pauza intr-o casnicie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Multumesc, Matzaila

Asa cum bine spunea Daniela mai inainte, in-fidelitatea a devenit totul intr-o relatie.
A gresit cineva, sot/sotie, la esafod cu el/ea.

Sunt totusi situatii cand lucrurile pot scapa de sub control, cand suntem intr-un moment de slabiciune, cand sotia/sotul nu-s alaturi de noi(delegatie), cand pare ca (viitoarea) amanta/amant au rabdare sa ne asculte, sa ne mangie cu o vorba buna... ma rog, sa ne mangaie la propriu...

Nu fac elogiul relatiilor extraconjugale.
Repet, stiu ce spun, am inselat si nu ma mandresc deloc cu asta.
In cazul nostru, sotia mea s-a schimbat total in clipa in care a aflat ca o insel.
Iar mie mi s-au deschis ochii, am inceput sa vad cu cine m-am casatorit de fapt, ce simte, ce gandeste ea...
Poate a fost cutremurul de care am avut amandoi nevoie.

Stiu ca sunt barbati care isi inseala sotiile de trei ori pe zi, fara sa clipeasca, fara mustrari de constiinta...
Eu nu sunt asa.

UC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Cred ca femeile, in general, ca au inselat sau nu, ca au trait sau nu o infidelitate isi pun cateva intrebari vis-a –vis de aceasta problema INFIDELITATEA cum ar fi :
1.Cum se poate explica cresterea generala a infidelitatatii, atatea cupluri destramate motivul principal fiind infidelitatea?

In primul rând din motive sociale. Noi traim se pare cu 100 de ani in urma ,prin urmare, a ramane o viata intreaga cu o singura persoana este mai dificil. Revolutia sexuala a ajutat la cresterea ispitelor mai degraba decat bunastarea cuplului. In cele din urma, traim intr-o lume plina de " egoism." Ne gandim in primul rand la noi insine si dam frau liber dorintelor noastre, inainte de a ne face griji cu privire la cuplu.

2.Dar cum se face ca intr-o zi, dupa ani de loialitate, il/o face sa renunte?

Pierderea sentimentelelor de dragoste. Acest lucru nu inseamna neaparat ca nu –si mai iubesc partenerul/partenera! O/il stimeaza, o/il respecta, are o mare afectiune pentru ea/el intr-un cuvant il/o iubeste dar altfel. Este adevarat ca cel inselat receptioneaza toate aceste lucruri ca inexistente doar atunci cand afla sau cand simte ca ceva este in neregula.Dupa cativa ani de viata impreuna, pasiunea se pierde , exista desigur cupluri in care ambii stiu cum sa pastreze flacara pasiunii.
3.Este o reactie sanatoasa infidelitatea?

Pentru cel care insala este foarte sanatos , pentru cel inselat...un ,,iatagan infipt pe la spate,adanc pana in strafundul sufletului, pe sub mantia increderii , a sigurantei , mantie sub care a stat linistit/linistita savurand momentele de fericire .....” alaturi de el/ea.Isi pune intrebarea ranit/ranita : ,,Atat de bine a mimat fericirea alaturi de mine?!”
4.Asigurarea increderii (in cuplu) se bazeaza pe spionaj?

Bineinteles ca nu. In cazul in care el si ea au incredere unul in altul acel cuplu este intr-adevar fericit.Sa n-ai nicio umbra de indoiala!!!Cel mai mare respect pentru astfel de oameni, cum spunea cineva ,aici,oameni buni. Tendintele de a spiona de a avea suspiciuni sunt naturale care raspunde nevoii de reasigurare.
Si ca o paranteza,pur si simplu, cred ca, daca unul dintre cei doi se decide sa triseze (asa ca o iesire din rutina), trebuie macar sa aibe bunul simt , sa faca tot posibilul sa ramana discret. Marturisirile si descoperirile nu sunt foarte utile , dimpotriva nu se imbunatateste atmosfera in cuplu. Deci, cine imbratiseaza ideea ca ,,o infidelitate din cand in cand nu strica” si sunt hotarati sa-si tradeze partenerul,macar s-o faca in taina, ascunzandu-si toate indiciile care ar putea dezvalui infidelitatea care pentru multe din femei inseamna TRADARE.

5.Chiar sa crezi ca aceasta este o situatie de dorit in cazul unei crize de cuplu?

Hai sa fim realisti,cele mai multe din infidelitati sunt neimportante. In trecut, infidelitatea a luat o dimensiune diferita din cauza copiilor nelegitimi. Dar astazi, sexul este separat de procreare si consecintele sunt minime. Un pericol real pentru tineri este plictiseala asa ca atunci cand se plictisesc cauta ,,altceva”!

6.Cuplurile pot supravietui in infidelitate ?

Sunt convinsa ca da ,insa... ,,ce nu stiu nu ma poate rani” . Exceptia cazului in care aceasta este :un act de tradare "infam", de exemplu atunci cand un barbat tradeaza sotia cu prietena ei cea mai buna, cu mama sau sora ei(sau poate ca exagerez eu?). Dar in alte cazuri este adesea posibil sa se rectifice situatia.

Stanucel
, daca nu ai fi avut copiii ti-as fi spus ca o a doua sansa este pierdere de timp (nu-i obligatoriu sa faci intocmai)dar ai 2 copii... eu in locul tau i-as oferi aceasta sansa , acum depinde ce este el dispus sa ,,faca" ca sa-l ierti si m-as gandi in locul tau ,,ce pierd daca il iert?!" ,este posibil sa regreti mai tarziu ca n-ai facut-o!
19 ani si 2 copii inseamna foarte mult de aceea multi dintre noi , punandu-se in locul tau i-ar oferi o sansa. Tu esti cea care decizi, tu stii cum ati trait acesti 19 ani impreuna . Tu stii ce inseamna pentru tine aceasta infidelitate , cat de greu ,,cantareste" in fapte. Unii se gandesc la un singur lucru cand vorbesti de infidelitate , la sex, altii, gandesc altfel cu totul altfel.

Citeste cu atentie raspunsurile, daca sotul tau ,,exista" printre randurile scrise in aceste mesaje, de ex: Un_cabotin (iarta-ma dle Un_cabotin pur si simplu caracterizezi un anumit gen de barbat!) mai acorda-i totusi o sansa, este posibil sa vrea din tot sufletul in acest moment ,sa faca tot posibilul incet, incet, sa reveniti la normal (binenteles cu ajutorul tau), in fond nu pierzi nimic.

Dar, Stanucel, crede-ma exista barbati fideli, ma rog, discreti in actiuni daca totusi au cedat ispitei, care nu sunt nici pe departe plictisitori , am toata admiratia catre acesti barbati , crede-ma ca sotiile lor au tot ce-si poate dori o femeie de la un barbat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Un_cabotin

In cazul nostru, sotia mea s-a schimbat total in clipa in care a aflat ca o insel

Adica cum?
Nu sunt sarcastica, chiar vreau sa stiu.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Eu nu cred ca l-as mai primi inapoi. Sau daca l-as primi nu l-as ierta. 19ani si 2copii insemnau ceva si cand a plecat cu ea, nu numai acum ca vrea sa se intoarca. Copiii poate sa-i vada oricand, dar pe mine nu. Pentru ca o casnicie inseamna mai mult decat sex, si daca el a preferat sa-si petreaca timpul in alta parte inseamna ca nu-i place cu noi, cu mine. Atunci, hai sa nu ne mai incurcam reciproc. Plus ca in Romania ,inca, sotia este femeia de serviciu a casei. Adica eu sa-i mai spal ...lenjeria dupa ce-a umblat prin paturi straine?! Ea e buna la pat si eu la munca?! Nu cred ca mi-ar placea.
Asa ca, sa faca bine sa nu faca asa ceva, sau daca face sa nu aflu eu!
Si n-as lupta sa-l aduc inapoi, chiar deloc. Sta cu mine pentru ca vrea sa stea, nu pentru ca "l-am lamurit" eu!
Nu dau cu bata, fiecare isi duce viata cum vrea/poate, nu judec pe nimeni, pur-si-simplu asa gandesc eu. Acum.
Stanucel, putere iti doresc.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Asa ca, sa faca bine sa nu faca asa ceva, sau daca face sa nu aflu eu!

Alexandra Maria
14.12.2007

Interesanta treaba asta , pentru ca , am trecut prin aceeasi situatie ca si stanucel , si cum am povestit mai sus , am avut puterea sa merg mai departe .. si faptul ca am acum ne intelegem foarte ok se datoreaza luptei lui de a ma recastiga , si comportamentului lui exemplar , Nu , nu pot uita ce a facut , insa incerc sa nu ii scoot ochii in fiecare zi cu asta.

Referitor la fraza ta , ma gandesc acum daca era mai bine ca femeia cu care m-a inselat sa nu-mi fi spus adevarul , adica sa nege sau mai stiu eu ce ...eram mai fericita oare ???? Dar , asa a fost sa fie , sa imi spuna tot si sa imi confirme temerile ..

Deci , eu prefer sa stiu daca m-a inselat decat sa traiesc cu iluzia ca nu ar face asta vreodata .
Si nici nu sunt genul de femeie care s abage mana in foc pentru vreun barbat , pt ca pana la urma ma pot arde , si viata mi-a demonstrat ca incredere deplina nu poti avea in absolut nimeni . ;)

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui patryss_88

Deci , intr-un anume fel , fidelitatea celuilalt ii poate altera sau accentua calitatile de partener , sot sau tata

Intotdeauna fericirea se dobandeste dupa multe piedici

Vreau sa lamuresc pozitia mea apropo de asta.

Mie, partenerul infidel nu mi-ar insela increderea pentru ca increderea mea nu e ( nu a fost si nici nu va fi) sa nu ma insele ci, ca daca o va face sa o faca in limitele unui bun simt dictat de educatie, trasaturi de caracter si protejind copiii ( copilul in cazul meu).
Sa nu vorbim despre Carmen si situatia ei acum ( mai ales ca deja s-a hotarit).

Mie, mi-e greu ca, dupa ce am citit atitea explicatii stiintifice ( ma pasioneaza domeniul) despre cum functioneaza creierul uman ( si barbatul e, si el un om, nu?)sa ma oripilez ca barbatul meu se uita dupa alta sau se duce si se culca cu alta. Ce sa fac. Asa sint eu.
Inteleg fenomenul si nu-l pot blama si cam asta e tot ce pot spune.
Nu mai pot continua cu explicatiile pentru ca nu vreau sa para ca gasesc scuze pentru barbatii infideli ai altor femei si nu vreau nici sa ranesc pe nimeni.
Mai jos o sa pun doua exemple

A. MITOCANUL
-isi inseala nevasta pe unde apuca si cu cine apuca condus de
doar instinctul animalic
-nu se protejeaza dpdv sexual si continua sa se culce si cu sotia
lui
-nu-si poate atenua sentimentele de vinovatie altfel decit descarcindu-se pe sotie si copii, iarba nu-i mai place/gura nu-i mai tace
-isi neglijeaza casa si taie din cheltuieli pentru a se distra in partea celalata
-prins asupra faptului neaga evidenta si face pe nebunul, dind vina pe sotie ca-l neglijeaza si s-a ingrasat
- isi da aere de macho peste tot si-si umileste sotia si copiii in
public prin povestile lui in fata celorlati "prostanaci" care stau sub papucul nevestei

B.OMUL "NORMAL"
-si-a inselat nevasta atunci cind s-a indragostit ( chimicalele din creier au luat-o razna si a simtit dorinta urgenta a unei imperecheri cu alta partenera) dar a rationat controlul asupra impulsului animalic, macar s-a straduit
- a folosit protectie in timpul actului sexual in semn de respect pentru sotia lui si familie ( multe BTS se transmit si-n alte moduri),
-se simte vinovat si de aceea se poarta chiar mai frumos ca inainte, e felul lui de a plati ceea ce face
-nu-si neglijeaza casa, nu petrece timpul alocat familiei mai putin decit altadata si nu taie din fonduri ca sa-i cumpere bikini cu puf amantei
- prins asupra faptei spune ca o regreta ( si o si arata) si in functie de context spune ce solutie a gasit ( ca, mai sint si din cei care nu vor sa recunoasca in ruptul capului ca ei planuiesc sa-si intemeieze o alta familie si o fac pe biata femeie sa creada ca are sens sa lupte)
- nu se da "rotund" ca a inselat si nici nu sfatuie pe altii s-o faca

Acum intelegi, patryss, de ce intre cele doua exemple intervine educatia ( sau lipsa ei), trasuturile de caracter formate odata cu maturitatea si respectul fata de familie?
Eu la asta m-am referit.

Mai demult, cind am discutat despre infidelitate cu fostul meu sot l-am rugat ca, atunci cind o sa o faca sa aiba grija doar sa se protejeze ( si sa ma protejeze) si sa-mi lase mindria de a fi inselata cu o persoana mult superioara mie ca sa pot spune ca a fost greu de gasit asa ceva.

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Sintagmele astea sunt un pic hilare, sa inseli cu bun simt si sa folosesti prezervativ in semn de respect pentru nevasta!

Stanucel, sa nu it fie teama sa ai standarde inalte in casnicie, in fond nu sotul merita, ci tu meriti a doua sansa, aceea de a intalni un om potrivit dorintelor si visurilor tale. succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Mie ambele scenarii mi se par la fel de mizerabile, respectiv armasarul violent tip A, cat si B, asa-zisa victima a hormonilor, om cu inalta educatie morala, amant ce respecta strict igiena actului sexual, cu gandul la sanatatea sotiei...

Chiar am o oarecare intelegere ptr. bruta de tip A, macar n-ai ce sa-i ceri, atat poate, atat stie el de la 'baieti', asta face: cum prinde o femeie disponibila, cum trece la fapte, fara regrete sau remuscari.

In schimb, tipul B, el nu e asa, el e cult, delicat, poate e chiar seful eventualei 'victime', deh, om cu situatie.
In societate pozeaza in model de moralitate si reusita familiala si profesionala, iar pe ascuns, nu uita sa-si puna tacticos prezervativul, cand 'trece la actiune' cu amanta.

Prins asupra faptului, exclama:

Citat:
Vai, am gresit, te rog sa ma ierti...!

si, poate, chiar a fost o greseala...

Ceea ce insa imi displace profund, este un asa zis contract 'pre/post nuptial', in care cei doi soti isi ingaduie (tacit) o relatie extraconjugala, poate chiar doua, cu conditia sa nu se afle (discretie), sa nu se ajunga la divorturi urate, si neaparat sa fie un act steril...

Cam asta cred ca-i si definitia promiscuitatii...

UC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

nu am incredere in el, pentru mine atunci cand a iesit pe usa casei este la ea, atata timp cat il vad langa mine atunci stiu ca nu se duce la aia...
iar cu gandul ca o fi, nu o fi cu ea, eu nu pot sa traiesc, imi fac rau singura...

iar cum spunea cineva sa incerc sa ne impacam ca nu am ce pierde, ba da , am ce pierde, este vorba de sanatatea mea,am avut un usor accident vascular dupa ce i-am prins impreuna si mi-au recunoscut, a fost foarte greu, nu vreau sa imi amintesc prin ce am trecut
au fost multe si nu vreau sa intru in amanunte prea mult

hotararea mea este luata, doar dumnezeu ma poate ajuta sa imi dea putere de munca, si sanatate sa ma pot bucura de copii mei

va multumesc inca odata

Poze Adelina

adelina paul

mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stanucel

nu am incredere in el, pentru mine atunci cand a iesit pe usa casei este la ea, atata timp cat il vad langa mine atunci stiu ca nu se duce la aia...
iar cu gandul ca o fi, nu o fi cu ea, eu nu pot sa traiesc, imi fac rau singura...

iar cum spunea cineva sa incerc sa ne impacam ca nu am ce pierde, ba da , am ce pierde, este vorba de sanatatea mea,am avut un usor accident vascular dupa ce i-am prins impreuna si mi-au recunoscut, a fost foarte greu, nu vreau sa imi amintesc prin ce am trecut
au fost multe si nu vreau sa intru in amanunte prea mult

hotararea mea este luata, doar dumnezeu ma poate ajuta sa imi dea putere de munca, si sanatate sa ma pot bucura de copii mei

va multumesc inca odata

Poze Adelina

adelina paul

mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian

Te inteleg ca esti foarte suparata acum si vei mai fii o vreme. Poate chiar lunga, dar zau ca nu trebuie sa te lasi. Stiu ca suna foarte banal, dar copii au nevoie multa de tine. Ei sunt ancora ta. Punctele tale de stabilitate. Ai grija de tine.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput