Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 14
elianka spune:
Buna tuturor,
si baietelul meu o sa inceapa clasa 1 in 2012 si ne dorim scoala 79. Poate cineva sa faca o caracterizare a invatatoarelor? sa putem alege in cunostinta de cauza. Ceva sfaturi de cum intram?? multumesc frumos
MIRCLAU spune:
fetele,ceva pregatiri,ati vorbit deja cu invatatoarele?
cand se fac inscrierile oficiale?
poate ne strangem o gasca sa mai discutam despre temeri si etc,vad ca nu mai scrie nimeni la subiect...
o seara buna!
Mercedes spune:
Deoarece si noi vom fi bobocei de clasa intai anul ce vine as dori sa va intreb ai vostri copii cum stau si ce stiu in momentul de fata.
A mea cunoaste literele de tipar le citeste dar inca nu am ajuns sa citim cuvantul. Se straduie sa scrie ,,dupa dictare,, lista de cumparaturi normal cu ajutorul nostru dar inca nu singura.
Cunoaste cifrele face adunari si scaderi pana la zece dar nu peste 10.
E putin, e mult, cum stiti voi?
danaionela spune:
Fetitele mele stiu :
- sa scrie literele de tipar
- am inceput si literele de mana
- citesc una mai bine , una mai greu
- fac adunari ( una aduna si peste zece), dar celalta aduna mai greu
- facem si scaderi( mai greu)
Deci in mare stim acelasi lucru. La noi una stie sa citeasca mai bine, dar celalta socoteste mai bine. Dar mai avem timp pana in toamna... si ce nu reusim acuma o sa reuseasca invatatoarea la scoala.
Dupa cate stiu eu inscriirile incep dupa luna februarie, dar depinde de fiecare scoala in parte.
Daca am temeri.... off si cate
Ma gandesc in primul rand cum o sa faca fata la schimbare? Cum facem cu temele? Daca sa le las la program cu affter sau nu...? Si nu in ultimul rand ma gandesc cum or sa se descurce si ele la scola..
Mai este mult pana atunci, dar in acelasi timp si foarte putin...
MIRCLAU spune:
buna fetele
si al meu stie:
-sa scrie cu litere de tipar(dar destul de urat)
-sa citeasca stie bine,deja incepe sa citeasca la tv unde e mai greu(dar nu l-am pus eu sau obligat,a prins din zbor)
-stie sa numere pana la 100
-stie adunari si scaderi destul de bine pana la 10
literele de mana inca nu le-am facut deloc pt ca am vorbit cu d-na invatatoare si ne-a spus sa nu facem deloc pt ca fiecare are alt stil si are timp copilul sa le invete,oricum nici eu nu ma stresez prea tare pt ca ma gandesc sa il invete d-na pe stilul ei
la inscriere stie cineva trebuie sa scriem invatatoarea pt care optam? ca auzisem ca nu mai ai voie sa optezi pt o anumita invatatoare,ma rog oricum astept cu nerabdare sa il vad inscris(eu o am si pe pitica de inscris la gradi anul viitor asa ca voi avea stres la dublu)
va pupic ,o seara buna
monalac spune:
si noi cam tot pe aici ne incadram-stie literele de tipar,dar nu le asociaza in cuvant,stie sa faca socoteli,dar nu prea are rabdare sa scrie.
MissCruela spune:
1. Nu stiu cine esti tu, draga ANDROIX, cea/cel care ai trimis mesajul descurajator, dar cred ca stiu 90 % cine e bunica "nedreptatita" si depasita de situatie. Ea isi crestea singura, din mila, doi nepoti facuti la intamplare si abndonati. Acest baiat Le***, din fericire o "rara avis", ramas repetent 1 an (trebuia sa fie acum in clasa a IX-a), nu poate fi uitat usor nici de cadrele didactice si dar nici de fostii sai colegi, terorizati de comportamentul lui violent. Pe langa faptul ca era mereu murdar si neingrijit, iar scoala era pentru el un fel de … maidan, a intrat in conflict de nenumarate ori cu diferiti elevi ai scolii, injurandu-i, scuipandu-i si batandu-i, mai ales in curtea scolii sau in afara scolii, unde el ii astepta ca sa se razbune. Dupa mai multe sesisari ale copiilor agresati si ale parintilor acestora, dupa niste "anchete" profunde si obiective, el A FOST MUTAT DISCIPLINAR la o alta scoala.
2. Din pacate unii parinti/bunici considera (in mod gresit – evident) ca daca planteaza o samanta de papadie intr-un lan de de margarete, din ea va creste tot o margareta.
3. O scoala considerata buna te onoreaza, dar te si obliga, in sensul ca TREBUIE sa-i faci fata intelectual si educational!
4. In aceasta scoala notele sunt puse foarte corect, pe o munca reala (fapt demonstrat prin rezultatele care o pozitioneaza anual in topul scolilor din capitala), nu dupa jeep-urile care parcheaza dimineata.
5. Nu uitati doua vechi proverbe: "Numai in pomul care da roade se da cu piatra" – "Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca-s acri."
anya spune:
Cred ca nu inteleg ceva? Ce legatura are mesajul MissCruelei cu subiectul?
Eu nu sunt asa stresata referitor la cum va face fata piticul meu, pt ca sunt la al doilea scolar si asta e mai pregatit decat era cel mare (care a mers cu FB pe linie). Baiatul meu cunoaste multe lucruri (de la FTK si de la cel mare), e prieten bun cu matematica (face adunari si scaderi cu numere mari, intelege notiunea de numere negative si face adunari cu ele, face inmultiri cu numere mici) dar la romana nu e foarte avansat (cunoaste literele dar nu toate si nici chef sa citeasca nu are, cu atat mai putin sa scrie). Are timp si daca le stie pe toate se va plictisi ingrozitor in clasa 1, cand va incepe iar cu punctulete si liniute.
Mai stresata sunt cu invatatoarea, ca nu sunt f convinsa ca ce am ales se potriveste stilului lui.
Deocamdata ne concentram pe activitati sportive si engleza in afara gradinitei.
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MissCruela 1. Nu stiu cine esti tu, draga ANDROIX, cea/cel care ai trimis mesajul descurajator, dar cred ca stiu 90 % cine e bunica "nedreptatita" si depasita de situatie. Ea isi crestea singura, din mila, doi nepoti facuti la intamplare si abndonati. Acest baiat Le***, din fericire o "rara avis", ramas repetent 1 an (trebuia sa fie acum in clasa a IX-a), nu poate fi uitat usor nici de cadrele didactice si dar nici de fostii sai colegi, terorizati de comportamentul lui violent. Pe langa faptul ca era mereu murdar si neingrijit, iar scoala era pentru el un fel de … maidan, a intrat in conflict de nenumarate ori cu diferiti elevi ai scolii, injurandu-i, scuipandu-i si batandu-i, mai ales in curtea scolii sau in afara scolii, unde el ii astepta ca sa se razbune. Dupa mai multe sesisari ale copiilor agresati si ale parintilor acestora, dupa niste "anchete" profunde si obiective, el A FOST MUTAT DISCIPLINAR la o alta scoala. 2. Din pacate unii parinti/bunici considera (in mod gresit – evident) ca daca planteaza o samanta de papadie intr-un lan de de margarete, din ea va creste tot o margareta. 3. O scoala considerata buna te onoreaza, dar te si obliga, in sensul ca TREBUIE sa-i faci fata intelectual si educational! 4. In aceasta scoala notele sunt puse foarte corect, pe o munca reala (fapt demonstrat prin rezultatele care o pozitioneaza anual in topul scolilor din capitala), nu dupa jeep-urile care parcheaza dimineata. 5. Nu uitati doua vechi proverbe: "Numai in pomul care da roade se da cu piatra" – "Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca-s acri." |
Cruela a raspuns in legatura cu un post de-al meu de pe nu stiu care pagina in care povesteam de scoala de pe vatra luminoasa. Si-a facut cont special ca sa raspunda.
Totusi, un amanunt din ce ai povestit ma face sa cred ca nu vorbim de acelasi copil, ai pastrat o marja de 10% si uite ca ti-a prins bine Nu mai tin minte dar parca si in postul initial am spus ca nu am de unde sa stiu care este adevarul pentru ca nu am fost direct implicata, dar tot un proverb plin de intelepciune zice ca nu iese fum fara foc.
Anya, poti sa-mi zici si mie ce ai ales? Daca nu aici, pe privat, mersi.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
anya spune:
Saptamana asta vreau sa trec pe la scoala si dupa, iti zic .
Cat despre scoala din Vatra, la care ma gandisem si eu initial pt ca mi-e cea mai apropiata de casa, e o scoala cu f multe fitze si la care se cer ff multi bani de la parinti. La prima sedinta din an (nu de clasa 1) se cer bani cu nemiluita in timp ce la 56 am dat 50 lei pe culegeri si atat!