Prietene la bine si la greu - 135
Raspunsuri - Pagina 15
monis5 spune:
seara buna
eu stau pe colt de banca, gata s-o rup la fuga in lume
fetelor, unde este Dana, stie cineva?
Dymomo multumim de info , da vrem mai mult . Ce bine ca e Danut in regula. Si zau nu cred ca e singurul "usor in urma". Eu am repetat testul ala portage si Iulian e in urma binisor la limbaj si autoservire, dar foarte inaintat la socializare si dezv motorie (cum a fost mereu). so...
Cristina bafta cu proiectul intarcarea! si daca simti ca e prea plin, mulge putin, numai cat sa se detensioneze sanul.
Smara sigur ai citit ce am scris eu? ca nu stiu sa-ti raspund la asa intrebare ce mi-ai pus....
Eu pun pariu cu cine vrei tu ca la anul veniti in ro in vizita numai de placere, fara nici un logoped
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
Pirelia spune:
Salutari,
Dymomo, multumim de exercitii. De maine, cand se trezeste Onuca si daca persista tusea, o sa incep exercitiile. Cu vorbirea a inceput sa-si dea drumul in ultimele zile. Noile ei cuvinte sunt: pacapu - capacul, pacu - capul, baza - branza, apte - lapte, osi - rosie, ceale - cereale, catolu - calculatorul, sale - sare, pocu - porcul. Pronunta corect pace si ardei. Nici ea nu putea sa-si lase colegii de pe forum asa ca face greva foamei. Dimineata - cereale cu lapte sau doar cerealele, la pranz branza si foarte rar rosie, seara lapte proaspat muls si paine. Deja am inteles ca degeaba incerc sa o pedepsesc, sa ma uit urat pe ea sau sa ridic putin tonul, nu mananca si pace.
smaranditza spune:
monis, sunt dusa rau cu pluta.
Nu stiu ce prostii am inteles eu initial. Am recitit acum si nu are nici un sens ce am scris. Ma scuzati, va rog.
Acum alta intrebare si mai inteligenta: pai daca nu asigura imunitate impotriva bolii, pentru ce s-a mai inventat vaccinul asta?
Nu stiam ca Hepatita A se poate face de mai multe ori in viata.
Cat despre pariu, mai astept nitzel.
IN seara asta ne-am intors cu pruncii din plimbari, si vecina de peste drum ( o babutza ) ma striga si imi zice: ai grija ca din cate vad calci si tu pe urmele mele, ca te-ai cam ingrasat! La care sotul sare imediat: nu-i adevarat, tanti, a slabit mai mult de 10 kg dupa nastere. D-voastra nu ati vazut-o in ultimele luni pt ca a stat mai mult in pat, dar era mai grasa, etc, etc.
IN fine...m-a cam enervat babutza bagareatza, si intrand in curte vorbeam cu sotul de baba sclerozata care n-are altceva de lucru decat sa-mi masoare mie suncile. NU mai retin exact ce am zis de ea, dar cand ajungem sus il aud pe Timi: babalaca, babalaca. Si asa a tinut-o toata seara.
dymomo, multumesc tare, tare mult de informatii. Mie imi sunt de folos! Cand ai timp, mai scrie, te rog. IAr cand mai vii prin Bg, facem cumva sa ne intalnim si sa-ti fac cinste.
Am fugit la nani. nb all!
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
Lumi_Richard spune:
Va pupez de la Londra!
Nu stiu cum facem,dar numai cand sunt evenimente importante ne nimerim si noi pe aici,data trecuta Festival de film, acum Fashion Week....si pe chestia asta,platim dublu pretul camerei,plin hotelul de pitipoance,si la intrare,plin de paparazzi
M-am bagat repede sa va citesc,dar nu-mi place ca iar sunt suparari (Licu ), si strumfisori care nu papa (va pup pe toate,sa nu cumva sa sar din greseala pe careva )
Dymomo,multumim frumos pt informatii,vom fi multe care vom aplica cel putin una dintre chestiile scrise de tine!
Ma bucur ca Danut e bine!
Ariadna,nici eu nu sunt ingrijorata cu vorbitul...si cu mersul,la fel a fost si la noi, a mers cand a fost ea pregatita,chiar daca mai tarziu decat alti copilasi.
