Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 17
paula_m spune:
Mov, eu sunt f hotarata sa-i dau LP pana la 2 ani. Apoi trecem pe vacuta.Cat despre intarcat, eu nu te pot ajuta.
Paula, mamica
Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
Poze mare-partea aII a
ainotna spune:
Salutare!
Eu mai stau putin si ma duc sa-l iau pe Bogdan de la gradinita. Dimineata a fost doamna si mi-a facut mancarica, cred ca mai vine o data de doua ori si apoi o sa-mi faca la ea acasa si sa mergem sa o luam. Asa imi face ea si cumparaturile, as scapa de mai multa treaba. A venit dimineata si mi-a adus budinca de gris cu lapte pentru copii, Sasha a mancat de dimineata si i-a placut, apoi a mancat si struguri apoi mancarica de fasole verde. Vad ca si-a mai revenit, ieri nu a prea mancat.
Astazi s-a trezit la 9
Ei, asa daaa!(Ieri l-am trezit eu la 7.30, ca sa plec cu el la gradinita)
ainotna spune:
Puiutz, Crispro, eu nu ma mai merg la Constanta cel putin o luna de acum. Imi pare tare rau, ca si eu as vrea sa o cunosc pe Cris si sa o mai vad si pe Elena 
Alice, ieri s-a comportat exemplar Bogdan la gradi. In afara faptului ca nu a mancat nimic si s-a si laudat singur cu asta. Dar nu e el foarte mancacios nici acasa, asa ca nu asta e problema. A zis ca i-a placut, si-a dus el ghiozdanelul acasa (ieri dimineata nu l-a vrut), doamna a zis ca a fost bine, nu au fost probleme. Astazi l-a dus tac-su. M-a sunat ca nu vrea sa se dea jos din masina. Apoi m-a sunat ca urla atat de tare ca au inceput toti copii sa planga
dupa el. Ma gandesc ca daca nu m-au sunat pana acum s-a potolit. De dimineata a plecat linistit de acasa, nu erau semne ca se va intampla asa. Si stia ca se duce la gradi. Of..
Crissy, am facut catina si am pus-o la frigider. Bogdan ar manca in continuu
Ii dau cate o boaba ca sa aiba impresia ca mananca mult cand imi cere si nu se mai opreste. Maxim 6 boabe. Sper ca nu-i prea mult, el oricum ar mai vrea
Sasha se stramba si mananca si el
crispro spune:
Ramonasin,
. Tot cu wellaton ma fac si eu, dar mereu iau la intamplare 2 culori diferite, mereu altele, si vad ce iese.
Paula, are gagic sora-mea acolo. Nu are copii, si imi pare rau pt ea, ca are 37 de ani. Nu a gasit omul potrivit, a avut cateva relatii dar ju a fost sa fie nimic concret. Pe cand a vrea sa faca copii, nu o sa mai poata...
Mov, eu una is pt Lp pana la 2 ani. LV are mult mai putin fier si asta ar fi unul dintre motivele anemiei la copii. Acuma, fiecare face cum crede ca e mai bine pt puisorul ei. In schimb, stiu ca e ok lv dupa un an in preparat gris in lapte, orez in lapte.
Is tot cu V in pat.
Of, copilul asta e tot cu scaune moi, oribil mirositoare, 2-3 pe zi.
Sa-l ajutam pe Alex
bumblebee spune:
Beeei, Crissy, da de ce razi de mine?

Elena, ne-a fost dor de tine!
Lalique, hai mami, mai spune-ne de voi! 
Crisu',
.
Mov, eu LP ii voi da cel putin pana la 2 ani. Dup-aia am sa mai vad, fie cu L de capra, fie LP si LV.. nu stiu inca.
Asta cu intarcatul e grea, eu la 10 luni am ramas fara lapte, V a mai primt LM dar si completari cu LP.. el n-a dus dorul tzitzei.. doar eu inca mai suspin dupa alaptat
. Poate daca-i dai pur si simplu LP (sau ce lapte decizi tu)? Nu stiu cum e cu intarcatul la varsta asta..
coteasca spune:
fetele, bumb, ziceti-mi si mie cum se prepara catina cu miere! as vrea sa fac si eu dar nu stiu cum, se lasa la macerat cumva...
habar n-am cum se face
Corina, fericita mamica de Tudor Andrei
Poze Tudor
bumblebee spune:
Se pune ca proportii cam 1 la 1. Se lasa la macerat 10-14 zile. Mie mi-a spus un mosulica sa le zdrobesc si sa le las 10 zile. Acuma, pe net am gasit si 14 zile, am gasit si cu bobite intregi
.
puiutz_mic spune:
Ainotna, imi pare rau ca nu veniti la Cta! Deci poate prin octombrie veti veni, nu? 
Bumble 

Mov, cu intarcatul: la noi situatia a fost putin diferita, in sensul ca raducu mai gustase LP in prima luna, cand nu prea sugea la tzitzi si nu lua in greutate, asa ca am fost nevoita sa-i dau LP (nu prea ma descurcam nici cu mulsul
). Apoi am mai incercat pe la 6-7 luni sa-i dau supliment de LP seara, in speranta ca nu se va mai trezi noaptea de n ori sa suga. Nu l-a vrut...nici biberonul nu ii placea, asa ca am continuat numai cu tzitzi pana pe la 8 luni, cand dintr-o data a acceptat biberonul. Asa ca am inceput sa-i dau treptat, intai i-am dat o masura de LP seara, dar inainte de tzitzi, ca dupa nu vroia. Si am crescut treptat cu cate o masura. Asa ca pe la 9 luni am reusit sa inlocuim total masa de seara de tzitzi cu bibele. Deci am redus alaptatul treptat. Pe la 10 luni ziua nu-i mai dadeam deloc, intre mesele de mancare.
Si treptat am inlocuit si masa de dimineata cu LP. Pe la 10 luni jumate l-am alaptat ultima oara.
Pot sa spun ca la noi a fost usor, desi destul de indelungat procesul. Raducu nu a plans dupa tzitzi. Dar si acum se uita lung la ele, ma mai mangaie pe ele ![]()
![]()
Si eu ii voi da LP tot pana la 2 ani, din aceleasi motive spuse de fete: LP e imbogatit cu Fe, Ca, vitamine, pe cand LV-ul e cam saracut, plus ca pana la 1 an jumate e recomndat a se evita LV-ul din motive de insuficienta dezvoltare a sistemului digestiv (poate provoca hemoragii). Deci macar pana la 1 an jumate eu te sfatuiesc sa ii dai LP. Incearca mai multe tipuri, pana gasesti o formula pe care o accepta, eventual cere sfatul pediatrului.
LV-ul poti sa i-l dai in preparate, cum a spus crispro: gris cu lapte, orez cu lapte, branza facuta in casa, adaos in pireul de cartofi, budinci.
Oricum, faci cum crezi tu ca e mai bine si, bineinteles, cum accepta copilul. Mai sunt optiunile cu Parmalat la prima crescita si Dorna cu procent scazut de lactoza, daca nu accepta LP. 
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
rodyka spune:
am fost la amiaza la vaccin, am avut o eroina in brate! nici pas n-a zis, a dat sa planga doar cand nu m-a vazut ca eram la picioarele in dreptul infirmierei
. are 48 cm PC, 83 cm si 12.420 kile! tot 6 dinti
. concluzia: perfect! pe curba ei!
pe drum spre casa a adormit in carucior, am mutat-o in patut si doarme de 2 ore
. o astept cu pranzul sa se trezeasca si sa iesim cu mama la plimbare!
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)