Clasa I...... 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

In aceeasi categorie suntem si noi: la 5 ani pregatitoare in gradinita, de la 6 la 7 ani fie repeta pregatitoarea fie trece direct in clasa 1. Daca e sa repete pregatitoarea la gradi e OK, ma bucur dar sa o repete la scoala? Dupa ce ca face aceleasi lucruri inca odata mai este si mediul care este ... Asa ca decat calsa zero la scoala mai bine clasa 1 ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

se pare ca ai nostri copii sunt "cobaii"...adica sunt scoli ce nu sunt pregatite pentru scoala 0 si in acelasi timp, daca ei acum sunt in grupa pregatitoare ( la cei 5 ani ), cred ca nici gradinitele nu sunt pregatite sa mentina practic o derie de copii peste cei care sunt acum in grupa mare , care sa repete grupa pregatitoare....

asa ca parerea mea , vrand-nevrand, la anul vom avea copii in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

tocmai, al meu face deja pregatitoare si noi refuzam sa fie un "cobai"... sigur va fi o zapaceala mare la anul...
s au afisat pe site ul ministerului invatamantului modele de teste ce se dau ptr evaluarea copiilor de cla a 1-a. pai fise din astea facea si anul trecut la grupa mare. si saptamana aceasta la pregatitoare tot fise din astea au inceput sa faca:
http://subiecte.edu.ro/2012/testeinitiale/primar/

desi nu s a facut sedinta la gradi, inca, am vazut ca acele caiete speciale au fost deja achizitionate si au inceput sa lucreze pe ele (au facut primele 2 teme).
la noi invatatoarea afiseaza la panoul de langa clasa fisele, desenele pe care le fac/lucreaza copii in ziua respectiva, si pune si teancul de caiete pe dulapioare, ptr a putea vedea parintii ce face odorul lor...

vom vedea cum evolueaza copilul, dar noi chiar am vrea cls a 1-a la anul. de aceea ne si interesam de scoala si invatatoare.
sigurul impediment: va avea oare rabdare sa stea linistit in banca 50 minute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimiram spune:

Salut si eu sunt in aceeasi situatie,copil nascut in 2006, anul asta a inceput pregatitoarea la gradinita si as vrea sa mai stea inca un an in gradinita dupa care sa mearga direct in clasa I la 6 ani si 9 luni. Ati mai aflat ceva nou in sensul asta, ne pot obliga sa-i dam la scoala sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanin spune:

buna,

Am si eu o fetita care va merge la scoala din toamna acestui an. Cea mai apropiata scoala de noi ar fi Liceul Cervantes. Am fost acolo, chiar am vorbit si cu o invatatoare recomandata de cineva, dar as vrea sa mai aflu pareri si din alta parte. Are cineva informatii cu privire la aceasta scoala? Sau despre invatatoarea Balseanu Valentina, stie cineva cum este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mibo_2004 spune:

Salutare tuturor,
am si eu o fetita care la anul va merge la scoala in clasa I, m-ar interesa scoala 56, ma poate ajuta cineva cu informaii mai multe despre ce se mai intampla pe acolo? si cum as putea sa aflu ce invatatoare bune iau clasa I in 2012? nu cred ca ducandu-ma la secretariat as putea obtine astfel de info, iar pile nu am, doar ca am invatat si eu acolo acum vreo 30 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui bumbita

se pare ca ai nostri copii sunt "cobaii"...adica sunt scoli ce nu sunt pregatite pentru scoala 0 si in acelasi timp, daca ei acum sunt in grupa pregatitoare ( la cei 5 ani ), cred ca nici gradinitele nu sunt pregatite sa mentina practic o derie de copii peste cei care sunt acum in grupa mare , care sa repete grupa pregatitoare....

asa ca parerea mea , vrand-nevrand, la anul vom avea copii in clasa I.

www.dropshots.com/bumbita2" target="_blank">poze

bumbita mami de 2 eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)

Dar ce cauta la pregatitoare la 5 ani? Nu acolo trebuia sa fie! Iar daca-i amanati si repetati pregatitoarea, ganditi-va bine, in 2013-2014 NU SE MAI FORMEAZA clasa I. Ciclul primar va incepe direct cu clasa pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

claujro-esti sigura? pe principiul pe care il spui atunci de exemplu in scolile care nu se organizeaza clasa 0 din 2012-2013 sau daca vor organiza doar o clasa inseamna ca acea clasa va fi singura din an care merge in sus ..?
Eu altfel am priceput dar pana nu apara metodologia sunt doar idei...
Eu cred repet cred ca, profesorul(invatatorul) de clasa 0 care va preda in 2012-2013 va preda doar clasa 0 tot timpul,poate gresesc nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La 56 invatatoarele cotate "de varf" au deja listele pline.
Anul acesta, la inscriere, parintii au avut mari emotii pentru ca accesul a fost restrictionat la un anumit perimetru de strazi - zona din care scoala este obligata sa primeasca elevi. Cei care nu aveau domiciliul in aceasta zona....au trecut pe la directoare sau au fost respinsi. Am o coleg acare locuieste in Piata Iancului si pentru ca blocul nu facea parte din zona arondata a trebuit "sa alerge" mult pana sa reuseasca sa inscrie copilul. Aici discut doar de a intra in scoala, nicidecum de a ajunge la o anumita invatatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Eu deja am fost sa vad scoala unde vor merge cele mici. Sunt decisa sa le dau in clasa 1 indiferent de politca ministerului, pentru ca aceeasi nebunie o sa fie si anul viitor, daca nu se incepe cu implementarea acestei clasa 0 din acest an.
Dupa cate am citit de la mamicile care au acum copilasi in clasa 1, asa au avut si ele emotii cu privire la scoala si au stat cu emotii pana la final. Deci nu esti sigura de nimic, nici daca intervii sa nu. Eu una am preferat o scoala unde sa fie mai putini copii in clasa, nu-mi place ideea de clase cu 30-32 de pitici. Oricat de buna ar fi invatatoare nu cred ca ar avea timp sa se ocupe de toti in aceeasi masura. Avantajul la aceste clase ar fi concurenta, dar asta depinde de copil si de invatator. Nu-mi place deloc aceasta etapa, pur si simplu ma ingrozesc... Mi-as dori sa fie putina liniste in sistemul de invatamant, sa vedem si noi in ce directie sa o apucam...

Mergi la inceput