Cu vorbitul este clar ca intelege aproape tot(in ambele limbi),spune si ceva cuvinte,pe zi ce trece tot mai multe,dar nu a ajuns la propozitii...eu zic ca are timp!
Noi am inceput sa ii cerem sa repete cuvinte dupa noi,si,cand poate/vrea, o face.
Sunt cam obosita,nu mai scriu ca nu reusesc sa fiu coerenta,clar
Ma duc sa ma culc,ca noaptea trecuta nu am dormit decat 2 ore si jumatate
miany75 spune:
buna dimineata!!!
dau eu azi ca vad ca n-a lasat-o nimeni....
Dymomo multumim de exercitii; cand timpul iti da mana asteptam si alte info...si ,cred ca monis are dreptate fiecare e 'usor in urma'la ceva...eu nu am refacut testul portage,dar sunt convinsa ca la autoservire stam prost..
va si sa aveti o zi buna...
monis5 spune:
neata
multumim de cafea
Fetelor, am si eu o rugaminte, haideti sa listam din nou ce alimentatie merge bine in burticile deranjate si sa punem pe prima pagina, ca s-a vorbit de 1000 de ori, dar nu sunt toate la un loc. Si cand ai nevoie sa cauti.....
Iulian de luni are scaune nasoale si nu mai stiu ce sa-i dau sa manance. (Cel mai nasol este ca bea mult lapte si asta nu am cu ce sa-l inlocuiesc....).
Scriu ce stiu si eu ca merge si va rog sa completati si apoi, la capitol nou, punem link pe prima pagina (si punem si la exercitiile scrise de Dymo )
- orez
- morcovi
- banane mai putin coapte
- mar copt
- branza de vaci
- supa
- combinatii din cele de mai sus
....
+
- probiotice
- saruri de hidratare
.... (eu nu prea i-am dat medicamente cand s-a mai intamplat, ca au fost episoade scurte, insa acum e a4a zi si mi se pare enorm... suspectez ca si gradinita - microbii, mancarea de acolo etc - participa la deranjamentul lui ).
Multumesc
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
ariadna33 spune:
monis, ar fi bine pana se rezolva cu scaunele sa inlocuiesti laptele cu unul fara lactoza. exista si fara arome, la humana, nan.
smaranditza spune:
Pt regim, in afara de cele scrise deja:
- paine prajita
- galbenus de ou fiert tare
- covrigei, sticksuri
- cascaval
- un pumn de afine (daca ai...)
Monis, daca nu poti inlocui masa de lapte, incearca sa-l "lungesti" cu niste mucilagiu de orez. zic si eu...
Ceaiurile nu le-am pus pt ca Timi nu le bea deloc.
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
cristina_boc spune:
Buna dimineata,
Miany, multumesc de cafea. Prinde tare bine.
Am trecut relativ usor peste aceasta noapte. Pana la urma l-am adormit eu aseara. Era aproape adormit la soacra in brate, dar se tot trezea si intreba de mine. Cand l-am luat eu in brate a adormit relativ repede fara sa ceara tzitzi. Eu am dormit destul de putin, dar Andrei a fost ok, s-a trezit de 3 ori. A cerut tzitzi o singura data, dar a acceptat si ceai.
Monis, imi pare rau de burtica lui Iulian. La noi episoadele de scaun moale erau relativ scurte, si pana acum le rezolvam cu san in loc de mancare (oi vedea de acum incolo). Eu ii dadeam si ceai de menta in aceste cazuri.
Lumi, distractie faina la Londra. Te invidiez tare mult ca esti asa "plimbareata".
Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE
many_bani spune:
Monis am avut si noi in vara, cand eram la tara, un episod de scaune moi si spre rusinea mea nu am umblat la mese ci am inlocuit apa din pahar cu ceai de menta, deja dupa primul pahar a fost mai bine. Insa am inteles ca sunt si copii care nu accepta ceaiul, in cazul asta nu stiu ce sa zic. Si Vlad a baut atunci ptr. prima data si de atunci nici ca i-am mai dat, cred ca mai mult a baut de curiozitate. Sanatate multa