Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna

Sa raspund si eu la subiectele zilei

Bagajul de spital il fac prin noiembrie, avand in vedere ca nasc in decembrie. Despre ce o sa pun in bagaj nu stiu ce sa spun, avand in vedere ca nasc la alt spital decat la prima sarcina trebuie sa o intreb pe doctora care e starea pe acolo, nu de alta, dar citisem pe un forum atatea grozavii de trebuia sa-ti pui in bagaj o farmacie intreaga Eu la prima nastere nu am avut nevoie decat de lucrurile pesronale, tampoanele facute cu vata si pasament si epidurala,pampersi si prosop pt bebe, baneocin pudra si bephantene, pompa de muls (astea pt bebe mi le-a adus sotul dupa ce am nascut) in rest nu am avut hainite pt bebe, nu medicamente pt mine... Oricum, sa stiti ca nu e asa grav daca nu aveti la voi un lucru, dati telefon si va aduce cineva din familie, asa ca nu are rost sa va stresati.

Legat de bani, nu mai stiu preturile, la prima nastere am dat 1000 ron la doctor pt nastere naturala, 500 moasa care a venit de acasa special sa stea cu mine, 300 ron neonatolog. In rest cate 5 lei de spalat, toaleta personala, biberon de lapte ... Sincer, mi-ar placea sa-mi zica cat vor numai sa nu o vad pe niciuna cu mutre acre si sa se comporte frumos, ca eu in momentele alea am mare nevoie de liniste si bunadispozitie De bani sper sa se ocupe sotul sa-i imparta, asa mi-a promis, eu sa raman doar cu maruntisul de dupa nastere...

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 26+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Apropo de haine si liste de maternitate... Cumnata'mea o sa nasca primul bb la sf lui noiembrie (cu acelasi medic ca si mine, la aceasi clinica ) si se tot streseaza ca i'au dat lista de la maternitate cu - n body, n brasiere de lana ??, etc, etc... , Nu mai spun ca hainutele sunt gata de mult, numai eu in plop si plopul in aer... daca m'a facut mama carierista, n'am decat sa’mi turtesc fundul la birou pana nasc...
Eu n'am avut nici la Emily fix lista lor, imi iau ce cred eu de cuviinta si apoi cum zice si Anna mi le'o aduce al meu pe parcurs.. Oricum nu te controleaza la materninte daca ai venit fix cu toata lista altfel nu nasti

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

haiiiiiiiii c-am venit si yo la o cafea de pranz
alinuk nu au la polizu astfel de liste
dar am fost cu mame de prematuri in salon
si am vazut la ele
vata nu-ti dau nici la chiuretaje
tot asa am vazut cand le zicea sa-si ia absorbantul cu ele
plus ca era o mamica care avea deja facute de acasa tampoane, adik vata infasurAta in pansament steril, asta o sa fac si yo
diana, fratiorul cel mare mai sta asa din an in paste sa-l vada pe matei cum de zbenguie prin burta
dar are alte preocupari
are 18 ani

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

bebelinul meu scump

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +31 Matei Ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Nicole, pai ai o lista tare detaliata...da acu sincer de unghiera si pila nu cred ca ai nevoie, ca nu te apuci sa iti faci manichiura prin spital . De carti cu/despre bebelusi sau orice altceva de citit, nu stiu ce sa zic, la cezariana nu e recomandat sa iti fortezi ochii, si va spun din proprie experienta ca zilele alea in spital esti tare epuizata, cand nu te ocupi de bebe in cea mai mare parte incerci sa dormi, sau macar sa stai intinsa cu ochii inchisi.
Cat despre bani, eu intotdeauna merg la gine asta la cabinetul ei particular, nu la spital, la spital doar la nastere. Deci cam la 4-5-6 saptamani (incerc sa nu merg chiar la o luna) ma costa 80 de lei ecograful.

diana26+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

da, ref la liste
unele mi se par deja deplasate
sa-ti iei farduri la tine ptr mine e cam mult
aici o sa ma certe bella si nici cu unghiile vopsite nu ma duc
yo sunt pe principiu TRE SA-MI FAC VIATA CAT MAI USOARA
nu-mi pune nimeni la dispozitie enspe mi de dulapuri sa-mi asez yo toate prostioarele
nici cu trolerul nu o sa ma duc ............
si sa stau sa scotocesc sa ma aplec sa caut prin geamantane............
in sfarsit eu imi iau strictul necesar
daca mai am nevoie de ceva tati e la dispozitia noastra
sper ca nu am suparat pe nimeni

bebelinul meu scump

Mergi la inceput

Legat de spalatul hainutelor lui bebe, eu i-am spalat lui Vladut pana pe la 2 ani cu Dalin lichid si la temperatura de 40-60 grade bumbac. In ultimul timp am inceput sa folosesc detergentul nostru.

