Clasa I...... 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Madyrizi, la noi la scoala stiu ca se facea o programare pt inscriere, ca sa nu se buluceasca toti in primele zile si sa stea nervosi pe la usi. Poate faceti si voi ceva de genul asta: cu bonuri de ordine ca sa ajunga la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da, dupa ce am postat am citit si eu despre validarea in sistem. Dupa cum au gandit toate cele e clar ca au urmarit sa impiedice inscrierea simultata la mai multe scoli, de fapt sa limiteze cat mai mult alegerea parintelui. Daca ti-e dat sa stai intr-o zona cu scoli mai proaste, ca mine, nu ai nicio posibilitate sa faci ceva. Si mai mult decat atat, fiind atat de clar, fara niciun dubiu, faptul ca oricine apartine de scoala nu poate fi respins (ramane de vazut cat de cunoscutava fi arondarea strazilor ca pana acum e un mister) si cu spaga va fi greu spre imposibil sa inscrii copilul la ce scoala vrei.
Nu stiu inca daca sa ma dau cu capul de pereti sau sa ma bucur ca va avea locul asigurat la un liceu bun cu un efort mai mic decat daca ar face o scoala generala mai rasarita

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

anya, cum sa le spunem noi parintilor ca trebuie sa-si astepte randul?! doamne fere'!!! mai ales ca avem preconizate 3 clase la clasa I, doua cu invatatoare titulare si f. apreciate in cartier si o clasa la care va veni suplinitor din toamna. deci batalia se va da in prima zi pentru ca repartizarea pe clase se va tine cont si de optiunea parintilor, in ordinea inscrierii. in plus, avem semiinternat cu locuri limitate, iar cererile pt. acesta se fac odata cu cererea de inscriere in clasa I (sau 0). ne pregatim sufleteste si ii vom ajuta pe toti cat de repede putem.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetRadu1 spune:

E simplu (sau complicat?). Poti inscrie copilul la orice scoala! Cu o singura conditie: unul dintre parinti (tutori), isi fac temporar flotant intr-o locuinta din circa scolara a scolii care te intereseaza!

E mai complicat, dar e posibil, legal si sigur!

Si inca ceva: nu inteleg de ce chiar vreti sa inscrieti copii de sase ani in clasa I? Ce castigati? De pierdut o sa pierdeti voi si mai ales copilul!

Poate sa-mi zica cineva la ce varsta se va iesi la pensie peste 60 de ani? La acea varsta se vor pensiona copilasii vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

eu stiu la ce scoala vreau sa mearga copilul in clasa I, e din cartierul meu, dar nu cunosc pe nimeni din zona arondata ei, mi se pare deplasat sa caut sa-mi fac flotant pe o adresa din strazile arondate ei. e cam mult. o sa incerc inscrierea in faza a doua, aia pe locurile ramase libere. scoala tintita e 197, drumul taberei.

te-am vazut pe alt subiect de pe forum ca ai criticat scoala 164, noi tocmai la scoala asta suntem arondati. poti sa-mi dai ceva detalii din experienta voastra cu aceasta scoala? eventual pe pm daca aici nu se poate. daca la 197 ne respinge, vom ajunge la 164 si nu stiu nimic despre scoala asta, iar comentariul tau m-a pus pe ganduri.

multumesc.
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virginia2 spune:

Buna ziua, are cineva vreo informatie despre dna invatatoare Murgoci Daniela de la Scoala Centrala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

recensamantul populatiei scolare a inceput de vreo 2 zile, invatatoarele din scoli sunt obligate (tocmai a facut ministrul un insert in fisa postului, ca sa nu comenteze nimeni ca munceste degeaba!!!) sa mearga in toate blocurile arondate scolii si sa bata din usa in usa, sa gaseasca copiii pentru clasa 0 si clasa 1...
la noi a aparut deja jos un anunt, scris de mana, de doamna in cauza, ca suntem arondati la scoala X, si programul de inscrieri, plus numarul de la secretariat...
acum ca ajunge sau nu si la usa... sau ii zice vreo baba amabila ca la mine trb sa revina, ca eu am copil, nu prea mai conteaza... oricum cererea o depun aici, in martie.
dar banuiesc ca toti parintii se agita, si copiii nu vor ramane pe dinafara.

dupa mine, problema nu era cu depunerea UNEI cereri la alta scoala, ci cu dosarele multiple, pentru ca nicaieri nu se centraliza numele, ci numarul... apareau mai multi copii, se aprobau mai multe clase, si te trezeai in toamna cu posturi neacoperite.

cei care vreti sa sariti prima etapa de inscrieri, vedeti cu grija... in a doua intrati unde vreti, numai daca mai sunt locuri acolo dupa prima etapa. in a treia intrati unde sunteti arondati, daca mai sunt locuri, si nu s-au ocupat intre timp in etapa a doua cu alte optiuni, si daca ajungeti in a patra, dumnezeu cu mila, repartitia este automata in tot sectorul. numai in prima etapa aveti locul garantat. este explicatia pe care am primit-o si eu de la un biet recenzor scolar, care isi facea datoria vineri pe vremea aceea minunata din bucuresti.

noi suntem la categoria II: 6 ani, cu 4 ani de gradi, si facem cerere sa intram in clasa I. cei care au 6 ani, si 3 ani de gradi (adica fara pregatitoare), pot intra clasa I numai dupa evaluare la centrul de evaluari (nu stiu nimic mai mult).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cristina, la noi la sedinta de la gradi pe marginea brosurii primite de la inspectorat a reiesit tocmai invers ca si in etapa a 3-a copiii sunt primiti la scoala de care apartin.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

http://talentedenazdravani.ro/blog/2012/01/30/informatii-despre-clasa-0-primite-la-gradinita/
asta e minunea de brosura...

or fi ei primiti, dar daca nu sunt locuri, unde? de ex, scoala noastra este mica. nu are sali, si acum avem 24 de locuri in clasa si nu prea mai e spatiu, stau lipiti de catedra. unde sa bagi, fizic, 40?
si daca alta sala nu ai, sa mai faci o clasa?! unde sa-i primesti?
explicatia de mai sus o am de la scoala... si pare cat de cat logica.

probabil acolo unde exista spatiu, si sunt si cereri, se infiinteaza inca o clasa in etapa a treia, asa pare logic. dar unde nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Din cate am inteles eu din brosura, metodologie, norme etc dupa recenzare rezulta un nr. de copii pt fiecare scoala. De la nr asta se pleaca in stabilirea nr de clase. De ex, in circumscriptia X au fost recenzati 40 de copii. Avand in vedere ca nr maxim de copii intr-o clasa primara este 25, vor fi proiectate doua clase pt circumscriptia X.
25 x 2= 50, 50-40=10, asadar 10 locuri vor fi scoase in etapa a II-a
(chiar daca in etapa I nu s-au ocupat toate locurile, nu se vor scoate la bataie decat aceste 10 locuri, fiidca ei trebuie sa tina blocate locurile copiilor din circumscriptie, in cazul in care se vor trezi cu ei pe cap in etapa a III-a, daca vor fi fost refuzati de la alte scoli pentru care au aplicat in etapa a II-a )
Daca in etapa III nu vin copiii din circumscriptie carora li s-a pastrat locul, atunci vor fi scoase si aceste locuri la mezat, dar in etapa IV.
Pe scurt, la scoala de circumscriptie vei fi primit si in etapa a IIIa, fara probleme.
Cel putin asa am decodat eu mesajele din brosurica

Mergi la inceput