Prietene la bine si la greu - 135

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Dymomo, multumim daca mai ai timp, mai posteaza.

Magda, ce este NPI? Mda, pe mine m-a deranjat ca unul din pediatrii care imi recomandau kineto, la 8 luni mi-a dat o anumita brosurica sa merg la un anumit centru de kineto pe care sa-mi puna o stampiluta, banuiesc ca au si ei anumite avantaje financiare daca trimit clienti acolo. Primul pendiatru care m-a trimis cand copiii aveau 6 luni avea chiar in cabinet kineto. Am sunat si eu un fost coleg de liceu care e medic kinetoterapeut si i-am cerut sa-mi recomande un kineto pentru copii, el m-a intrebat pentru ce? zic pentru "intretinere", asa mi-au zis pediatrii ca ar fi bine... m-a sfatuit sa nu fac kineto cu ei decat daca am recomandare de la ortoped, daca exista o afectiune medicala care necesita kineto si avea tot interesul sa-mi ia banii ca eu eram dispusa sa dau. Iata ca nu era nevoie.

Mergi la inceput

Avantajul cand ai gemeni e ca nu e atat de presant aspectul socializarii, deci poti "intarzia" datul la gradinita chiar si pana la 3 ani, cand imunitatea copiilor se formeaza cat de cat si nu mai exista riscul de a se imbolnavi atat de des, asa cum se intampla la intrarea in colectivitate. Asta daca ai bunice disponibile, daca nu, este de preferat gradinita unei bone. Parerea mea- PAM PAM.

Gabi, ai vizionat ceva interesant azi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33
Magda, ce este NPI?

Neuro-psihiatrie infantila. Aici este evaluat copilul din punct de vedere al dezvoltarii neurologice, se apreciaza dezvoltarea lui in raport cu varsta samd. In cazul nostru, avea peste 8 luni si nu statea in fundulet. De la NPI ar fi primit medicamente gen vitamine si alte substante care sa favorizeze oxigenarea creierului astfel incat sa se incerce stimularea dezvlotarii; recomandare de kinetoterapie samd.
Nu am fost la NPI, Rares a stat singur in fundulet la 11 luni.
Toti medicii care l-au vazut cu diferite ocazii au spus ca Rares nu arata ca fiind un copil cu probleme neurologice.
Cel mai probabil, intarzierile pe care le are in dezvoltare se datoreaza insuficientei cardiace.

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Am refacut inventarul caninilor: acum cateva zile avea unul, azi am descoperit ca sunt deja 3 !
Se pare ca respecta regula: dintisorii ies cate 2, maselele si caninii, cate 3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdaz_ina
Se pare ca respecta regula: dintisorii ies cate 2, maselele si caninii, cate 3.

Da, si noi am respectat aceasta regula. Felicitari pt dintisori, ma bucur ca i-ati descoperit numai la inventar.

Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Felicitari ca ti-ai urmat instinctul de mama, Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Salutare,

Nu aveti chef de-o bancuta??????

Eu sunt la socrii, incercand in aceste zile sa-l intarc pe Andrei. M-am inchis intr-o camera, si l-am lasat pe Andrei cu soacra sa-i de-a mancare si sa-l pregateasca pentru somn.

Aseara l-am culcat fara tzitzi, a adormit leganat la mine in brate, dupa cateva ture de plansete/urlete. Am plans si eu alaturi de el.... Este destul de greu, dar totusi acum sunt aproape hotarata sa fac acest pas.

Azinoapte in schimb i-am mai dat sa suga. Am avut ceva musafiri neasteptati/neanuntati peste noapte. La amiaza in schimb, l-am culcat tot cu plansete si fara tzitzi.

Dintr-un san nu i-am mai dat sa pape de la somnul de ieri. Nu ma doare dar il simt plin si parca simt ceva noduli. Oare ar trebui sa ma mulg?

Sunt foarte obosita. Azinoapte nu am prea dormit, iar azi am facut mancare, pe urma bagaje. Sotul a plecat azi in delegatie. Se intoarce sambata, cand avem si o nunta aici la socrii in oras.

Noapte buna!

Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristina_boc
Felicitari pt dintisori, ma bucur ca i-ati descoperit numai la inventar.

E... inventarul era important, nu le-am mai zis pe cele cu o mica febra, o mare agitatie, panadol, scaune proaste... astea se subinteleg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristina_boc
Dintr-un san nu i-am mai dat sa pape de la somnul de ieri. Nu ma doare dar il simt plin si parca simt ceva noduli. Oare ar trebui sa ma mulg?

Doar putin, cat sa fie detensionat sanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

am fost la vizionat o gradi si am vazut doua.
La prima,Conil,am ajuns la ora gustarii si am fost rugata sa ma mai invart( am ajuns eu mai devreme cu 30 min fata de ora programata). M-am invartit eu in zona Drumul sarii si am descoperit o alta gradi,mare (este si scoala dar in alta locatie) Happy Planet Kids. Am intrat sa ma programez pt o vizionaresi am avut parte pe loc de prezentare si tur.
Pe scurt
Conil nu mi-a placut,este mica,curte f mica,gazon artificial, camera de joaca este si de somn(patuturi rabatabile). Mancarea se face la bucataria proprie dar la cea din Cotroceni(alt seddiu) si e adusa aici. Cam saracacioase dotarile si nici educatoarele nu mi-au lasat vreo impresie super ok Tarife : prgram scurt-13.30 (inclusiv masa) 750 lei, program lung 950 lei
HPK are un sediu f mare,3 nivele si subsol:sala de sport, dans,pian, camere de joaca f dragute,vesele,jucarii ok,cameradejoaca speciala pt atunci candvremea nu permite jcatul in curte. Copii,in special cei marisori cu care m-am intalnit erau f fericiti,o pupau nonstop pe directoare (pe burtica, e gravida). La grupa mini sunt doar 5 insctrisi pana acum. Baile sunt cel putin 5 (vazute de mine) . Mancarea se face in bucataria proprie,este chiar in cladire. Toate dormitoarele sunt la etaj,toti dorm in patuturi junior,cei mici au protectii. Curtea e destul de maricica,utilata cu topogane, casute, balansoare, leagane,etc...era o harmalaie si o hlizeala.... Gazon artificial Tarife :program scurt(13.30,pranz inclus )300 euro, lung 350 Euro
La ambele se asigura transport la cerere contra cost si reducere de 10% din tarif pt doi copii inscrisi
Mai am de gand sa vizitez Montessori Margeanului,poate si micul Lord si Happy Univers ( aici sunt niste copii din bloc si am feedback pozitiv) dar nu ma prea avantajeaza locatia (Cotroceni,Lister,)

vara asta :)

Mergi la inceput