Calendarul gradinarului vesel (21)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Fetele, am si eu o intrebare despre Levantica. A zis cineva ca-mi aduce maine, din gradina proprie si vreau sa stiu cum sa procedez: s-o pun intr-un ghiveci a.i. sa stea in casa peste iarna sau s-o pun direct in gradina in pamant?
Merci mult.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Gogosel, eu scot doar gladiolele an de an, restul, zambile, narcise, lalele, raman acolo in permanenta, doar daca vreau sa le raresc umblu la ele!
Liviana, n-am levantica, nu stiu ce sa spun.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Lavanda e perena, am citit ca perenele se planteaza direct in pamant in perioada asta. daca e din aia mare care face un fel de paie la baza trebuie tunsa primavara devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Merci pt raspuns, corinai. Am gasit si pe net ca se planteaza in gradina abia la sf de sept cand temp sunt mai scazute si radacina se poate adapta mai bine la noul sol.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Liviana,levantica este bine sa o plantezi langa trandafiri pt. ca am citit ca ii protejeaza de insecte.Eu am tinut-o un an in ghiveci langa ei si acum am plantat-o in pamant.
Gogosel, bulboasele sunt o mare bucurie pe care mi-o face gradina mea de flori.
Chiar daca uit ce am mai plantat, imi ies pe rand an de an: mai intai ghioceii urmeaza narcisele, lalelele (acum am inceput sa le aranjez pe cele noi dupa marime si culoare si amestecate cu narcisele asortate tot dupa culoare), urmeaza Bletilla striata, Sparaxis si Crocosmia(revelatia din acest an), crinii(ii ador), gladiolele(slabiciunea mea, pt. ca ma necajesc cu ele pt. ca sunt f. inalte si nu imi plac taiati).Am uitat de anemonele de Caen si de Ranunculus.
Astea ca si gladiolele, sunt mai pretentioase pt. ca nu rezista iarna si trebuiesc scosi bulbii.
Cele pe care le-am enumerat cresc fara ingrijiri si sunt un prilej de mare bucurie.
Gogosel, le-am enumerat si cu denumirile lor pt. ca sa poti sa le vezi pe mr. gugl in imagini, asa ca sunt sigura ca o sa cazi si tu in pasiunea bulboaselor care au meritul ca cer atat de putin si dau nesperate satisfactii gradinaritului ca hobby.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Echinacea are cineva? am vazut undeva unele superbe, rosii cu palaria mare (tomato soup se cheama unele altele batute papaya). sunt destul de scumpe asa ca as incerca sa cumpar seminte sa vad daca imi ies. Desi eu cu semintele nu am avut experiente prea placute pana acum...

Mergi la inceput

Cauta Echinacea pe la firmele care ofera rasaduri pt. ca este mai sigur si este o planta perena.
Eu am vazut o oferta de plantute in ghiveci cam cat 3-4 pliculete de seminte.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Dragele mele, am nevoie de o indrumare privitoare la saparea pamintului. In gradina de legume m-am apucat eu sa sap manual - deocamdata doar am intors brazda. Bucatile de pamint sunt insa mari - banuiesc ca ar trebui sa le maruntesc acum - cum se face asta?? Cu o grebla sau cu ce instrument? Vreau sa amestec si nisip in el ca sa fie mai afinat si sa nu mai am problemele pe care le-am avut - cum se procedeaza?

Gabriela, hai sa-ti spun eu ce am invatat privind pe History-Viassat serialele mele preferate:Edwardian/Victorian Farm,, pamantul intors cu plugul/sapa, daca il lasi asa peste iarna ai 2 avantaje:nu mai cresc asa bine buruienile si este primavara faramitat de ger de nu-ti vine sa crezi.
Sotul meu mi-a luat o jucarica de la Brico care marunteste pamantul o minune.Ma joc cu ea atat primavara cat si atunci cand se impune ceva prasit printre tufe si oameni la treaba nu gasesti nici platiti cu valuta forte!
Nu spui nimic de cires? Ce soi este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

b.nica, merci de lamuriri! deja ma incumet la ceva bulboase, insa le plantez cu plasa din aia de izolatie pt ca nu vreau sa ma evervez pe ele atunci cand trebuie scoase (mai ales ca am un pamant ...prastie!). o sa las capetele plaasei putin scoase ai sa le pot gasi mai repede.
ceva crini vreau precum si niste irisi. si bineinteles, iubitele mele canne indica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Gogosel ai mentionat cannele si ma bag si eu in seama. I-am cumparat bunicii mele 3 bulbi acum 2 ani si nu dau niciun semn ca vor sa faca ceva. Au produs doar frunze vara si atat. Sunt plantate in soare. Trebuie sa le bibilim mai mult? Sau le ia 2-3 ani pana fac flori?
Soiurile sunt: tropicana si 2 galbene patate (picasso sau un alt nume de pictor, daca-mi amintesc corect).

Multam

Mergi la inceput