Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 15
MissCruela spune:
1. Draga ANDROIX, daca tu te refereai la o scoala din Vatra Luminoasa, eu ma refeream la o scoala din centru, unde intr-adevar dimineata nu poti trece de jeep-urile parintilor parcate langa scoala, iar elevii provin din familii cu multi bani. Si acolo a fost un caz ca cel auzit si povestit de tine (cam mare coincidenta!), deci a existat un " foc" si acolo, dar doar daca privesti de-aproape "incediul" vezi ce anume a ars si de unde exact vine "fumul". Oricum te-as ruga sa retii:
*** Deciziile radicale intr-o scoala se iau in mod gradat pe baza unor probe reale de catre mai multe cadre didactice, care se consulta in prealabil cu parinti sau chiar cu elevi din acea scoala, verificand obligatoriu si cadrul legal;
*** Majoritatea dascalilor sunt si ei parinti la randul lor si nu "dau cu barda" asa cum povestesc din orgoliu unele "victime";
*** Nu trebuie sa fie impartiti elevii si nici parintii lor in doua categorii distincte: de bani gata sau de bani "negata" (aceasta afirmatie m-a deteminat sa intervin pe acest forum!).
2. Si-acum cate ceva si pentru doamnele viitoarele mamici de scolari:
*** Orice parinte isi doreste o invatatoare buna pentru copilul sau, dar si invers … orice invatatoare isi doreste o clasa cu copii buni! In ce masura se li se vor indeplini dorintele, ramane de vazut.
*** Noul "curent filozofic" din ultimii ani, care reiese din optiunile verbale ale mamicilor, este ca "doamna invatatoare trebuie sa fie BLANDA" . Pei, sa amintesc si proverbele cu "mata blanda" si cu "apele linistite"? Ascultati-mi sfatul: cautati o invatatoare CORECTA si CONSTIINCIOASA, caci de-aici incoltesc celelalte calitati, nu din "blandete". Daca are si niste ani de experienta in profesie e si mai bine. Degeaba e calda si mieroasa daca se ocupa preferential de elevi, iar DOAR cu blandetea nu poate tine in frau o clasa de copiii (decat daca e "paranormala"). Sunt multe cadre didactice "efervescente", dar foarte indragite si de copii si de parintii acestora, datorita celor doua calitati majore amintite mai sus. Deci: PRIVITI INTAI CONTINUTUL SI-APOI AMBALAJUL!
*** Indiferent de temperamentul dnei invatatoare, colectivul clasei este cel care impune ritmul si gradul de dificultate la care se lucreaza! Interesul, ambitia si rapiditatea in gandire ale copiilor vor determina orice invatatoare (responsabila!) sa se plieze in cerinte. Deci, nu doar "la cine sa imi dau copilul?" conteaza, ci mai degraba "in ce colectiv ar face fata copilul meu?". Asta presupune o cunoastere si o analiza obiectiva a copilului din partea familiei, incat viitorul scolar SA NU SE PLAFONEZE sau … SA NU SE PIARDA, descurajat si inhibat de "istetimea" colegilor sai, cu care el simte ca nu poate tine pasul. De cele mai multe ori, copiilor nu le e teama nici de doamna, nici de mama, ci de aprecierea si reactia colegilor (dehh, au si ei mandria lor!)
*** Asa cum dvs, inimoase mamici, i-ati invatat cu rabdare si cu atentie sa mearga (la propriu vorbind), tot asa supravegheati-le si indrumati-le si primii "pasi" la scoala! Degeaba se istoveste invatatoarea in clasa, daca acasa copilul intalneste frecvent indiferenta familiei. Din cele 24 de ore ale zilei, doar 4 sta la scoala, restul de 20 …
*** MissCruela va doreste sincer sa faceti alegeri bune si sa aveti cat mai multe bucurii din partea copiilor dvs! Fiti increzatoare in instinctul matern, dat miraculos de Dumnezeu (tuturor vietuitoarelor), analizati-va corect copiii si filtrati cu discernamant toate zvonurile raspandite! MULT SUCCES BOBOCILOR!
Androix spune:
Multumesc, m-ai pierdut dupa ce ai facut inteles ca vorbim nu numai de copii/cazuri/bunici diferite dar si de SCOLI diferite. O sa arunc un ochi pe sfaturile pretioase pe care fara sa ma cunosti ma rogi sa le retin, dar nu in seara asta.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
PetRadu1 spune:
Cateva informatii si sugestii pentru parinti... de la un parinte cu multa experienta in ale scolilor...
Din informatii sigure, in Bucuresti, anul scolar 2012-2013 nu se organizeaza CLASA 0.
Nu va inscrieti copilasul in clasa I-a daca nu a implinit 7 ani la 15 septembrie 2012. Ce aveti de castigat? UN AN SUPLIMENTAR DE MUNCA PENTRU COPILUL DUMNEAVOASTRA. Trebuie sa stiti ca deobicei in clasa intai sunt si copii de sapte ani jumatate sau mai mult... Copilul dv. va munci pe branci sa tina pasul cu colegii de clasa mai mari si de multe ori va fi un copil de nivel mediu, daca va munci... (Diferenta intre un copil de 6,5 ani si un copil de 7,5 ani este imensa...).
Daca aveti un argument solid pentru clasa intai la sase ani si... as vrea sa-l discutam. Copiilor le place la gradi si nu se plictisesc (Plictiseala e un argument extrem de des intalnit, dar si FALS!)
SI ACUM UN PONT PENTRU CEI PESTE 7 ANI. O invatatoare de exceptie care va lua clasa intai la toamna: Otilia Nu#355;#259;. Nu va spun la ce scoala este, dar sunt sigur ca va veti descurca... Atentie insa: scoala se zice ca este printre cele mai bune din B., iar invatatoarea va fi foarte solicitata...
Pe 15 ianuarie 2012 incep inscrierile in B., asa ca bafta tuturor!
anya spune:
Multumim PetRadu1 pentru informatia cu clasa 0 si data inscrierii, dar permite-mi sa te contrazic la capitolul "peste 7 ani in clasa 1".
Am nenumarate exemple. Incepand cu mine (la 6 nai si 4 luni), cu fetita fratelui meu (6 ani si 4 luni - acum clasa a 2-a) si nu in ultimul rand cu fiul meu mai mare (6 ani si 8 luni - acum clasa a 3-a). De altii nu mai zic pt ca e suficient. Daca referitor la mine vei zice :"alte vremuri", ceilalti doi sunt in sitemul actual. Si ca sa nu ma intind prea mult, iti voi zice doar ca baiatul meu, fara afi vre-un geniu si nici macar un copil muncitor (nu a facut un exercitiu suplimentar peste teme) este de FB pe linie la o scoala destul de bine cotata, face in particular engleza si sport. Are 6 antrenamente/saptamana, uneori 2/zi, este legitimat ca sportiv la doua cluburi/ 2 sporturi, a iesit vicecampion national la unul din ele si la celalalt este in echipa de baza si are meciuri in fiecare sambata. Repet: nu e nici super talentat, nici geniu, nici tocilar ci un copil obisnuit. Se poate, daca se vrea. Scoala nu e bau-bau daca nu o tratam noi ca atare.
claujro spune:
Eu cred ca Radu este de fapt invatatoarea Nuta care-si face reclama pt clasa I dar nu doreste decat copii de peste 7 ani in clasa.
Altfel nu-mi explic.
PS. Si eu am mers la 6 ani si jumatate si baietelul meu la fel. Nu a muncit pe branci sa tina pasul cu nimeni.
roli25 spune:
O fi sau n-o fi invatatoarea cu pricina, conteaza prea putin. Mai important e daca intr-adevar informatia e sigura.
Nu pricep ce o fi atata mister si nu dau odata lamuriri ce au de gand cu mizeria asta de lege.
anya spune:
O invatatoare cautata la 79 sau 97 (ca la astea doua si-a dat cu parerea) e deja cu lista plina la ora asta.
roli25 spune:
Da pe tot forumul asta nu lucreaza nimeni pe la inspectorat sa ne spuna si noua ce clocesc astia?
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PetRadu1 Din informatii sigure, in Bucuresti, anul scolar 2012-2013 nu se organizeaza CLASA 0. |
Corect! Clasa 0 nu se poate organiza pentru ca nu exista!
Insa cu "clasa pregatitoare" e alta poveste....