Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

bagajul meu de spital e muuuult redus de data asta. Nu dupa liste de la spital, net etc., ci din experienta personala. Stiu bine ce imi trebuie si ce nu, ce poate sa imi aduca sotul in cele 4 zile de spitalizare. Ma intereseaza sa stiu daca tre' sa ii iau hainute lu' bb, ca la S. nu am avut nevoie.

ralu - ooofff ... te inteleg atat de bine. Sa stii ca, contractiiile tale pot avea legatura cu starea ta de acum, cu stresul legat de Tudor. Eu am avut in sapt. aia de acomodare (anul trecut, tot cu lacrimi de crocodil) niste contractii, de am zis ca si nasc ... Dupa ce ne-am linistit amandoua nu am mai avut nimic, ba, am depasit si termenul. Insa te cred ca iti este greu sa fii relaxata in conditiile descrise. Saracul pui!!

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ninapreda
Eu cred ca recomandarea aia cu sa ai carti la tine se adreseaza celor ce nasc vaginal…cica sa nu ne plictisim in timpul travaliului…eu habar nu am..oare o fi posibil?!!!

Eu cred ca e vorba dupa nastere sa ai chef de citit ... desi, eu aveam chef de somn la S., iar la G. nu aveam chef de nimic, ma omorau gandurile. In timpul travaliului m-as mira sa aiba careva chef de citit, indiferent ca e scurt sau lung travaliul ala ...

Chiar asa, vroiam si eu sa stiu o explicatie logica, medicala pt. care nu ai voie cu oja, lac pe unghii. Si la picioare, ca eu am o problema, nu e chestie neaparat de estetica (incaltati mici, mi s-a innegrit unghia si nu-mi place cum da in cadru )??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

aaa... la mine chestia cu unghiile nu e legata de vreo explicatie medicala, pur si simplu m-*am gandit ca e mai safe pentru bebe sa nu am unghii lungi, iar la faza cu oja, am observat ca unghiile se ingalbenesc uneori in functie de oja..nu sub toate tipurile de oja se ingalbenesc...imi plac mai mult natur, transparente decat ingalbenite...si apoi e o chestie ca nu vreau sa-mi bat capul cu oja ... o sa mai sara...se mai ciobeste cate o unghie...eu sunt cam obsedata cu unghiile ..recunosc si vreau sa ma lecuiesc de obsesia asta

la picioare am avut si eu niste probleme mai urate anii din urma..m-am trezit cu niste deformari ale unghiilor si o coloratie oranj, nu stiu daca a tegumentului de sub sau a unghiei... le-am lasat nevopsite luni de zile, am schimbat incaltamintea cu incaltari mai late in bot si in timp de vreo 6 luni si-au revenit...nu stiu ce a fost, unghiile nu au picat...ciuperci nu parea a fi, deformatia a aparut intre doua pedichiuri .... am dat si eu vina pe niste pantofi sport luati de la leonardo si pe lacul de unghii folosit de pedichiurista

faza cu cititul in travaliu am luat-o dintr-o brosurica primita de la spital, ei sfatuiesc viitoarele mame ca pe langa gustarici si bauturi racoritoare sa aibe la ele si carti sau reviste pentru a face mai usor travaliu?!!

ps. stiu ca dupa culoarea unghiilor se pot pune unele diagnostice, mi-a explicat un medic cu vreo 11 ani in urma, cand am mers cu tata la spital, probleme neurologice grave...i-a analizat unghiile de la picioare si maini si mi-a spus niste chestiuni, plus a prevazut si o evolutie a diagnosticelor...ceea ce s-a si dovedit...(alti medici - cei mai multi din pacate- au contrazis opiniile acestuia, insa tot din pacate realitatea i-a contrazis pe ei in final)

Nina, 26+,

Mergi la inceput

cu unghiile scurte (mai scurte) sunt de acord cand e bb mic ... 1. nu ai timp de bibilit unghiile, 2. igiena, 3. zgarieturi etc.

la mine stiu clar de unde mi-am bulit unghiile, de la niste pantofi mai stramti in varf, purtati o perioada mai lunga. Simteam o jena asa, da' na, sufera baba la frumusete . SI apoi m-am trezit cu unghiile negre (alea mari, jumate). Acum sunt pe calea cea buna, adica au crescut si se duce negreala, da' mai e ... asa ca as prefera sa mai ascund o perioada .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

din cate am inteles unghiile de la maini tre scurtate si fara oja
nici neonatoloaga nu te lasa cu ele lungi
in sfarsit sa ajungem acolo ca ne descurcam noi
puii sa fie sanatosi
asta conteaza
diana, aveti dreptate
o sa ma iau dupa eticheta fiecarei hainute

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

bebelinul meu scump

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +31 Matei Ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

cu unghiile scurte (mai scurte) sunt de acord cand e bb mic ... 1. nu ai timp de bibilit unghiile, 2. igiena, 3. zgarieturi etc.

la mine stiu clar de unde mi-am bulit unghiile, de la niste pantofi mai stramti in varf, purtati o perioada mai lunga. Simteam o jena asa, da' na, sufera baba la frumusete . SI apoi m-am trezit cu unghiile negre (alea mari, jumate). Acum sunt pe calea cea buna, adica au crescut si se duce negreala, da' mai e ... asa ca as prefera sa mai ascund o perioada .

Nu pot sa cred,si eu sunt in aceiasi situatie ca tine.Am purtat niste balerini care ma strangeau la degetele mari si mi s-au innegrit unghiile,acum a mai ramas nitel,sper sa se duca pana la nastere.Eu le-am lasat asa fara oja ca oricum nu ma pot apleca sa le tai dar sa le dau si cu oja.Ma ajuta sotul sau mama.

gravi 30+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

DIANA nu prea beau asa apa,depinde de cat de cald e in ziua respectiva.Si da beau cand imi e sete.Nu stiam ca daca bei apa nu se mai umfla picioarele.Mie medicul imi zisese ca de la sare se umfla,dar eu habar nu am.O sa incerc sa bea si mai multa apa sa vedem.Saru' mana de raspuns.

In rest nimeni nu se mai confrunta cu picioare umflate?Ce bine de voi.

gravi 30+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Daca va zic cum i-am spalat eu hainele lui A (si ale noastre) pana acum un an, va luati cu mainile de cap

Le-am spalat la spalatorie din aia comuna (cum vedeti prin filmele americane), nu aveam voie sa tinem masini de spalat in apartament asa ca le-am spalat acolo. Nu am avut nici o problema niciodata. Le spalam la temp normala si apoi le uscam in uscator. Acum avem masina de spalat si uscator in apartament.

Nu am calcat rufele niciodata.

Lia, asta ar fi culmea sa imi interzica medicul neonatolog sa port unghii lungi:)). eu le port scurte si nevopsite, nu ca ar fi asta problema la mine, dar mi se pare aiurea ca un medic sa imi spuna ca trebuie sa-mi tai unghiile. (am inteles partea cu oja si cred ca e logic, desi aici nu ni s-a mentionat niciodata aspectul asta, poate or avea altfel de aparate, habar nu am).

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Ralu, imi pare rau pentru baietele, sper sa ii treaca supararea si tie contractiile.

Si A. cam face figuri in ultimul timp, azi dimineata chiar ne-am certat, eu aprindeam lumina, el o stingea si tot asa vreo 10 minute, eram si in intarziere, cred ca scoteam fum pe urechi, am cam tipat la el, mi-am cerut scuze si ne-am impacat amandoi razand, e atat de incapatanat...

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Firicel, ma bucur sa aud vesti de la voi. Wow ce de lucrusoare ati cumparat!!

eu inca nimic (doar basinet si hainutele primite si pompa), dar am baby shower peste 2 saptamani si in functie de asta ma orientez ce mai trebuie dupa.

pana una alta ne mutam la sfarsitul lunii, de abia astept desi stiu ca va fi greu

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput