Prietene la bine si la greu - 134

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Many, o sa ma uit acasa pe decizia mea. Nu imi amintesc daca este stipulata suma. In cerere nu trebuie sa mentionezi tu suma, o stiu ei. Eu, cum am scris, a trebuit sa cer si adeverinta, pe langa decizie, ca sa le arat celor de la banca faptul ca primesc lunar un venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui many_bani

Citat:
citat din mesajul lui Pirelia

Nu cred ca exista formular tip. Faci o cerere simpla. Daca spun ca sunt atat de aglomerati n-ar strica sa soliciti si o adeverinta care sa ateste venitul, pe langa decizie.

Mama cu program prelungit

Stai ca ma bagi in ceata, in decizie nu este trecuta suma care se plateste? Eu credeam ca in baza acestei decizii se face plata, cat despre suma pe care sa o trec in cerere, nu prea pot ca nu am stiut niciodata exact la leut cat am, am scos o suma rotunda iar banutii ramaneau in cont
De fapt mie imi trebuie aceasta decizie, ptr. un eventual concediu medical ptr. copil, atunci cand revin la munca, sa aiba baza de calcul, adica veniturile pe ultimele 6 luni.

mami de Vlad (29.10.2009)
Multumesc Doamne!

pt decizie faci cerere si ti-o elibereaza in cateva zile.

pt adeverinta de venit te adresezi direct acolo si e gata pe loc. in aia ai veniturile pe ultimele 12 luni.

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Gata, m-am lamurit. Deci imi trebuie adeverinta de venit ptr. calculul concediului medical (sper sa nu fie nevoie, insa nu este rau sa o am). Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Citat:
citat din mesajul lui many_bani

Multumesc fetelor ptr. info cu ANPS . Am sunat la ei si culmea am prins din prima, si mi-au zis ca nu se elibereaza pe loc, fac cerere si in functie de cat de aglomerati sunt se stabileste termenul de eliberare. Acum o alta intrebare : exista cerere tip sau pot sa ma duc cu ea de acasa, gata facuta (in cazul in care stiu ce sa solicit)

mami de Vlad (29.10.2009)
Multumesc Doamne!

subsemnata ... va rog sa faceti bine sa-mi eliberati mizeria de decizie pe care nu sunteti in stare s-o trimiteti prin posta
(am scris pe blog experienta mea cu anpseu')

de acasa, de mana

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Ca veni vorba

Cum fu la noi:
1. Am primit decizia prin posta inainte de prima indemnizatie.
2. Am citit decizia si am ascuns-o bine/ aruncat-o ceva.
3. Intre timp realizez ca aia e si "adeverinta de asigurat" si imi trebuie la nastere ( pt decontare de la casa de asigurari)
4. Merg la directie si spun frumos: "Buna ziua, Am o problema am ratacit decizia bla-bla si am nevoie de o copie. "
Tipa de la ghiseu se uita la mine , imi cere un buletin. Ii dau. baga datele in comp, mai scrie ea ceva acolo si.... imi da buletinul inapoi. Ia o hartie, o semneaza , pune pe "nea Goigel"de alaturi sa semneze si el si mi-o da adaugand " incercati sa o pastrati pe acesta ca adeverinte nu se elibereaza" Si gata, am luat decizia( care nu are vreo specificatie de tipul"copie"ci e identica originalului) si am plecat
Mentionez ca "la coada" eram doar eu si operatiunea "monstru" a durat.... 2 minute

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

PS. Pe decizia mea scrie si suma
Traim in tari diferite??????
Fata de Monis, sigur.... ca ea sta in Pakistan

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

cu decizia... eu imi amintesc ca era un formular tiparit pe care mi l-a dat gardianul sa-l complectez. Oricum,Many,nu strica sa o ai la tine si pe aia scrisa de manutza..

Cu mancatul de la altii in parc...la noi e deja obisnuinta. Eva,mu nuai ca se infiinteza la orice punga deschisa si cere sau se autoserveste, dar si umbla la pungile (inchise) din carucioare,plase,isi ia repede cate ceva,pune punga la loc si fuge... E prea rapida pt mine..eu ajung doar la prezentatul eventualelor scuze...Nu refuza nimic de la altii, daca nu-i place scoate din gura si-mi da mie.Dragos se limiteaza la cerut, cel mult se duce si se autoserveste cu o punga intreaga de pufuleti de la tanti cu taraba din k.... plateste mami mai tarziu..

Si la inceput,cand il duceam pe Dragos la "scoala" era mai mereu miorlait cand il luam,nu ii dadea mana "profesoarei" sa intre in clasa...A durat cam 2 saptamani acomodarea . Acum incepe sa rada cum ajungem la locatie,o ia pe Mara de mana din prima, imi face"pa" ,imi da pup cu degetelul si vine si ma impinge afara si apoi imi inchide usa in fata . Cu timpul si despartirile gradinarilor de mamici vor fi tot mai usoare...

Noi traversam acum o perioada cu cea mai crunta greva a foamei all times... Nimic nu e bun,sunt zile in care toata masa a fost juma de iaurt si laptele la culcare(nici ala tot) O fi de la raceala, o fi vreo toana... chiar nu mai stiu ce sa le dau sa manance. Am incercat doar cu succesurile absolute si n-am avut niciun rezulta,nu au mai primit absolut nimk intre mese...o sa mancam doar lapte ca la 4 luni

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

am verificat si eu decizia mea... si eu am trecute sumele pentru mucosi ( sunt diferite )

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

salutare!!!

mai, si azi e ziua mea ?! ar trebui sa o tin tot intr-un chef,mai ales ca vine si w-e...acu pe bune daca stiam ca azi e sarbatoare sau nu e?

trecand la lucruri serioase,interesante si utile discutiile provocate de many...e bine de stiut ce trebuie facut in caz de nevoie...eu,in ideea asta am ramas cu CO neefectuat...sa nu fiu nevoita sa iau medical,care am inteles ca e destul de prost platit in primele 6 luni dupa reluarea servicului...

Ionela felicitari ptr. control si sa decurga totul asa cum iti doresti!!!...chestia cu cordonul ombilical n-o stiam...acu,privind in urma,imi aduc aminte ca mi s-a parut o vesnicie pana l-am auzit tipand pe David ...la mine cordonul ombilical a fost ceva mai scurt (mi s-a spus mai tarziu;asta a fost si motivul ptr.care nu mi s-a recoltat ptr.celule stem) si probabil a intarziat taierea lui...deci,in tot raul a fost si un bine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

am net! in sfarsit! revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pirelia

Neata,
cafeaua e gata, eu deja beau.

Miany ce bine ca ai cu cine lasa copilul. La mine ambele bunici sunt indisponibile - una plecata in italia si cealalta la serviciu, asa ca Oana e in colectiv.
Cand citesc cat de vorbareti sunt minunile voastre .... Oana mea abia daca blamajeste cateva cuvintele. Ma pun serios pe conversat cu ea, mai mult decat pana acum, poate isi da si ea drumul.

Mama cu program prelungit

David e mai vorbaret de felul lui...a vorbit tare devreme,dar la alte capitole nu stam la fel de bine ...asa ca stii tu ,fiecare cu ritmul si personalitatea lui...ce fain ca Oanei ii place la cresa!!! sa stii ca,uneori,stau si ma intreb daca iau decizia buna ,lasandu-l cu maica-mea...stii cum sunt bunicii ,plin de intentii bune ,dar nu intotdeauna cele mai bune...n-as vrea sa devina un "razgaiat",cum se spune pe unele topicuri...

Mergi la inceput