Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 16
MissCruela spune:
Cum adica din informatii sigure nu se va organiza clasa 0 (ma rog, pregatitoare)? Se merge cu informatii "pe surse" confidentiale? In cazul acesta trebuie sa existe un ordin al ministrului, facut public. Scolile nu au primit nimic in acest sens si se zvoneste ca in ianuarie va apare metodologia. E drept, ca tot de pe la minister, se "sopteste" ca nu sunt bani pentru dotarea acestor clase, dar ma intreb cu ce ar trebui sa le doteze, caci mobilier exista deja, adica mobilierul traditional al scolii.
Referitor la varsta, parerea mea este ca sub 6 ani si jumatate NU trebuie dati copiii la scoala in clasa I, chiar daca "bubuie" de inteligeta, pentru ca nu au rabdarea celorlalti mai mari. Merg bine la inceput, apoi regreseaza pentru ca obosesc mai repede. Multi parinti au intrat in aceasta capcana si mai tarziu au regretat.
PetRadu1 spune:
Stimati prieteni si prietene,
Cu certitudine nu sunt acea invatatoare! Din pacate la NOI asa sunt vazute bunele intentii... Am fost multi ani cadru didactic si vreau sa cred ca stiu din interior viata din multe gradinite si scoli, si tangential din inspectorate si minister... Am avut privilegiul ca pe intregul parcurs al activitatii didactice sa lucrez cu copii "superdotati" daca acest termen poate fi acceptat!
Claujro: Sunt dezamagit pentru ca ultimele tale doua posturi incearca sa bage in derizoriu afirmatiile mele.
Anya: Nu stiu cum este acum lista aestei invatatoare, insa sunt sigur ca nu va putea inscrie nici a zecea parte din copiii ai caror parinti o doresc. Stiti probabil, ca invatatorul poate sa-si aleaga doar cativa din viitorii copii. Pentru conducerea scolii cred ca va fi extrem de greu, pentru ca presiunea va fi foarte mare.
Nu contest cu nimic afirmatiile tale! Un copil de sase ani si ... in general, face fata cu brio cerintelor scolii... De cele mai multe ori cu eforturi suplimentare (fata de un coleg de-al lui mai mare cu 12-15 luni). Eu vorbeam despre succesul scolar, adica rezultate de top ale elevului. Exista si exceptii: copii de sase ani si ceva care au rezultate de top. In clasa copilului meu exista si astfel de copii, insa cei mai multi fac eforturi deosebite sa fie la nivel mediu si sincer, unii chiar nu reusesc. Orice invatator cu experienta va poate confirma ca cei mai multi copii de sase ani si... sunt obositi incepand cu luna februarie a primului an de scoala. Am observat ca foarte multi parinti au o perceptie gresita despre olimpici. Un olimpic nu este in niciun caz un tocilar. Olimpicii sunt copii pasionati si in general invata cu placere la materia (materiile) de care sunt indragostiti. Un tocilar, de obicei, este un copil cu zece pe linie si doar atat... Pentru un olimpic este nevoie de mai mult... Va spun asta pentru ca am lucrat ani in sir cu foarte multi castigatori ai medaliei de aur la Olimpiadele internationale. (Unii au obtinut chiar doua medalii de aur, depasindu-i chiar si pe americani, chinezi sau rusi...). Te rog sa-mi spui care a fost castigul tau si a copiilor de care ne povestesti, prin faptul ca au inceput scoala la sase ani si...? Eu am mers la scoala la sase ani si o luna... Am trminat o facultate inainte de 90, insa sunt sigur ca as fi avut rezultate si mai bune daca as mai fi asteptat un an!. Toti am pierdut un an de joaca, de copilarie si nu am fost suficient maturizati fizic, psihic si emotional. Ne-am descurcat, dar care a fost castigul?
Roli25: Referitor la "clasa pregatitoare" informatia este sigura. Va poate confirma orice directoare de gradi, pentru ca au fost informate...
Anndrina: mi-ar face placere daca cel putin tu ai face "sapaturi" referitor la informatia mea. Sper ca acea scoala sa nu fie prea departe de voi. Si mai sper ca juniorul tau sa aiba deja sapte ani in septembrie 2012, daca nu...
... Un "pont" pentru parintii care inteleg demersul meu si o motivatie in plus pentru a-si lasa puiutii sa mai creasca: o invatatoare pentru anul scolar 2013-2014 mai buna decat ON! Este vorba despre Steluta Turlea, cu certitudine una din primele zece invatatoare din B (si poate chiar din RO). Eu cred ca este in primele trei, dar, imi iau o marja de siguranta, pentru ca am vazut multi carcotasi aici... Din pacate se pare ca va fi ultima serie a doamnei, cu toate ca eu sper sa poata sa-l indrume si primii pasi de scoala si pe nepotul meu de doi ani si trei luni...
Cred ca intelegeti ca nu sunt nici Steluta Turlea...
Androix spune:
Ponturile tale sunt atat de relative cine face topurile alea si in functie de ce?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MissCruela Referitor la varsta, parerea mea este ca sub 6 ani si jumatate NU trebuie dati copiii la scoala in clasa I, chiar daca "bubuie" de inteligeta, pentru ca nu au rabdarea celorlalti mai mari. Merg bine la inceput, apoi regreseaza pentru ca obosesc mai repede. Multi parinti au intrat in aceasta capcana si mai tarziu au regretat. |
Depinde de copil...
Eu am unul care a intrat la scoala la 6 ani si 3 luni neimplinite si nu a muncit mai mult ca si colegii lui, nu a obosit pe parcurs si tot e premiant de 6 ani consecutiv si cu rezultate exceptionale .
Si a avut rabdare cu carul, mult mai multa ca altii...
Si nu, nu regret. Deloc. Si nici el. Categoric cea mai buna decizie luata in cazul lui.
Dar a avut si o invatatoare minunata. S-au potrivit manusa ca si personalitati.
Androix spune:
MissCruela, iaca m-ai facut sa caut si sa-mi recitesc povestirea despre scoala 49. Foarte detaliata si specifica a fost. Ar fi o coincidenta aproape incredibila sa se fi intamplat asta si intr-o alta scoala In chimb ca doua persoane care nu se cunoasc si n-au legatura una cu alta sa inventeze aceeasi poveste n-ar mai fi deloc asa o mare coincidenta
1. Deciziile radicale intr-o scoala se iau in mod gradat pe baza unor probe reale de catre mai multe cadre didactice, care se consulta in prealabil cu parinti sau chiar cu elevi din acea scoala, verificand obligatoriu si cadrul legal; 2. Majoritatea dascalilor sunt si ei parinti la randul lor si nu "dau cu barda" asa cum povestesc din orgoliu unele "victime"; 3 Nu trebuie sa fie impartiti elevii si nici parintii lor in doua categorii distincte: de bani gata sau de bani "negata" (aceasta afirmatie m-a deteminat sa intervin pe acest forum!). |
Ti-am numerotat sugestiile pe care m-ai rugat sa le retin ca sa pot raspunde mai usor:
1. Despre ce decizie radicala vorbesti? POate nu am fost suficient de clara: copilul a fost mutat din scoala de catre PARINTI pentru ca ajunsese sa faca crize de plans pana la lesin ca ii este frica si nu mai vrea la scoala si toata lumea la scoala dadea ochii peste cap ca nu-i place cartea si de-aia brusc nu mai vrea. (Cam aceeasi atitudine pe care ai avut-o si tu in primul mesaj) Vorbim de un copil care era in clasa a II-a.
2. In toata postarea mea nu a fost mentionata nicio barda si niciun cadru didactic, parinte sau nu. Deci faci niste afirmatii absolut pe langa ce am povestit, aiurea in tramvai!
3. "Copii de bani gata" este expresia adusa in discutie de altcineva, in primul rand. Apoi imparteala se face natural, nu o face cineva anume in mod fortat, ci natural se separa singuri chiar cei catalogati intr-un fel sau altul.
Acestea fiind spuse, din partea mea putem considera subiectul incheiat cu atat mai mult cu cat vorbim de scoli diferite. Ai intrat asa hotarata ca am crezut ca esti invatatoare la 49
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
PetRadu1 spune:
Pentru doamna ST in anul scolar 2008-2009, cand avea clasa a IV-a, 14 copii la faza pe Municipiu a Olimpiadei de Matematica si 16 copii la faza pe Municipiu a Olimpiadei de Romana e concludent? A avut punctajele cele mai mari atat la Matematica (100 puncte din 100) cat si la Romana (99 puncte din 100). In acel an la romana nu s-au obtinut 100 puncte. La clasele a IV-a nu se organizeaza Faza Nationala. Nu mai vorbesc de celelalte concursuri: Arhimede, Cangurul, etc. pe care le domina an de an (in clasele II-IV, bineinteles).
Sa va mai spun ca este foarte blanda, stie sa-i faca pe copii sa simta ca fac parte dintr-o echipa (de multe ori invingatoare), le insufla un real spirit civic si patriotic, ii determina sa iubeasca natura si sa o protejeze...
Cate invatatoare se supara atunci cand clasa ii ofera un cadou de sarbatori? Si sunt multe alte aspecte, pe care prefer sa nu le dezvalui aici...
Mai mult, acum cand copii sunt la gimnaziu si au un prof. de exceptie la mate, an de an cel putin trei copii din fosta ei clasa castiga medalii la Olimpiada Nationala de Matematica.
Pacat ca posibilitatile imense ale internetului nu va ajuta sa verificati tot ce v-am spus... Poate si massmedia e devina ca nu trateaza aceste subiecte pozitive si prefera scndalurile, non valoarea, promiscuitatea...
In ceea ce o priveste pe ON, este mai tanara si multi ani a lucrat la o clasa Step by step. De aproape cinci - sase ani este iar in invatamantul traditional.
PetRadu1 spune:
Ce a castigat acest copil ca a mers la scoala asa devreme? (Poate invatatoarea deosebita de care vorbesti...). Insa stii oare cum s-ar fi dezvoltat copilasul tau daca mai asteptati un an? Crezi ca ar fi avut rezultate mai slabe decat acum? Daca nu, atunci unde este castigul?
PetRadu1 spune:
MissCruela: Nu este vorba de "informatii pe surse". Sistemul insa e viu, incearca sa gaseasca solutii si se pare ca in B. deocamdata este foarte greu de aplicat! Este o informatie inca neoficiala, dar se pare ca sigura... (cat poate fi ceva sigur la noi...).
Lala_D spune:
citat din mesajul lui PetRadu1 Ce a castigat acest copil ca a mers la scoala asa devreme? (Poate invatatoarea deosebita de care vorbesti...). Insa stii oare cum s-ar fi dezvoltat copilasul tau daca mai asteptati un an? Crezi ca ar fi avut rezultate mai slabe decat acum? Daca nu, atunci unde este castigul? |
Si ce a pierdut ?
Deoarece eu castigurile le stiu
Inca un an de gradinita cand el era perfect pregatit sa mearga la scoala ar fi fost un an de plictiseala maxima.
CameliaBianca spune:
Poate vor introduce in curand si fractii si radicali in clasele 1-2, sa stim o treaba, ii tinem pana la 10 ani la gradinita sa poata face fata.
In toate tarile europene scoala incepe de timpuriu, nu la 8 ani. Poate e o problema cu scoala romaneasca daca ideea generala este ca un copil de 6 ani nu poate face fata la programa actuala.