Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***345***

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ARIS, sanatate! vitamina fomista, saracu', chiar asa, nimic n-a mancat... Vin io pt niste faina netratata

OLGA felicitari pt putza

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

neatza

si eu si piticu' suntem mai bine. eu nu mai am contractii de cand cy gynipralul si luk nu mai vomita decand cu regimul

bianca - patiseria, daca este proaspata in general nu e f pacatoasa. trebuie sa va feriti totusi de cele care au fost congelate si din cate vad tot mai multe patiserii opteaza pt produse congelate, chiar si cele pe care le vedeti ca le fac pe loc, de multe ori e teapa, pt ca congeleaza cocile si la locul faptei doar pe intind si pun umplutura apoi le coc. ideea e ca in cele concelate este musai adaugat proprionat de calciu(un conservant) care nu e dintre produsele sanatoase. altfel foietajele au o singura buba: ingrasa. si asta pt ca au un continut mare de margarina(la 1,5kg de minipateuri cu branza de exempl se foloseste cam 0,6kg margarina). mai sanatoase ar fi cele facute cu unt, dar sunt extrem de putine patiserii care folosesc unt-unt si asta doar la unu-doua produse.
ai mai putea manca produse de coca dulce gen melci, branzoaice ...ale cu coca gen cozonac. dar fi atenta, daca au coca prea galbena e clar ca au prafuri in ele. astea nu sunt asa de grase, doar apa, faina, drojdie si ou.
concluzia: produsele de patiserie sunt o varianta buna atunci cand ti-e foame pe strada. clar mult mai buna decat biscuti ambalati, croissante 7days, napolitane..etc
cu conditia sa nu fie congelate, deci exclus produse fornetti(sau cum se scrie) au o tona de conservant si este de-a dreptul scarbos prin cate maini si masini circula pana ajung la ciosh. in plus mai nici o masina a celor care au cumparat franciza nu are congelator pe ea asa ca de la fabrica la chiosc se decongeleaza bine, apoi le congeleaza iar, apoi iar le scot pt copt. e horror

mama de mic +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

monica - pai hai
la reteta ta daca lugesti un pic procedeul si anume, dupa ce le-ai taiat le pui la frigider 30 de min si apoi iar intinzi si pui margarina, iar o faci sul sau o impachetezi, iar la frigider 30 de min, iar intins faci un foietaj adevarat
asta e ideea la foietaj, sa se faca foi foi si intre ele margarina. la copt margarina se topeste si se umfla intre foi departandu-le una de cealalta

mama de mic +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Monn, sar'na multumesc!

Aris sunt foarte interesant lucururile spuse de tine. De fornetii ma refesc de la inceput mai ales ca vin din Ungaria si ungurii sunt regii E-urilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Io as merge maine dimi sau seara aici:
http://stradadecarte.ro/arte-pentru-copii/

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart.apr09 spune:

capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

monnvas - ce frumos suna. sambata viitoare mergem si noimultumim de pont.

bai io zici ca sunt timpita. am dormit si eu doua zile la pranz cu asta mic si azi noapte la 5 am facut ochi si nu ma mai lua somnul

mama de mic +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Anaan

Felicitari




Mergi la inceput