Mergi la inceput

Aaa, am inteles ca nu e indicat sa te duci cu unghiile facute (vopsite) ca prin culoarea unghiilor (daca se ingalbenesc) isi dau seama de starea pacientei..nu stiu exact detalii.

Mergi la inceput

de hainute am zis sa mearga sapt viitoare tati sa cumpere cateva ptr spital
dar sa vedem ce ne zice luni cand mergem la spital
yo ma gandeam sa le fierb???
cel putin la inceput
yo nu am de la nimeni'
ca nu am cunostinte cu puiuti mici
deci or sa fie noi toate
dAram zis sa le bag la 95
gresesc?

bebelinul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

[quote]citat din mesajul lui Lia73
aici o sa ma certe bella si nici cu unghiile vopsite nu ma duc
nici cu trolerul nu o sa ma duc ............
si sa stau sa scotocesc sa ma aplec sa caut prin geamantane............

Lia, nici nu trebuie sa te duci cu unghiile facute (ma refer la cele de la maini). Daca, Doamne fereste, e nevoie de o interventie chirurgicala (nu ma refer la tine, ci vorbesc la modul general), lacul de unghii impiedica puls-oximetrul (care masoara valoarea oxigenului in sange) sa inregistreze corect. Deci: FARA UNGHII VOPSITE LA SPITAL.

Cu trolerul mie mi se pare mai usor, in sensul ca il poti trage dupa tine, nu e nevoie sa ridici greutate. Ma refer la unul din acela mic, nu la ditamai geamantanul. Acuma fiecare cu preferintele ei, normal.

In plus, eu cred ca, avand in vedere lipsa banilor, sigur la spitalele de stat o sa ni se ceara o groaza de medicamente sa le cumparam singure. Ramane sa intrebam ce si cum. In mod cert, din toate lucrurile posibile, o sa va trebuiasca MULTA vata (cele la prima nastere: adica luati dublu decat credeti ca va trebuie ) si chiloti babani, dar pe care sa nu va para rau daca va trebui sa-i aruncati (deci ori de unica folosinta, ori ieftini).

Cat despre farduri sau carti de citit... vedeti voi, alea fara experianta, daca o sa va trebuiasca sau nu.

Si eu sunt o mama denaturata , desi cred ca la inceput voi spala cu un detergent mai usurel (la primul am folosit de la sano, mi-a placut fi mult). Eu insa am avut un bebelus cu o piele rezistenta, ii dadeam cu bepanthene mai mult din rutina, decat de nevoie. Fara bube, iritatii, roseli. Daca insa are tendinta la alergii, atunci e posibil sa fie nevoie sa luati mai multe masuri de precautie la spalat, respectiv detergenti speciali si o limpezire foarte foarte buna a rufelor. De calcat am calcat lucrusoarele numai cand a fost absolut necesar, de spalat le-am spalat insa pe toate inainte de prima utilizare.

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca77 spune:

ma alatur si eu voua

ela, firicel, bine ati revenit in peisaj!

anna, lia, pe caietul nostru de spital scrie clar: la nastere fara oja, farduri sau bijuterii, dar de preferinta gata epilate

irina, din pacate "te-am luat": + 15kg la 32 sapt

raportez si eu vesti bune de la echo: una bucata fata de 1800 grame, acelasi DPN si asezata in continuare cu capul in jos. Colul il am de 3cm, mie mi s-a parut putin, dar dr mi-a zis ca e ok. Cel mai amuzant a fost ca bebelina mea se tinea cu o mana de pasarica!! ce-o fi apucat-o? am ras de mi-au dat lacrimile

si legat de analize, aici se mai face doar o analiza de secretie vaginala pt streptococ B in sapt 35 daca e nastere naturala, si un set de analize de sange in caz de cezariana. In rest nimicuta... de ex, nu se face echo morfofoetala de trim 3.

31+ cu Anna Eden

www.psychosomatics.be

Mergi la inceput