Prietene la bine si la greu - 135
Raspunsuri - Pagina 12
smaranditza spune:
many, poti detalia, te rog? Doar daca ai timp si chef.
Citat: |
Cand imi spunea azi educatoarea, la sedinta individuala, ce face cu copilul meu, nu imi venea sa cred. |
Evident ca am primit 1000 de sfaturi ptr. acasa, sa vedem ce putem face. |
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
many_bani spune:
Smara:ptr. acasa am primit sfaturi legate de ce trebuie sa faca un copil de 24 luni, adica: sa aiba in vocabular peste 100 de cuvinte (nu este cazul la noi) si sa lucram la desprindere de pamant (sa sarim, sa ne desprindem de pamant) si sa mearga in echilibru, sa prinda corect cu manuta obiectele (ex: sa punem intr-un saculet obiecte din aceeasi grupa, ex. tacamauri, si sa exersam) si mai sunt insa acum nu imi mai vine in minte.
La gradi nu sunt 2 "jucarii" de acelasi fel. Fiecare copil lucreaza individual, la ei nu sunt ursuleti, papusele etc., si m-am mirat cand am aflat ca azi Vlad de ex. a lucrat cu un puzzel apoi l-a strans si dupa ce educatoarea i-a aratat unde trebuie sa stea a dus cosuletul acolo.
Nu stiu ce sa mai spun, poate aflam si parerea la mami de Lila, sunt sigura ca ea a primit alte sfaturi.
Si am aflat ca sunt pusi pe olita, nu se stam mai mult de 10 min. si de fiecare data sunt felicitati fie ca fac ceva sau nu.
many_bani spune:
Monis, am discutat cu educatoarea si despre atitudinea lui Vlad acasa dupa gardi, cu toate ca azi a fost mai ok, mancase ceva ceva de parnz acolo. A zis ca trebuie sa-l inteleg si sa am rabdare cu el. Surmenajul psihic si concentrarea este mare acum ptr. ei, ceea ce-i oboseste teribil, plus ca abia s-a acomodat cu programul de gradi si ii mai trebuie ceva timp sa se acomodeze dupa. Cert este ca azi a mancat cu mine, foarte calm (repet mai mancase si la gradi) apoi eu am plecat si a adormit cu tati fara ifose), sper ca suntem pe drumul cel bun.
miany75 spune:
citat din mesajul lui many_bani Smara:ptr. acasa am primit sfaturi legate de ce trebuie sa faca un copil de 24 luni, adica: sa aiba in vocabular peste 100 de cuvinte (nu este cazul la noi) si sa lucram la desprindere de pamant (sa sarim, sa ne desprindem de pamant) si sa mearga in echilibru, sa prinda corect cu manuta obiectele (ex: sa punem intr-un saculet obiecte din aceeasi grupa, ex. tacamauri, si sa exersam) si mai sunt insa acum nu imi mai vine in minte. La gradi nu sunt 2 "jucarii" de acelasi fel. Fiecare copil lucreaza individual, la ei nu sunt ursuleti, papusele etc., si m-am mirat cand am aflat ca azi Vlad de ex. a lucrat cu un puzzel apoi l-a strans si dupa ce educatoarea i-a aratat unde trebuie sa stea a dus cosuletul acolo. Nu stiu ce sa mai spun, poate aflam si parerea la mami de Lila, sunt sigura ca ea a primit alte sfaturi. Si am aflat ca sunt pusi pe olita, nu se stam mai mult de 10 min. si de fiecare data sunt felicitati fie ca fac ceva sau nu. mami de Vlad (29.10.2009) Multumesc Doamne! |
many, eu una mai astept sa ne spui ce recomandari ati primit...ca ,de multe ori ,nu mai stiu cu ce sa-i ocup timpul....
monis5 spune:
citat din mesajul lui miany75 salutare!! eu ma invart in jurul butoiului...David e din ce in ce mai mofturos..dupa ce ma bucurasem ca mananca cat de cat: ieri si azi nu a mancat nimik la amiaza...in prima faza,nu m-am agitat...dar nu a recuperat nici la masa de seara nici lapte n-a baut mai mult..ufff... miany fericita mami de DAVID ANDREI |
la noi se fac 3 saptamani de cand nu pune gura pe masa de pranz. in schimb se scoala dimineata la 4 si ma duce de mana la frigider sa-i dau lapte
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
ariadna33 spune:
interesant ce fac ei acolo la gradinita, Many! cat costa, poti spune printr-un PM? merci anticipat!
ionelamaria spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monis5
la noi se fac 3 saptamani de cand nu pune gura pe masa de pranz. in schimb se scoala dimineata la 4 si ma duce de mana la frigider sa-i dau lapte Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009) |
Oho, e dragut Iuli ca te duce de mana.... noi am ajuns la stadiul:
"MAMA! apilea! Duuuuu-te!!!"( in traducere: mama du-te si-mi adu lapte!) si ma impinge.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 33+ cu Tudor
monis5 spune:
citat din mesajul lui many_bani Monis, am discutat cu educatoarea si despre atitudinea lui Vlad acasa dupa gardi, cu toate ca azi a fost mai ok, mancase ceva ceva de parnz acolo. A zis ca trebuie sa-l inteleg si sa am rabdare cu el. Surmenajul psihic si concentrarea este mare acum ptr. ei, ceea ce-i oboseste teribil, plus ca abia s-a acomodat cu programul de gradi si ii mai trebuie ceva timp sa se acomodeze dupa. Cert este ca azi a mancat cu mine, foarte calm (repet mai mancase si la gradi) apoi eu am plecat si a adormit cu tati fara ifose), sper ca suntem pe drumul cel bun. mami de Vlad (29.10.2009) Multumesc Doamne! |
da, posibil. atata ca moftureala asta si refuzul pranzului la Iulian a inceput inainte de gradinita cu 1-2 saptamani....
Cat despre calm... care calm daca el nu deschide gura nici la prima lingura? cand sa fiu calma? ca sunt, dar am nevoie de 3 secunde de calm pana intoarce spatele la mancare si se cara din cadru.... apoi nu mai am cu cine sa fiu calma...
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
dymomo77 spune:
Ma grabesc sa scriu si eu doo vorbe ca am mancarea pe foc. Luni a venit psihologul acasa si l-a evaluat pe Danut. E usor in urma dar nu e nimic in neregula. Trebuie doar sa lucram pt a recupera. Am primit cateva pagini tiparite cu exercitii pt dezvoltarea limbajului, ca jucarii ramanem la incastrat piese+ cuburi de lemn(pe care inca le cautam prin librarii) si incercam sa lucram la delimitarea spatiilor(de joaca/masa) pt structurarea gandirii. Ne-a recomandat 4 ore de cresa pentru socializare, disciplina si imitarea copiilor de aceeasi varsta. Dr de familie zice insa sa mai aman ca e f firav si daca se imbolnaveste nu e bine.
Ingrijorator e ca azi am fost la dr de familie si are 9.7kg si 86 cm. La 1 an si 3 luni avea 10kg si 84 de cm. De mancat mananca, bolnav nu a fost asa ca nu inteleg de ce scade in greutate...
Vreau sa o incurajez pe Laura si zic si eu ca fetele ca o iubim oricum si ca atunci cand va fi pregatita sa revina o asteptam. Imi imaginez cat e de greu cu doi copii mici si admir femeile care au curaj sa faca asta.
all.
many_bani spune:
citat din mesajul lui ariadna33 interesant ce fac ei acolo la gradinita, Many! cat costa, poti spune printr-un PM? merci anticipat! ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
Printre altele trebuie sa-i incurajam sa se catare la 24 luni, deci gemenii sunt campioni
Despre preturi eu am mai spus,la gardi unde merg Vlad&Lila sunt in functie de programul ales (scurt fara masa, scurt cu masa sau lung) dar si in functie de plata (lunar, trimestrial sau pe tot anulu). Noi pana acum am platit program scurt fara masa, plata lunara (sa vedem cum ne adaptam) 1020 lei.