Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 6
gabitza2005 spune:
Invatatoarea are o programa de respectat si niste obiective ce trebuiesc realizate pana la sfarsitul anului. In momentul in care dai copilul la scoala (in Romania) la 5 ani si jumatate ar trebui sa-ti asumi riscul ca acel copil nu le va putea realiza -eventual va trebui sa repete clasa I.
Nu cred ca trebuiesc incetiniti cei de 7 ani pentru cateva exceptii de 5 ani.
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Invatatoarea are o programa de respectat si niste obiective ce trebuiesc realizate pana la sfarsitul anului. In momentul in care dai copilul la scoala (in Romania) la 5 ani si jumatate ar trebui sa-ti asumi riscul ca acel copil nu le va putea realiza -eventual va trebui sa repete clasa I. Nu cred ca trebuiesc incetiniti cei de 7 ani pentru cateva exceptii de 5 ani. |
Nu cred ca e cazul sa cataloghezi copiii de 5 ani si jumatate, cum ca toti ar trebui sa ramana repetenti, dar nici nu cred ca un copil de 5 ani si jumatate a fost acceptat in clasa I. Ma indoiesc sincer!
Legea veche avea si ea niste prevederi.
Asa ne putem trezi si cu copii de 5 ani neimpliniti in clasa I sau cu copii de 8 ani... Nu cred ca e posibil sa fi fost primit la scoala daca nu avea 6 ani impliniti.
Yagmur spune:
Ce bine imi pare ca am gasit atatea informatii despre scoala 56, pe care daca o vad din balcon inseamna ca si apartinem, nu? .
Eu recunosc ca sunt inca zapacita si nu am decis ce sa fac la anul. Face 5 ani in decembrie, e la grupa pregatitoare desi trebuia sa fie la grupa mare (dar nu au gasit loc ); e kinetic tare si nu deseneaza/coloreaza mai deloc, dar nu prea vad alta solutie decat grupa 0 la anul si apoi clasa 1. Daca il mai tin un an la gradinita (grupa mare), apoi grupa 0, ar incepe clasa 1 la 7 ani si 9 luni. Nu ar fi foarte grav insa lui ii plac copii mai mari si nu stiu daca i-ar placea sa fie cel mai mare din clasa. Astept si eu sa apara normele.
El a vizitat scoala 56 din proprie initiativa ; era cu bona in parc si a vorbit cu portarul si a intrat; a zis ca mai are de vizita laboratoarele. I-a placut, deh, inca nu stie de lectii si teme .
Deci cred ca ne vom mai reintalni pe la subiecte asemanatoare. Oricum fiecare informatie ne prinde bine . Multa bafta in alegerea scolii tuturor.Yagmur si Luca
gabitza2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui claujro
Nu cred ca e cazul sa cataloghezi copiii de 5 ani si jumatate, cum ca toti ar trebui sa ramana repetenti, dar nici nu cred ca un copil de 5 ani si jumatate a fost acceptat in clasa I. Ma indoiesc sincer! Legea veche avea si ea niste prevederi. Asa ne putem trezi si cu copii de 5 ani neimpliniti in clasa I sau cu copii de 8 ani... Nu cred ca e posibil sa fi fost primit la scoala daca nu avea 6 ani impliniti. |
Nu am catalogat nici un copil -doar am zis ca trebuie sa-ti asumi acest risc in eventualitatea in care nu se descurca.
Androix spune:
citat din mesajul lui BESTUTZA Cand se mai lamureste situatia cu minunata clasa 0, sa mai screoti ceva!! Ilinca are 5 ani si e la grupa pregatitoare.A mers la gradi la 2 ani si 3 luni! Vorbea, mergea la baie, statea si asculata povestea! Asta ca nu mai intrebe cineva ce cauta la gradi al 2 ani! Acum e la grupa pregatitoare si face fata fara efort!Eu la anul voi fi obligata-dupa spusele educatoarei- sa o dau al clasa I ,desi legea spune ca cei de 5 ani care sunt acum la grupa mare vor merge la clasa 0!! Ea a fcut cu fratele ei grupa pregatitoare, acum o face din nou,iar la anul voi fi obligata de lege sa o repete! Am vorbit deja cu invatatorea pentru la anul, dar ea va lua sigur clasa I, deci nu se pune problema de clasa 0,asa ca fii-mea nu stiu pe unde ramane! Deja sunt parinti care speriati de clasa ) de la anul au dat la scoala copii de 5 ani jumatate sau 6 ani fara cateva luni ca sa nu prinda nebunia!In aceeasi clasa sunt si copii de 7 ani si ceva! Deci va inchipuiti cum arata clasa,nu? Care este ritmul de lucru al unui copil de 5 ani jumate in raport cu cel de de 7 ani jumatate.Acum depinde de invatoare ce ritm adopta!! Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 http://community.webshots.com/user/BESTUTZA |
Acum te rog sa nu te superi pe mine dar si parintii au o parte de vina pentru asta. Daca te-a intrebat cineva ce cauta copilul tau la grupa pregatitoare acum a intrebat fix asta, ca la varsta asta e de grupa mare nu pregatitoare. Nu te-a intrebat daca la grupa mica la 2 ani si 3 luni mergea singura la baie.
Apoi tot tu intrebi daca e in regula sa fie copii de 7 ani in clasa cu copii de 6 ani fara cateva luni. Parintii sunt cei care au hotarat cum sa fie dati copiii la gradinita. Cazurile in care sunt in alte grupe ca nu s-a gasit loc, sau ca nu s-a format grupa mica in anul respectiv sunt destul de rare. Si atunci cand sunt, parerea mea daca as fi fost in situatia asta, ar fi sa se repete grupele mica sau mijlocie cand e joaca, joaca si iar joaca si nu alea mari cand copiii incep sa invete cate ceva ca atunci normal ca se plictisesc si nu mai au rabdare.
Una peste alta, cum avem noi bafta sa trecem prin nebunii d-astea: cand cu inscrierea la gradi a fost bataie, se statea la coada de noaptea, acum la scoala la fel Ferice de cine se inscrie la gradi la anul ca n-o sa aibe probleme ca o sa sufle vantul prin ele.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
CameliaBianca spune:
Adica va avea 6 ani in clasa 1, e atat de grav? Stiu foarte multi copii care au mers la 6 ani la scoala, in ultima perioada, nu ma refer la generatia mea.
Eu stiu un copil dat de 5 ani si 8 luni la scoala, e nascut in ianuarie, cred ca e la liceu acum. E un copil OK, n-a ramas repetent, chiar are rezultate bune la informatica.
Dar bine poate atunci nu erau pretentiile din ziua de azi in ciclul primar. Plus zecile de culegeri si concursuri.
Poate ar trebui relaxata progama la noi, nu marita varsta de incepere a scolii doar pentru a face fatza copiii(apropo de cei mici care ii tin in loc pe cei mari). Avem cred cea mai mare medie de varsta din ue a copiilor din clasa 1.
lidsta spune:
Nu inteleg.
Un copil care inplineste 6 ani in vara sau toamna lui 2012 merge obligatoriu la clasa intai daca a facut pregatitoare ? Unde scrie asta? Eu ma gandeam ca pentru cazuri de acest gen ar trebui sa hotarasca parintii daca repeta pregatitoarea sau nu.
BESTUTZA spune:
Scuze, am scris in primul mesaj ca sunt obligata sa o dau in clasa i!Nu, sunt obligata sa o dau in clasa 0!
Problema e simpla.Sunt copii care merg la gradi mai mici si copii care merg mai mari din varii motive:probleme de sanatate,bunici la munte si firesc ,de ce ar merge un copil in inghesuiala unei grupe mici de gradi, cand poate haladui munti,dealuri si poate respira aer curat!
Atunci, la 4 ani sau la 5 ani il trimiti la grupa mica doar de dragul parcurgerii grupelor? Il dai la grupa mijlocie sau mare EVALUIND nivelul copilului.
Invers:daca un copil a mers mai din timp la gradi(lipsa bunici la munte sau dornici de nepoti) a parcurs etapele si e in al 4 an de gradi trebuie sa il tin 2 ani intr-o grupa?
De la 6 ani, parintele,impreuna cu educatorul hotarasc daca un copil poate merge sau nu la scoala, adica daca poate face fata emotional,psihic, intelectual, motric cerintelor scolare.
Sunt o multime de copii din generatia parintilor actuali care au mers la scoala fie de 6, fie de 7 ani .Si fara grupa pregatitoare.Dupa grupa mare se mergea la scoala.
Acum, de fapt, se revine la 3 grupe de gradi, adica 3-6 ani si clasa 0 ,care ar echivala cu 6/7 ani, pe vremea noastra clasa I.
Sigur, Ilinca ar fi pe sistemul vechi de grupa mare si ar urma sa intre in clasa I.
Pe sistemul nou trebuie sa o dau la clasa 0, adica sunt obligata sa o dau la 7 ani,daca anul asta nu am avut inspiratia sa o inscriu la scoala.
In aceeasi clasa pot fi si copii de 6 ani impreuna cu altii de 7.
Cred ca daca s-ar fi vrut seriozitate in problema asta ar fi fost simplu de transat: obligativitatea a 4 ani de gradinita sau clasa I de la 6 ani.
Oricum, programa de pregatitoare cu programa de clasa I are foarte multe puncte comune.
Nu cred ca e vorba sa repete cineva clasa I...Un copil cu probleme scolare vizibile din clasa I (si crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza) se aduce in invatamantul special abia in clasa a V.
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
claujro spune:
citat din mesajul lui lidsta Nu inteleg. Un copil care inplineste 6 ani in vara sau toamna lui 2012 merge obligatoriu la clasa intai daca a facut pregatitoare ? Unde scrie asta? Eu ma gandeam ca pentru cazuri de acest gen ar trebui sa hotarasca parintii daca repeta pregatitoarea sau nu. |
Un copil care implineste 6 ani in vara sau tomana lui 2012 se presupune ca NU a facut pregatitoarea. Nici nu avea ce sa caute la pregatitoare la 5 ani. Corect?
Acel copil merge in clasa pregatitoare la scoala, in tomana lui 2012.
claujro spune:
citat din mesajul lui BESTUTZA Cred ca daca s-ar fi vrut seriozitate in problema asta ar fi fost simplu de transat: obligativitatea a 4 ani de gradinita sau clasa I de la 6 ani. |
Obligativitatea a 4 ani de gradinita? Si cum ramane cu cei care haladuiesc pe munti, la aer curat?!