Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 25
mamavlad spune:
Pun aceeasi intrebare ca si DanaIonela, ca n-am inteles. Daca ma duc in etapa 1 sau 2 la o scoala,ma accepta si apoi vreau la alta (de stat sau privata), se poate?? Sau tre sa astept inscrierea in partea a 4-a?
Ce se aude cu inscrierea la Goethe?? Se mai da examen la intrare? Se face arondare sau nu?
danaionela spune:
Din cate am inteles eu e ca la sfarsitul etapei 4 trebuie sa ai copilul inscris undeva. Daca vrei sa-l inscrii la scoala X si apoi renunti, te duci si anunti scoala X ca iti retragi copulul. Apoi cu dosarul te poti duce la alta scoala. Important este ca la finalul celor 4 pasi sa ai copilul undeva. Dupa etapa 4 banuiesc ca nu poti decat sa ei dosarul de la scoala unde-l ai si sa-l duci decat la privat, pentru ca la stat nu mai ai unde.
Eu una asa am inteles.
mamavlad spune:
Eu am inteles ca si scolile private intra in aceleasi etape ca si cele de stat! Trimit la inspectorat cate locuri au in cls pregatitoare, respectiv cls I. Cica scolile de stat au obligatia sa ne informeze si despre locurile de la scolile private care au locuri in circumscriptia unde esti arondat.. Vezi sa nu...Ar trebui ca dupa etapa 4 sa nu te mai poti inscrie nici la scolile private. Habar n-am cum va fi.
danaionela spune:
Se poate, dar atunci scolile private ar trebui sa faca inscrieri numai pana in luna aprilie. Si daca nu se ocupa locurile pana atunci ce fac? O sa fie o nebunie totala si cum a mai spus cineva stai sa vezi in luna septembrie transferuri de la scoala X la scoala Y.
Mai este un caz ipotetic. Acuma stau in sectorul Bucuresti si in august ma mut in Timisoara. Ce fac? Nu-mi lasa sa-mi iau dosarul sa-l duc la Timisoara...
Eu cred ca da, de asta zic ca din aprilie daca nu-ti convine scoala sau din diferite motive poti sa-l muti la alta (sistem privat). Chiar o sa sun maine la mult vestitul TEL VERDE si poate reussesc sa aflu mai multe informatii
madyrizi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui snics Buna ziua, Doresc sa-mi inscriu copilul la scoala 146, locuiesc pe o straduta paralela cu calea 13 Septembrie, care nu apare in circumscriptia arondata scolii (ghinion). Inteleg ca trebuie sa depun cererea in etapa a 2-a si daca sunt respinsa astept etapa a 4-a? Daca sunt mai multe cereri decat locuri se suplimenteaza locurile din etapa a 2-a? Este tare "greoaie" aceasta metodologie. De fapt din etapa a 2-a incepe un fel de cine da mai mult...sau poate mult inainte |
corect, inscrierea se face in etapa a II-a pe locurile afisate ca fiind disponibile. daca tineti neaparat sa mergeti la acea scoala din clasa I, atunci trebuie sa asteptati etapa a IV-a daca sunteti respinsa in etapa a II-a. eu, una, n-as avea nervii sa astept pana atunci . locurile din etapa a II-a nu se suplimenteaza. locurile se suplimenteaza numai in cazul in care copiii din curcumscriptie depasesc numarul de locuri aprobate. pentru cei din afara circumscriptiei nu se suplimenteaza locurile, considerandu-se ca au un loc deja rezervat la scoala de care apartin.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
mamavlad spune:
E f riscant sa astepti pana la etapa a 4-a! Daca nu ai locuri in etapa 2, ai incurcat-o...trebuie sa te duci la scoala de circumscriptie in etapa 3, altfel te trezesti la o scoala cine stie unde. La scolile private poti sa te inscrii dupa partea a 4-a?
snics spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Sunt intr-adevar bulversata. Nu pot sa cred ca in 2012 suntem mai rau ca in 1977 (atunci incepeam eu clasa 1) si nu ne putem inscrie copilul la ce scoala dorim.....
anaoif spune:
In primul rand cred ca fiecare isi alege momentul in care isi da copilul la scoala, fie la 6 ani sau la 7 ani. Cred ca tendinta este sa mai lasi copilul sa se bucure de copilarie, majoritatea opteaza pentru o varsta mai mare, chiar peste 7 ani pentru inceperea scolii. Cred ca in astfel de conditii copilu de 6 ani face fata cu eforturi mari.
Va rog, pe mamicile din Brasov, dada poate sa-mi recomande ceva scoli cu after school.
Adresa de mail- mititicaanaoif@yahoo.com
mamavlad spune:
Vlad face 6 ani si 10 luni in sept si as vrea sa-l dau la pregatitoare. Desi e f pregatit pt scoala (stie litere, cifre, etc) nu are rabdare sa stea 1 ora nemiscat. Toata lumea ma condamna ca nu-l dau la scoala, cica va fi prea mare la scoala la 7 ani si 10 luni! Oare chiar e asa??