Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***345***

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Are vreuna dintre voi vreo reteta mega-simpla de aluat de pateuri/placinte?

Adica sa fie testata deja, sa nu foloseasca mixer si sa se faca super usor intr-un castron...


Bianca eu de cateva zile pofetsc la placinta cu dovleac. Dar luni vine doamna care ne gateste (mai nou asta face, mai putina curatenie ) si imi face placinta. Pana atunci Mi-ar fi facut astazi, dar i-a luat mult ciorba si sarmalele. Din pacate eu personal nu am cum sa te ajut, caci nu stiu sa gatesc Cel mai simplu iei direct foietaj si gata...Dar nu ies chiar asa delicioase...

Olga, mamica lui David iepurasul si 17+


Nici eu nu gatesc dar ma apuca din cand incand cum o apuca si pe Ilinca.

De la un timp am devenit relativ paranoica fata de semipreparate, mai ales ca am vazut pe pielea mea in SUA ce efecte pot avea.
Am inceput sa fac singura paine si asta e motivul pentru care cer idei. Aluatul ala gata facut e plin de EEEEEE.

Unde nu am variante cumpar. De exemplu, pizza nu mai mananc deloc in oras sau comandata de cand stiu sa fac (asta chiar se face repede), eclere- de cand cu MIhaela (chiar? mai stie cineva ceva de ea?) nu mai cumpar si tot felul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

GIANINA - merci mult. ma bagat si pe mine pe gynipral cand a auzit ca tot am contractii cu no-spa. parca e un pic mai bine. sper sa se potololeasca contractiile astea ca de ce nu le dadeam eu pana acum nici o importanta acum mi-e o frica de le de nu iti pot spune. si doua trei daca am tot ma panichez.

annan - felicitari! mai bine de atat chiar nu se putea! esti foarte tare!

olga - felicitari pt cuc! eram precisa
tot inainte pana la 40!
cu numele te ajutam si noi ca si pe mine m-au ajutat fetele

bianca - foietaj e prea greu de facut in casa, nu se merita. mai degraba incearca niste foi ca de placinta, subtiri, pui umplutura pe foia intinsa rotunda-mare si le rulezi de mai multe ori, se fac ca niste suluri, poti pune 4-5suluri cate incap in tava si apoi le tai invers. coca se face simplu, faina, un ou, un pachetel de drojdie, apa si framantata cu putina margarina

mama de mic +




CIne stie cunoaste...mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro

In timp ce va scriu am 4 copii la masa. Sunt 4 (doi ai vecinilor) la cina si eu shomez. Au asezat farfuriile, paharele, se servesc singuri si mai au si grija de Anastasia ...Daca erau numai ai mei doi, sigur acu' auzeam niste tipete..
Bianca- Vrei aluat gen foietaj sau din ala painos? Sa se taie patratele sau sa fie chestii independente?

Petrean

Calin- Bravo baietel independent cu mami curajoasa!


ana

alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009)


Vreau aluat d-ala mai de foietaj pentru chestii independente. Hai baga o reteta ca vad ca pui intrebari pertinente:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Aris multumesc Nu te ia groaza cand te gandesti ca o sa ai 2 nurori? Parca imi vine si mie sa ma port mai frumos cu soacra-mea

Legat de nume...cand o sa am o lista cu mai multe nume o bag aici la vot, deocamdata nu am decat 1 nume pe lista

Olga, mamica lui David iepurasul si 17+


Pai zi-ne si noua! Votam si cu un singur nume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

olga - hahhaha nu pot sa zic ca nu m-am gandit dar ... sincer decat sa am fete si sa nimereasca vreun marlan care le asteapta pe ele de spele sa calce sa gateasca, sa creasca copii, sa sa sa...
na, indiferent cum o intorci meseria de soacra nu e usoara. doar ca imi e un pic mila de saracele fete, ca stea in frunte sa aiba tot ccred ca o sa am ceva de comentat.

