu incapea, plus ca nu te tot plimbi pt. orice pana la geanta...

Nu cred ca avem nevoie de absorbante de sani...la noi toata lumea era cu camasi de alaptat, cu tzatele in vant, eventual un capot peste, in public...e mai comod si mai bine asa, de-abia nu ai nevoie de garmastan. Oricum in primele zile in general nu prea ai nu stiu ce lactatie, sa ai nevoie... Nici nu cred ca trebuie prosop separat de sani si de corp/fata... Acu' fiecare cum crede.

Iooi, cate chestii am uitat! Am uitat de capot, prosop bebe...

Stiti ce mai prinde bine in spital? Un scutec de finet, daca vomita bebe si o aleza de pat (ca o patura-pampers), pt. cand il schimbi, daca face pipi. De fapt, eu aleza aia am pus-o pe pat sub noi, daca mai curgea lapte, si sa nici nu stea bebe direct pe cearceaf...

Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
29+ cu shmoo mic "pisicutz verde"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

neata si de la noi, am dormit 12 ore si tot as mai baga
io ori nu dorm, ori nu ma mai pot opri
la noi hainele de bebe se vor spala la masina, cu detergent de bebe, pana la 1 an. de fiert no way, ca nush ce mai ramane din ele dupa, eu spal tot la 30-40 grade si calc (se dezinfecteaza si prin calcat). de data asta m-am hotarat sa nu mai sterilizez bibe, poate doar suzetele care cad pe jos.
am avut azinoapte tare multe contactii, sper ca nu ne pregatim de nimic ca e mult prea devreme. azi mai ca-mi venea sa-mi cumpar gynipral. vad ca pe timp de zi e ok, noaptea insa am o caruta

eu sunt tare amarata de cel mic si de gradi, plange, plange si iar plange (pana vomita uneori) ca el vrea cu mama lui seara ne zice ca s-a simtit f bine la gradi si ca-i place, dar ca dimineata e f trist si nu se poate abtine sa nu planga, iar noaptea are cosmaruri...eu sunt convinsa ca n-are legatura cu gradi, ca doar a mai fost un an si n-a plans, era ok, chiar daca mai facea mutre. are legatura cu faptul ca se apropie nasterea, ne tot intreaba daca pe L o sa o iubim mai mult, daca nu putem sa-l iubim pe el un pic mai mult decat pe ea si cred ca simte ca pierde teren, ca ma pierde pe mine saracul pui, mor de mila lui.
o sa ma duc cu o carte dupa mine de saptamana viitoare incepand, sa pazesc gardul gradinitei, sa-i zic ca sunt acolo o vreme (gen o ora) si ca el sa se duca in clasa, ca poate sa vina sa ma vada din cand in cand, etc....sper sa functioneze asa. barbata-miu mi-a zis ca el nu mai are stomac sa-l mai duca si sa-l lase terminat dupa ce plange si sta agatat de piciorul lui minim juma de ora...noroc ca am eu stomac, cu hormonii mei cu tot, ca plang si la reclamele pampers, daramite la durerea copilului, cred ca vom face corul bocitoarelor
deci eu sunt intoarsa tare...
vorbiti de bagaj...eu nascand la privat nu ma preocup prea tare, cred ca doar de tinutele de iesit am nevoie, o sa-mi mai iau cosmeticale si acte, tre sa ma organizez un pic. insa asa cum zicea cineva, bagajul e f relativ...eu am avut cu mine toata casa la prima nastere...si cu lista cu tot, sa se descurce tati intre bagaje...pana am ajuns eu de la TI in salon, barbata-miu deja mai cumparase o data toata lista lui bebe, ca habar n-avea ca le avem la noi si ca i le-au cerut de la neonato si s-a gandit sa nu ma streseze pe mine...deci in afara de hainute, tot ce am luat pt bebe nu mi-a folosit deci instruiti-va bine sotii inainte (desi eu am avut senzatia ca am facut-o, cred ca emotiile au fost coplesitoare insa). si nici pt mine nu mi-au folosit multe, si am avut nevoie de altele pe care le-am cerut de acasa....iar tampoanele facute de mine au fost nasoale (sau nu ma pricepeam eu sa le fac), oricum cand am ajuns acasa la always m-am simtit ca in paradis, dupa niste somoiage de vata cu care ma patam invariabil...cred ca doar camasile de noapte, banii de spaga si cosmeticalele pt necesitatile de baza ale fiecareia (dintre care pot face parte si fardurile, in functie de mama, de cum vrea sa apara in poze, etc) sunt esentiale, restul pot veni su dupa ce apare bebe.
trebuie sa merg sa semnez si contractul cu maternitatea...ma bate gandul sa nasc la euroclinic, cica medicul meu face si acolo nasteri, e cu 15 mil mai ieftin, dar nu stiu nimic despre sectia de neonato de acolo, la regina maria baneasa mai am ceva info..mai naste cineva la euroclinic?

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 31+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Apropo de spalat: eu voi spala hainele la comun, detergent normal, poate doar clatire suplimentara (ca eu is talentata sa scap mai mult detergent decat trebuie...). Asa am facut si la Miruna. Doamne ajuta sa nu aiba pielea sensibila si sa trebuiasca altceva...

De bani...hmm, eu am dat data trecuta doar la doctor! Ca nici moasa nu m-a bagat mult in seama (m-a condus in salon si mai tarziu m-a mai vazut o data cand am anuntat ca tre sa imping), iar asistentele erau dragute si fara atentii, in plus erau muuulte, cate 3 pe tuta, parca, si se schimbau des. La spalat, nimic, chiar daca erau mai "din topor", eu am fost spalata, asa ca... Mie nu-mi place sa dau, am asa un sentiment, si ma fastacesc...

Mergi la inceput

Ralu imi pare tare rau de Tudorica! Si Miruna de la o vreme e tot mai lipita de mine, nu zice nimic de surioara, dar cere tot mai mult sa stea cu mine. Chiar imi zice de seara, asa senina, pe un ton vesel, ca maine dimineata "mergem la gradi, plang dupa tine si dup-aia ma joc", ca un fel de "program zilnic". Ea plange dupa ce plec eu. A, si mai nou cere sa doarma cu mine, nu mai vrea sa adoarma singura, tre' sa-i las usa deschisa, si lumina aprinsa, sa ma auda/vada prin casa... Acu' ca ai zis tu, poate se simte si ea nesigura, desi de intrebat nu intreaba nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Diana, Madabout sunteti foarte amuzante, dar aveti dreptate, lucrurile trebuie sa mearga in directia coresounzatoare, eu deja prevad titluri de articole pe la stirile antena1 sau protv, gravide refuzate la nastere, una reoperata pentru a I se reintroduce bebele in burta si apoi lasata sa nasca singura si cealalta refuzata la internare pe motiv de bagaj necorespunzator … la capitolul bagaj cred ca voi incerca sa iau minimum posibil… voi lasa acasa pregatit inca un bagaj…daca va fi nevoie mi-l va aduce ulterior…dar pana in decembrie mai e….zise Greierele…..Probabil ca voi incepe iar sa ma panichez la gandul listei peste o luna jumate in colo... cumva ma bazez pe Oana (moldoveanca) ea are DPN inaintea mea si daca ii arde dupa nastere si are timp poate imi lasa un mesaj cu ce anume a folosit din bagajul ei

Eu cred ca recomandarea aia cu sa ai carti la tine se adreseaza celor ce nasc vaginal…cica sa nu ne plictisim in timpul travaliului…eu habar nu am..oare o fi posibil?!!!

Lia, si eu sunt cu unghiile mari si lungi, dar mi le voi scurta corespunzator inainte si le voi purta scurte multa vreme, de lacuit deja de vreo 3 luni am trecut la lac incolor si le mail as is nelacuite cateva zile, le curat si atat…

Bianca77, ai o bebelina pudica….

Nina, 26+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Lia, asa cum zicea si ralu, daca le fierbi hainele la 95 de grade..nu cred sa mai ramana ceva din ele. O sa vezi pe eticheta, majoritatea zic ca se spala la 40 de grade. Eu acum am pus si vanish pe langa detergent, de ala ce ii face reclama ca omoara microbii. Le speli normali, la clatesti bine si le calci, cel putin pana e mic mic..ca dupa aia.... Si normal ca se spala si hainele noi, mai ales de praful si microbii care se pun pe ele, ca putine sunt in pungi puse, majoritatea stiti si voi cum sunt.
Ralu draga, cred ca ti-e greu cu Tudor sa-l vezi asa. Dar nu ar fi mai bine sa il duci, il lasi si pleci? Sa nu atarni langa el cu zecile de minute? Zic si eu, ca am vazut cum se comporta copii la camin. Daca parintii stau mai mult, cu atat copilul plange mai mult si se agata de ei. Dupa ce au plecat parintii, in maximum 5 minute copilul nu mai plange si se integreaza cu ceilalti.

diana26+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput