Clasa I...... 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Da, sunt scoli la care inscrierea este deschisa, si va fi deschisa si in continuare in perioada "oficiala" din primavara. Dar e posibil ca in primavara sa nu mai primeasca cereri decat de la cei care apartin de scoala respectiva, in functie de cate inscrieri au pana in momentul ala. Cel putin asta ni s-a explicat noua la scoala unde ne-am inscris. Scoala are putini copii in circumscriptie si din cauza asta fac inscrieri mai din timp. Anul trecut cam un sfert dintre copii inscrisi au fost din circumscriptie, restul din afara pe principiul primul venit primul servit ( sau ma rog...).
Gabitza2005- ce anume te intereseaza sa vezi in scoala? Eu cred ca cel mai important e cum se poarta copiii intre ei, atmosfera de pe holuri...poti sa spui ca mergi la secretariat si cat te plimbi pe holuri ai timp sa-ti faci o idee...incearca sa nimeresti intr-o pauza. Pentru asta nu e nevoie sa-ti prezinte cineva scoala. Poti sa arunci un ochi si prin clase sa vezi cat sunt de inghesuite sau dotate. Cred ca oricum mai bine iti faci singura o idee decat sa-ti arate directoarea sau secretara cateva laboratoare sau sala de sport.
Si daca tot de duci pana acolo poti sa intrebi si la secretariat cum e cu inscrierea, ce invatatoare vor fi la anul etc.
Oricum parerea generala e ca scoala in sine conteaza mai putin, mai importanta e invatatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu sunt multe scolile unde sa poti patrunde usor si sa te plimbi pe holuri...

Cea mai buna impresie v-o puteti face dupa ce vorbiti direct cu invatatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

La scoala la Maria mi s-a spus ca înca nu se pune problema de înscrieri nici macar neoficiale, pentru ca nu s-a stabilit ce va fi cu clasa 0. Pana nu apare metodologia si nu se lamuresc si ei nu se stie câte clase I vor fi si ce invatatoare vor lua clasa I si daca nu cumva dintre cele de clasa a IV -a vor lua clasa 0.

As vrea sa rectific mesajul meu anterior care demonstreza un grad ridicat de naivitate. Intr-adevar nu se stie ce va fi cu clasa 0, dar listele invatatoarelor "cautate" sunt pline demult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Salut!
Fete din Bv nu sunt?
Am fost si eu la o scoala sa ma interesez si mi s-a spus k pt grupa 0 inca nu se fac nici liste, nici inscrieri pt k deocamdata nu au primit nimic oficial de la inspectorat. Au zis k sa mai vin prin februarie. Acum sper k in febr nu o sa-mi zica k am venit prea tarziu si k nu mai au locuri k fac urat…scoala asta e f cautata e a 2-a pe Bv si are after school.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Astazi am fost in vizita la o scoala de care suntem interesati, noi mergem clasa I -doamna invatatoare de a IV-a vizata de noi ne-a zis ca nu stie daca la anul ia clasa 0 sau clasa I.
Ramane sa pastram legatura si sa vedem ce se mai intampla.

Pai noi acum ce facem asteptam luna februarie sa ne hotaram la ce scoala dam copilul.

In plus nu stie ce limbi straine o sa faca copii de clasa I la anul. Pentru noi si asta ar fi un criteriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cu limbile straine nu cred ca e f mare problema. Marea majoritate a scolilor au o singura varianta pt clasele mici. Spre exemplu la 56 e engleza din clasa 1 si spaniola dintr-a 5-a. La 49 e engleza si apoi franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Este foarte posibil nici sa nu faca nicio limba straina din clasa I. Acolo unde copiii au o limba straina in clasele I-II, este bagata ca si optional. Studierea limbii straine incepe in clasa a III-a. Inainte, invatatoarea poate face ea optionalul, de exemplu "Matematica distractiva", "Educatie pt sanatate" sau altele.

De regula, cand profesorul de limba straina are nevoie sa-si completeze norma, coboara la clasele mici. Dar nu este o regula.

Site-ul clasei IV B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dupa ce te hotarasti cam la ce scoli intentionezi sa aplici, intreaba la secretariat si de limba straina. O fi limba straina optional dar in multe scoli e cam obligatoriu . Spre exemplu la 49 in momentul in care faci cererea sa inscrii copilul la ei la scoala semnezi din start ca esti de acord sa faca engleza din clasa 1
Optionalele le mai aleg teoretic parintii si practic invatatoarea cam din clasa a 3-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tombo11 spune:

[quote]citat din mesajul lui Inaf78

MADAALE ce stii de invatatoarele de la 117?

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

Buna! Ai primit ceva recomandari privind invatatoarele de la 117? Iti multumecs frumos! Si noi locuim in apropiere si apartinem de aceasta scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anndrina spune:

Buna seara,

Despre d-na inv Opait Camelia sau alte optiuni pentru scoala 79 (clasa I 2012-2013) stie cineva, orice........?
multumesc,

Mergi la inceput