Clasa I...... 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si daca se ocupa toate locurile in prima si a doua etapa, ce se intampla cu cei din circumscriptie refuzati la alte scoli?!

Raman pe dinafara si vor fi repartizati unde raman locuri libere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

matahut, ai explicat perfect cum se fac inscrierile. ma gandesc de ceva timp cum sa pun problema in exercitiu , dar tu ai spus exact cum trebuie.
claujro, scoala de circumscriptie scoate pentru a doua etapa doar locurile care sunt peste nr. de copii recenzati din circumscriptie. de ex. noi recenzam 60 de copii, dar se aproba 3 clase cu cate 25 de copii, deci 75 de locuri. nu au cum sa aprobe doar 2 clase pentru ca depasesc nr. legal de elevi, de maxim 25 de elevi pe clase. nu au voie la clasele mici sa fie mai mult de 25 de copii in clase decat cu aprobari speciale. automat vor aproba 75 de locuri. rezulta ca, pentru copiii din afara circumscriptiei sunt 15 locuri (75-60), chiar daca in prima etapa s-au prezentat doar 30 din circumscriptie. nu se vor da (75-30 =) 45 locuri pentru ca o parte sunt rezervate pentru cei din circumscriptie care au preferat alte scoli. ei pot veni sa se inscrie la scoala de circumscriptie in etapa a III-a, daca au fost respinsi in etapa a II-a de alte scoli.
copiii din circumscriptie au dreptul sa se inscrie:
- in prima etapa la scoala de circumscriptie,
- in etapa a III-a la scoala de circumscriptie daca au fost respinsi in etapa a II-a de alte scoli,
- in etapa a IV-a daca n-au fost inscrisi nicaieri in primele etape.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si daca tu, scoala, pastrezi locurile pentru cei din circumscriptie si ei nu vin, pentru ca au fost acceptati la alte scoli, ramai cu locuri libere si totodata ii respingi pe cei care ar fi vrut sa se inscrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Si daca tu, scoala, pastrezi locurile pentru cei din circumscriptie si ei nu vin, pentru ca au fost acceptati la alte scoli, ramai cu locuri libere si totodata ii respingi pe cei care ar fi vrut sa se inscrie.

Exact . Dar le scoti din nou in etapa a IV-a...cand, probabil, existand inregistrarea computerizata pe oras, vei vedea exact cine anume din circumscriptie nu s-a inscris nicaieri in primele 3 faze si, nu stiu, te duci la ei la usa si ii somezi

Mergi la inceput

daca ramai cu locuri le scoti pentru ultima etapa. si daca ramai cu locuri libere si dupa ultima etapa, ceea ce e putin probabil daca ai facut recensamantul bine, atunci vor fi mai putini copii in clasa. oricum, nu raman mai putin de minimum legal pe clasa. mi se pare, nu-s sigura, ca trebuie sa fie minim 10 elevi pe clasa. daca ai aprobate 2 clase, deci 50 de locuri, si ai inscris 30 de copii atunci se impart in 2 clase. asta nu-i o problema decat din punct de vedere al finantarii. si apoi, la clasele V-VIII iti comaseaza clasele si ajungi sa ai o clasa cu 30 de elevi... de aceea nu se dau aporbari pe multe clase si se asteapta recenzarea. ca sa se dea nr. de clase in functie de nr. de copii din circumscriptie.
pentru noi este un lucru bun ca se face inscrierea computerizat. asa nu ne trezim, la inceput de an, ca sunt insrisi copii care si-au depus dosare si la alte scoli. ne incarcam cu copii si apoi dam note explicative si sunam parintii pe acasa ca sa-si retraga dosarele.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Sa inteleg ca nu pierd nimic daca nu-mi inscriu copilul la scoala de care apartin, in prima etapa? Pot sa ma duc la ce scoala vreau in etapa 2, si apoi sa revin la scoala de care apatin. Nu risc sa raman fara loc? Eu de la gradinitza am inteles tocmai invers. Daca nu-l inscrii in prima faza la scoala de care apartii in faza 3 risti sa ramai fara loc, pentru ca intre timp s-au ocupat locurile.
Mai vreau sa pun o problema. Eu imi inscriu copilul la scoala X, si-mi este acceptat. Intre timp ma razgandesc si imi duc copilul la alta scoala ( una particulara). Pot sa fac acest lucru? Pot sa-mi retrag dosarul?

Mergi la inceput

exista riscul ca nu toata lumea sa fi inteles metodologia, adica sa nu fi inteles cum e cu locurile pentru cei din circumscriptie.
scolile particulare merg pe aceeasi metodologie ca si cele de stat. inclusiv pe programul computerizat de inscriere. deci nu-ti poti depune dosarul in 2 locuri, dar te poti retrage dintr-un loc si sa te inscrii in altul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

matahut, ai explicat perfect cum se fac inscrierile. ma gandesc de ceva timp cum sa pun problema in exercitiu , dar tu ai spus exact cum trebuie.
claujro, scoala de circumscriptie scoate pentru a doua etapa doar locurile care sunt peste nr. de copii recenzati din circumscriptie. de ex. noi recenzam 60 de copii, dar se aproba 3 clase cu cate 25 de copii, deci 75 de locuri. nu au cum sa aprobe doar 2 clase pentru ca depasesc nr. legal de elevi, de maxim 25 de elevi pe clase. nu au voie la clasele mici sa fie mai mult de 25 de copii in clase decat cu aprobari speciale. automat vor aproba 75 de locuri. rezulta ca, pentru copiii din afara circumscriptiei sunt 15 locuri (75-60), chiar daca in prima etapa s-au prezentat doar 30 din circumscriptie. nu se vor da (75-30 =) 45 locuri pentru ca o parte sunt rezervate pentru cei din circumscriptie care au preferat alte scoli. ei pot veni sa se inscrie la scoala de circumscriptie in etapa a III-a, daca au fost respinsi in etapa a II-a de alte scoli.
copiii din circumscriptie au dreptul sa se inscrie:
- in prima etapa la scoala de circumscriptie,
- in etapa a III-a la scoala de circumscriptie daca au fost respinsi in etapa a II-a de alte scoli,
- in etapa a IV-a daca n-au fost inscrisi nicaieri in primele etape.

SI daca cei 45 nu vin nici in etapa a IV-a?

E foarte tare cum au incercat ei sa puna la punct toate detaliile si in final tot la mintea directorilor a ramas sa interpreteze cum vor face inscrierile.

Daca e asa de ce ne mai alearga cu dosarele??? Nu ar fi mai simplu sa ne trimita mail direct sa ne prezentam cu copiii la inceput de an la scoala X in clasa invatatoarei Y??? Daca tot recensamantul e cheia dezlegarii tuturor necunoscutelor...

Cristina, m-am gandit la ce ai spus tu si pare logic. Dar la fel de logic este ca pentru o scoala mica si circumscriptia sa fie mica deci ar putea fi si cum am inteles eu la sedinta. Oricum se pare ca pana dupa cele 4 etape de inscriere nimic nu va fi sigur. Si inca nici atunci! Imi mentin parerea ca inscrierea ca inscrierea da sa vedeti munca dracu dupa primul semestru: o sa fie ca o a doua inscriere pentru ca se va migra masiv!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Multumesc mult pentru clarificari. Aastept cu nerbdare luna martie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns snics spune:

Buna ziua,
Doresc sa-mi inscriu copilul la scoala 146, locuiesc pe o straduta paralela cu calea 13 Septembrie, care nu apare in circumscriptia arondata scolii (ghinion). Inteleg ca trebuie sa depun cererea in etapa a 2-a si daca sunt respinsa astept etapa a 4-a? Daca sunt mai multe cereri decat locuri se suplimenteaza locurile din etapa a 2-a? Este tare "greoaie" aceasta metodologie. De fapt din etapa a 2-a incepe un fel de cine da mai mult...sau poate mult inainte

Mergi la inceput