nu v-am zis cireasa dupa tort, aseara a facut vitamina si o indigestie asa ca de la 1 la 3 l-am tinut de frunte sa vomite, iar azi de la 2 a luat-o de la capat pana la 6.30, pt ca eu ca tampita am cedat la insistentele lui si i-am dat smantanaacum e pe paine prajita si atat si se plange prin toata casa ca "eu nu am nimic de mancare" si ca "nu am mancat nimic. nimic nu am mancat, mama" pe o parte ma bufneste rasul pe alta parte imi e asa mila de el...pana si la apa i-am facut portie

mama de mic +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

olga - hahhaha nu pot sa zic ca nu m-am gandit dar ... sincer decat sa am fete si sa nimereasca vreun marlan care le asteapta pe ele de spele sa calce sa gateasca, sa creasca copii, sa sa sa...
na, indiferent cum o intorci meseria de soacra nu e usoara. doar ca imi e un pic mila de saracele fete, ca stea in frunte sa aiba tot ccred ca o sa am ceva de comentat.

nu v-am zis cireasa dupa tort, aseara a facut vitamina si o indigestie asa ca de la 1 la 3 l-am tinut de frunte sa vomite, iar azi de la 2 a luat-o de la capat pana la 6.30, pt ca eu ca tampita am cedat la insistentele lui si i-am dat smantanaacum e pe paine prajita si atat si se plange prin toata casa ca "eu nu am nimic de mancare" si ca "nu am mancat nimic. nimic nu am mancat, mama" pe o parte ma bufneste rasul pe alta parte imi e asa mila de el...pana si la apa i-am facut portie

mama de mic +




Saracu' copil.
Ma umfla rasul ca mi-l imaginez dar mi-e mila de el ca numai cu covrigi si apa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

bianca - ca regula daca o paine sau alt produs de panificatie nu face mucegai in 3 zile de stat in punga e clar ca are conservant. in mod normal nu se adauga decat un agent de tratare al fainii si un supliment de gluten dar nu te incanta pe ideea ca iti faci paine singura in casa pentru ca faina gata de folosit de la titan/bormir/baneasa etc au deja acest agent si gluten. daca vrei sa fie fara aceste chestii trebuie sa gasesti o sursa directa de faina macinata si atat. daca ai pe cineva la tara sau daca ai drum in zona opreste la mine si iti dau eu faina netratata

mama de mic +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

bianca - ca regula daca o paine sau alt produs de panificatie nu face mucegai in 3 zile de stat in punga e clar ca are conservant. in mod normal nu se adauga decat un agent de tratare al fainii si un supliment de gluten dar nu te incanta pe ideea ca iti faci paine singura in casa pentru ca faina gata de folosit de la titan/bormir/baneasa etc au deja acest agent si gluten. daca vrei sa fie fara aceste chestii trebuie sa gasesti o sursa directa de faina macinata si atat. daca ai pe cineva la tara sau daca ai drum in zona opreste la mine si iti dau eu faina netratata

mama de mic +




Am faina de la tara. Multumesc pentru oferta.

Daca tot le-ai invatat mai zi-ne si noua ce e bun si ce e rau. Eu sunt un mare fan pateuri cu branza. As mananca pana pocnesc:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ana, felicitari doamna doctor.

Bianca, si eu de mult refuz sa mai mananc din comert dar nu pe toate le pot ocoli. Si uneori chiar mi-e pofta. Mama mea a lucrat bucatarasa intr-un restaurant ir fratele meu cum lucreaza intr-o fabrica de lactate. Si mi-a ajuns din cate am aflat din "culise" despre fabricarea produselor.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Neata.

Anaan, eram precisa ca asa o sa fie.

Bianca, uite reteta mea de aluat caftit. Faza naspa e ca trebuie intins cu facaletul, dar mie mi se pare yummy, mai yummy ca foietajele din comert.

500 f faina (eu fac mix integrala si alba)
1 lgt zeama de lamaie sau otet
cativa stropi de ulei
sare
o cana (mare) de apa calda sau minerala.

Un pachet de unt sau margarina pt faza 2.

Framanti si cand s-a inglobat faina incepi sa o caftesti. Adica iei aluatul in mana si-l trantesti de masa vreo 5 minute. Lu' Vladi cred ca o sa ii placa faza Intinzi o foaie mare si apoi pe foaie intinzi untul. O faci sul si-o tai in 2. Apoi intinzi fiecare dintre jumatatile alea.

Mie mi se pare ca iese mai bine cu margarina, se face foite-foite ca un aluat frantuzesc, cu untul n-a iesit chiar asa, dar perseveram

Si eu vreau sa fac azi o placinta cu praz, reteta de la un coleg de la munca, gateste ala mai bine ca toate gagicile din Academie :) Ala e cu faina, apa, ulei amestecate si apoi intinse foi, dar e aluat de-ala mai "painos".

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput