Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (68)
Raspunsuri - Pagina 4
xdidi spune:
merci elly, pai asta incerc sa detectez daca a fost , ramane in corp o valoare putin mai mare decat normal, si eu tind sa cred ca este de la hormoni(ca sa nu-mi chinui neuronu' si asa varza) , dar luna trecuta a fost normal totul, fara chestii dubioasa , asa cum a venit intotdeauna asa mi-a venit si atunci, eu cicluri asa scurte n-am avut in viata mea, scurte si cu cantitate scazuta...acum voi suna maine si la clinica sa intrb doc daca e normal....si sa ma programez pt luna asta, acum am decalat si ova-mit-ul pt z4 sau chiar z5 sa vad cum scrie pe prospect.
bine eu am si sechele legate de ciclu de atunci cand am avut perioada aia cand nu-mi mai venea si de cand il am tin la el chiar daca aduce vesti proaste, macar mai vine
Ellyshor spune:
Incearca sa stai totusi linistita. Hormonii astia intotdeauna dau reactii adeverse. Mie de ex, de la Utro imi mai intarzia cateodata. Dar cred ca se intampla asta in lunile cand nu ovulam. Am dedus eu ulterior.
Ai grija de tine. Somnic usor si mai vb maine.
Babyboom...vino la mami...acum
lavi02 spune:
Didi, nu vreau sa te entuziasmez dar eu am avut asa o pseudo-menstra peste sarcina, la bb1. Dar nu am luat niciun fel de medicatie, nici inainte, nici dupa sangerare. Esti sigura ca ti-e necesar Utrogestanul, ai lipsa de progesteron la analizele din z 21? Vezi nu care cumva sa-l iei pana la ovulatie sa nu o inhibe, cand il incepi sa fii sigura absolut ca esti dupa ovulatie. Succes, iti tin pumnii!
xdidi spune:
lavi am facut progesteronul si era ok, dar eu fac stimulare cu injectie de beta deci, mai sigur de atat ca am ovu nu am cum, plus ca este recomandat de dr...fac si eu la stimulare...deci sunt oarecum acoperita...nu-mi fac sperante, azi cand am venit la munca am vb cu o colega ca m-a vazut putin abatuta , i-am povesti si noi suntem si prietene , ne povestim chestii si a reactionat ciudat, ca ce ma gandesc numai la asta ca oricum n-am ce sa fac , ca mi s-au intamplat atatea ca m-am gandit ca si ea putea sa-si "rupa mana ", dar nu s-a gandit la asta si a fost ferita!!!! sunt dezamagita, clar e ca nush daca voi mai vb cu ea despre mine, ever...am rugat-o sa nu crittice si sa ma asculte!!!cred ca aveam nevoie de cineva sa ma asculte, dar am ales pers gresita....asta e va stresez pe voi aici, macar stiti toate cum sta treaba.
sunt tare dezamagita, ori nu stiu eu sa-mi fac prietenii, ori nu stiu sa le intretin, ori pun prea mult, eu sunt genul totul sau nimic...
e cam greu sa-ti faci prietene la 26 ani, si extrem de greu sa le pastrezi pe cele din copilarie...ramen sotul meu cea mai buna prietena si voi cele mai ascultatoare confidente!!!!
scz ca am scris atat.
va puuup
lavi02 spune:
Didi, daca e recomandat de dr, o fi stiind el motivul.
Eu cred ca sunt ceva sanse sa fie bb, sau daca nu o dereglare, ceva. Daca era o sarcina care s-a pierdut eu cred ca pierdeai mai mult sange decat normalul. Tin pumnii!
xdidi spune:
deci am sunat la victor babes si tipa de acolo, a zis ca n-au ajuns rezultatetele si de asta nu este pe mail, dar ca este negativ beta al meu..deci putea sa-mi dea raspunsul mai repede, cica ar fi minus nu stie cat...
acum voi suna la clinica sper sa pot vb cu dr si sa vad ce fac mai departe...e dereglare sper!!!nici nu vreau sa ma gandesc la chisturi!!!
va zic pe mai departe ce si cum, maine vreau sa fac si amh-ul , daca tot e o luna proasta sa fie din plin, macar la sfarsit ma asteapta o mine vacanta....
va puuup si va multumesc ca ati fost aici, langa mine
amy2007 spune:
Felicitari ellyshor pentru cele doua linite. Te asteptam cu primele impresii medicale, pe 16, dupa vizita la doctor.
Te pup !
roxypuy spune:
woooowww Ellyshorul meu drag! sa fie intr-un ceas bun si sa dea Dumnezeu sa fie bine pana la capat ma bucur tare tare mult pt tine!!! chiar aveam nevoie de o veste buna...k la mine sta tare nasol treaba am fost ieri la echo si s-a marit chistul de pe stanga in iunie avea 3 cm si acum are deja 57/33 mm si mi s-a spus ca sigur este endometriozic...erau 3 doctori prezenti la echo si toti au spus acelasi lucru...sunt distrusa m-au intrebat cati ani am si daca am copii...si mi-au spus ca singura solutie ar fi sa-mi scoata ovarele...mi-a picat tot cerul in cap...nu inteleg de ce trebuie sa trec prin toate astea
o sa mai merg vineri la dr sa stam putin de vb...probabil ca o sa ma programeze la o noua operatie o sa-i spun macar sa-mi scoata doar stangul si sa ma mai lase cu dreptul sa vedem daca mai fac chist si pe el...sunt la pamant si am nevoie de voi
Roxy
Ellyshor spune:
Fetelor, din pacate nici eu nu vin cu vesti bune. Parca am presimtit ceva
Am fost aseara la echo, la 6 sapt si 2 zile, s-a vazut sarcina in uter, sacul embrionar si vezica vitelina, dar nu l-am vazut pe bebe. In plus, dr a zis ca am ramas cu ovarul drept, care mereu a fost bolnav si cu chisturi dar mai ales e cel la care mi-a iesit trompa infundata la intrare in uter la laparoscopie. Mai rau, in ovarul drept am un chist cat ovarul de 4 cm, dr a zis ca ala a fost foliculul cu care am ramas. A ramas si dr masca, ma intreba daca am facut stimulare. Cum sa fac asa de capul meu?! Nu am facut. Doar Metformin am luat.
Vestea cea mai proasta este insa ca de ieri de dimi, am o scurgere maronie si dureri de burtica. Azi noapte scurgerea s-a intensificat, desi mi-a zis dr sa maresc doza de Utro la 6 pe zi.
Din pacate asta este. Nu vreau sa par pesimista, dar in conditiile date realizez ca sansele sunt minime ca sa mai am o sarcina viabila pe care sa reusesc sa o pastrez.
Roxy mi se rupe sufletul de ce-mi spui. Nu cred totusi ca rezectia totala ovariana este solutia. Iarta-ma dar nu ma pot concentra sa-mi amintesc: tu monitorizari ai facut? ovulezi?
Poate ar trebui sa va orientati spre un FIV. Se poate reusi, cum am mai spus, si cu chisturi pe ovare. Imi pare rau, atat de rau, dar asa e cursul vietii pentru unii. Dumnezeu stie mai bine de ce ne sunt trasate atatea incercai si cumpene. Tot El, ne va ajuta sa le depasim.
Va pup, dulce. Deocamdata sunt consemnata la pat, cu 6 Utro pe zi, pana vineri cand merg iar la dr sa vedem daca exista vreo evolutie. Asta daca va mai exista ceva pana atunci
Babyboom...vino la mami...acum
misspii spune:
Roxy ,Elly - sunt cu toata fiinta mea alaturi de voi.Nu-mi venea sa cred cand am citit.nu vreau ,sa para ceva aiurea ce zic dar ,Roxy,trebuie sa existe si alta solutie ,nu trebuie sa scoti ovarele,Doamne fereste.Am avut chist de 7cm si respecti 5 cm pe celalalt ovar si m-am operat si ,slava Domnului sunt cat de cat intreaga.Binenteles,sotul zice ca o luam de la capat si dupa sarcina cu chist de 1,08 tot nu este bine si ca in scurt timp o sa fiu la fel.Dar eu nu cred,o sa iau contraceptive si o sa fie cat de cat bine ,cel putin o perioada.Roxy - tu cati ani ai?
Elly - utrogestanul este OK ,eu am luat mult la inceput 6/zi si pana in sapt 35 am tot luat.Nu stiu poate nu-ti vine,pe sarcina mai sunt sangerari.
Urasc boala asta si toate efectele care sunt legate de ea.Uneori parca nu mai am chef de nimic ...iar CM,iar eco,iar si iar....
Didi - te pup,draga mea si nu mai stiu...orice mai scriu pare deja spus.
Va pup pe toate si DD sa ne ajute ca sa tot avem putere sa o luam de la capat.