Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 5
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mercedes claujro-esti sigura? pe principiul pe care il spui atunci de exemplu in scolile care nu se organizeaza clasa 0 din 2012-2013 sau daca vor organiza doar o clasa inseamna ca acea clasa va fi singura din an care merge in sus ..? Eu altfel am priceput dar pana nu apara metodologia sunt doar idei... Eu cred repet cred ca, profesorul(invatatorul) de clasa 0 care va preda in 2012-2013 va preda doar clasa 0 tot timpul,poate gresesc nu stiu. |
Sunt sigura doar de ceea ce scrie in lege si ce s-a discutat la sedintele cu directorii de scoli. Sa faca cat mai multe clase 0 pt ca nu vor avea in viitor suficiente clasa a V-a, a VIII- etc. Ca vor putea preda doar invatatoarele, care-i vor lua de la clasa pregatitoare pana intr-a IV-a si ca va fi organizata in scoli NU in gradinite.
Cele care sustin ca va putea organiza gradinita clasa pregatitoare sunt educatoarele care pierd copii si carora nu le convine! Dar e imposibil sa fie asa, pt ca apartine ciclului primar.
Vor aparea metodologiile de aplicare cat de curand si vom vedea.
Androix spune:
Offf, Anya, ce veste proasta imi dai.
CIne ce stie de scoala 27? Nici de asta nu cred ca apartin dar e oricum mai aproape decat 56 si o fi mai normala nu cu atatea fite si figuri. Anul trecut stiu ca vorbeau niste fete de ea, poate intra sa ne povesteasca daca si-au inscris copiii acolo pana la urma.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
anya spune:
Androix, tu poti sa inscrii copilul si daca nu apartine. Functie de numarul de clase pe care il vor forma si de numarul de copii inscrisi ai sanse. De obicei la 56 fac 7-8 clase. Ei au oficial 7/an dar in ultimii ani au primit suplimentare la 8. Nu pot cere suplimentare daca nu au inscrieri . Acum 3 ani mie mi-au primit baiatul fara spaga sau interventii desi nu stau exact in zona obligatorie. Stau aproape, dar cf impartelii nu eram la ei. Daca mai si "vrajesti" nitel...
Ideea e ca poti inscrie copilul la mai multe scoli. Daca il primesc la toate - perfect- il lasi la cea la care vrei si de bun simt e sa anunti la celelalte ca sa completeze locul cu alt copil. Daca te respig...ramane scoala de care apartii sau mergi cu interventii..
J G spune:
Ma incriu si eu in club, Carla e nascuta in 2006 si face acum pregatitoarea, pentru a merge asa cum dorim in clasa 1-a la 6 ani. Acum ramane de vazut daca ma lasa ministerul!
Suntem in Ploiesti si in curand va trebui sa incep sa ma orientez pentru ca deja listele au inceput sa se faca. Am aproape scoala 14 (la care am fost si eu) 21 si mi se mai recomanda Pedagogicul dar incep sa inteleg ca se recomanda pentru ca ii muncesc pe copii foarte mult, adica exact ce nu vreau eu.
Caut o invatatoare calma (doar cand aud "severa" ma apuca nervii), care sa stie sa se faca respectata de copii si sa explice bine in clasa, ca sa nu mai reiau si eu acasa (sau sa facem "meditatii"). Sa dea teme putine si sa stie sa incurajeze copiii.
Androix spune:
Eu am o problema cu termenul "exigenta". Tot asa caut si eu o invatatoare. Inca stau si ma intreb cum m-as putea eu duce sa le dau un interviu
Androix Bijoux
fran spune:
Buna
Iepu incepe la anul clasa 1, asa ca si noi suntem in cautari.
Apropierea serviciului parintilor de scoala mai figureaza ( sau a figurat :) ) vreodata ca si criteriu de acceptare a copilului la o anumita scoala?
Exista pe undeva o lista cu strazile arondate fiecarei scoli?
O recomandare de invatatoare buna la 10, care ia clasa 1 la anul are cineva?
Androix- nu iei in calcul si 10? Iti e mai departe decat 56?
Mibo_2004 spune:
Multumesc Anya pt raspuns.
Nici eu nu sunt chiar in zona strazilor arondate la 56 insa nu eram nici cand am invatat eu acolo. Ideea e ca mi-a promis cineva ca ma poate ajuta sa intru acolo doar sa-mi aleg invatatoarea, de aceea as vrea sa stiu cate ceva despre ele si nu stiu cum pot afla asta. Tu avand baiatul acolo poate ma poti ajuta cu cateva pareri despre cum mai e scoala, cum sunt copiii, exigentele, cata carte se face, dotarile scolii, siguranta copiiilor si in principal cata carte se face versus meditatii acasa. Si poate si de invatatoare.
Sincer, ma gandeam si la 49, asta fiind chiar langa biroul nostru, insa dupa ce am citit pe aici m-am cam razgandit. Eu stiam ca 49 si 56 sunt cam la fel ca rezultate insa nu stim ca 49 a intrecut mult 56 in fitze si chiar nu vreau asta.
anya spune:
Acum doi ani era printre criterii si apropierea serviciului unuia din parinti de scoala. Anul asta...cine mai stie ce idei au.
Androix spune:
Fran, vezi ca ne-am mutat pe FB daca ai cont da un semn sa te adaugam si pe tine.
Eu trebuie sa ma pastrez cumva si in aceeasi directie cu gradinita, ca Georgia mai continua un an separat si nu ar fi imposibil dar ar fi foarte greu pentru noi sa-i ducem, de-aia ziceam de 56 mai ales ca e si langa serviciul sotului, si eu ma bazez ca mai exista criteriul asta. Dar oricum la anul sigur va fi nebunie pentru ca solutia nu e sa se faca 2 clase I si doua 0, intr-o scoala cu necesar de 4 clase, ci 4 de I si 4 de 0. Adica mai simplu DUBLU ce atata incoace si-ncolo. Dar dupa cate se aude nu face nimeni clase duble desi cereri vor fi dublu ca numar. De-aia mi-e frica sa nu aud "mergeti unde apartineti"
Androix Bijoux
BESTUTZA spune:
Cand se mai lamureste situatia cu minunata clasa 0, sa mai screoti ceva!!
Ilinca are 5 ani si e la grupa pregatitoare.A mers la gradi la 2 ani si 3 luni! Vorbea, mergea la baie, statea si asculata povestea!
Asta ca nu mai intrebe cineva ce cauta la gradi al 2 ani!
Acum e la grupa pregatitoare si face fata fara efort!Eu la anul voi fi obligata-dupa spusele educatoarei- sa o dau al clasa I ,desi legea spune ca cei de 5 ani care sunt acum la grupa mare vor merge la clasa 0!!
Ea a fcut cu fratele ei grupa pregatitoare, acum o face din nou,iar la anul voi fi obligata de lege sa o repete!
Am vorbit deja cu invatatorea pentru la anul, dar ea va lua sigur clasa I, deci nu se pune problema de clasa 0,asa ca fii-mea nu stiu pe unde ramane!
Deja sunt parinti care speriati de clasa ) de la anul au dat la scoala copii de 5 ani jumatate sau 6 ani fara cateva luni ca sa nu prinda nebunia!In aceeasi clasa sunt si copii de 7 ani si ceva!
Deci va inchipuiti cum arata clasa,nu? Care este ritmul de lucru al unui copil de 5 ani jumate in raport cu cel de de 7 ani jumatate.Acum depinde de invatoare ce ritm adopta!!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA